*Gravidute de noiembrie-decembrie2008 (47)*
Raspunsuri - Pagina 6
catalina2307 spune:
Flori tu pana in decembrie uita de mare, munte, soare, sezlong,nebunii cu sotul tau la umbra lunii etc......Si daca te consoleaza nu esti singura :).Despre dureri eu nu mai zic nimc ca m-am saturat de ele ca de mere padurete.Nu mai stiu ce e normal si ce nu. O urocultura ai facut si tu?
15+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
flori76 spune:
Am facut sumar de urina,Cata.Habar n-am daca-i acelasi lucru.
Referitor la mers la mare,eu l-am intrebat pt dr daca pot sa o fac,fara plaja,fara baie,doar plimbare si relaxare si a zis ca e ok,numai sa nu fac efort de nici un fel.Bineinteles ca nu cred ca el se astepta ca eu sa pun intrebarea pt azi-maine si nici eu nu m-am gandit la asa curand.Noi am vrea peste 1-2 luni,daca ma simt bine,sa mergem cateva zile.Mai vedem...
Saracele de noi,se vede ca suntem nevoite sa stam in pat.E asa de frumos afara si noi avem asa activitate pe forum...![]()
Flori
12+
Amalia spune:
LA MULTI ANI, Diana!!!!!!! Sa-ti dea Dumnezeu muuuulta sanatate, o sarcina cat mai usoara in continuare si o nastere asiderea!
Petrecere frumoasa astazi si multumim pentru tratatie!
Loren@ te rog spune-mi daca stii ce program are circul din Drumul Taberei...cate zile va mai ramane si ce program de spectacol au...cat costa un bilet? Multumesc frumos!
Maria_k ti-am vizionat cu mare placere pozele din concediu. Sunteti tare draguti impreuna, tu si sotul tau. Sa va ajute Dumnezeu sa dea roade cat mai curand stradania voastra si sa va vedem doi parinti fericiti!
Fetelor, faza cu cresterea parului lui bebe si arsurile e doar o intamplare...ca sa nu spun un babism fara acoperire. David n-a avut par deloc, iar eu am avut niste arsuri ingrozitoare la el. Mama n-a avut arsuri deloc cu mine, iar eu am avut un par des si frumos la nastere...
Bebecris ma bucur ca a iesit totul ok la analize! Multa sanatate si in continuare!
Brie Ma bucur ca e bine fetita si ca nu te va afecta chistul. Nu-ti fa probleme, o sa-l rezolvi tu dupa.. Ai un col suuuper.
Nu fi necajita cu filmuletul, partea cea mai importanta este ca-l puteti voi vedea oricand
Carmendu bine ai revenit!
Ce mai face bebe? Tu cum te mai simti?
Hera25 ma bucur ca bebelina e bine dezvoltata! Sa fiti sanatoase!
OtiliaV doamne ce sperietura ai tras!!
Cred ca-mi statea inima in loc atata timp in care n-au reusit sa-i auda inimioara! Frate, ce sistem rudimentar..ai zice ca traim in alt secol
Ami, mamica lui David (6 ani si 10 luni)
si
21+
Luca Gabriel
catalina2307 spune:
Flori sumarul nu este acelasi lucru cu urocultura.
Despre vacanta ce sa-ti spun....mie mi-a interzis cu desavarsire sa calatoresc sau pe scurt orice altceva ce nu este pat acasa.
Am liber numai pt eco de 22 saptamani in Grecia.
Pai eu am fost putin la piata si m-am intors cu intepaturi....unde sa mai merg?
15+ cu 2 louloudakia

Va iubeste mama
Mirtha spune:
Fetelor pt. explicatii amanuntite despre intepaturile in sarcina , sau chiar dureri mai intense de abdomen sau spate , infectiile urinare si vaginale ,arsuri stomacale , modificari pulmonare ale gravidelor , oboseala , aticulatii , evolutie bebe etc. puteti obtine din cartea Clinica Mayo.
V-o recomand ca fiind una dintre cele mai amanuntite carti despre sarcina si transformarile pe care le produce , urmarirea gravidei , alimentatie. Are si capitol separat despre nastere - bine autorul fiind american nu se pliaza in sugestii la capitolul spital , sistem medical bla , bla - dar despre dureri , explicatii epiziotomie , anestezii merge , depre secretiile de dupa nastere etc. Are si capitol despre nou nascut.
Este adevarat costa 50 lei - cit 2 sutiene din bumbac speciale pt. alaptat - dar merita. Uite link - http://www.librarie.net/carti/45250/CLINICA-MAYO-DESPRE-SARCINA-NASTERE-SI-NOU-NASCUT-Roger-W-Harms
http://www.librariaonline.ro/product_info.php?products_id=1010429&view=&osCsid=100558b58bac90cc8009863c2e7c5d51
Asta faceam acum citeam la saptamina in curs si capitolele conexe. Ei si mai faceam ceva : in timp ce citeam eram cu un ochi pe burta , adica ridicasem rochia si urmaream strumful cum se misculeaza pe la mine prin burta. Nu ma mai satur . Cred ca as putea sta ore in sir cu ochii cascati la propria burta.
Daca reusesc sa pun scanerul in functiune trimit la mailul comun.Deocamdata la noua unitate a pc nu am program instalat pt. scan , nici nu-l gasesc prin casa cu balamucul creat de renovare.
Mirtha
22+
Mirtha spune:
Tot cautind sa vad ce mai am de cumparat din bagajul gravidei si ustensile camera bebe (asta tot un fel de paranoia este , dar dupa ce terminam de renovat apartamentul va fi.....paranoia nr.1) am observat ca sunt citeva sfaturi despre stimularea lactatiei , sfaturi care includ un supliment alimentar- Galactogil.
Fetele care ati mai nascut stiti ceva despre eficienta acestui supliment ?? Practic isi face treaba sau nu ?
Multumesc.
Mirtha
22+
vrabiuta spune:
DIANA 
sarcina usoara in continuare si toate cele bune! noroc la gasit bilete pentru spectacol si distractie faina oriunde v-ati duce!
noi suntem ok, bb rares e un sportiv (cu preferinta pentru exercitii in zona ficatului). eu nu prea scriu, intru destul de des sa va citesc dar nu stau prea bine cu timpul. este perioada cea mai aglomerata din an, cu multe fotografii de prelucrat. azi am intrat pentru a-i ura dianei la multi ani.
ma intorc la treaba, vreau sa predau toate comenzile pana marti seara, cand intram in concediu - de joi sunt pe malul marii, la umbra. abia astept!
sarcini usoare in continuare!
impresii de calatorie
Mirtha spune:
Catalina am uitat complet : daca nu suporti untura , respectiv uleiul de peste poti lua capsule inodore si insipide
de la Doppel Hertz - produsul se numeste Omega 3 - Ulei de somon. Eu il iau doar pt. ca nu pot sa consum 3 ratii de peste pe sapt. iar acizii continuti de acest ulei nu pot fi produsi , sintetizati de organism si au un rol deosebit pt dez. lui bebe.
Mirtha
22+
carmendu spune:
diana - LA MULTI ANI! sa ai un bebe sanatos si sarcina usoara.
otilia - ce sperietura trebuie sa fi tras! ca-n sec. XIX.
mirtha - tu chiar tii socoteala la ce manaci in fiecare zi!!!
la mine elementul comun e ca mi-e foame, as manca, dar cand vad mancare fac nazuri. si atunci manac te miri ce si mai nimic.
despre ficat eu stiu ca e bun in sarcina, mai ales ca are fier, cu conditia sa fie bine facut. normal.
despre icre si peste afumat am un mare semn de intrebare. sunt alimente crude.
daca ar fi dupa mine, eu as manca numai branza imputita, peste crud, carne cruda si as bea muuuuult vin! da' tac si inghit in sec.
18+ 
http://good-times.webshots.com/photo/2221574950103601207ZrfiRU
Mirtha spune:
Carmendu crede-ma ca daca nu as fi avut probleme cu greutatea si o predispozitie vadita spre ingrasare nu mi-as fi facut nici o greata. Oricum ce e trecut acolo e in mare.
Cind imi repar scanul pun si eu poze ca sa vedeti evolutie de la normal la ....anormal ca nu spun altfel.
Depre icre dupa cum ai vazut am tacut chitic . Stiu ca prezinta ceva riscuri da" am bagat in mine ca sparta din trim. II. Despre trim. I nu vreau sa vorbesc sub aspect alimentar pentru ca a fost dureros.
A trebuit sa maninc si supa de dovlecei , de galuste , de fasole etc.....brr, bleahh , sa spal fructele cu buretele si altele. ![]()
Dar acum e bine. Ma bucur sa te "aud" !
Mirtha
22+