Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (15)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

quote:
Originally posted by Tweety7

Iris eu n-am intrat aici ca sa fac propaganda AP-ului si stiu ca nu toti copiii sunt la fel. Eu doar v-am vorbit despre convingerile mele ca sa stiti cu cine discutati. Fiecare face cum simte ca-i mai bine pentru el si familia lui.

Mami a Clarei (18.08.2006) si 4+

Iar eu nu am nimic impotriva AP-ului (chiar majoritatea ideilor mi se potrivesc) insa nu cred ca sunt formule universale, fiecare copil are necesitati unice si eu adaptez de ici de colo ce cred ca se potriveste pruncei mele. Si invat si eu zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Iris cat are fetita ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hai ca vad ca aveti super spor azi.
am jurat ca nu mai fac nimic pana plec azi de la munca (haha )
dormitul copchilului: fiecare face cum ii e comod. eu l-am pus pe Patrick din prima zi la el in patut la el in camera, timp de 3 luni am dormit eu in camera lui, dupa aceea m-am mutat alaturi in dormitoru' conjugal. normal ca faceam ture dar nu am putut sa dorm niciodata cu el in pat - e agitat, da din maini, din picioare, chitaie, vorbeste, asa ca e teribil sa poti inchide ochii.
hainute: luati ce aveti chef si sfatul meu este sa le luati intotdeauna mai mari. copiii cresc galopant in primul an, asa ca daca luati prea multe hainute de 0-3 luni o sa va treziti cu gramezi de haine neimbracate sau aproape. orientati-va ca si pentru voi: 3-4 schimburi pentru fiecare sezon si din fiecare tip de hainuta. kla nou-nascuti de baza sunt body-urile, salopetele si sosete. daca aveti 6-7 bucati din fiecare e super. ii trebuie cel mult 2 salopete de iarna din cele cosmonaut si ceva caciulite....si cam atat. cand incepe vara incep si fitele si posibilitatile.
patuturi: luati pliant sau de lemn, chiar nu conteaza, doar ce va place. cele pliante au o salteluta subtire care e buna ptr primele 5 luni si se sta la primul nivel, apoi cel mai bine este sa luati o saltea groasa pentru nivelul de jos, este comoda. patuturile de lemn functioneaza pe acelasi principiu, unele au si gratiile din fata ce se pot indeparta, alea le puteti deci folosi pana la 2 ani si.
revin

Mergi la inceput

In ceea ce priveste curatenia, gatitul si restul de treburi casnice, la noi in familie e democratie: amindoi muncim parttime, deci amindoi avem zilele noastre de stat acasa cu fata, facut curatenie, gatit. Sotul meu gateste mai mult decit mine si face si cumparaturile grele, eu calc. Suntem multumiti de imparteala asta si nu avem niciodata discutii cu privire la cine ce face. (de fapt noi nu ne certam niciodata)
Cind nu aveam copil aveam amindoi cite o zi(in plus) liber pe saptamina, era aceeasi zi si faceam impreuna curatenie, el parterul si eu etajul unu si doi... de cind avem zile diferite libere (si eu una mai mult decit el) nu mai avem aceste conventii, fiecare face ce e de facut si seara anuntam ce am facut,ca sa nu mai spele o data cada a doua zi si celalalt...
Cind vine bebe2 vedem noi cum facem, dar cum se descurca vecinele cu cite 3-4 copii si slujba si studiu, ne vom descurca si noi...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tweety7

Iris cat are fetita ta?

Tweety, gaza mea are un pic peste un an si jumatate (e din 7 decembrie 2006). E plina de energie si vrea doar sa te joci cu ea, eu acum am chiar greturi multe dar nu am voie sa stau intinsa pe canapea, vine si ma trage sa ne jucam....
A ta vad ca are aproape doi anisori, sa iti traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

quote:
Originally posted by Iris2002

Tweety, gaza mea are un pic peste un an si jumatate (e din 7 decembrie 2006). E plina de energie si vrea doar sa te joci cu ea, eu acum am chiar greturi multe dar nu am voie sa stau intinsa pe canapea, vine si ma trage sa ne jucam....
A ta vad ca are aproape doi anisori, sa iti traiasca!

Saru'mana de urare! Si a ta sa traiasca! Hai ca deja mi-ai devenit simpatica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Tweety bine ai venit in echipa cu burtici! felicitari pt sarcina!

fetelor, ati discutat despre atatea de azi dimineata incat nici nu stiu la care sa zic si eu cate ceva

Sa incepem cu soacrele; eu sufar de abundenta in acest domeniu pt ca am doo soacre : una buna si a doua ne-buna (cum ne place noua sa radem)...nu, adica una naturala, mama lui Cristi si mama de-a doua a lui Cristi. cu naturala ne intelegem bine, dar pt ca ne vedem destul de rar si de obicei ne ecranam la ideile care nu ne convin, nu de alta dar ea este o persoana negativista de felul ei; fara sa aiba ceva concret cu noi, este la fel de negativista si cand este vb despre ea; asa ca nu ii luam remarcile in nume de rau. Cu soacra de-a doua, este alta poveste: daca esti cumva la mana ei, este un fel de ceas rau; daca nu, este f mieroasa, vicleana si inofensiva, daca nu-i dai apa la moara. A fost pt sotul meu fix ca mama cea rea din poveste. Dar soacrele pt mine sunt mici copii pe langa mama mea , care mi-a fost de mic copil cel mai aspru critic, greu de multumit si satisfacut. In fine, pt ca noi nu am apelat la parintii nostri niciodata, le-am castigat respectul cu timpul, pt ca ne-am ridicat pe picioarele noastre.

Referitor la atasamentul fata de copil, n-as vrea sa exagerez in vreun fel, ma voi adapta in functie de copil. Mie imi place ca cei din jurul meu sa nu fie dependenti de mine, asa ca-i voi lua copilului patut si-l voi folosi la max daca copilul nu pare sa sufere din cauza asta. Chiar aseara vb cu mama si-mi spunea ca-i apreciaza pe francezi ca si-au invatat copii cu un program regulat de masa si somn, ca nu i-au invatat in brate si copilul este f linistit si fericit in patut cu jucariile, etc. Eu sunt de parere cumva ca orice om, fie el cat de mic are nevoie de spatiul sau in care sa experimenteze si sa se regaseasca. A-l tine f mult pe langa fusta mea, pe langa faptul ca ma limiteaza pe mine dar ii creez si lui senzatia ca n-ar putea fara mine. Il iubesc si am sa o fac in toate felurile in care voi sti, dar il voi si respecta in acelasi timp si-i voi lasa loc sa invete.

Curatenie fac cu placere, cand sunt in chef si se simte nevoia. Nu exagerez dar nici nu stau cu casa vraiste. Barbatul meu ma ajuta cu drag. M-am gandit sa apelez la cineva pt asta, dar stiu ca munca este de suprafata si nu voi fi multumita...si decat sa mai iau inca o data treaba la facut dupa cineva, prefer sa o fac eu de la inceput, in ritmul meu si gata. Imi place sa fie curat si imi place aerul proaspat din casa dupa ce termin

Ref la cumparaturile pt bebe, ma voi orienta mai incolo, deja am deschis o lista: avem o oferta de carucior din partea bunicilor lui Cristi (este inclusa si plimbarea zilnica), mama imi va trimite hainute si jucarii, si pt mine si pt bebe, mai asteptam si alte "oferte" . La sfarsit mai cumparam ce ne lipseste si gata. Nu ma grabesc, avem timp destul.

Catalina

12+

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

billy si mie imi place la nebunie aerul dupa ce se face curat, mai ales daca se face de tanti aurica.

tu cand mergi la masurarea pliului nucal? ca parca esti cea mai "mare" dintre noi.

11+

http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

boon, subiecte spinoase:
curatenie: nu mai fac decat sters praf si spalat pe jos, restul face menajera, care vine odata pe saptamana. prefer ca tot timpul de dupa munca sa il petrec cu Patrick si cu barbata-miu.
gatit: e unul dintre hobby-urile mele, ador sa gatesc. asa ca nu o resimt ca o corvoada. urasc in schimb sa calc
greturi si copii intelegatori: duminica eram in piata si am facut greseala sa intru la o pescarie. in 5 minute am fugit de acolo si Patrick plin de compasiune dar in gura mare imi zice "mami, ti-e rau? iti vine sa vomiti? uite, vomita aici"
ten: la fel ca si la prima sarcina arata oribil... noroc cu fondurile de ten de calitate altfel nu stiu cum as fi iesit din acasa
miericico duci matzoiu' la vaccinat azi pan la urma? ai poze cu el prin albumele tale?
Iris, ce mai face Francesca?
Michelle, esti mai ok azi?
Crisia, au trecut bubitele toate de la varicela?
Ledi, tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

quote:
Originally posted by cristi_2003

tu cand mergi la masurarea pliului nucal? ca parca esti cea mai "mare" dintre noi.

11+

http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

luni!! sper sa nu fie tarziu, luni facem fix 13 sapt si intram in sapt a 14-a , n-am reusit o programare mai devreme.

Referitor la dimensiune, treaba-i relativa: sunt cea mai mare pana cand nu vine vreun voinic grabit din urma si creste intr-un an cat altii in 7 si se naste si inaintea mea... O sa vedem cat am mai crescut la eco ...

Catalina

12+

Bebelusa

Mergi la inceput