Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (16)
Raspunsuri - Pagina 4
Leditia spune:
Alina,din pacate nu te pot ajuta ca nu-s in Buc.Dar la Medicover stiu ca se face si e undeva la 1mil.Mergi acolo dupa ce-ti faci eco,ca pe baza ecografiei si testului de sange se trag concluziile finale.
In general cat am stat in Buc.acolo mi-am facut analize,la IDS si la Sanador..si am fost multumita(bine la IDS m-a enervat asistenta ca nu stia sa ia sange si nu tinea bine eprubeta,nu se facea contact bine,ma durea..si m-am ales c-o ditamai vanataia...dar nah,acolo ma trimisese dr Tutunaru si acolo m-am dus)
Eu fac doar eco..atat.Poate pana la 16 sapt..ma gandesc daca fac TT sau nu..mai vedem...la sf lui iulie va fi asta si voi vedea atunci ce si cum.
Uitasem de Genetic Lab,ca acolo am citit ca au mers multe fete...Dar mai intai intreaba daca iti trebuie programare.
POZE
my baby
11+
Michelle81 spune:
Mvb-imi pare rau ca te doare spatele,sper sa nu te mai doara in curand!
12+ Doamne ajuta!
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png
Naty spune:
Buna!
Eu incep prost saptamana. N-am dormit mai deloc azi noapte, fiindca Ioana a fost tare agitata, s-a tot foit si a plans si vorbit in somn. Acum sunt tare obosita, ma doare stomacul demor si mi-e greataaaa.
Aseara am vomat din nou, e clar ca in fiecare duminica seara am program de voma.
Fetele, lamuriti-ma si pe mine - cum calculati saptamanile? Eu am numarat babeste incepand din prima zi a ultimului CM si ar trebui dupa calculele mele sa fi intrat in saptamana 11, mai precis as avea 10 sapt. implinite + 2 zile. Varu-miu, care e rezident ginecolog imi spune ca potrivit "cerculetului" lui sunt in saptamana a 12-a. De ce oare?
Si inca o intrebare - daca sunt intr-adevar in sapt. 11 pot sa fac eco de masurare a pliului nucal? Sau mai astept?
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 10+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Michelle81 spune:
Leditzia-fiecare face cum vrea cu dublul si triplul test.Eu am mai spus la sarcina trecuta le-am facut toate si au iesit bune si totusi fetita a fost bolnava.am citit atatea cazuri in care la triplul test a iesit risc si au nascut copilasi sanatosi.deci parerile sunt impartite.eu una fac ecografii normale(ca doctorita are eco destul de performant)si analizele necesare si atat.Doamne ajuta!
12+ Doamne ajuta!
Selene_Bunny spune:
Alina1976, semintele de in, da, stiam, dar uleiul? Are acelasi efect? E mai lichid, nu asa de... colturos (:D) ca semintele...
Fetelor, ce ceaiuri avem voie sa bem? Menta e voie? Dar fructe de padure?
Naty spune:
Ah, am uitat sa va zic. Sambata am fost cu Ioana la circul din Drumul Taberei, al italienilor (pentru cine nu stie e un fetsival ar circului si in mai multe parcuri din Buc. sunt spectacole). M-am distrat la culme. E un spectacol FANTASTIC (trebuie sa va spun ca de regula nu ma omor dupa circ, dar asta chiar mi-a placut mult de tot, au avut cateva numere incredibile). Va sfatuiesc din toata inima sa va duceti, pe cele care au copilasi dar si pe cele fara.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 10+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Michelle81 spune:
Naty-imi pare rau ca ai avut o noapte grea!
Selene-ceaiuri de fructe poti bea,ceai de musetel,de plante(toate in cantitati limitate).Mie una mi rau dupa fiecare ceai nu stiu de ce,poate este doar o conicidenta,nu pot bea decat apa minerala.Mai incerc din cand in cand cate un ceai insa il beau treptat asa.
12+ Doamne ajuta!
Selene_Bunny spune:
Multumesc, Michelle. Ceai verde am inteles ca nu e voie.
Io nu stiu ce sa mananc pentru acizii grasi esentiali (Omega)... Carne nu mananc...
RalucaAlexa spune:
Naty, eu am cel mai simplu mod de calcul al saptamanii :)) - intru pe "calcul data probabila a nasterii" - si acolo iti spune si in ce saptamana si cate zile esti la data curenta. Mie mi-a coincis mereu cu ce calcula doctorita! Cat despre 13 sapt si 3 zile poate avea si alta logica: 40 sapt : 3 trimestre= 13 sapt si 2 zile si un pic. :))
11+
galmita mea
Leditia spune:
quote:
Originally posted by Michelle81
Leditzia-fiecare face cum vrea cu dublul si triplul test.Eu am mai spus la sarcina trecuta le-am facut toate si au iesit bune si totusi fetita a fost bolnava.am citit atatea cazuri in care la triplul test a iesit risc si au nascut copilasi sanatosi.deci parerile sunt impartite.eu una fac ecografii normale(ca doctorita are eco destul de performant)si analizele necesare si atat.Doamne ajuta!
12+ Doamne ajuta!
In mod clar!Fiecare face cum crede ca-i mai bine.Doar ca spuneam ca eu nu fac!In rest am dat detalii unde se poate face.
Alina,am editat mesajul anterior si ti-am zis ca multe din gravidutele de pe DC merg la GeneticLab..dar nu stiu daca-ti trebuie programare sau nu.Suna si intreaba.
Naty,dupa UM ,da ai 10 s si 2 zile..Nu are cum dupa cerculet sa ai mai mult,pt ca cerculetul adauga 10 de zile la UM si apoi calc sarcina..deci ai avea mai putin.Cerculetul insa e folosit pt a-ti calc DPN-ul,care pe parcurs e posibil sa se schimbe..nemaipund ca bb vine cand vrea el si doar cand faci cezariana ,cand vrea dr.
Totusi bb se dezvolta diferit si de ex al meu la 9 s si 4 zile parca,avea CRL de 2,12cm..dr mi-a zis ca corespunde varstei de 8 sapt si 6zile..deci era o dif intre dezvoltarea lui si calc meu de la UM de 5 zile..si doar n-am ramas in ziua a 5 de la UMUite ca nu m-am uitat pe net sa vad ce-i aia CRL.
POZE
my baby
11+