Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 9
Porumbita spune:
si n-am gasit o solutie sa nu mai poftesc la dulciuri.... doar ca la mine dulciurile (de fapt ciocolata si prajiturile cu ciocolata) is pasiune veche...
Selene_Bunny spune:
@Naty, ai mare dreptate, pe acelasi principiu merg si eu.
@mvb, figurino (asta e de alint), si pestele tot carne e... Cate controverse s-au purtat pe tema asta, cu vegetarianismul, ca cine se incadreaza si cine nu...
Referitor la caldura, aici, la Galati, sunt temperaturi foarte ridicate. Anul trecut, de exemplu, au fost vreo 50 de grade in august, desi la TV nu s-au anuntat temperaturile reale, sa nu se sperie populatia... Eram la Selgros, am iesit din magazin si am ramas stana... Nu ma mai puteam misca... Am mers pe jos pana la statia de maxi-taxi, pana acolo m-am facut ca racul la fata, am dat-o-n ameteli si-n insuficienta respiratorie... In conditiile in care eu rezistam destul de OK pana la 39 de grade... Pe de alta parte, am suportat si minus 25 si chiar minus 30... Nu aici, e drept...
A, ciuperci mananc si eu, des...
In rest, multa sanatate la toata lumea!
Cu greutatea, stati calme, eu aveam IMC de obezitate (si eram si grasa, asta-i adevarul) inainte de sarcina. Mai precis, am plecat de la 75 de kg la 163 de cm...
Leditia spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
si n-am gasit o solutie sa nu mai poftesc la dulciuri.... doar ca la mine dulciurile (de fapt ciocolata si prajiturile cu ciocolata) is pasiune veche...
io-s lesinata dupa eclere...ma abtin cat pot de mult,ca de-ar fi dupa mine as manca zilnic..Intr-o zi,ma simteam slabita,ametita..i-am zis iubitului sa-mi ia eclere..a luat 4,in ideea ca impart cu el..am mancat 3 fara sa respir..Dragul de el,s-a socat :))
POZE
my baby
11+
Porumbita spune:
quote:
Originally posted by Leditiaquote:
Originally posted by Porumbita
io-s lesinata dupa eclere...ma abtin cat pot de mult,ca de-ar fi dupa mine as manca zilnic..Intr-o zi,ma simteam slabita,ametita..i-am zis iubitului sa-mi ia eclere..a luat 4,in ideea ca impart cu el..am mancat 3 fara sa respir..Dragul de el,s-a socat :))
POZE
my baby
11+
tot e bine ca ai mai lasat unul!!
Iris2002 spune:
Naty, fetita ta va pricepe mai multe si se va bucura cind ii vei da vestea...
Miereamara, arati super, se vede ca esti inalta, si burtica e foarte faina... eu am 11 saptamini insa nu am decit burta de dinainte....
Fetelor, nici eu nu ma omor cu carnea, am mai mincat niste bomboane de ciocolata zilele astea si ceva inghetata, in rest destul de sanatos, zic eu (si un pahar de cola pe zi, dar cum nu beau cafea si am tensiunea foarte mica, chiar imi face bine). Si eu maninc fructe, legume, asta oricum mincam si inainte bine... azi am mincat cind am venit de la servici doua farfurii cu supa de rosii si o frigaruie cu carne de pui la gratar foarte buna.... maine cumpar iarasi pepene de la turc ca are un pepene dulce ca mierea...
alinuk spune:
mesajele scrise astazi de mine si pe care cred ca nu ati reusit sa le cititi din motive de delay..fatza de ora la care le-am scris
Michellina am citit pe undeva ca hormonul betahcg - secretat de organism in timpul sarcinii si care e 'responsabil' cu starile de greatza si voma - este la valoare maxima in jurul varstei de sarcina 13 saptamani (+/- o saptamana), dupa care va scadea. Asa incat te apropii de finalul acestei perioade si sper sa te poti bucura de minunea pe care o traiesti asa cum se cuvine
Leditia si Justme vis a vis de cat de devreme se poate 'vedea' sexul copilului
Mie la ambele sarcini mi-a spus echografistul la care am mers pt morfologia de prim trimestru relativ devreme care e sexul copilului.
La prima sarcina la 11 sapt si 3 zile, la doua - cea de acum - la 10 sapt si 2 zile.
Am inteles ca nu este vorba despre penisul care se vede sau nu, caci la varsta aceasta a bebelushilor clitorisul are aceeasi marime ca si penisul...si ca medicii cu experienta isi dau seama de sex dupa pozitia unui os din zona aceea (care e intr-un fel la baietei si alt fel la fetitze).....deh, secretele meseriei
Alina Dublul Test eu l-am facut la MEDSANA.
Am inteles ca nu stiu ce sindrom (chiar mai multe) s-ar depista la interpretarea de la Medsana (poate si din alte parti).
Dragelor care are parola contului comun, sau care mi-o da pe PM, sa ma treaca si pe mine la lista vostra pretioasa de burtici
/ eventual sa o pot face singurica
datele mele
Alinuk / DPN 10 ian 2009 si Teo(10 ian 2007)
PS: ce parere aveti?? facem si un cont comun pe yahoo -pe care sa ne trimitem materiale informative - am diverse carti despre per imediat postnatala, alaptat, travaliu, etc?? Si chiar cu tot cu album foto eventual cu ID ul ca cel de aici IanFeb09 - unde fiecare sa poate uploada pozuci de interes... si sa ne cunoastem mai bine!
Din pricina delay ului despre care aminteam putin mai sus, nu am mai asteptat dezbaterea cu privire la oportunitatea crearii unui cont comun de mail si album foto si mi-am permis sa le fac direct - daca cineva nu doreste sa le foloseasca nu e nicio problema.
Astfel, contul comun de mail este IanFeb09@yahoo.com cu parola ...o solicitati pe PM - cu posibilitatea de modificare, chiar propuneam ca parola sa fie aceeasi cu cea de la contul comun de aici de pe DC.
Iar albumul foto comun este aici http://www.flickr.com/photos/27942093@N06/ cu ID ul si contul aceleasi ca si contul de mail de pe yahoo.
Ma gandeam sa adaugam pe prima pagina cateva linkuri cu informatii utile (pe parcurs ce vom inainta in sarcina o sa mai vin si cu altele.. ca detin ceva arhive de acum doi ani)
www.pregnancy-weekbyweek.com/pregnancy-week-12.htm" target="_blank">sarcina saptamana cu saptamana
www.pregnancycheck.com/pregnancy-ultrasound.html" target="_blank">imagini echo pt diferite varste de sarcina aici dati scroll pana mai in josul paginii
calculator sarcina daca vi se pare mai usor si mai complet acesta fata de cel deja existent
Alinuk, Teo si perlutza mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
miereamara spune:
Am citit astazi un articol interesant despre cord blood banking, probabil ca va interesa mai mult pe fetele din USA, pt ca in Ro stiu ca exista doar opiunea de private blood banking.
Deci pe scurt, in america exista doua tipuri de cord blood banking:
1. private blood banking, costa 2000 de dolari si iti stocheaza sangele obtinut din cordon pt interesele proprii, daca vei avea nevoie vreodata de el, vei folosi sangele propriului copil
2. public blood banking, care este FREE si care presupune recoltarea sangelui si trimiterea lui la o banca de sange, concomitent cu inregistrarea copilului intr-o baza dedate nationala si obligatia ca atunci cand va fi nevoie, copilului i se va gasi un donator compatibil for free. Din pacate nu toate spitalele participa in acest program, de aceea dc va intereseaza tb intrebat inainte.
Mie mi se pare o optiune interesanta, mai ales ca este FREE si mai ales ca poti salva o viata cu sangele copilului tau, avand garantia ca vei fi si tu servit, in cazul nefericit in care ai avea nevoie.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
BillyBilly spune:
pavalina bine ai venit!! sarcina usoara iti doresc!
alinuk ce ma bucur!! pai atunci sa-ti traiasca bebelusha!! Hainutele le-am luat din Herastrau, pavilion H... este acolo un stand numai cu haine orientale
am fost si eu la eco astazi si la noi sexul este tot posibil FEMININ!! si SUNT ASA HAPPY!!! Ca asta ne dorim si noi!!
bebelusha este in parametrii normali la tot ce s-a analizat: craniu, clavicule, sacru, coloana vertebrala, arcuri costale, membre, torace, cord si abdomen. S-au vazut si stomacul, rinichii si vezica urinara . Profilul se vedea f clar, s-a minunat si doctorita de cat de bine conturat este. Translucenta nucala 1,8 mm (parametru normal). Avem 13 sapt si 4 zile DPN: 25.12.2008 adica posibil ca de Craciun, sa avem program sexi!!
Am vazut si minunea pe ecran, era intr-o joaca continua si dadea din picioruse FRATIOARE parca era pe bicicleta! Cat a masurat-o doctorita s-a miscat in continuu, cand aparea cand disparea, initial nu a putut sa o masoare de atata agitatie iar doctorita nu spunea nimic si eu ma panicasem ca nu stiam ce sa cred .
colul este si el lung si inchis, iar bebelusha este inserata normal
cine ne mai da vesti de la eco astazi??
pupici burticilor!!
Catalina
13+
Bebelusa
miereamara spune:
Felicitari BillyBilly pt fetita! Maine este ziua masuratorilor si la noi. Foarte repede spun doctorii de acolo sexul, eu nu cred ca o sa aflu maine, desi mor de curiozitate!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
alinuk spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Deci pe scurt, in america exista doua tipuri de cord blood banking:
1. private blood banking, costa 2000 de dolari si iti stocheaza sangele obtinut din cordon pt interesele proprii, daca vei avea nevoie vreodata de el, vei folosi sangele propriului copil
2. public blood banking, care este FREE si care presupune recoltarea sangelui si trimiterea lui la o banca de sange, concomitent cu inregistrarea copilului intr-o baza dedate nationala si obligatia ca atunci cand va fi nevoie, copilului i se va gasi un donator compatibil for free. Din pacate nu toate spitalele participa in acest program, de aceea dc va intereseaza tb intrebat inainte.
Interesant ce spui Miereamara
Si pe mine ma preocupa subiectul, in masura in care exista aceasta posibilitate si la noi...
uitati aici cateva detalii
www.cordcenter.ro/" target="_blank">recoltare de celule stem
Alinuk, Teo si perlutza mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!