Varsta 30 ani, ce metode contraceptive folositi?
Raspunsuri - Pagina 4
herra spune:
dar "my test" (care se gaseste si la noi in farmacii) nu e similar cu "persona"?
si ce legatura au chisturile ovariene cu steriletul? mie nu mi-a spus dr de nici o contraindicatie; inca nu am sterilet, dar urmeaza sa pun, in schimb am descoperit un chist
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
cortez spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cortez [quote]citat din mesajul lui nikole Banui ca nimeni nu mai foloseste in zilele noastre, metoda calendarului....decat eu... nu vreau pilule, sterilet, nici ciorapel, e incomod deranjant ptr amandoi, asa ca ne protejam babeste. De cand ma stiu am folosit aceasta metoda, am ramas gravida o singura data, dar socotisem cam gresit, plus ca o combinasem noi cu coittus intreruptus(parca asa se scrie?!), care s-a...intrerupt cam tarziu, si uite asa a venit in viata noastra Albastrel. E bine venit, insa cum nu suntem chiar pregatiti ptr al doilea copilas, incercam sa gasim o alta solutie decat cele babesti. Am citit ce ati scris voi, sunt si mai in ceata... www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel |
Ei, crezi ca nu mai foloseste nimeni metoda calendarului? Eu da de vreo doua ori si de doua ori am ramas asa ca nu mai risc, multumesc.
Cred ca recurg totusi la metoda sterilet, insa am o intrebare pentru fetele care folosesc: este adevarat ca ciclul este mai prelungit? Am o verisoara care si-a pus sterilet acum 3 luni si o tine cam 2 saptamani pe luna, mi se pare groaznic. Este valabil pentru toata lumea sau are ea o problema?
Iar partea cu coittus intreruptus, hai ca mi-e mila de el...vorba unei prietene cum e sa te uiti la un film interesant la care sa ratezi finalul?
Si ca sa raspund unei intrebari, din cate am citit da, prezervativul face rana pe col si eu ma pot mandri cu rana pe col.
Asa ca nikole, tu esti in ceata? Sa ma vezi pe mine in ce ceata sunt, macar la tine functioneaza metoda calendarului, din pacate noi suntem si un pic cam productivi.
O seara excelenta
mussette spune:
si eu tot sterilet. Am 36 ani si il am de 5 ani (la un an dupa ce am nascut). La inceput aveam ciclul cam abundent, dar apoi a fost OK
mussette
p.a.ade spune:
Buna fetelor si eu am incercat toate metodele,pt. ca bineinteles am peste 30 de ani si sunt si fumatoare si la fel evit anticonceptionalele pt. ca prezinta riscuri,dar metoda calendarului nu este ok.nu mi-a priit pt ca aveam ciclul neregulat,cu prezervativ nu suport pt. ca am o rana pe col,iar sterilet iese din discutie din cauza ovarului drept care nu vrea sa cedeze la tratament si este mereu racit si oricum am avut pus acum ceva ani si nu l-am tolerat.In concluzie,nu spun ca este o solutie pt. toate dar eu fac antic.injectabil la 3 luni,este monohormonal si ma simt ok.
tinatache spune:
tocmai am primit o reteta de yaminelle, mai ia cineva?
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
octopusu spune:
p.a.ade da-ne mai multe detalii despre aceasta metoda, pt ca eu nu am mai auzit de ea pana acum. m-i s-ar parea comoda. daca nu ar avea contraindicatii ar fi perfect
aliki4god spune:
welll....cea mai buna contraceptie este sa te gandesti si la cum se simte barbatul atunci cand pune prezervativul...deci nashpa se simte...cel putin asa mi-a zis sotul meu cand si-a pus prima data prezervativul. Am renuntat la prezervativ, dar el stie cand e momentul sa o scoata si noa...cam asa se protejeaza...dar macar simte si el ceva. Parearea mea e ca noi femeile sa luam pastile pentru ca si ei sa se simta bine nu doar noi. Fiecare isi cunoaste propriul corp. See ya!
herra spune:
o parere impartasita cu noi, multumim, - dar dupa o anumita varsta acele pastile sunt contraindicate - adica pun in pericol sanatatea noastra, a femeilor.
tocmai despre asta era vorba in titlu - metode contraceptive pt cele peste 30 de ani,
see you too!
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
piticasigogosica spune:
Aceeasi problema am si eu.Am folosit ffff mult timp anticonceptionale.Nu am avut nici un fel de probleme,dar NU MAI VREAU HORMONI PE GURA,in plus ma tem pe termen lung de afectiuni ale ficatului.Prezervativul il exclud eu prima,fiindca nu ma simt ok,nu-mi place.Am folosit un timp foite si cam asa a aparut bebe 2.Asa ca 90% imi pun MIRENA.Sunt tot hormoni,dar cu actiune locala,se elimina in uter si intra fffff putin in sange aproape deloc.Ovulatia exista,deci nu e inhibata ca in cazul anticonceptionalelor orale.Se pare ca nu creeaza probleme locale,e bine tolerat,nu da sterilitate in timp si ceea ce se pare ca pe unele femei le bucura:poate sa nu mai vina sangerarea lunara deloc.Practic Mirena subtiaza endometrul(grosimea uterului)si astfel nu mai evem ce elimina(sangerarea mentruala adica).
Personal aspectul imi pune semne de intrebare:cat de bine e sa nu mai elimini acel sange?!
In principiu merg catre metoda asta,astept insa rezultatele testelor.