Gravidute & Mamici de IASI (55)
Raspunsuri - Pagina 12
kriss79 spune:
tot eu:)ca vad ca-s singura care bantui
de unde pot lua fetei papucei pt. mers? care sa acopere glezna si cu talonete ca pe vremuri? in comert acum am vazut numai cu talpa de plastic..si mai sunt si f scumpi, aproape 2 mil lei vechi
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 8 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
iulia-stefy spune:
Cristina,
la vorbareata. Si merge si dea busilea, deja ai fata mare. Eu sandalute, Stefaniei i-am luat din Siraj. Si am si o pereche primite, noi noute care in toamna ii erau mari si acum ii sunt mici. Daca le vrei pot sa ti le dau, ca le tin degeaba in dulap.
poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
ralnied1 spune:
quote:
Originally posted by kriss79
Fata a zis ieri mama, dar inconstient,adica nu se uita la mine..catata zice de vreo cateva zile..si tot ieri a mers trei pasi de-a busilea
Cred ca esti in al noualea cer, asa e?

--------------------------------------------------------------------------------
Curtea de Arges si Cozia
Castelul Bran
Castelul Peles
Cetatea si Muzeul de la Histria. Monumentul si muzeul de la Adamclisi
La munte
La mare
iepurila spune:
sarumana fetili,
irinach da tot la Mihaila sunt. Tu? Ce putin mai ai si-ti vezi puiutul.... te pup si te imbratisez. Faci cezariana? Tare as vrea sa mai vorbim sa ma tii si pe mine la curent.
Kriss
. Sarumana. Ideea e ca sunt cam in plop. Siu ca nu aveti mult timp la dispozitie dar m-ar ajuta o listuta cu lucrusoare necesare si sfaturi (de ex: imi trebuie umidificator?; sa iau sterilizator electric sau de microunde?; etc)
TEba in zona industriala unde? Poti sa-mi dai un punct de reper?
Eu, iepurica
22+
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
alynta27 spune:
Salutare!
Am copil mare ! 1 anisor! Nu stiu cand a trecut.... Un am plin de emotii, oboseala, stres si multe multe bucurii! Am fost ieri la vaccin si a facut febra aseara si azi dimineata. A incordat piciorutul la vaccinul de la picior si il doare locul. La mana a plans mai mult. Cu toate astea nu am plecat din policlinica cu cantec! Eu zic ca e curajos!
Kriss felicitari pentru "mama" si mersul in patru!
Teo bravo pentru vaccin! Si sa va tina noua achizitie! Vlad trebuie sa-l ude!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
Andrei
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
David
Cum a aparut Printul!
aeperju spune:
Felicitari Alynta! Multa sanatate!
Noi suntem bine, prestam plimbari la greu. Am reusit sa luam un carucior sport si mi-e mult mai usor si comod acum sa ies afara cu Andrei.
In rest toate bune!
emma
kriss79 spune:
LA MULTI ANI PRINTISORULUI DAVID!
la implinirea primului anisor din viata lui. Alina sa va traiasca baiatul sanatos si norocos in viata si sa aveti numai bucurii de la el!!
LA MULTI ANI GYA!! 
LA MULTI ANI SARA!!
Saryta mult noroc fetitei tale la implinirea celor 3 anisori!
LA MAI MULTE LUNITE TUDOR CRISTIAN!! 
Iepurila, ai o lista pe prima pagina cu ce iti trebe pt. bb in maternitate. Teba este in zona industriala, cum mergi dinspre praktiker spre carref, in intersectie, drept in fata, unde este fabrica.
Umidificator poti lua.Daca aerul din camera BB e uscat nu e bine.NU tre sa fie prea cald ca sa poata respira cum trebuie.
Sterilizator treb daca vei folosi biberon.sau suzeta.ca sunt si de suzete.De ex.a mea nu a vrut bibe si nici suzeta:) poti lua dupa nastere, vezi daca va accepta.sau poate ii vei da numai san si atunci nu ai nevoie de bibe la inceput.
Pt. bb..sa vedem daca reusesc sa imi amintesc de toate:(mai pot fetele sa completeze)
O lista cu cele necesare pentru bebe la intoarcerea acasa , din maternitate :
Obiecte de folosinta indelungata:
- patut, saltea
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
- masa de infasat
- veioza de noapte
- carut
- scaun de masina
- marsupiu
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- sterilizator de biberoane si suzete
- lenjerie de patut
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- cantar
- monitor audio (pentru cand plecati in alta camera)
- pompa san
Obiecte marunte:
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6)
- suzete
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana (pt.diversificare)
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) #150; aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; supozitor cu glicerina ; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.
Haine si alte lucuri din textile:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
- celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei (sa nu se ude)
- paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, botosei, ghetute
- body-uri, camasute
- pantalonasi, salopete
- manusi
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
- batistute
- babetici
Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par
- sapun de corp (lichid sau solid)
- ulei de corp
- pudra de talc
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat
Adiacente:
- spirt
- ser fiziologic
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- pansament
- leocoplast/plasturi
- tinctura de iod
- supozitoare
Acasa medicamente: sab simplex - pentru colici, vigantol, ser fiziologic, spirt, comprese sterile, hainute( body, pantalonasi, caciulite, salopete cu si fara maneci), patut echipat cu de toate (lenjerie, aparatoare si jucarii), cadita, cosmetice (crema antiiritanta, sampon, servetel umede, sapun, burete natural, ulei de corp), forfecuta, pompa nazala, betisoare vata cu aparatoare, termometru baie, termometru camera si termometru de corp, bavete, biberoane, sterilizator, suzete, cantar, tampoane, vata si tifon pentru mamica si ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici.
Lista e luata de pe net.nu am faurit-o eu acum![]()
Raluca, Lacra,Alina multumesc!
Avem 8 luni!!
Cristina
kriss79 spune:
quote:
Originally posted by iulia-stefy
Cristina,la vorbareata. Si merge si dea busilea, deja ai fata mare. Eu sandalute, Stefaniei i-am luat din Siraj. Si am si o pereche primite, noi noute care in toamna ii erau mari si acum ii sunt mici. Daca le vrei pot sa ti le dau, ca le tin degeaba in dulap.
poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Lacramioara mamicaStefaniei Iulia (05.12.2006)
fata mea are piciorul mic.18 ii sunt mari:)ale tale cat sunt?cred ca pt. toamna 18 ii vor veni.zic eu
sunt cu talonete si glezna?
sau nu se mai poarta acum asa? spuneti-mi si mie ca sa nu par ridicola cu intrebari din astea:)
Avem 8 luni!!
Cristina
mariussimiuc spune:
LA MULTI ANI DAVID,SARA si GYA! Multa sanatate si numai bine!
LA MULTE LUNITE TUDOR!
Cristina,iti trebuie o pereche de sandalute,care sa vina bine pe picior,cu talpa tare,dar nu rigida,doar destul de ferma.Acuma ca nu merge decat f putin si mai mult prin casa las-o descult,cat mai mult.E mult mai sanatos asa. Apoi cand se tine bine pe picioruse si iesiti de manuta la plimbare
ii iei si incaltaminte.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
moldoveanca spune:
Pupam fetili si copilasii.Am intrat repede sa-l pupam pe Davidutzu sa-i uram La multi ani,multa sanatate si sa fie cumintee si ascultator de mami si tati.Si speram sa nu mai faca febra,noi am scapat de data asta.O sa va pun cateva poze cu carutul nou sa va facem geloase![]()
teo

, dar inconstient,adica nu se uita la mine..catata zice de vreo cateva zile..si tot ieri a mers trei pasi de-a busilea