Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (60)
Raspunsuri - Pagina 14
anca.b spune:
Ramona, azi am terminat ultima portie de supica. miine fac alta. tot asa: morcov, dovlecel, patrunjel si telina. o sa pasez tot numai morcovul si dovlecelul. ma gindesc ca dupa asta sa-i pun si o frunza de salata sau un cartofior, sa vedem daca o sa-i placa. apropo - poate e o intrebare stupida, dar, salata verde si spanacul le puneti la fiert sau le pasati crude in supica bebeilor?
Honey, si eu stiu ca nu e nimic grav daca e mucus in kk...pot fi mucisori inghititi. s-a mai intimplat si la noi, in vremurile cind avea trei-patru scaune pe zi. acu' nu mai e cazul.
Anca si
Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii
Shose spune:
Fetelor saru`mana de cuvintele frumoase.
Acum uploadez si restul de poze.
Cretulina Doamne zic iar ce mika e lumea. Am sunat pe nashu sa intreb si mi a dat ton de ocupat, suna el mai tarziu precis e prin sedintzele lui.
Bentitza de pe cap e de la moasha, ea i`a cumparat toaleta de dus la biserica. Restul am luat io la sugestia lu`Mishu careia ii raman datoare pt pont.
all
Shose si
Pipetzica (12.02.2008)
www.flickr.com/photos/10814074@N07/" target="_blank">Poze
Botez
Sunt mare
Povestea Nasterii
anca.b spune:
Nicole, 
Vai tu fetelor, abia astept noua taxa auto...sa ma orientez atunci ce masinuta sa-mi iau. vreau una gen jeep, dar mai micutz, asa...ca noi avem drumuri de drumuri pe aici si ne trebuie o masina mai "ridicata" pt ele.
Anca si
Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii
ramonab spune:
Ancab mersi de raspuns.Scuze ca te tot pisez la cap , da cum am inceput deodata cu supa de legume o sa ma iau dupa tine cat de cat ca eu habar nu am ce si cum sa fac.Cat despre salata si spanac ma gandesc ca fierte, cel putin spanacul, eu nu am mancat niciodata crud.dar am mai auzit ca nu se dau inca bebeilor spanac, nu mai stiu care zicea aici pe forum.
Mami de Razvan-Matei,09.01.2008
POZICI CU RAZVANICI
miri_mik spune:
vin sa va pup cu o durere de gat care m-amanat azi la medic... sufar c aun caine, nu pot inghiti, nici apa nici nik:( am avut o zi de tot rahatu' la servici. am facut magarii, dar acasa e bine. cred ca cu un somn bun si antibiotice ma pun pe picioare.
creata: www.dropshots.com/user/mirimik - si un pupic.
ramonaB, ce moratl e razvanel, mai ales in ultima poza unde are ochii maaaaaaari maaaaaaaari!
ancaB... alege bine! sa fie frumoasa sis a te folosesti de ea cu placere.
tinna, un pupic special pt tine. ieri nu ca am uitat de tine, dar n-am maia vut timp sa scriu. dar scriu azi:) sper sa fie o eroare in analize. infectia urinara nus e face de la un scutec ud sau murdar, pentur o infectie trebuie cautat balaurul. eu zic ca e iar o aberatie medicala, si va tin pumnii sa fie asa. pusici pentru gandul infierii. e frumos ca aveti un gand bun pentur cei mici si napastuiti.
honey, daca miroase urat (a putregai, ca sa fac o comparatie) atunci iti faci pb, daca nu, e digestia lui un pic mai altfel decat in alte zile.
pusici, mergem la medic. venim cu vesti bune sper, si sa ma tineti la curent cu "eliberarea bestiutelor" din protectiile de pat. nu va faceti griji ca se proptesc in zabrele, e doar pana se invata, p-orma floare la ureche:)
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
jelimoni spune:
quote:
Originally posted by ramonab
pfoaiii ce am facut!!!!I-Am ars mancarea bebeului. Am pus sa ii fac supica si am lasat-o sa fiarba si am mers de langa ea la calc ca doar o ora nu am ce cauta acolo ca o las sa fiarba.Da nu am pus apa destulaaaaa.Si a scazut si mi s-a ars oala.Intimp ca citeam aici un mesaj numai ce am smitit miros de ars , si cand a duc, ardeau legumele copilului.
Acuma nu mai am timp sa ii fac alta ca indata se trezeste. O sa ii dau doar tzitzi, ce sa fac?
Cat de toanta poti sa fii sa faci asa ceva?
Ancab, bravo sefilor tai ca ti-au dat banuti multi multi.
Cu mancatu asta al bebeilor, ce ii mai dai la al tau, ai introdus deja si altceva inafara de morcov cu dovlecel?
POZICI CU RAZVANICI
exact asa am facut si eu la prima supica pt roby...noroc ca o dormit mai mult si am apucat sa mai fac una :))
da-i titi ca nu cred ca se supara!
apropo am vazut pozicile si sunteti niste frumoso!!am vrut sa-ti zicsi pe mes ca mi-a placut mult poza de la avatar! pusici la razvanici
MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008)
POZE BEBE ROBERT
BOTEZ SI FILME ROBERT
www.flickr.com/photos/14883580@N05/sets/" target="_blank">poze nunta, burtica si bebe Robert
ce mare am crescut!!
breaz spune:
salutare fetele,
vai de cind nu v-am mai scris, mi-era dor de voi. de citit am mai citit din urma dar nu am apucat sa va mai povestesc nimic de noi.
am vazut si o gramada de poze, foarte frumosi bebei avem.
Shose, ai o dodoloata de fetita. si a mea are 7700 gr, si cam 67 de cm.
am vazut ca avem citiva bebei bolnaviori, ii pup si sa se faca bine cit mai repede.
despre Carla pot s ava spun ca e f cuminte, nu am nici o problema cu ea, pot sa zic ca sint o norocoasa. seara se culca pe la 11 si doarme pina a doua zi la 9 jumate dimineata. e foarte vesela, ride aproape tot timpu si sta la oricine. azi am fost cu ea la birou si vreau sa va zic ca am vazut-o numai cind am plecat acasa, in rest tot prin birouri a stat la ceilalti colegi.
acasa am doua super nanny, adica mama si tata, deci eu am timp de mine berechet. ei sint amindoi pensionari si stau cu mine de dimineata pina seara. de luni ma duc la serviciu, dar nu cu 8 ore, imi pasztrez indeminizatia de maternitate si voi fi platita de firma in alte modalitati.
am vazut ca vorbiti de diversificare. carla a mincat deja si pireu de morcov cu carne de vitel. deci am facut ciorbita am fiert zarzavaturile carnea si le-am paserat toate in blender. i-a placut f mult. carnea de pui nu prea ii place in schimb de vitel a mincat cu pofta. acuma as vrea sa stiu si eu, oare trebuie sa ii dau in fievcare zi carnita sau nu e musai. ori poate am inceput chiar prea repede cu carnea, dar in schema de diversificare data de pediatru scrie ca de la 5 luni pot sa incep cu ciorbita de carne. oricum de cind am inceput diversificarea nu s-a plins de dureri de burtica sau ceva de genul asta. caisele nu i-au placut deloc, piersicile ii plac. voi ce ziceti banane putem sa le dam sau sa mai asteptam putin.
pup toate zuzele si daca vreti sa o vedeti pe carla am pus citeva poze cu ea.
jelimoni spune:
quote:
Originally posted by miri_mik
vin sa va pup cu o durere de gat care m-amanat azi la medic... sufar c aun caine, nu pot inghiti, nici apa nici nik:( am avut o zi de tot rahatu' la servici. am facut magarii, dar acasa e bine. cred ca cu un somn bun si antibiotice ma pun pe picioare.
creata: www.dropshots.com/user/mirimik - si un pupic.
ramonaB, ce moratl e razvanel, mai ales in ultima poza unde are ochii maaaaaaari maaaaaaaari!
ancaB... alege bine! sa fie frumoasa sis a te folosesti de ea cu placere.
tinna, un pupic special pt tine. ieri nu ca am uitat de tine, dar n-am maia vut timp sa scriu. dar scriu azi:) sper sa fie o eroare in analize. infectia urinara nus e face de la un scutec ud sau murdar, pentur o infectie trebuie cautat balaurul. eu zic ca e iar o aberatie medicala, si va tin pumnii sa fie asa. pusici pentru gandul infierii. e frumos ca aveti un gand bun pentur cei mici si napastuiti.
honey, daca miroase urat (a putregai, ca sa fac o comparatie) atunci iti faci pb, daca nu, e digestia lui un pic mai altfel decat in alte zile.
pusici, mergem la medic. venim cu vesti bune sper, si sa ma tineti la curent cu "eliberarea bestiutelor" din protectiile de pat. nu va faceti griji ca se proptesc in zabrele, e doar pana se invata, p-orma floare la ureche:)
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
miri nu se vad pozele!!!!!!!!!!!!!!!!

MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008)
POZE BEBE ROBERT
BOTEZ SI FILME ROBERT
www.flickr.com/photos/14883580@N05/sets/" target="_blank">poze nunta, burtica si bebe Robert
ce mare am crescut!!
ramonab spune:
Breaz bine ai revenit, chiar ca nu ai mai scris de un secol.M-am uitat la pozele cu Carla ta cea cuminte.Da ce buzata e, are niste buze foarte frumoase, seamana cu tine.
Jelimoni, da pana la urma i-am dat si tzitzi si i-am facut un pic de lapte cu orez de la nestle.
Da vreau sa intreb cine a mai facut cum ati procedat? Acolo scrie sa pui 7-8 linguri la 160 de ml de lapte, si ar trebui sa iasa ca o pasta.Eu am vrut sa fac doar 100 de ml si am pus prima data doar 5 linguri de orez si nu s-a ingrosat deloc, asa ca am mai pus trei si tot apos a fost.Ce nu am facut bine?
POZICI CU RAZVANICI
monicaa spune:
Buna fetelor
In sfarsit mi-am facut curaj sa si scriu cate ceva. De citit am incercat sa va citesc, dar n-a functionat tot timpul, asa ca ma iertati si sper sa-mi lasati un pic de timp pana ma (re)obisnuiesc cu numele si bebeii. Poze am vazut o gramada..sunt toti niste dulci.
Noua nu ne-a mers tocmai bine lunile astea, in special mie. Cu alaptatul am avut probleme mari, frustrarea a fost la loc de cinste, asa ca dupa 2 luni s-a dus laptele care oricum nu era prea mult. Am trecut pe formula, Aptamil Pre, si am inceput lupta cu introducerea unui ritm cat de cat. A fost imposibil ptr. ca motanul cerea de mancare si dupa 1 ora. Dupa discutii cu pediatra am decis sa o lasam asa pana mai creste (adica sa primeasca cat vrea si cand vrea de papa), sa incercam macar 1 ora si jumatate pauza intre mese ca sa nu aiba probleme cu digestia. In caz de urgenta sa dam apa (asa a invatat sa bea apa, bea si acum cu pofta mai ales cand e cald si de obicei cere..are un mhhh anume cand vrea apa
).
Si asa ne-am tras pe fund pana la 4 luni. Timp ioc, toata ziua ciclu infinit de dat de papa, schimbat pampersi si iesit la plimbare. De mancat mancam cand venea tati, dus la fel numai seara tarziu.
Cand a implinit 4 luni, am bagat fortzat program de masa la 3 ore. Pediatra a considerat ca e destul de mare si uite minune, numai dupa 1 zi de comentat, s-a obisnuit copilul. Dupa 1 saptamana aveam senzatia ca l-am apucat pe Dumnezeu de picior: program frumos, papa la ore clare, somn de zi la fel (in jur de 11 30 min, pe la 14 max 1 ora –rar si cate 2h, dupa masa de la 18 inca 30 min si nani de seara undeva intre 21 si 22). Timp sa mananc si eu, ba chiar sa mai citesc 2-3 pagini de roman…ce sa mai.. feerie!!! Si cel mai frumos era ca trebuia sa vina bunicul sa stea cu noi. Planificasem o gramada de chestii, mers la pescuit etc.
Si atunci s-a intamplat nenorocirea. Cu 1 saptamana inainte sa vina, tata a suferit un atac vascular cu hemoragie cerebrala, in mai putin de 10 ore a intrat in coma si in 5 zile s-a stins. Pe 4 iunie avea bilet de avion, pe 1 iunie a murit.
Nici macar acum cand scriu randurile astea nu-mi vine sa cred si mi se pare un vis urat. Am poze cu el insirate in toata casa de frica sa nu-l uit, desi exact asta mi-as dori ca sa-mi revin.Cel mai tare doare ca nu a apucat sa-si vada nepoata decat in poze. Si de aici incep frustrarile mele mai vechi cu venitul si ramasul in Germania.![]()
De revenit incep sa-mi revin, in sensul ca de 2 zile reusesc sa dorm. Pana acum parca era vijelie in cap, cum ma puneam in pat navaleau ganduri gramada. Clara a ajutat enorm dar recunosc ca nu am fost o mamica prea atractiva in ultima perioada. Cateva zile n-am putut face nimic si a stat tati acasa, si in general, partea cu zambitul e cam fortzata.
Cam astea sunt scuzele absentei indelungate. Am scris deja un cearceaf. O sa mai scriu cateva pana recuperez. Din ce am retinut temele principale in ultima vreme sunt diversificarea, concediul, copii care vor numai in brate (ne numaram printre..dar avem solutii..adica testem solutii
), taticii care ajuta sau nu prea..
Pupici si pe curand
Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi