Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

quote:
Originally posted by cami_antonia

BURTICI

bunaaaaaaaaaa
mai puteti de atata caldura??????????????
eu incep sa ma simt mai bine doar ca tusesc f tare si va rog sa imi spuneti daca ati luat ceva vreodata ptt tuse in afara de lamaie....de care m-am saturat......

eu as vrea sa nasc natural....cu sau fara epidurala.....doar daca nu zice altceva doctorul....

6+

Camelia

poti sa iei sirop homeopat de tuse:
STODAL

Alinuk, Teo si perlutza mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Fetele,

in ceea ce priveste nasterea, eu clar o prefer pe cea naturala cezarienei.
Ideea este ca nu am cu ce sa fac comparatie: nu le-am trait pe amandoua, dar am prietene in preajma carora am stat dupa cezariana.
Pana la urma fiecare alege pentru ea ce crede ca o avantajeaza... si o linisteste.

O lauza cu cezariana este mai dispusa - dupa judecata si opinia mea - unei depresii postpartum. Iar aceasta depresie, nu e sfarsitul lumii, insa cea mai rea parte a ei este ca in cele mai multe cazuri se finalizeaza cu renuntatul la alaptat (multe femei nu constientizeaza depresia si spun ca li s-a terminat pur si simplu laptele... ideea este ca laptele nu se termina decat daca renunti tu la a mai pune bebele la san).

Iar eu cred ca alaptatul este una din cheile relatiei mama/copil si sanatatea copilului (aici iar nu sunt excluse exceptiile, in care bblushi care nu au fost deloc alaptati sutn sanatosi beton!)

Nasterea poate fi o experienta frumoasa si toate trebuie sa avem acest gand in minte.
Intamplari de genul celei amintite de cineva aici, cum ca s-a trezit ca a fost necesar sa nasca fara peridurala pentru ca ...depasise dilatatia la care e recomandata sa se faca anestezia... sa-mi fie cu iertare, este vorba despre un medic care a tratat pacienta superficial sau nu si-a dat interesul.
Pledez pentru informare, sa stim noi dinainte ce si cum trebuie sa se intample cu noi ...si sa ne cerem drepturile.
De a naste civilizat. Avem acest drept!! Nu ca acum 100 de ani.

pentru cine are rabdare sa parcurga randurile scrise de mine dupa ce am nascut..la cateva zile...
povestea nasterii lui Teo

poop fete cucuiete

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Roxanaz imi permit sa iti pun o intrebare aici, cu permisiunea fetelor, off topic: Stii cumva care sunt regulile moderarii?

E frustrant pt mine ca de trei zile sa scriu, iar mesajele sa-mi apara pe site peste 6 ore.
Nu stiu cate fete se mai intorc cu cititul la pg 12 (cand am scris eu de dimineatza) timp in care discutiile la acest capitol au ajuns la pg 18 (ex: de dim am raspuns si pus o intrebare fetelor la ora 10h58/pg12 iar pe site s-a postat in jurul orei 16 cand subiectul ajunsese la pg 18 )

Sau chiar daca se modereaza o perioada mai lunga propun ca atunci cand se posteaza mesajul, sa fie postat la finalul mesajelor din subiect...la pg la care se urmaresc in timp real discutiile.

multumesc de intelegere iar raspunsul mi-l poti da pe PM (din pacate eu nici PM uri nu pot transmite)

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Sunt vie...supravietuiesc...am inceput stagiul de hemato oncologie la fundeni ..cam trist , copiii aceia au leucemii cu totii .Nu mi-a iesit pasenta sa pot lipsi astfel incat taras taras ma duc zilnic din militari pn in fundeni la mama naibii.De varsat vars...incerc sa tin cat pot din mancare.Vars mai ales seara motiv pt care seara nu mananc si gata.asa cum va spuneam si anterior ma tarasc sperand la acel trim 2 mai bun .Pana acum nici urma de fericire in sufletul meu atat de rau vars.

imi e dor de mare si de vremuri bune, doar eu si el...
cat priveste dublul test ...alta data as fi zis sa -l facem toata lumea.Acum nu stiu ce sa cred...este un test controversat fiindca are PREA multe rezultate fals pozitive.Triplul test de pe la 18 sapt(voi verifica exact)cuprinde si malformatiile din dublul test.Si ce faci dc ai un dublu test prost????Stai si faci mai inkolo triplu...si dc triplu iese ok ...ce mai crezi???muulte , f multe cunostinte si paciente au trecut prin asta.Asa ca nu stiu ce sa va recomand.Medical vorbind dublul test prost ar insemna ca accepti automat amniocenteza care iti da 100% diagnosticul.E greu sa zis...medicul meu insa a zis pliul nucal la 13 sapt triplul test la 18 parca si eco fetala dupa 20...nu mai stiu io exact.So NO dublu test.Eu il voi sari stiind ca triplul test include malf de la dublu si stiind ca masurarea pliului nucal ofera info importante legate de asemenea de aceste malformatii.dar asta e doar decizia mea.

Azi am trait intens ...eu am o teama de avion si mama a plecat intr o excursie in Rusia.....zuzu.Stiu ca a aterizat(de pe net) dar nici pn la ora asta nu si-a deschis mobilul...sper sa fie bine, probabil pb cu reteaua ea sigur nu stie sa aleaga manual, cine stie.Dar cat ma ciondanesc eu cu mama ...I miss her ...mai ales acum si mai ales ca stau ultimele zile cu soacra....duminica pleaca ...sper ...pt totdeauna si macar asta sa ma mai lumineze.Nu va scriu multe pt ca ...nu stiu nu ma intelegeti gresit , incerc sa ma CONSERV.Am suferit atat de mult de cand imi e rau , ca un catelus...am dat jos 6 kg, stat la perfuzii macar o data pe sapt , varsat in sticle taiaie ca baie e langa camera socarei, varsat in pungi in masina...satula de rau.

Samb si dumin VREAU sa merg la ploiesti , campinatele de gimnastica sunt mare mare fana si nu ratez de obicei asa ceva.Ma duc eu cumva cu pungi si apa multa...macar mai uit.

Va pup pe toate si cel mai mult ma bucur ca sunteti TOATE bine ca , bbeii merg in regula si ...sa speram ca va fi totul mai bine.

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Irina&year=2009&month=1&day=21&babycount=1"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Yubi eu am primit ZOFRAN, de la medicul meu si mi-a zis ca nu trebuie sa-l iau frecvent ci doar atunci cand nu mai pot suporta greata.Eu am tablete de 8mg care se pun sub limba si se sug.
Pe prospect scrie ca face parte din categoria B, deci trebuie luat cu precautie in timpul sarcinii si daca este neaparata nevoie.In general este un medicament destinat gretii si vomei in caz de: chemoterapie, radioterapie,postoperator.Cred ca exista si sub forma de solutie dar nu stiu sa-ti spun cam cati ml se pot administra.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
10+ Doamne ai grija de bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by IRINA.C

Sunt vie...supravietuiesc...am inceput stagiul de hemato oncologie la fundeni ..cam trist , copiii aceia au leucemii cu totii .Nu mi-a iesit pasenta sa pot lipsi astfel incat taras taras ma duc zilnic din militari pn in fundeni la mama naibii.De varsat vars...incerc sa tin cat pot din mancare.Vars mai ales seara motiv pt care seara nu mananc si gata.asa cum va spuneam si anterior ma tarasc sperand la acel trim 2 mai bun .Pana acum nici urma de fericire in sufletul meu atat de rau vars.

imi e dor de mare si de vremuri bune, doar eu si el...
cat priveste dublul test ...alta data as fi zis sa -l facem toata lumea.Acum nu stiu ce sa cred...este un test controversat fiindca are PREA multe rezultate fals pozitive.Triplul test de pe la 18 sapt(voi verifica exact)cuprinde si malformatiile din dublul test.Si ce faci dc ai un dublu test prost????Stai si faci mai inkolo triplu...si dc triplu iese ok ...ce mai crezi???muulte , f multe cunostinte si paciente au trecut prin asta.Asa ca nu stiu ce sa va recomand.Medical vorbind dublul test prost ar insemna ca accepti automat amniocenteza care iti da 100% diagnosticul.E greu sa zis...medicul meu insa a zis pliul nucal la 13 sapt triplul test la 18 parca si eco fetala dupa 20...nu mai stiu io exact.So NO dublu test.Eu il voi sari stiind ca triplul test include malf de la dublu si stiind ca masurarea pliului nucal ofera info importante legate de asemenea de aceste malformatii.dar asta e doar decizia mea.

Azi am trait intens ...eu am o teama de avion si mama a plecat intr o excursie in Rusia.....zuzu.Stiu ca a aterizat(de pe net) dar nici pn la ora asta nu si-a deschis mobilul...sper sa fie bine, probabil pb cu reteaua ea sigur nu stie sa aleaga manual, cine stie.Dar cat ma ciondanesc eu cu mama ...I miss her ...mai ales acum si mai ales ca stau ultimele zile cu soacra....duminica pleaca ...sper ...pt totdeauna si macar asta sa ma mai lumineze.Nu va scriu multe pt ca ...nu stiu nu ma intelegeti gresit , incerc sa ma CONSERV.Am suferit atat de mult de cand imi e rau , ca un catelus...am dat jos 6 kg, stat la perfuzii macar o data pe sapt , varsat in sticle taiaie ca baie e langa camera socarei, varsat in pungi in masina...satula de rau.

Samb si dumin VREAU sa merg la ploiesti , campinatele de gimnastica sunt mare mare fana si nu ratez de obicei asa ceva.Ma duc eu cumva cu pungi si apa multa...macar mai uit.

Va pup pe toate si cel mai mult ma bucur ca sunteti TOATE bine ca , bbeii merg in regula si ...sa speram ca va fi totul mai bine.

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Irina&year=2009&month=1&day=21&babycount=1"

irina chiar ma gandeam la tine azi ca nu ai mai scris de mult...
imi pare rau sa aud ca e asa rau...

bine macar ca se apropie de sf trim I... 6 kg.. f mult ia slabit...

cat despre dublu si triplu test... eu citisem ca ala triplu da mai multe erori... nici nu stiu ce sa fac (la mine eco de trim I e intre 17 si 24 iulie.

stie cineva sa explice exact in ce constasta si ce anume se masoara si la dublu si la triplu test?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

buna fetelor!
cami, nu mai plange, suntem destule burtici mici.
doar ca nu avema atata activitate pt ca bebe e inca mic si nu avem atatea noutati. eu va urmaresc zproape zilnic, dar nu prea scriu pt ca decamdata nu am noutati.
in legatura triplul test si eu am auzit ca da de multe ori rezultate eronate si ca e decat un test statistic...dupa care nu prea se pot lua hotarari. de dublul test nu prea stiu, cred ca e ceva mai nou.
oare toti medicii il dau pacientelor?
e vreo gravi dintre noi pacienta lui tutunaru?
eu am vomitat azi-dimi, o data. cu greturile stau bine, nu prea am. abia astept sa ma duc iar sa vad daca totul e ok.
fetelor, voi luati vitamine? din a cata saptamana vi s-au dat?
va pup

danotino
6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

danotino
Abia acum te am vazut in lista , felicitari din inima , sarcina usoara , sa ai parte de cele mai frumoase luni din viata ta
Bravooo , ai reusit !!!!

Te pup , ma bucur tare pt tine
Ai grija de tine si de bb mik

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Buna tuturor,

Ieri am vazut si noi inimioara… Mare bucurie pe mine, ca tare mai stateam stresata:)) Acuma m-am linistit si astept sa cresc in continuare:)) Noi maine avem 8 sapt dar tipa de acolo zicea ca I se pare de 8 si 2 zile ieri. Asa ca probabil nu mananc degeaba:)) Creste puiul. Si totul este bine pana acum.
Felicitari celor care si-au vazut bebicii. Chiar asa, vise la noi sa aflam asa de repede ce este.
Vineri am fost si la dr, si m-a trimis la analize de sange. Partea proasta e ca el a zis ca analizele genetice si cu pliul nucal, daca vreau trebuie sa le platesc, ca numai dupa 40 de ani sunt incluse in asigurare. Asa ca o sa raman cred cu amnio. Daca m-am apucat de copii la batranete:))
In rest am tras rau tare cu raceala sau gripa ce a fost. Dar nu am luat nici un medicament, caci nu am facut febra. Mai prost cu nasul si tusea. Saptamana trecuta mai mult nu am muncit decat da. Acuma parca, parca ma indrept, mi-a mai revenit si vocea.
Cami, eu am baut lapte fierbinte cu miere. Mai poti incerca pt tuse ceai de ceapa cu miere si lamaie. Dr zicea ca doar eu ma simt mizerabil, bb ar trebui sa fie bine neafectat de raceala.
Mai frumos e ca vorbind cu prietenele mele mai toate au tras-o cu raceli in sarcina, dar important e ca au copii sanatosi:)
Irinac, of, of saracuta de tine. Hai capul sus, si mai intra si vorbeste cu noi poate iti face bine.
Michelle, ma bucur ca te simti mai bine, hai ca mai e putin si gata uracioasele de greturi. Eu inca nu am probleme si sper sa nu apara de acuma:)) Mai prost e ca at cand tusesc imi vine sa vomit de la tuse….
Asa, cu poftele, eu nu am mai de nici unele, slava domnului, ca deja am acumulat ceva kilisoare:))
Miereamara, cum ti-a zis mama ca iei doar 10 kg ca esti inaltuta?:))
Eu la sarcina trecuta am luat 22kg, si eram ingrijorata, iar dr imi zicea ca e normal ca sunt mare. Acuma eu am 1,87m dar tot nu vad de ce la mine erau ok atatea kg:)) Ce sa zic, a fost mare si baiatul, dar orisicat. Partea porasta e ca ma astept si acum sa evoluez cam la fel:((
Da, le rezolv eu dupa, desi acu am ceva mai multi anisoi in spate, sper totusi sa revin la forma initiala, sau chiar mai bine:))
Si vroiam sa mai zic ca eu am dioptrii 4,5 si nimeni nu mi-a zis aici de cezariana. Din experienta mea si eu votez pt nastere naturala cu epidurala.
Sper ca am zis cam tot ce vroiam sa zic, si sa stiti ca ma gandesc la voi toate, chiar daca nu reusesc sa vb cu fiecare in parte:))

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

multumesc mult marynik! la o luna dupa histero am ramas!
tu? cum esti? da-mi vesti bune!

danotino
6+

Mergi la inceput