*Gravidute de noiembrie-decembrie (48)*
Raspunsuri - Pagina 11
loren@ spune:
Ia cineva calciu? Cite /zi? Ca a inceput sa imi tremure barbia si am inteles ca ar fi semn de lipsa de calciu...eu iau Elevit, dar nu stiu daca e suficient!
Bianca Andreea
Larisa Elena
20+
Banu2268 spune:
fetelor oare nu va simtiti asa si de la caldura?
duminica seara si ieri dimineata am patit-o si eu, tot asa si m-am simtit si rau. ieri dimineata bebecris mi-a zis sa beau apa multa!
asta am facut si m-am simtit mai bine. de mancat mai putin ..... dar de baut mai mult
21+ 
Banu2268 spune:
lorena dar de ce nu bei lapte?
e mai bun si mai natural
mie un imi era o scarba imensa de lapte numai cand il vedeam alb......
dar sotul meu ma batea la cap "bea lapte, bea lapte" si tot asa
si am gasit o solutie.
La plafar sunt o gramada de siropuri de zmeura de struguri si pui o lingura sau 2 intr-un pahar cu lapte si ii schimba un pic culoarea. Eu asa fac si beau pe nerasuflate un pahar si gata.
incercati si voi
21+ 
anes spune:
Eu tot in urma sunt cu cititul!
carmendu, daca te mai ajuta cumva raspunsul meu, du-te sa iti faci TT la Medicover si neaparat la o ecograf 4D performant (de preferat in Germania) si la un ecografist care stie ce sa vada pe ecografie. Defectele de tub neural se observa sigur la eco. Cat ti-a iesit riscul?
otilia, chiar ma mir ca nu ai clacat din cauza bajbaielilor medicilor! Bine ca totul este ok in final!
La multi ani,Diana!

catalina, si la mine lipsa de imaginatie este in toi! Oricum, ma trezesc ca este ora 12.00 sau 13.00 si eu nu am mancat nimic
. Mananc branza tartinabila (nu topita). De fapt este singura branza pe care o mananc.
Mirtha mai, mai, iti trebuie un bucatar sa le prepare pe toate! Cum mie nu imi place sa gatesc, imi mai gateste mama sau imi fac ceva rapid (salata de rosii, oute omleta sau ochiuri, un gratar).
Fetelor, referitor la consumul de vit A in primul trimestru: eu am baut cam doua pahare de suc de morcov. M-ati ingrijorat cu riscurile...! 
andreyutza felicitari pt. rezultatul bun la eco si pt. baietel! Nu era normala o asa diferenta intre cei doi medici la care ai fost anterior! Eu am facut TT la 16 sapt si 2 zile.
marguta Felicitari pt. fetita!
Mirtha ma simt bine ca mi-ai simtit lipsa!
Si eu simt rostogolituri prin burtica! Au revenit!
21+ 
Mirtha spune:
Loren nu iau vitamine si nici minerale dar din cite stiu calciu nu este recomandat pe durata sarcinii decit in complex de genul celui caruia iei tu - Elevit sau Materna . Ingerat singur se spune ca induce contractii.
Nu mai stiu care dintre fete spunea ca foloseste totusi calciu efervescent si fusese indicat de medic. Oricum ai foarte mare grija.
Potentialul calciului de a genera contractii uterine este confirmat si para confirmat oficial.
Mirtha
22+
loren@ spune:
Banu sa incerc si eu asa cu laptele...inainte beam cu placere, dar la sarcina asta zau daca am mai putut sa beau asa..ce-i drept mai pap brinza, cascaval, brinza topita, dar se pare ca Larisa imi ia tot calciu. De coacaze oare am voie?
Mirtha daca e asa..mai bine ma feresc sa iau pastile..sa incerc tot din mincare!Asta mi-ar mai lipsi la durerile mele de burta!
Bianca Andreea
Larisa Elena
20+
Banu2268 spune:
lorena , mai bine incearca asa
nu cred sa aiba ceva rau pana la urma e vorba de o lingura! sau incearca cu miere, sau cacao vezi tu.
eu am intrebat la plafar doar daca are ceva daca-s gravida si-a zis nu
mie una nu mi-a placut laptele niciodata.
eu parca exact invers parca de cand sunt gravida m-am apucat sa beau 2 pahare pe zi. de fapt ideea e sa mancam putin din toate si sa luam si micul dejun.
21+ 
Mirtha spune:
Anes in viitorul apropiat intentionez sa angajez pe cineva pt. gatit.Desi gatesc cantitai mici - pt. ca ma plictisesc repede de aceeasi mincare , am roboti care imi usureaza mult operatiile , imi reduc si timpul de preparare , din ce in ce mai mult ma doar picioarele. Ori de la sare , ori de la oboseala generata de statul pe linga aragaz ori de la retentia de apa. D-zeu stie. De spate nu mai vorbesc pt. ala era primadona din primele saptamini de sarcina.
Cert este ca solutia nu poate fi mama pt.ca......are multe calitati cu exceptia celei cu gatitul. Sooo , caut tanti bucatareasa.
Mirtha
22+
loren@ spune:
Da..stiu..pacat ca eu poftesc numai la grasimi, dulciuri, prajeli, euri...off!
Bianca Andreea
Larisa Elena
20+