metoclopramid

metoclopramid | Autor: ariel_7000

Link direct la acest mesaj

alaptez (1 masa da, una nu) si mi s-a zis ca daca iau acest medicament pot mari secretia lactata. este sigur pt bebe in timpul alaptarii??? a mai folosit cineva in acest scop? mi-e teama totusi sa-l iau, este totusi un medicament...
am incercat toate celelalte metode pt marirea secretiei lactate si nu au avut decat efect temporar (1-2 zile).

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

In 20j de ani de farmacie am auzit multe, dar se pare ca nu chiar pe toate!
Nu m-as apuca sa iau metoclopramid, chiar daca e posibil sa produc mai mult lapte dupa tratament lung si in doze apreciabile.
As dori sa-ti raspunda si mamici care au incercat si, daca nu te superi, as dori sa ne scrii cine ti-a recomandat si in ce doze?Fara ofensa, pura curiozitate profesionala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

cred ca secretul e sa-l pui cat mai des sa suga, asa creste si secretia de lapte...n-am auzit de metoda asta cu metoclopramid..asta nu era pt stari de voma?

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiana83 spune:

Eu am auzit ca foarte eficient e galactogil dk am scris bine....ca nu l-am utilizat...pt marirea cantitatii de lapte...Sefa mea l-a folosit dupa ce a nascut prin cezariana...insa pana sa ia galactogilul...bebele deja se obisnuise cu biberonul...(in urma cezarienei nu a avut lapte imediat...si apoi avea prea putin:(()

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ideea pentru care alaptam si nu le dam sticla direct este ca le oferim ceva mai bun.Daca tu iei metoclopramid,poate iti va mari secretia lactata insa acest lapte va fi in mod sigur un lapte imopropriu pentru bebe.Deci, nu cred ca merita riscul.

In mod sigur un copil crescut cu piept plus completare sau chiar doar cu formula chiar va fi un copil mai sanatos decat unul crescut cu lapte de mama in care a trecut antivomitivul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

'oferta' de lapte creste numai daca creste si cererea. atat timp cat copilul nu suge, mai mult lapte nu va fi, indiferent cate ceaiuri/pastile vei lua. cea mai mare prostie pe care o poti face (ei..poate nu ceamai mare :) )e sa' pastrezi' laptele sa aiba la masa urmatoare. adica sa nu ii dai sa suga pt ca sa aiba macar o masa completa. laptele care nu e scos se resoarbe. de unde corpul tau intelege ca nu e nevoie de mai mult.

deci, daca vrei sa alaptezi exclusiv, pune copilul la san de fiecare data cand ii e foame. in cateva zile secretia de lapte de va regla. nu te uita la ceas, nici cat sta, nici la cat timp suge, nu il cantari. lasa-l sa decida el cand si cat are nevoie. asculta-l, stie el mai bine :)

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Nu a auzit ca metoclopramidul ar mari secretia.
Eu am alaptat-o pe fetita cea mare exclusiv pana la 6 luni si am luat vreo 2 luni Nutrinatal. Este eficient.
Acum o alaptez pe bebica (exclusiv san) si beau zilnic un litru de ceai pentru stimularea lactatiei (de la fares), facut dintr-un pliculet de ceai.
Pe langa Nutrinatal si ceai, eu iti recomand sa-l pui la san cat mai des, vreo 2-3 zile, vei vedea cum creste cantitatea de lapte. Cred ca asta e secretul in obtinerea cantitatii optime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Am uitat sa scriu ca si eu am luat galactogil si impreuna cu alaptatul la cerere a facut minuni.
Deci,exista posibilitati de a mari secretia lactata cu substante care daca trec in lapte nu fac rau copilului-Galactogil, Nutrinatal, ceaiuri , seminte de marar si cred ca mai sunt si altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

multumesc mult pt raspunsuri!!!
mi-a fost "recomadat" de o asistenta pediatra, din "vechea garda", mi-a zis ca asta e o metoda infailibila...
eu una ma tem de medicamente si de efectele lor secundare, in general caut sa tratez naturist sau homeopat.
cum am mai zis am incercat in disperare sa mentin lactatia, chiar a reusit sa maresc productia de lapte, care in urma mulsului era de 40 ml, acum, cu greu, reusesc sa scot cam 120 ml...dureaza cam o ora, ma dor sanii si mameloanele, alta activitate nu mai am , decat muls si alaptat...bebe nu are rabdare si chef sa suga in gol, pt ca laptele meu vine in "episoade" , cineva imi zicea ca e asa-zisul "slow let down"...am vazut si cand ma mulg, ca intr-adevar curge, apoi "seaca", apoi peste 10-15 min. curge iar...uffff. numai ca teo pur si simplu incepe sa urle de foame...
mai am o fetita, pe care am alaptat-o exclusiv al san pana la 7 luni si jumatate, cand nu a mai vrut sa suga din cauza unei eruptii dentare (5 dinti dintr-un foc!!!), dar m-am muls si i-am dat laptic de la mine (cu lingurita, ca nu voia biberon) pana la 2 ani, cand in urma unui tratament pt tiroida a secat laptele..
deci, cele 2 experiente ale mele in ceea ce priveste alaptarea nu seamana deloc una cu alta...

ilpun pe teo la san de fiecare data cand plange (deja a ajuns sa protesteze rau) am luat galactogil, a avut efect minim, am baut ceaiuri, cate 2-3 l /zi, acum iau pastilute din plante galofor, degeaba, maine vreau s aiau si nutrinatal si ceai fares....sper sa am noroc sa ma ajute!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Mda, imi pare rau sa aud ca le-ai incercat aproape pe toate si fara prea mult succes.
Inca ceva, ce am observat din experienta proprie cu alaptatul: copilul trebuie pus la ambii sani la fiecare masa, pentru ca sunt stimulati astfel ambii si "productia" creste.

Mulsul nu e la fel de eficient ca suptul, copilul prin supt stimuleaza altfel. Eu ma mulgeam la prima fetita dupa fiecare supt si era cumplit, pentru ca nu reuseam sa ma odihnesc. Acum, la al doilea copil, am mers exclusiv pe mana fetitei, nu am mai scos nici un strop de lapte dupa ce ea a supt, ca sa-mi ramana timp si pentru odihna si celelalte. Si nu am nici o problema cu lactatia, fetita doarme 3-4 ore dupa supt (asa cum am spus, o pun la ambii sani) iar eu pot sa ma ocup si de altele.

Ariel, daca poti, renunta o zi la formula si pune-l la san de cate ori vrea el, eu cred ca a doua zi se va vedea o crestere a cantitatii de lapte.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Pai daca nu merge cu atatea leacuri inseamna ca nu mai ai lapte!.Decat sa te indopi cu tot felul de stimulente ,da-i lapte praf.

Mergi la inceput