Varsta 30 ani, ce metode contraceptive folositi?
Raspunsuri - Pagina 2
cortez spune:
iti multumesc mult, denisabia pentru informatie si link, foarte dragute postarile am ras un pic, e cam ciudata treaba cu "nu te speli cu sapun nici inainte nici dupa si nici partenerul" (aoleu stam asa "muldalei"?).
Complicata treaba...
Va tin la curent, oricum cred ca ma hotarasc tot spre sterilet.
Lauraa spune:
si eu tot 30, fumez putin dar am probleme cu venele si nu vreau sa iau anticonceptionale. Folosim "ciorapu´", pe mine nu ma deranjeaza :)) . Sotul zice ca s-ar duce sa se sterilizeze, eu nu am nimic impotriva..
anky spune:
quote:
Originally posted by denisabia
cortez sfatul meu meu este sa citesti foarte atenta subiectul acesta http://forum.desprecopii.com/forum/pop_printer_friendly.asp?TOPIC_ID=55846
Am avut si eu intentia sa folosesc crema Pharmatex si m-am documentat despre subiectul spermicide, insa desi am cumparat crema acolo a ramas, fiindca as fi stat tot timpul stresata din cauza ei si mai ales ca unele femei s-au confruntat cu usturimi locale, jena, iritatii etc.
Sa rezum cateva din dezavantajele majore, fiind un spermicid are o siguranta de 79-97%, in mod normal se foloseste cu inca o metoda de bariera cum ar fi prezervativul pentru a spori eficacitatea.Toate aceste produse sunt destinate introducerii in vagin si, in afara de spray-uri care sunt sunt active imediat, trebuiesc folosite cu cel putin 10-15 minute inaintea contactului sexual (isi pot face efectul numai datorita caldurii corpului). Fiecare nou contact sexual va necesita un nou produs chimic.Intrebuintarea sapunului, gelurilor local sau intravaginal inainte de raport sau intr-un interval de cateva ore dupa acesta anihiliaza eficacitatea spermicidelor.Nu m-am lamurit care e intervalul exact in care esti nevoita sa folosesti doar apa si eventuale geluri de spalat compatibile, am citit diverse pareri.Pretul este destul de mare, mai ales daca ai o viata sexuala foarte activa si apoi faptul ca spermicidul se topeste, curge, si apoi ia si din farmecul momentului.
Tot pe un subiect despre contraceptie o forumista, anky spunea ca ea foloseste un fel de test din ce am inteles care iti dozeaza nivelul de hormoni pe baza de urina si iti spune zilele in care esti fertila sau nu.Nu se gaseste in Ro, dar se poate comanda, mi se pare o alternativa buna si nici foarte scumpa.
Cred ca am scris prea mult, dar vroiam sa stii la ce sa te astepti, mai ales ca prospectul nu mi se pare ca ar fi edificator.Sa ne tii la curent cu ce alegere faci.
http://community.webshots.com/user/denisabia
Denisa,da,www.persona.info/" target="_blank">programul Persona e super si il recomand tuturor femeilor care nu se simt bine cu hormoni sintetici.
Anca, mami de Bianca si Cris
cortez spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
si eu tot 30, fumez putin dar am probleme cu venele si nu vreau sa iau anticonceptionale. Folosim "ciorapu´", pe mine nu ma deranjeaza :)) . Sotul zice ca s-ar duce sa se sterilizeze, eu nu am nimic impotriva..
Laura si minunile
Lara, printesa de catifea
Louisa, cea mai scumpa Craciunita
Ce inseamna conceptiile din Germania, foarte dragut sotul tau sa faca sacrificiul asta...ei uite ca in Romania tot femeile trebuie sa se gandeasca la solutii...pana la urma ei accepta orice, dar pana la outze..
Lauraa spune:
Pai da, ca e o solutie care ni se potriveste noua, ca familie si lui ca persoana, adica el nu mai vrea in nici un caz alti copii, e ferm hotarat, in principiu nici eu nu mai vreau dar tot nu am cerut legarea trompelor la a doua cezariana. Aici multi barbati se sterilizeaza dupa ce au numarul dorit de copii pentru ca multe femei refuza sa ia hormoni si daca dansilor nu le place cu prezervativ,nu au alta alegere :D
flavia maria spune:
Tocmai ma pregeteam sa deschid un astfel de subiect cand am dat de acesta....
Si eu sunt in situatia in care imi caut o metoda contaceptiva...in prezent iau anticonceptionale dar NU MAI VREAU...nu ma simt bine dupa ele...imi creeaza stari de nervi , scad libidoul, mai imi dau din cand in cand si stari de greata...NU MAI VREAU!!!sterilet nu pot sa imi pun pt ca sunt foarte alergica la tot ce inseamna metale (chiar si pretioase) prezervativ nu vreau...ma gandesc acum sa incerc si cele locale gen contraceptm sau PHARMATEX ...poate mai vine cineva cu solutii!?
Multumesc!
mamica a 2 prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
mariana_1976 spune:
Vin si eu sa confirm ceea ce a scris anky despre monitorul de fertilitate. Pentru noi a fost util atit la contraceptie cit si la conceptie.
anky spune:
quote:
citat din mesajul lui mariana_1976
Vin si eu sa confirm ceea ce a scris anky despre monitorul de fertilitate. Pentru noi a fost util atit la contraceptie cit si la conceptie.
Mariana
mami de Monica, Matei, Markus, Magda si Mena
Woww...Mariana,FELICITARI pentru cei 5 copilasi.
flavia maria spune:
Buna din nou! De unde se poate cumpara monitorul pentru fertilitate si ce eficienta are??? Multumesc!
flavia maria spune:
Mda, se pare ca nu il pot folosi deoarece, fara pastile, ciclul meu este foarte neregulat...chia si 40...60 de zile ...deci nu am nici o sansa...poate imi recomandati altceva?