Fosa nebetonata
Stiu ca s-a mai discutat de fose, ca doar traim in Bucuresti, un oras in plina dezvoltare, dar plin cu strazi fara canalizare!
Asadar, in vreo doua-trei luni e gata casa, dar canalizare ioc (sa ne traiasca primarul de la sectorul 5!).
Vecinul meu, care se va muta in casa intr-o luna - si-a facut fosa din beton, dar fara fund betonat, asadar cu scurgere directa in pamant. Sunt revoltata si nu stiu cum l-as putea convinge sa-si faca una clasica sau sa-si cumpere una, am tot incercat, dar sustine ca foarte multi au astfel de fose, asa ca de ce m-ar deranja a lui.
Fosa lui fiind la circa 3-4 ml de casa mea, credeti ca mi-ar putea afecta fundatia casei?
Raspunsuri
Victoria spune:
Probabil ca da...Apa de unde aveti? Ca daca aveti putz, iti dai seama ca va fi un fel de esentza din fosa vecinului...
Stiu ca teoretic nu avea dreptul ( mai nou) sa construiasca decat cu fosa ecologica. Cu riscul de a intra in conflict cu vecinul, spune-i ca nu ai de gand sa locuiesti in haznaua lui...
Si eu am un vecin cu fosa asa, si ne-ai iesit f. prost analizele la apa, din care cauza a trebui sa punem o statie de filtrare de 3000 de euro, de groaza sa nu ne imbolnavim... Nevasta-sa imi spunea ca nu mai scapa de infectia de Escherichia coli si nu stie de ce....
V
eld spune:
Apa de la put, evident, insa vom face unul de mare adancime. Acum avem unul la vreo 8 m, prima panza freatica, dar il folosim pentru santier. E ingrijorator ceea ce spui de infectia cu e-coli, culmea e ca vecinul meu e medic!
kariguld spune:
reclama-l urgent, ca nu numai tu esti in pericol ci toti cei din jur, vecinii!!
un put de mare adancime, cam la 200m adancime, e foarte costisitor, cam 20 000 de euro te va costa!
incearca sa vb si cu alti vecini, ca poate si ei au fantani din care folosesc apa.
in ce zona locuiesti, in Bucuresti? ca si eu tot intr-un cartier nou locuiesc. avem apa de la guvern, teava adika, dar am trei filtre cu filtru de carbon.
ia neaparat masuri...
Kari
Victoria spune:
quote:
Originally posted by eld
Apa de la put, evident, insa vom face unul de mare adancime. Acum avem unul la vreo 8 m, prima panza freatica, dar il folosim pentru santier. E ingrijorator ceea ce spui de infectia cu e-coli, culmea e ca vecinul meu e medic!
Eld, mami de fetite -Theodora (25.01.03) si Irina(5.05.08)
Cu atat mai mult ca e medic, explica-i ca pretul pe care il va da la vidanja e mult mai mic decat sanatatea voastra ( si a lor). Se zgarceste la cateva sute de mii pe luna vidanja, si poate sa imbolnaveasca toti vecinii, si pe ei inclusiv. Nu va mai zic ca, la noi, cand au fost inundatiile acu 2-3 ani, plutea hartia igienica din fosa pe aleea vecinului....Va dati seama ce era acolo????
V
eld spune:
[quote]Originally posted by kariguld
reclama-l urgent,
L-as reclama, dar unde?
Pe de alta parte, cred ca nu e singurul cu astfel de fosa, cred ca sunt mult mai multi.
kariguld spune:
nici eu nu stiu, trebuie sa ma interesez! poti intreba la primarie....
sper sa nu uit, sa intreb si eu maine...
sunt foarte periculoase scurgerile din fosa, schimba gustul apei. alti vecini nu s-au sesizat? mai ales daca au si ei astfel de fose...
pentru 50, 60 de lei pe luna poate chiar mai mult, cheama vidanja si rezolva problema. asa, va omoara pe toti cu zile!
Kari
kariguld spune:
am revenit, dar cam tarziu... am si uitat intre timp de subiect...
asa, reclamatia se poate face la Ministerul Mediului, au ei acolo un departament unde se poate face reclamatie scrisa...
succes!
Kari
Rufus spune:
Nu are voie sa faca astfel de fosa. Daca rezolvi cu apa (de la conducta), nu mai are mare importanta, mai ales ca nu-ti afecteaza fundatia. Dar apa din put nu o mai poti folosi decat la stropit gradina.
De reclamat poate fi reclamat si la Primarie si la Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru nerespectarea proiectului, care nu contine sigur o fosa nebetonata.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
miki68 spune:
Reclamatiile de acest gen se fac catre Autoritatea de sanatate publica (fostul SANEPID).
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei