*Gravidute de noiembrie-decembrie (48)*
Raspunsuri - Pagina 16
BraveGirl spune:
Vorbiti de kg????
Eu am luat doar un kg. Unul amarat. De fapt cred ca burtica cantareste atat. Dar si cand o sa incep sa iau...sa va tineti.
==========
Corina
16+
My baby
Albumul meu
Otiliav spune:
Amalia, nu stiu ce articol din ce lege, dar eu la Ana dupa 32 de saptamani am putut lua doar concediu de odihna si prenatal. Nu mai stiu legile acum din pacate. Dar nu vad de ce program complet, nu-mi suna bine.
Si uite asa in Ro nu am avut niciodata o zi de medical.... si nu prea cred ca voi avea aici ca sunt mult mai stricti, dar este bine, inseamna ca sunt sanatoasa.
Marguta, eu vroiam sa fac la IOMC, dar nu pot. Ca sa am parafa ginecologului trebuie sa merg la ea in policlinica si acolo trebuie sa duc o adeverinta de salariat din ultimele trei luni pe care nu o am evident si nici trimitere de la medicul de familie. Iar cu carduri europene de sanatate nu se complica la policlinica mai ales ca TT nu poate fi considerat o urgenta. Mie imi convenea ca este aproape de mine si stiam unde sa merg si cel mai important nu trebuie programare.
Acum nu stiu daca mai reusesc sa fac undeva.
Dar sper sa fie o informatie utila pentru celalalte mamici, cred ca si cele de la ianuarie-februarie ti-ar multumi pentru formular si pentru ajutor.
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2 16+
Mirtha spune:
Amalia este o aberatie ce spun ei . Asta ar impune un soi de obligativitate a prenatalului. Ceea ce este exclus.
Nici o lege nu te o obliga sa intri in prenatal.....daca esti insarcinat si cu atit mai mai mult daca esti bolnav.
Aaa...ca le este mai comod medicilor si angajatorului sa figurezi in prenatal e altceva.
Concediul medical are o anumita finaliate si se da numai pe caz de boala (intra in categoria bolilor inclusiv iminenta de avort) iar prenatalul se da exclusiv pe caz de sarcina si in virtutea riscului pe care orice sarcina il implica pt. sanatatea unei femei - sarcina si nasterea in sistemul nostru sunt privite ca un risc asigurat. Sarcina nu este o boala. Cele doua tipuri de concedii sunt total diferite si nu au legatura una cu alta.
Dar te avertizez ca vei putea constata o adevarata inversunare in rindul medicilor de familie si ginecologi de a nu da concedii medicale gravidelor care ....pot foarte bine sa intre in prenatal . De ce ? Pentru ca e mai simplu asa si pentru angajator si pt. medic.
Daca isi fractureaza piciorul colega ta ce o sa faca o sa intre in prenatal ? Asta e rolul prenatalului sa inlocuiasca concediul medical ? Fractura e risc asigurat pe...sarcina ?
Revin maine cu mai multe detalii. Acum este deja tirziu si nici nu ma simt foarte bine.
Mirtha
22+
brie spune:
Buna seara.
Eu nu vin cu vesti chiar placute. Multumesc (in numele catalinei) celor care i-au simtit lipsa ......in numar incomensurabil de mare...adica doar 2 si stiti voi care sunt.
Catalina, de sambata noaptea este in spital internata.Toata noaptea a stat in perfuzii, duminica seara a avut contractii puternice si hemoragii.Ieri se simtea mai bine in sensul ca hemoragia ii incetase, in schimb avea mari dureri.La echografie, dr ei a linistit-o spunandu-i ca bebelusii ei sunt ok, in schimb s-ar putea sa stea mai mult timp in spital.
Cam astea sunt vestile pe care le am deocamdata.Catalina m-a rugat sa va spun.
SA NE RUGAM TOATE PT BEBELUSII EI. 
monicabo spune:
Imi pare rau sa aud asta, dar bine ca bebeii sunt bine...
Catalina, putere si cu Dumnezeu inainte! E greu, dar merita totul!
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
18+
Ana Maria
Otiliav spune:
Off, ce rau imi pare, simteam eu ca ceva nu-i ok ca nici macar la FIV nu a intrat azi sau ieri, ma bucuram ca la noi prea erau numai vesti bune. Iar la FIV asa multe mamici cu probleme. Nu degeaba se vaita ea de intepaturi si dureri de burta.
sa fie bine si ea si bebelusii.
Este cu adevarat o Odisee ceea ce traim noi.
Nu mai spun ca nici Flory76 nu a mai aparut de ceva timp
Brie, mersi mult de veste, transmite-i te rog ca ne gandim la ei si sa fie puternica. Stii ce tratament are?
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2 16+
diana21 spune:
Of, Doamne!!! Nu pot sa cred, sunt tare suparata! I-am trimis acum un mesaj...Eu sper din inima ca o sa fie bine, nu se poate altfel!!!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
cu Bebedoi
19+
elilov3 spune:
seara buna fetele
amalia mi se pare aberant faza cu prenatalul sau program normal...e chiar nesimtire. posteaza intrebarea la legislatie sa sti ce poti face legal sa le dai cu legea in nas.
brie imi pare rau sa aud despre catalina ne rugam pentru ea sanatate multa si cu Dumnezeu inainte. Doamne ajuta! transmitei salutarile si gandurile noastre bune

19+
Dimitrie
Andy08 spune:
Catalina: Ne gandim la tine si ne rugam ca Dumnezeu sa va ajute pe toti 3. 
Si eu le citesc pe gravidutzele de la FIV si am vazut ca sunt multe probleme.
Flori: Esti bine? Da-ne un semn.
Olivia: Tu pe unde esti? 
Cherie; Mai scrie-ne si tu, ca vezi ca "sunt inca pe pace".![]()
Bebecris, Mirtha, Eli: Multumesc pt. raspunsurile legate de burtica.
Eu am observat ca sunt multe fete care n-au mai scris de multa vreme (mai stie cineva ceva de Gynie, de exemplu?) si fete care scriu mai rar (o data pe saptamana sau si mai rar), dar am pus lipsa activitatii de pe forum pe seama perioadei de concedii care tocmai a inceput. Nici nu vreau sa ma gandesc la ceva rau. Sper ca sunt in vacante, la aer, prin parcuri...
Mai, fetelor, ma gandesc la cat de greu trebuie sa va fie sa suportati canicula asta.... am vazut ca tot 38-39 de grade sunt....
Andy
14+
VonHelen spune:
buna dimineata fetelor!
am fost la medic luni seara , nu v-am mai scris pentru ca am fost cam ocupata; intr-adevar rezultatul la TT este bun...chestionarul acela nu este relevant si de accea dr a vru sa vada exact valorile hormonilor si nu un oarecare risc calculat de un soft.
am vazut ca vorbeati mai devreme de kilograme.
noi astazi implinim 18 saptamani de sarcina; am plecat de la 54,5 kg iar azi dimineata aveam 58,4 kg...deci am luat aprox 4 kg pana acum; este prea mult? vad ca unele dintre voi nu au luat decat un kilogram !!!
18+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin