Mamici de pepenasi de iulie august 2008 (94)
Raspunsuri - Pagina 6
ankalaura spune:
Hai sa va spun cum am gandit eu bagajul.
Bagajul meu are trei gentute.
1. Bagajul meu cu camasi de noapte, prosoape, cosmetice, farmaceutice. > Il iau cu mine numai daca nasterea nu se declanseaza natural
2. Bagajul lui bebe cu hainute, servetele umede, prosopele si pampersi > pe care o sa mi-l aduca ai mei DUPA ce nasc si ma instaleaza undeva.
3. Bagajul de urgenta > trusa de anestezie, apa, servetele uscate si umede, un prosopel mic, papucii, telefonul. > asta il iau cu mine.
De ce zic asa:
- data trecuta m-a instalat direct in sala de nasteri si eu eram cu ochii pe gentoi, in care erau toate cele
- cum nu am nascut, m-a trimis pe sectie, unde din nou, cu ochii pe gentoi.
- dupa ce am nascut (si lasat gentoiul la salon), m-a mutat la lauze, iar barbatu-miu facea mutari de trupe prin spital.
Pana nu nasc, n-am nevoie de jumate din bagaj, asa ca l-am impartit in trei.
NU pun:
- aparatoare de sani - data trecuta nu mi-au servit la nimic, mai mult m-am enervat
- pompa de muls - daca e nevoie, mi-o aduc ai mei de acasa
- biberoane - clar de ce
- ceaiuri sau chestii anti-colici - sper sa nu stau atat de mult in spital, iar daca e cazul sa apara colici, o sa imid ea ceva de acolo
- aparat foto - nu am chef de o grija in plus, mai ales ca e destul de scump si n-am chef de aventuri. O sa il aduca ai mei cand e cazul
- minge de strans > asta mi se pare o aiureala. Ai de ce sa strangi in travaliu... Eventual pe sot, de gat, sau pe medic....
- cosmetice de belletza. Nici in general nu ma machiez, asa ca nu ma ostenesc sa car nici macar un ruj cu mine. Am pus insa niste creme hidratante (tubulete mici) din care folosesc mereu.
- tampoane de san > o sa imi aduca ai mei daca e cazul. Data trecuta au inceput sa imi curga sanii abia acasa, cand s-a terminat colostrum-ul.
- suzeta > sper sa nu folosim suzeta deloc.
- sosete - nu pun. Papucii au chestie din aia intre degete. Dar nici nu iubesc prea tare sosetele
- sosete pentru bebe - nu pun. Am luat salopete si pantalonasi cu labute.
- manusele - nu pun. Am luat salopete cu tot cu manusele. Pe alea separate, Eliza le arunca din maini la fiecare 2 mninute.
Ma mai gandesc....
Edit - acum am vazut ca Teodora este stabila!!! DOAMNE AJUTA ca au trecut cu bine peste tot greul!!!
Anca mami de Eliza si 38+ cu Ligia Stefania
flo1980 spune:
Kimmy pune un tampon de vata sa observi mai bine culoarea si aspectul...
Si eu am scurgerile abundente, catodata si simt cum curge mai mult...insa e secretia alba usor galbuie , putin mai subtire de trece si prin protej slip ( am luat carrefre din ala care se pune si pe tanga si pe chilot normal... si l-au prostit).
Daca e clar , amestecat sau nu cu ceva urme de sange poate fi lichid....
Tine-ne la curent...
Flory mami de Alex 23.02.2006 si 38+ cu David Gabriel
AMR 9 zile
bebe 2
pozele mele
flo1980 spune:
Ma bucur ca Teodora e in stare stabila!
Curaj printesico, fi tare! Bravo!
Flory mami de Alex 23.02.2006 si 38+ cu David Gabriel
AMR 9 zile
bebe 2
pozele mele
dara_d spune:
Bujo multumim ca ne -ai anuntat.
Bine ca este stabila Teodora , sa ajunga acasa cat mai curand si sa ii dea DD putere lui SUN sa reziste .Bine ca ii da laptic.
Ce ma bucur ca si Mona se reface , sa speram ca scapa de udreri si usturimi curand.
Kimmy nu am eu experienta ca sunt la prima sarcina dar din ce am citit nu mai bine suni tu medicul si ii spui si macar afli din sursa sigura ce si cum , nu mai sta asa sa nu ai probleme dupa aia.Poate scoatem .
37+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png
mcoca spune:
Turtu, ma bucur ca ai reaparut si sunteti bine. Ce bine ca ai reusit sa scurtezi programul. E foarte important si pentru tine si pentru bebe sa nu stai toata ziua cu fundu pe scaun. Mama a venit de 10 zile si sta pana pe 5 august. E tare bine cu ea, ma rasfata de numa. MA rog de MAya in fiecare zi sa iasa si nimic :((((.
Despre epilat, sunt zile mai bune si mai rele Turtu. Si eu data trecuta am murit de durere, dar ieri (dupa numai 2 sapt) a fost ok. Eu zic sa nu te dai batuta ...
MArina, doamne ce tampenie cu actele. Eu nu am mai auzit de asa ceva din studentie, cand venea politia dimineata sa bata la usa la camin sa vada daca avem viza de flotant. Sper sa rezolvati repede si fara foarte multa bataie de cap.
Kimmy, eu zic ca nu e normal. MAi bine mergi la doctor sa vezi ce si cum, si asta cat mai repede.
Sper ca Sun si Teodora sa fie bine
Vicky 39+ si Maya
AMR 2 zile
Bebele casei
dara_d spune:
Anka laura foarte frumos coltarul tau.
Mi-a placut teribil cum ai descris cu bagajul , mi-am dat seama ca nu imi trebuie sosete , o sa le scot.Eu fac cezariana dar mi-a placut aia cu stransul de gat pe medic, la mine nu tine ca dupa aia cine ma coase la loc??
Eu cred ca o sa las bagajul in masina si imi aduce sotul dupa ce ies din operatie ce am nevoie.
Fetele cu cezariana voi ce bagaj va faceti?? Ceva medicamente de durerei ?? De constipatie??? Ceva diferit, astept sugestii.
37+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png
MissJJ spune:
Bujo multumim de vesti. Vai ce ma bucur sa aud ca e stabila printesa mica. Uff acuma sa speram ca va putea merge cu mami si tati cat de curand acasa.
Ma bucur sa aud ca si Mona e mai bine si ca aiesit cu baietii la pimbare.
Kimmy a zis bine Flo pune un absrobant sau vata sa vezi cat de mult curge si ce nuanta are ce miros etc. Mai stii poate poate vine si bebitza.
Turtu vai sper si eu sa vina bebe sa fiu mai ocupata vb ta si sa nu mai am timp de nebunelile ei. Ea normal sta pana pe 20 iulie asa are biletul dar cu optiunea de a-l schimba pt mai devreme in caz de nevoie pt o taxa de 50 de euro.
Acuma a plecat sa caute ceva scule de gradinarit ca vrea sa se apuce sa planteze in gradina ca avem niste vase care am asteptat sa vad daca au ceva plante in ele da nu au nimic si se apuca ea de plantat, Slava Domnului ca isi gaseste de treaba poate ma lasa sa ma odihnesc fara sa ma tot terorizeze.
Violeta uff nasol tare cu statul la cozi mai ales ca si casierii astia sunt tare nesimitit.
Anka ma bucur ca esti mai bine.
Marina uff ce incuracturi si la voi, da la voi nu poti dovedi domiciliul pe baza unor facturi ceva cu numele vostru si adresa de acolo? ca pp ca platit ceva si pt apartament gen impozit, ceva. Sper sa rezolvi cat mai rapid, nasol ca tre sa stai dupa ei.
Vicky ma bucur sa aud ca esti ok cu mama si ca esti rasfatata.
Dara sa ne zici daca stii data pe care faci cezariana sa trecem acolo sa stim cand sa facem galerie.
Ca azi am vazut si eu ca Rontzi are cezariana programata, deci facem si pt ea galerie.
Irinuca ms. Astept sa treaca sa ramane noi patru sa ne intram in ritmul nostru. Ms ca ne-ai anuntat de Rontzi am sa merg sa schimb la listutza sa stim maine sa facem galerie.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 2 Zile
mcoca spune:
MAda, merci . Ieri m-a apucat paranoia cu dezinfectatul caditei si mi-am adus aminte ca tu ziceai de un dezinfectant ce se cumpara la sticla. PLs, cum se numeste si de unde se ia???
Vicky 39+ si Maya
AMR 2 zile
Bebele casei
catilin2008 spune:
buna ziua burticutze,
va scriu si eu din biroul meu fara aer conditionat, mor de cald!
mai vin doar saptamana viitoare si gata, mai stau si pe acasa..sa imi mai pregatesc si eu una alta..ca am impresia ca bebe e cam grabit
vazut cercelusii, superbi
ana, bun venit acasa
ma bucur ca teodora e stabila..sa fie si mai bine...cat mai curand!
mai citesc din urma si revin, va pup pe toate
31 + cu
Bebicu Andrei
MissJJ spune:
quote:
Originally posted by mcoca
MAda, merci . Ieri m-a apucat paranoia cu dezinfectatul caditei si mi-am adus aminte ca tu ziceai de un dezinfectant ce se cumpara la sticla. PLs, cum se numeste si de unde se ia??
Vicky uite www.milton-tm.com/milton_fr/" target="_blank">aici site-ul frantuzesc, milton se cheama este si spray si servetele umede si solutie de sterlizat, la noi este in supermarketuri de obicei.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 2 Zile