Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (94)
Raspunsuri - Pagina 6
Reallaura spune:
quote:
Originally posted by simonacip
Andora, Lorich, Cleo, Sis, imi pare rau de probl cu okisorii...Lapticul de mama e cel mai bun.Matei a avut secretii si el la okiul drept, in 2-3 zile i-a trecut cu laptik, poate am fost eu mai norocoasa..
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Sis, Bogdan spune ca lapticul de mama e cel mai bun mediu de cultura pentru bacterii...Asa ca raman la serul fiziologic!!!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
ALBUMELE MELE
BURTICA
Reallaura spune:
Andora, da, am fost nasica pe 10 mai...pe 15 am nascut. pozicile sunt in semnatura, la albume.
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA
aldaesme spune:
Felicitari Felicia, refacere usoara, lapte mult si sanatate maxima!!!!
Bine ai venit in aceasta lume David. Sa stii ca inceputul e promitator, parintii tai te-au iubit cu patima de pe vremea cand inca nu erai si te vor iubi si vor fi mereu, mereu alaturi de tine!!! Sa ai o viata minunata, sa te bucuri de fiecare clipa traita, sa fii iubit si sa iubesti cu toata fiinta ta!!!
La Multe luni, Multi Ani!Teodora Maria si Matei sa fiti veseli, ferciti si mancaciosi. Sa aveti parinti cuminti si sa ii bucurati mereu
Simonix io ma gandeam la uikendul asta duminica sau peste doua uikenduri, desi tre sa il intreb pe al meu cand merge in Olanda, are de mers ori uikendul viitor (5-6 iulie) ori urmatorul si cum habar nu am...Ma enerveaza de nu mai pot ca nu mi-am facut carnetul de condus asa ca incerc sa bag acu' teorie in cap si cand ajunge fata la cresa o sa fac si scoala, daca nu cumva o sa chem oarece mama sa vina vreo doua saptamani sa pot face scoala acuma cat sunt libera. Sambata asta mergem la petrecerea bianuala a Universitatii in Leuven daca va fi timp frumos. Daca vreti puteti veni si voi ca se face afara si toata lumea poa sa participe...mancare insa primesc doar angajatii si perechile lor...da nu ar fi nici un bai ca Leuvenul e plin de terase si restaurante.
Apropo de sani mari si tari si plini si ai mei se fac asa din cand in cand. Recunosc ca nu asa grav ca la altele insa eu nu i-am stimulat cu pompa prea mult ca sa produca mult peste ce vrea Lorelei sa manance. Problema noastra cea mai mare a fost ca avem o presiune la lapte de ii umplem gura copilutzei instant chetsie care o ineaca, asta dupa ce initial duce un meci intreg cu sfarcul ala mic si intins din cauza de san umflat pentur a-l baga in guritza. Tot moasa, traisca moasele, mi-a spus sa mulg MANUAL inainte sa-i dau mancare colo vreo cinci minute sua pana vad ca scade putin presiunea si s eformeaza sfarcul. Mulg intr-un vas steril si apoi pun la punga in congelator. Am intrebat daca nu pot cu pompa ca deh, tot am si mi-a zis ca pot, evident, doar ca in cazuri din astea e recomandat sa mulg manual, ca nu e muls de golit e doar muls de reglat presiunea. Ei bine, am incercat si acum Lorelei suge mult mai linistit, nu se ineaca si reuseste sa faca conexiunea cu sfarcul la prima incercare . Crema folosita de mine pentru sfarcuri se numeste Lansinol si mi se pare exceptionala. Nu am folosit-o inainte de nastere, am folosit-o doar dupa ce am inceput sa am rani functioneaza genial. In plus sunt a treia la acelasi tub de crema, prima dintre prietenele care a nascut a cumparat-o a folosit cat a avut nevoie a dat-o la a treia si acum a ajuns la mine...asta da economie .
Cineva intreba de epiziotomie cum o ingrijim. E super nasol ca e acolo unde e si mediul e destul de umed deci vindecarea mai dificila. In primul si in primul rand trebuie spalata zona dupa fiecare mers la baie, daca e necesar se spala si mai des. Ar trebui tinuta zona cat de uscata posibil si o serie intreaga de tampoane nu fac chestia asta - dupa mine nici always, chit ca inainte imi placeau acu' mi se par grozav de incomode. O crema de refacere a pielii poate sa ajute, dar doar in cazul in care reusesti sa pastrezi zona uscata, altfel te alegi cu complicatii, de asemenea macar o spalare pe zi cu fundul in lighean cu ceai de musetel caldut e bine venita. Eu inca mai simt cusatura cea mai apropiata de anus, foarte probabil si din cauza ca am si un mic hemoroid acolo insa incerc sa nu ma panichez...chit ca am citit pe diverse forumuri ca se poate face simtita si la un an??? dupa nastere...grrr.
Cele care au inceput exercitiile pentru burta nu le descrie si aici ? Pe noi ne-a invatat fizioterapeuta din spital sa facem unele care erau mai mult contractatul si mentinutul contractiei muschilor abdominali pe durata a cel putin 6 secunde din pozitia intins pe spate cu genunchii flexati sau stat pe o parte sau pe cealalta cu genunchii flexati. De repetat de ...90 de ori pe zi...Eu inca nu am ajuns la performanta aia, ma plictisesc si le fac de regula in pat inaite de somn asa ca mai si adorm asa facand exercitii
o seara exceptionala si o noapteusoara tuturor,
Esme si Lorelei
inais spune:
Lori si cine mai e cu bebe cu probleme la ochisori, ati incercat sa le faceti masaj pentru desfundarea canalului lacrimal.
Incerc sa va explic: se maseaza partea interioara a nasului din dreptul ochiului, plecand de sus de sub arcada si mergand in jos pe nasuc.
Sper ca s-a inteles cat de cat.
Si in rest...sters cu ser fiziologic si cam atat. Asta stiu eu din teorie..slava Domnului la noi nu au fost probleme de genul asta!
mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati
aldaesme spune:
Da, da iar am uitat. sinoi am avut doua zile scurgere din ochisor din cauza de canal infundat sau altceva ca nu stim precis. Din nou moasa...spalat cat de des e necesar si ziua si noaptea cu ser fiziologic. Avut grija sa se stearga cu compresa sterila si fiecare ochi cu compresa separata ca se poate transmite daca nu e doar canal infundat si s epare ca nu totdeauna poti stii daca e canal sau altceva de la inceput deci risti sa infectezi si ochisorul neafectat. Si masaj lejer la baza nasucului intre ochisori cu mainile evident cat se poate de curate. Pe Lorelei a tinut-o chestia asta doar doua zile insa are o acnee de aproape doua saptamani care ma dispera si se pare ca asta ca si raceala la adulti, tratata sau netratata trece in acelasi interval de timp si depinde de la bebelus la bebelus.
esme
Alysh spune:
Hello fetele,
Am mai intrat si noi: azi a fost dr pediatra, bebe are 5,600 kg, 58,5 cm. Totul e ok. Marti facem si noi vaccinul, am mari emotii!!!
Am intrebat-o daca putem pleca cu el in Turcia prin septembrie si si-a dat acordul.
Simo, la multe lunite si multi anisori pentru Matei!!
Inais, am primit PM-ul tau, daca va hotarati pt dr asta sa ma tii si pe mine la curent.
Io am fost bolnavioara tare zilele astea, nici acum nu ma simt prea ok, transpir non stop dar macar stiu ca asa mai scade febra. Bine ca Vladutz n-a luat nimic de la mine.
Alina cu iubirea noastra, Vlad
simonacip spune:
Fecian, si Matei are pielea marmorata, eu am tot scris despre asta. Azi m-am linistit ca am fost si la cardiolog, poti citi ultima mea postare...nu te ingrijora, nu cred ca-s probl..Sa-mi spui si mie ce ti-a spus pediatrul
Esme, Alysh multumim de urari.
Esme, frumusica tare puiuta ta, mi-a placut ideea de a da cite un saculet de bobo fiecarui vizitator..
Alysh, sanatate multa si succes la vaccin...Cit despre Turcia..mmm, visez si io, dar abia la anul, asa ca mai rabd...
Socrate, hai cu pozicile
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
simonacip spune:
quote:
Originally posted by Reallauraquote:
Originally posted by simonacip
Andora, Lorich, Cleo, Sis, imi pare rau de probl cu okisorii...Lapticul de mama e cel mai bun.Matei a avut secretii si el la okiul drept, in 2-3 zile i-a trecut cu laptik, poate am fost eu mai norocoasa..
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
Sis, Bogdan spune ca lapticul de mama e cel mai bun mediu de cultura pentru bacterii...Asa ca raman la serul fiziologic!!!
ALBUMELE MELE
BURTICA
Hmmm, nu vreau sa ma incontrez cu el, dar din tzitzi i-l pui direct in oki si spala okiul, nu cred ca apuca vreo bacterie sa faca ceva...Tu fa cum crezi
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
Doloress spune:
Simonix, Socrate, Simonacip si celorlalte fete, multumesc pentru incurajari!Incerc sa lupt si eu, sa imi amintesc cu placere de nastere insa e destul de greu. An fost si la un support group legat de nasterea prematura la spital si asa gandim cu toate mamele de prematuri. Pe unele asta le impiedica chiar sa vina la spital, le e parca rusine sa dea ochii cu copilasul lor. Sunt convinsa ca, beneficiind de ingrijire adecvata, Patrickut va recupera toata intarzaierea si va fi un copilas normal. Deja face tot ce fac si ai vostri la aproape doua luni, isi tine capul de multa vreme, rade cand il mangai, gangureste, vorbeste el cu jucarelele lui, ba chiar isi tine biberonul cu manuta sau suzeta. Cand ii e lui foame tare isi tine suzeta cu mana si o suge, e atata de simpatic! Deci nu prea vad motive de ingrijorare.
Stiu ca sunt situatii in viata pe care nu le poti controla, insa atata m-am educat sa nu mai am spiritul asta fatalistico-mioritic cu asa a fost sa fie, incat acuma mi-e greu sa ma desprind de el si sa accept unele intamplari asa cum vin...
Simonix si mie mi-ar place sa ne cunoastem, ca pe multe dintre fete, asa si eu tare le invidiez pe fetele de la Bucuresti, ca se intalnesc, ba doua cate doua, ba cu toatele. Eu nu am pe nimeni pe aici prin preajma, acuma ies cu mami insa cand pleaca ea raman singurica cu o carte prin parc si cu Patrickut. (hehe stiu ca suna aiurea alintatura asta, insa asa m-am invatat sa il alint )
Esme ei eu am crema Lansinol, confirm ca e tare buna, cand ma dor sfarcurile de la muls si mai nou de la suptul lui bebe, ma dau o data si pana data viitoare nu mai am absolut nimic. Mai am niste mostre de la Medela, PureLan se cheama, foarte bune si alea.
Anaxena eu epiziotomia am ingrijit-o cu crema de galbenele cu propolis. Nu stiu daca e recomandat, insa eu mai aveam putin si ma urcam pe pereti, am avut o taietura foarte mare si trebuia zi de zi sa stau la spital, pe scaun, cu tampoane. Cum veneam acasa, ma dadeam cu crema si stateam dezbracata toata noaptea, pana a doua zi cand iar mergeam la spital. Vreo 2-3 saptamani am mers de parca aveam un bat in fund, radea al meu de mine, m-a poreclit Pinguinul chinuit. Si acuma ma mai jeneaza , am incercat noi intr-o seara si nu am reusit, tot ma doare de innebunesc. Poate peste un an asa... hihihihi La bicicleta ma uit cu jind, sta saraca in garaj parasita de anul trecut... si asa as avea un chef sa fac o tura, doua...
DanaH La multe lunite si ani Teodorei! Si la mine se apropie vaccinul si tare mi-e frica! Sper sa fie OK si sa nu faca reactii prea urate. Am luat preventiv pentru febra un medicament, sper sa nu am nevoie.
Iulia tinem pumnii sa treaca repede la fata icterul! Numai fenobarbitalul are rezultate? Sa incerci sa o tii la soare cat mai mult. Va invidiez cateodata ca aveti vreme buna, eu de zile intregi nu am iesit ca ploua si e innorat in fiecare zi Eu ca eu m-am invatat de acuma, ca asa-i Canada, mama in schimb mai are putin si da in depresie. Pe Patrick numai in pijama cu caciulita il tin.
Alysh insanatosire grabnica! Mie mi-au dat masti de la spital, in caz ca ma imbolnavesc sa le port cat am grija de Patrick. Multumesc lui Dumnezeu, nu am racit deloc desi umblu mai mult dezbracata si mananc inghetata toata ziua desi nu e asa cald afara.
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
stefany_p spune:
bun venit bb David!!!
mai, aici se insista sa nu punem lapte in ochii copiilor...nush cum o fi mai bine...
cine mai e cu bb la purtator? cine mai pofteste?cine mai doreste? ca acus ma pregatesc de inchis odiseea...