*Gravidute de noiembrie-decembrie2008 (47)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Pentru Otiliav,
Am spus de ce iau acid folic. Dar mai repet nici un fel de problema Otilav. Eu cand am aflat ca sunt insarcinata doctorul ginecolog mi-a recomandat acest medicament, dar eu nu l-am luat din prima, adica din prima luna de sarcina. I-am spus medicului de familie ca dr ginecolog mi-a recomandat la prima ecografie sa iau acid folic, dar mi-a spus sa iau mai bine elevit ca in acest medicament se regaseste si acid folic, dar intr-o concentratie mai mica. Asa ca timp de doua luni am continuat sa iau elevit si ferogradumet pentru fier. Si la a treia ecografie dr ginecolog m-a intrebat daca iau acid folic precum a spus si i-am spus ca iau elevit in locul acidului folic, si nu prea i-a convenit, si mi-a spus sa iau neaparat acid folic 5 mg/zi. Asa ca de la trei luni iau acid folic.
Acidul folic nu se ia neaparat numai in primele 12 saptamani si numai in cantittarea spusa de tine, poti sa il iei oricand atata timp cat iti este recomandat de dr ginecolog in sensul bunul al desfasurari sarcinii si la gramajul pe care ti-l impune doctorul.
Decii ceea ce spui nu est ecaz general, poate s-a intamplat in cazul tau s aiti recomande cum spui tu.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
monicus eu ii dau dreptate lui otiliav este foarte important si repet foarte important acidul folic...trebuia sa asculti de doctorul ginecolog una este doc de familie care are competente generale si una este doc ginecolog care are competente decat pe ramura sa de activitate.
La toti gineci la care vei merge o sa vezi ca dau o imp foarte mare acidului folic in primele 3 luni de sarcina dupa care continuarea in cantitati mai mici ex elevit sau centrumul.
Acidul folic previnea aparitia unor boli de tip neural la fat si aigi ma gandescla spina bifida, microcefali, macrocefali, hidrocefalii in esenta tot ce tine de sistemul nervos central.
Iti vorbesc din proprie experienta. Eu nu am luat acid folic la prima sarcina si am nascut un copil plurimalformat cu un scor apgar de 6.
Noi in principiu ne dau cu parerea tu esti doctorul organismului tau si sti ce este mai bine pentru tine. Eu daca stiam de acidul folic l-as fi luat ca numa numa, dar incompetenta din sistemul medical era mult mai mare in 2004.
Iti doresc sanatate...in principiu ma bucur ca ai luat si elevitul si el contine acid folic ceea ce e bine.
Eu sunt bine am gatit asa de dimineata ca mai tarziu scoti limba de cald ce este
Va si va imbratisez cu drag
19+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Pentru elilov3

Buna dimineatza

Intr-adevar nu neg, incredere maxima il am si eu in dr. ginecolog. Dar la ultima ecografie la dr ginecolog consultatia iesit bine si de la 12 saptamani iau acid folic in concentratie de 5 mg/zi.
Asa ca, acum iau elevit,ferogradumet si acid folic.
Am observat ca multe mamici iau aid folic in concentratie de 1 mg/zi. Fiecare organism este in felul lui. Nu sunt reguli generale. Ceea ce trebuie sa faci este sa faci exact ce spune dr. ginecolog, el stie cel mai bine.
Sarcini usoare va doresc viitoarelor mamici.

14+

quote:
Originally posted by elilov3

neata fetele
monicus eu ii dau dreptate lui otiliav este foarte important si repet foarte important acidul folic...trebuia sa asculti de doctorul ginecolog una este doc de familie care are competente generale si una este doc ginecolog care are competente decat pe ramura sa de activitate.
La toti gineci la care vei merge o sa vezi ca dau o imp foarte mare acidului folic in primele 3 luni de sarcina dupa care continuarea in cantitati mai mici ex elevit sau centrumul.
Acidul folic previnea aparitia unor boli de tip neural la fat si aigi ma gandescla spina bifida, microcefali, macrocefali, hidrocefalii in esenta tot ce tine de sistemul nervos central.
Iti vorbesc din proprie experienta. Eu nu am luat acid folic la prima sarcina si am nascut un copil plurimalformat cu un scor apgar de 6.
Noi in principiu ne dau cu parerea tu esti doctorul organismului tau si sti ce este mai bine pentru tine. Eu daca stiam de acidul folic l-as fi luat ca numa numa, dar incompetenta din sistemul medical era mult mai mare in 2004.
Iti doresc sanatate...in principiu ma bucur ca ai luat si elevitul si el contine acid folic ceea ce e bine.
Eu sunt bine am gatit asa de dimineata ca mai tarziu scoti limba de cald ce este
Va si va imbratisez cu drag
19+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

'neata fetelor,

Sunt f zombi, am fost la mare de vineri seara si ne-am intors azi noapte.Din Constanta pana la Cernavoda am facut 2 ore jumatate...
Vineri am facut plaja in Saturn si ieri am fost la Albena...vreme super peste tot.
M-am dat cu crema, mai ales pe burtica, pe care am protejat-o si cu un prosop.
Aaa....si cel mai important l-am simtit pe bebe.In masina, vineri seara cum tineam eu mana pe burtica, am simtit cioc cioc de 2 ori mai puternic si apoi bulbucaielile care le mai simtisem si la inceputul saptamanii trecute.Si uite asa...ne-am distrat noi tot week end-ul.Ne-am cam facut de cap si bebe cred ca e obosit, abia astept sa ajung acasa de la birou si sa fac nani...
Merg in urma sa vad ce ati mai scris...

Ramo 15+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Neata fetele. Va poftesc la o cafea.

Eli incearca sa nu mai citesti toate prostiile pe net referitoare la varicela, ce e sa se intample, se intampla. Oricum, din cate am inteles riscul e redus remnificativ in al doilea trimestru de sarcina. Fruntea sus si fara poze din alea ingrozitoare. Bebele tau are deja manutele si piciorutele formate.
Mirtha, eu am mancat si patede ficat si ficat prajit (facut de mine) si chiar si icre. In principal de alea cumparate care au 3 g de icre si in rest ulei si ce o mai fi, iar de curand am mancat icre facute in casa de nasa mea. Sper ca erau bune, ce sa zic.
Andy eu am mancat branza feta pasteurizata apoi am primit de la bunici cas de oaie si era asa bun si dupa ce am mancat de am spart, m-am gandit sa intreb cum se face si se face cu lapte crud si cheag asa ca upppsss, iar am facut-o. Sincera sa fiu nu pot sa stiu toate procesele de fabricatie ale tuturor alimentelor, sunt chestii pe care le mancam in mod normal si acum descopar ca sunt in marea lor majoritate de evitat in sarcina. Atunci noi ce mai mancam?? Eu am ales calea care sa impace si capra si varza adica mananc numai ce stiu eu ca e proaspat, din surse cunoscute de mine ca sunt bune, in cantitati moderate si nu-mi refuz nimic din ceea ce imi este pofta. Analizele de dozare de anticorpi au iesit bune asa ca nu ma mai stresez.

Vorbeam cam un capitol in urma de greutatea luata in sarcina si ma plangeam de oboseala si dureri de spate. In acelsi timp ziceam ca n-am luat decat 3 Kg. Ei, surpriza!! Am luat 6 Kg de cand am ramas insarcinata, mancam gogosi atunci. M-am urcat pe un cantar verificat metrologic si arata 61 Kg. Asta era misterul pt oboseala mea.

Mihaela 17+
Gargarita lui mami
Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Otiliav, groaznic prin ce ai trecut la eco...dar bine ca e bebe ok.
Elilov, incearca sa gandesti pozitiv, tin pumnii sa nu apara bubitele la tine.

Ramo 15+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banu2268 spune:

buna dimineata gravidutelor! Ce faceti?

21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

fetelor, multumesc mult pentru urari.
Otiliav , prompta ca de obicei si cu sfaturi bune.
marguta, felicitari pentru fetita, sa fie sanatoasa si frumoasa. pe 19 ai fost la dr. Iosup? ca si eu tot pe 19, dar depinde la ce ora ai fost tu. eu am fost dim. pe la 10.00
elilov , suntem alaturi de tine. sa dea Dumnezeu sa fie totul bine si Fecioara Maria sa va ocroteasca si sa va apere. poate totusi n-ai luat si tu varicela, incearca sa gandesti pozitiv. stiu, usor de zis, greu de facut dar...incearca macar.

A aparut minunea in viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Elilov,
nu vad cum te ajuta site-urile respective...,mi-a fost de ajuns sa spui ce contin si nici ca le-am deschis...stai cuminte in banca ta,baga filmulete vesele etc...si roaga-te la d-zeu sa fie bine...
Mirtha,
eu nu am luat absolut nimic pt stimularea lactatiei...si am avut lapteeee pana acum o luna si ceva...,daca nu eram insarcinata probabil ca mai avem mult si bine...
nici de data asta nu voi lua nimic pt stimularea lactatiei...,il voi pune pe bb Raducu la san cand cere...stimuleaza el destul si daca n-o avea putere o pun pe Crinuta
Mav,
uite www.esnips.com/HomeAction.ns" target="_blank"> aici link-ul cu povesti/cantecele
Andreyutza,
felicitari pentru bb mic,sa va traiasca Matei
Ramo,
felicitari pentru miscaret
Maria,
super veste,tine-ne la curent cu stirile...uite asa arata primul meu test pozitiv...si zau ca nu eram sigura daca sant sau nu sant graviduta...seamana cu al tau?
Marguta,
felicitari pentru fetita,sa va traiasca

Mamica stralucitoare
21+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

dureri de ligamente am si eu din ce in ce mai groaznice...,pana cum o perioada le aveam seara...dar de curand le simt in orice moment al zilei dupa ce ma relaxez 5 min...
daca stau in priza toata ziua nu simt nimic...cum m-am intins la citit/relaxat, cum ma apuca si abia reusesc sa ma mai ridic ...,abia mai pot pasi de durere...

Mamica stralucitoare
21+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006

Mergi la inceput