valabilitate procura
Am nevoie de un raspuns urgent - se pare ca azi am numai probleme ...
In 2002 i-am facut o procura tatalui meu pt a vinde un teren in provincie (el ma reprezenta pe mine). Cand am intrebat daca trebuie sa o refac anul acesta (terenul nu s-a mai vandut atunci), mi s-a spus ca nu, pt ca procura e valabila pana o revoc eu.
Azi, la incercarea de vanzare a terenului, notarul nu a recunoscut valabilitatea documentului. A spus ca un astfel de document e valabil 6 luni.
Problema e: terenul e la 700 de km de mine, eu sunt gravida nedeplasabila din Bucuresti :-(, actele sunt evident la tatal meu, aflat la locul faptei - adica la teren...
Am vreo sansa sa fac maine o procura in Bucuresti fara actele originale?
E conform legii declaratia notarului cum ca o procura e valabila 6 luni?
Problema e ca situatia e f urgenta si ar fi fost minunat daca gaseam o rezolvare rapida...e o poveste mai complicata, in fine, nu va plictisesc cu detalii de familie, dar v-as ruga sa imi spuneti si mie ce sanse credeti ca am sa rezolv maine situatia...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
bebe Sara
Raspunsuri
adriana spune:
Si eu stiam ca procura e valabila 6 luni(am facut multe de cand sunt plecata). Cred ca trebuie sa o refaci.
Si nu-ti trebuie acte originale, doar ale tale si datele tatalui de pe buletin.. poti s-o trimiti rapid, dar tot dureaza vreo 2 zile...
Sanatate bebicului si lui Nic cel Mic
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
alina2008 spune:
Pai, eu chiar nu inteleg de ce procura ar fi valabila 6 luni. Asta e o tampenie, fara nici un temei legal.
Procura (daca se insereaza in cuprinsul ei mentiunea ca e pe temrn nelimitat, pana la indeplinirea mandatului sau pana la revocare) e perfect valabila.
Du-te la un alt notar si daca iti spune aceeasi aberatie, cere-i temeiul legal (art X din Codul Civil sau ce Lege vrea el). Il blochezi :) pt ca nu exista.
In alta ordine de idei, pt intocmirea unei noi procuri e nevoie doar de prezenta ta plus copie dupa buletinul mandatarului. Ca doar e act unilateral.
magghyc spune:
Adriana, Alina,
Multumesc,
Mie imi era teama ca neavand actele de proprietate ale terenului in original nu o sa pot face procura...Acum am prins curaj si ma duc azi sa vad ce pot rezolva - m-am programat la notar, adica.
Si mie mi s epare abuziva chestia cu 6 luni, dar problema e ca in zona aia notarii sunt raari si scumpi la fatza. Adica tatal meu nu prea are alta optiune.
Oricum, sper sa ma descurc azi,
Va multumesc mult,
PS: Adriana, sanatate si voua!
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
bebe Sara
pd spune:
Exista un registru national de evidenta a procurilor si notarul are posibilitatea de a verifica valabilitatea procurii, de altfel asta e un lucru pe care ar trebui sa-l stie orice notar.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze mai vechi si mai noi
Craciun 2006 si altele
Vacanta Antalya
magghyc spune:
quote:
Originally posted by pd
Exista un registru national de evidenta a procurilor si notarul are posibilitatea de a verifica valabilitatea procurii, de altfel asta e un lucru pe care ar trebui sa-l stie orice notar.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze mai vechi si mai noi
Craciun 2006 si altele
Vacanta Antalya
Pd,
asa e , ai dreptate. Din pacate nu toti notarii se pare sunt dispusi sa verifice. Oricum, am refacut procura, multumesc de ajutor!
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
bebe Sara