Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (60)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Ce vroiam sa mai spun asa repede repede..

Multa sanatate clopoteilor si mamicilor bolnavioare!! Sa va faceti bine repede!

La Multi Ani si numai bine sarbatoritilor de astazi si nu numai!

Incerc sa editez schema noastra de diversificare data de pediatra ca vad ca e un subiect fierbinte. Modelul nemtesc..cel putin din Meerbusch, doamna doctor Martinez.

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Miriiii, pastrez pupicul, dar sa stii ca pozele si/sau filmuletele nu se vad. Poate pentru ca nu am cont la acest dropshots?

Breaz, bine ai revenit in forta. Am vazut pozele cu dodoloata ta, e super haiosica. Si ai prins-o in multe ipostaze amuzante. Sa va traiasca! Aici e de-a dreptul Marylin Monroe! http://www.flickr.com/photos/10017841@N08/2610804462/

Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca noi
www.youtube.com/uic9999" target="_blank">Filmulete Mariuca noi
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_baby spune:

Buna, fetelor! Mi-a venit barbatul! Yupii!!
Va multumesc din suflet pentru felicitari! UIte va dau de baut virtual:).

Am vazut ca Adela nu se simte bine. Ema sa ne tii la curent cu noutatile. Sa-i spui Roxanei ca suntem alaturi de ea. Pe tine te pup. Acum sunt aproape convinsa ca numele viitoarei mele fetite va fi Emma. Ne placea numele,dar in final am optat pt Saara. Acum ca te-am cunoscut , parca mi se pare si mai frumos :) Pupuici si pt Milan de la Saara.

Cretz, iau numarul. Ne vedem maine la 13 la studio si apoi sa mergem sa mancam ceva. FETELOR, daca vreti sa ne intalnim, noi o sa fim in DR Taberei aproape toata ziua. Va las nr meu de tel si sunati-ma cand aveti timp. Acesta este: 0732726486.

Pupici.

N-am citit mai nimic din urma. Abia astept sa ajung acasa ca sa am timp de forumit.

Miki de Saara Maria 7.01.2008

Miki
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/" target="_blank">Saara
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/sets/72157605039935204/" target="_blank">Vacanta la Riga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anandrei spune:

Buna seara! Dragele mele! Long time no...talk! Va anunt cu mandrie ca mi-am luat toate restantele si ma apuc de finisat una bucata licenta!
Am inteles ca maine ar fi rost de o intalneala in Moghioros. Count me in!
Azi am iesit cu Mitsu si am facut shoppingi. Apropo, pt doritoare, maine e ultima zi de reduceri 50 % la Z!

Despre David: are doi dintisori!!! Au iesit amandoi odata si sunt frumosi foc! In rest e cumintel ca de obicei, inca se trezeste noaptea si nu prea mananca. Am pus pe seama caldurii si a dintisorilor. Dar nu ma ingrijorez atata timp cat e zambitor toata ziua si nu-l deranjeaza nimik.

Pup mamicile si clopotzeii bolnaviori! Miri, fa-te bine!!!

Ana-Maria de David pufosu' (11.01.2008)si cel mai fericit tatic, Andrei
Albumul nostru: mama, tata si copilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

creata: sorry: www.webshots.com/user/mirimik

monicaa, dumnezeu sa-l odihneasca! ai incredere ca timpul e un mare intelept. curaj...

vesti bune: ambii amandoi copiii sunt ok. putem incepe doo pireuzi pe zi:)

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Monica... m-ai lasat fara cuvinte. Nu ma asteptam sa termini asa mesajul. Imi pare extrem de rau pentru tine, pentru familia ta... Dumnezeu sa-l odihneasca! Pot doar banui ce e in sufletul tau si sper sa regasesti puterea de care ai nevoie ca sa iti revii dupa acest soc.

E posibil sa te simti putin vinovata ca esti in Germania, pentru ca daca erai in tara, tatal tau apuca sa o vada pe Clara, dar iti dai seama ca nu poti schimba nimic acum. Nici trecutul, nici prezentul, dar poti face ceva pentru viitor. Ii poti pastra poze cu dansul si ii poti face un album pentru cand va fi mare si va intelege. Ii poti povesti, in loc de povestea de "noapte buna" ce faceati voi cand va duceati in concediu, sau diverse intamplari amuzante de la voi din familie. Dar trebuie sa invingi acest sentiment ca esti vinovata in totalitate ca esti plecata din tara.

Si poti sa fii linistita, nu ai cum sa ii uiti figura. Asa cum nu ii vei uita nici mangaierea sau vocea. Sunt intiparite mult prea adanc in fiinta ta. Si acum stii ca asa este, cand ai si tu copilul tau.

Te las cu bine si sper ca dupa ce iti trece aceasta perioada grea, sa iti revii si sa fii mai activa la noi. Suntem o comunitate care tinem aproape, chiar daca unele dintre noi intra mai rar uneori.

Te si te strang in brate!

Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca noi
www.youtube.com/uic9999" target="_blank">Filmulete Mariuca noi
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Monicaa, CONDOLEANTE si Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace. Iar tie multa liniste sufleteasca , iar in timp rana sa se vindece.

Poze de tot felul
Poze botez - 8 Martie 2008
Patricia Alexia - la 5 luni
Patricia Alexia - la 4 luni
Patricia Alexia - la 3 luni
Patricia Alexia - la 2 luni
Patricia Alexia - la o luna
PATRICIA ALEXIA

Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Ca spuneam de diversificare. Noi nu am inceput inca. Asteptam nu pana la 6 luni cat ne-a recomandat pediatra, si pana la 5 luni si 3 saptamani cand ne vom intoarce din concediu.
Schema e super simpla si sper sa avem succes cu ea, e de fapt o combinatie de ce scrie prin revistele nemtesti si experienta de tanti doctor.
Vom incepe cu borcanele, iar dupa ce s-a obisnuit motanul cu papa cu linguritza trecem si la gatite in casa.

Momentan Clara papa cum spuneam Aptamil Pre. Inca se trezeste noaptea dar numai o data (f rar de 2 ori) in jur de 3-5 dimineata, papa, schimbam pampersul si adoarme imediat la loc pana pe la 8 dimineata.
Nu mananca mult, nu a mancat niciodata mult. Acum nu stiu cat are, dar inainte de a implini 4 luni la ultimul control avea 6 kg si 61 cm, adica dupa schema nemteasca ptr fetitze valori medii. Momentan suntem la max 170 ml per masa, dimineata papa intotdeauna mai putin cam 130ml. Per total avem cam 960 –980 ml in zilele bune si abia 800ml in zilele fara chef .

Schema diversificare

Se incepe cu legume/carne, de preferat la masa de pranz. In completare de da lapte, tot Pre asta daca mai cere bebe.
- Se incepe cu morcovel. Daca copilul refuza categoric si dupa cateva zile, se da pastarnac. E foarte probabil sa nu-i placa morcovelul (spunea tanti doctor ca sunt destui copii…e drept ca si eu cunosc..are intre timp 18 ani si morcov nu manaca nici in ciorba)
- In prima zi, 3 lingurite se pun la incalzit. A doua zi se dubleaza cantitatea. In a patra zi se serveste un borcanel a 125g. [Asta nu inseamna ca trebuie sa pape tot borcanul. Si nici nu-i musai sa fie in 4 zile. La inceput trebuie sa invete sa si pape cu linguritza]
- Faza 2: sa da morcovel cu cartof (sau pastarnac cu cartof). In prima zi trei linguritze, restul numai morcov si tot asa pana in ziua 4 cand se serveste o portie intreaga de morcov + cartof.
- Faza 3: morcov + cartof + carnitza. La fel ca la faza2.

Dupa cateva zile de papat carnitza cu legume, se trece la inlocuirea mesei de seara cu masa de gris/cereale cu lapte in compozitie si preparate cu apa. Nu se recomanda cerealele, grisurile care cer completare de formula 2.
Se dau tot cate 3 linguritze la inceput si tot asa, pana cand masa e completa.
Se merge cateva zile cu cele 2 mese inlocuite si apoi se trece la inlocuirea mesei de ora 10-11 cu fructe in acelasi stil ascendent. Se recomada mere sau pere pentru inceput.

Dupa cele 3 mese au fost inlocuite cu succes, se poate incepe varierea componentelor: legume noi, fructe noi etc.

Ce mi s-a spus ca e foarte important : continuarea cu lapte Pre (in nici un caz 2), hidratare suficienta in momentul in care mesele au fost inlocuite complet (apa si nu suc sau ceaiuri – teoria aici este ca de sete trebuie sa se invete copilul sa ceara apa si nu altceva) si de preferat trecut cat de repede la canutza cu gat ptr bebei si mai tarziu la bautul din pahar (ajuta la pastrarea dintisorilor fara carii). Nu mai mult de 1 leguma/fructa noua pe zi si pe saptamana nu mai mult de 2 legume/fructe noi.

Miri_mik : danke.

Mergi la inceput

Fetelor va multumesc din suflet.

Creata, ai intuit tare bine oful meu cel mare. Incerc sa ma linistesc, cum spuneam am inceput sa pot dormi, dar e al naibii de greu.Ultima data ne-am vazut anul trecut in mai cand am fost in concediu. Cand ne-am intors am aflat ca sunt insarcinata. Apoi sarcina si serviciul nu mi-au mai permis sa ajung in tara.
Iar de telefonat a fost cu o zi inainte sa intre in coma. Abia astepta saracu sa vina. Si avea doar 57 de ani.Of Doamne of.

Acuma sa nu va suparati pe mine, dar o sa ma cam agatz de voi. Prea sunt singurica toata ziua. Imi va prinde sigur bine.

Pupici si va mai scriu sa ma povestesc de motanul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Mai fetelor, sunt tare suparata, de la 2 luni jumate' buburuza are dureri de gingii, acum in ultima luna din ce in ce mai mare durerea, dar dintii nu vor sa iasa. Si saraca atat se chinuie. Nu plange, doar scanceste, se maraie, i-am dat si nurofen, si cu gel dar degeaba.
O prietena de-a mea are o fetita de 1 an si 4 luni si de la 4 luni au inceput durerile de dinti, gingii de fapt, iar primul dinte a iesit la 10 luni.
Pe aici , clopoteii cam toti au dintisori, numai noi nu......

Poze de tot felul
Poze botez - 8 Martie 2008
Patricia Alexia - la 5 luni
Patricia Alexia - la 4 luni
Patricia Alexia - la 3 luni
Patricia Alexia - la 2 luni
Patricia Alexia - la o luna
PATRICIA ALEXIA

Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput