Varsta 30 ani, ce metode contraceptive folositi?
Nu stiu ce metode contraceptive sa mai folosesc. Are cineva o idee sanatoasa pentru o mamica in varsta de 34 ani?
Am folosit anticonceptionale pana sa nasc, dupa ce am nascut baiatul nu am mai ramas insarcinata, decat dupa 8 ani, dupa ce am avut niste probleme cu sarcina ne-am hotarat sa nu mai facem un al doilea copil, dar din pacate nu stiu ce metode de contraceptie sa folosesc.
Nu mi s-au mai recomandat anticonceptionale de catre medic deoarece mi s-a spus ca dupa 30 ani la fumatoare exista riscuri majore de tromboza. Deci...ce ma sfatuiti?
Multumesc,
O seara excelenta
P.S Uraaaaaa! Am devenit "Membru incepator" E bineee!
Raspunsuri
geta_florina spune:
hello
si eu am 31 ani si sunt mamica unui baietel de 1,9 anisori. eu folosesc de ani de zile ovule PHARMATEX , contraceptie locala. sunt frantuzesti, f bune, citesti prospectul si vezi cum se utilizeaza. sa fii atenta sa aplici tot ce scrie in prospect. eu le folosesc asa cum am mai spus de multi ani, pt ca nu am suportat contraceptivele orale si atunci o verisoara farmacista mi le-a recomandat. nu am ramas niciodata insarcinata, decat atunci cand am vrut . dupa ce am nascut am continuat tot cu ele. nu au efecte adverse, doar ca sunt mai scumpe... eu ti le recomand din suflet.
Geta, mami de Alex
ralucutza77 spune:
prezervativ....Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna
anghelada spune:
prezervativ... acum la 9 luni de la nastere, vreau pilule... ca m-am saturat de el... sa vad ce zice dr.
Ada, mamica fericita de Amalia Elena
http://community.webshots.com/user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.
cortez spune:
Mmm, dar sterilet n-are nimeni? Bine, pentru inceput am sa incerc si cu ovule PHARMATEX dar... spune-mi geta_florina contraindicatii nu are?
Multumesc,
O zi excelenta
andira spune:
Sterilet.
De 2 ani si-l mai tin inca cel putin vreo 6, daca nu ma razgandesc si mai vreau un bb...
kariguld spune:
prezervativ, dar daca ti si o evidenta a ciclului, atunci sunt si zile cand se poate "fara"!
steriletul.... doar daca medicul iti recomanda. la mine, din motive medicale si nasterile cu cezariana nu am avut permisiunea.
Kari
geta_florina spune:
buna,
ovulele pharmatex n-au contraindicatii, poate doar pretul . serios acum, chiar sunt foarte ok, folosite corect, cum scrie in prospect. daca vrei du-te la o farmacie si cere prospectul de la ele sa-l citesti si sa vezi daca-ti convin...
scrie impresii in cazul in care le folosesti.
Geta
cortez spune:
quote:
Originally posted by kariguld
prezervativ, dar daca ti si o evidenta a ciclului, atunci sunt si zile cand se poate "fara"!
steriletul.... doar daca medicul iti recomanda. la mine, din motive medicale si nasterile cu cezariana nu am avut permisiunea.
Kari
prezervativ am tot folosit pana am capatat o rana frumusica pe col acum sincer mi-e cam frica, iar cu calendarul....am ramas de doua oridesi am un ciclu foarte regulat..poate n-am aplicat bine metoda.
Am o verisoara care a nascut prin cezariana si si-a pus sterilet cred ca depinde si de doctor fiecare cu ideile si temerile lui.
geta_florina am sa incerc si ovule si sigur am sa scriu impresiile de dupa...
andira te-ai ingrasat vreun pic de la sterilet(se zice ca te cam ingrasi) si de care ti-ai pus pt ca am inteles ca sunt de mai multe tipuri?
O seara excelenta
denisabia spune:
cortez sfatul meu meu este sa citesti foarte atenta subiectul acesta http://forum.desprecopii.com/forum/pop_printer_friendly.asp?TOPIC_ID=55846
Am avut si eu intentia sa folosesc crema Pharmatex si m-am documentat despre subiectul spermicide, insa desi am cumparat crema acolo a ramas, fiindca as fi stat tot timpul stresata din cauza ei si mai ales ca unele femei s-au confruntat cu usturimi locale, jena, iritatii etc.
Sa rezum cateva din dezavantajele majore, fiind un spermicid are o siguranta de 79-97%, in mod normal se foloseste cu inca o metoda de bariera cum ar fi prezervativul pentru a spori eficacitatea.Toate aceste produse sunt destinate introducerii in vagin si, in afara de spray-uri care sunt sunt active imediat, trebuiesc folosite cu cel putin 10-15 minute inaintea contactului sexual (isi pot face efectul numai datorita caldurii corpului). Fiecare nou contact sexual va necesita un nou produs chimic.Intrebuintarea sapunului, gelurilor local sau intravaginal inainte de raport sau intr-un interval de cateva ore dupa acesta anihiliaza eficacitatea spermicidelor.Nu m-am lamurit care e intervalul exact in care esti nevoita sa folosesti doar apa si eventuale geluri de spalat compatibile, am citit diverse pareri.Pretul este destul de mare, mai ales daca ai o viata sexuala foarte activa si apoi faptul ca spermicidul se topeste, curge, si apoi ia si din farmecul momentului.
Tot pe un subiect despre contraceptie o forumista, anky spunea ca ea foloseste un fel de test din ce am inteles care iti dozeaza nivelul de hormoni pe baza de urina si iti spune zilele in care esti fertila sau nu.Nu se gaseste in Ro, dar se poate comanda, mi se pare o alternativa buna si nici foarte scumpa.
Cred ca am scris prea mult, dar vroiam sa stii la ce sa te astepti, mai ales ca prospectul nu mi se pare ca ar fi edificator.Sa ne tii la curent cu ce alegere faci.