Gravidute prin FIV (17)
Raspunsuri - Pagina 8
LucaLuca spune:
Julia, numai bine si tie!
Tema pentru maine, ca ma bag la nani: ce nume ati ales pentru bebelusi?!
Treceti la raport, sa mai uitam de necazuri, turnati aici, chiar daca nu v-ati hotarat definitiv sau daca inca nu stiti sexurile bebeilor! :)
16+
dalina2x2 spune:
Salut toate burticile si mamicile si vreau sa va transmit sincerele mele felicitari si toata consideratia pe care v-o atribui pentru toate prin cate ati trecut si treceti pentru a implini cea mai nobila menire a unei femei: de-a fi MAMA...
xrysya, eu am nascut doua gemenute normal, fara nici un fel de anestezie (nu am mai avut timp!!) la 34 de saptamani. Eram si eu programata la cezariana la 36 de Saptamani dar Anita mea n-a mai avut rabdare, pentru ca in ziua precedenta nasterii le-am plimbat prin Timisoara, la examenul de disertatie - masterat... asta in ciuda a ceea ce-mi spusese doctorita, sa nu mamisc din pat decat la toaleta, iar daca mi-e foame sa-mi chem sotul, soacra, vecinii , pe oricine, numai sa nu ma misc dintre perne!!... iar faptul ca n-am ascultat-o le-au costat pe ciupercutele mele aproape doua saptamani de stat in plus in burtica..
Am nascut la 34 saptamani si jumatate, pe Anita de 2.200 kg si pe Miriam de 1.800 kg. Am stat in spital aproape o luna, sa ajunga si Miriam la greutatea ceruta de spital la externare (minim 2.300). Am nascut foarte usor, cu toate caa fost prima nastere (doctorita era de 10 ori mai speriata decat mine ). La ora trei noaptea am avut primele dureri si la 5.25, respectiv 5.35 dimineata le aveam pe amandoua . Pe Anita am simtit-o, pentru ca a fost prima si cea mai marisoara (mi-a facut si o incizie mica, sa poata iesi mai usor) dar pe Miriam, crede-ma, aproape ca n-am simtit-o deloc, poate si din cauza ca eram "amortita" de la Anita
Asa ca nu te speria, eu zic ca doctorul stie mai bine. Tu ai incredere in Dumnezeu si ai mare grija de tine si de minunile din burtica, sa fiti sanatosi toti atunci cand o sa dati cu ochii unii de altii!!!
Poti citi mai multe la "mamici si viitoare mamici de gemeni/tripleti"
S-auzim numai de bine!
As mai avea o intrebare pentru burticile si mamicile care au facut FIV la Szeged: imi puteti spune, aprox, de cate ori ati fost, ce v-a cerut sa faceti si cat a costat? prietena mea cea mai buna a fost la Budapesta si i s-a spus sa incerce FIV la Timisoara. Dar ea a mai fost la Timi si e un pic cam neincrezatoare...
As vrea sa-i spun si despre "portita" asta, insa imi trebuie si detalii. Va rog mult! Si va multumesc mult!
_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/
http://ro.fotoalbum.eu/dalina
"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
Julia75 spune:
Dalina, sa-ti traiasca fetitele! Dr. Zadori din Szeged stie engleza si corespondeaza si prin e-mail. In scurt i-am scris istoricul meu, mi-a cerut pentru prima intalnire urmatoarele analize: ziua 2/3 TSH, Prolactin, FSH, LH, un bacter, Clamydia si trichomonas, HiV, Hepatitis B si C si de la sotu. Am facut 4 drumuri, la al 4-lea am stat 10 zile acolo (monitorizarea ovulatiei, punctia, ET), m-a costat tratamentul, drumuri, stat acolo, tot tot 3000 euro. Bafta prieteni tale! Adresa de e-mail a lui Dr. Zadori: jzadori@gmail.com, pagina de web a clinici sa mai vedeti preturile: www.kaali.hu
Luca, noi inca nu ne-am ganndit la nume pana nu stim sexul lui bebe, peste o luna am numai programare la eco asa ca mai avem timp.
Catalina, Marush, Flori, Cami, sanatate!
Mirela, sa nu incepi si tu cu durerile de burta.
Julia 15+
Mirela_1 spune:
Pai Julia la mine durerile de burta au inceput imediat dupa ET. As putea zice si eu ca Luca ca deja m-am obijnuit cu ele. Sunt ca la CM si nu prea cedeaza la no-spa (chiar si injectabil), sau daca cedeaza e degeaba ca peste un sfert de ora ma apuca din nou. Singura chestie este ca nu sunt intense, insa sunt aproape in fiecare zi si dureaza cateva ore bune cu mici perioade de pauza.
Luca eu n-am reusit sa vad pozele tale. O lipsi ceva calculatorului meu?
Mirela 14+
flori76 spune:
Luca:ce fetite dragalase ai! Si ce ma bucur sa te simt cu moralul mai ridicat.Multa sanatate in continuare si sa dea DD sa se resoarba hematonul ala si sa te poti si tu ridica din pat
Mirela:si tu stai doar in pat?Sanatate multa iti doresc!
Julia: saptamana viitoare sigur ma duc la eco,ca deja am o sapt de cand am fost ultima data si nu mai am rabdare.
Mai stiti ceva de Cata?Sper din toata inima ca e mai bine.
Cami,tu cum te mai simti?
Eu am din cand in cand dureri de burtica.Aseara am iesit putin in oras,am fost sa fac ceva cumparaturi(cu sotul,bineinteles) si iar ma luase durerea de burta :(
Fetelor,voi va balonati seara?Ca la mine se vede putin burtica si in timpul zilei,dar seara am un burtoi...
Flori 13+
Julia75 spune:
Mirela, n-ai facut hiperstimulare? Si eu am avut dureri ca la CM pana in saptamana 10, cateva ore apoi cateva minute pe zi, trecea de la no-spa, era hiperstimulare.
Flori, si eu am burta mult mai mare seara, ii plin de mancarica ce bag in mine toata ziua, nu neaparat balonare.
Marush, Catalina nu poate sa ia laptopul in spital sa ne mai citeasca, sa-i sustinem on-line.I-ar prinde bine. Catalina, fi tare!
Julia 15+
flori76 spune:
Julia,la mine nu se pune problema sa fie burta plina cu mancare...Eu mananc foarte putin din cauza gretei si de cele mai multe ori,dupa masa vomit :(
Flori 13+
Marush spune:
JULIA tocmai am vb cu Cata, azi o sa aibe acces la net!Nu stiu cat de bine poate scrie in situatia ei!
Eu mor de spate, de la poz asta..sunt TERMINATA!Dar nu am alta solutie...nu am putut dormi in poz asta asa ca am stat pe plan drept azinoapte, fara nicio perna!Mi-e tare teama!
15+!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
LucaLuca spune:
Neatza!
Mirela, nu imi dau seama de ce nu vezi pozele, ai lasat un pic sa se incarce?
Eu azi reincep tentativele de ridicare din pat, ma pregatesc pentru ametzeala mileniului. Girls, acum o luna nu as fi banuit in ce hal ti se pot taia picioarele dupa 3 saptamani de repaus total, pur si simplu ai genunchi de vata, daca nu esti sustinut - cazi. Trebuie sa reinvat sa merg!
Sangerez in continuare, dar asta deja nu mai este o veste, e o banalitate. In rest, ma simt foarte bine, ca intotdeauna.
Marush, nu poti gasi pe nimeni care sa iti faca un masaj profesionist la spate? Neaparat cineva calificat, nu asa, dupa ureche, caci daca se apasa unde nu trebuie, ti se poate face mult-mult rau.
Aveti grija de voi!:)
16+
Mirela_1 spune:
Flori, nu mai stau in pat, adica stau dar nu foarte mult (sunt in concediu de o luna jumate, de sapt viitoare ma duc la serviciu). Am stat strict la pat doar vreo saptamana atunci cand am avut sangerarea.
Julia, nu cred ca am avut hiperstimulare, eu am avut intotdeauna putini foliculi (nu mai multi de 3), iar burta m-a durut dupa fiecare ET. La primele 2 trecea dupa vreo 10 zile (dar si rez au fost negative) de data asta inca continua. Iar la mine nu cedeaza la no-spa. Il iau mai mult sa fiu cu constiinta impacata. Sunt ingrijorata mai mult pentru ca mi s-a spus ca am placenta jos inserata, chiar pe col, iar contractiile pot provoca foarte usor o sangerare.
Luca, vad ca si tu spui ca ti-e incomod sa dormi pe o parte. Am crezut ca numai mie mi se intampla asta. Eu nu pot dormi pe o parte nici cu perna nici fara, pt ca mi se intareste uterul (cred eu) se face un ghem tare si parca se intinde si pielea.
Fetele care ati facut dublu testul mai faceti si TT?
Mirela 14+