grupe la gradi de stat?
Cate grupe sunt in mod normal la gradinitele de stat, 3 grupe: grupa mica, mijlocie si mare (pregatitoare)? Sau sunt 4: mica, mijlocie, mare si pregatitoare??? Ca nu mi-e foarte clar daca grupa mare si cea pregatitoare sunt una si aceeasi.
Eu una nu as vrea sa faca mai mult de 3 ani de gradinita, pt. ca sunt hotarata sa-l dau la scoala la 6 ani si 8 luni si in cazul in care, in mod normal se fac 4 ani de gradinita, am gresit inscriindu-l la grupa mica, ar fi tb sa-l dau direct la mijlocie. Doar ca nu mi-a trecut prin minte la inscriere caar putea fi 4 trepte, asa ca n-am intrebat...
Sper totusi ca grupa mare si cea pregatitoare sa fie una si aceeasi. Ma poate lamuri cineva?
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
Raspunsuri
cristina22 spune:
eu stiu ca asa-i sistemul cu 4 grupe, deci si mare si pregatitoare.
cristina si Andrei
(am 5 ani!!!)
sorana spune:
4 grupe sunt.
In cazul tau - da, ar trebui sa intre la mijlocie, apoi mare, apoi pregatitoare.
Vorbeste la gradi, cred ca exista si posibilitatea sa "sara" peste mijlocie.
Grupa mare si grupa pregatitoare sunt diferite.
Sorana si Monica (5 ani)
crinuta spune:
M-ai pus pe ganduri acum...., suntem in aceeasi situatie..
Crinuta si
Rayan
GNLD- un mod de viata!
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
petruta spune:
quote:
Initial creeata de tomasa
Cate grupe sunt in mod normal la gradinitele de stat, 3 grupe: grupa mica, mijlocie si mare (pregatitoare)? Sau sunt 4: mica, mijlocie, mare si pregatitoare??? Ca nu mi-e foarte clar daca grupa mare si cea pregatitoare sunt una si aceeasi.
Eu una nu as vrea sa faca mai mult de 3 ani de gradinita, pt. ca sunt hotarata sa-l dau la scoala la 6 ani si 8 luni si in cazul in care, in mod normal se fac 4 ani de gradinita, am gresit inscriindu-l la grupa mica, ar fi tb sa-l dau direct la mijlocie. Doar ca nu mi-a trecut prin minte la inscriere caar putea fi 4 trepte, asa ca n-am intrebat...
Sper totusi ca grupa mare si cea pregatitoare sa fie una si aceeasi. Ma poate lamuri cineva?mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
Eu nu vad nicio problema, daca este inscris acum la grupa mica si dupa grupa mare merge la scoala. Fiul meu a terminat acum grupa mare si are colegi care au fost inscrisi la scoala in clasa I (cam de virsta fiului tau) iar restul merg mai departe la grupa pregatitoare din cadrul gradinitei. Si nu uita, ca de la toamna iar vor fi reluate in dezbatere legile invatamantului si cine stie cum va mai arata structura, ce va mai fi peste 3 ani.
Succes !
Petruta & bb Mihai

matahut spune:
La gradinita fetitei mele, gradinita de stat, sunt 3 grupe: mica,mijlocie, mare (1 grupa mica, una mijlocie si 3 grupe mari). Cei care nu merg la 6 ani la scoala sunt regrupati si mai fac o data grupa mare, cu alte educatoare. Cu cei care merg la scoala, in grupa mare educatoarele lucreaza ceva mai mult (dupa alte caiete) decat cu cei care mai raman un an. Asa este la noi, nu exista pregatitoare ca titulatura (a fost pana acum 2 ani, dar de atunci vad ca s-a schimbat si nu stiu de ce). Vorbeste cu educatoarele, e cel mai bine. Din cate am auzit, difera de la gradi la gradi.
tomasa spune:
Multumesc mult, fetelor!
Pana la urma vad ca difera de la gradinita la gradinita, asa ca cel mai sigur ma voi interesa exact la gradinita noastra pe 1 sept., cand au spus ca vor face un fel de prima "sedinta cu parintii". In cazul in care au 3 grupe e ok, daca insa au 4, voi incerca sa-l dau direct la mijlocie. Parca ma gandesc ca mai bine sarim o treapta acum decat mai tarziu, iar el oricum este foarte dezghetat si sigur ar face fata printre copii mai mari. Cel mai bine era insa daca mi-ar fi venit de la inceput ideea sa ma interesez ce si cum. In fine, asta e, acum nu mai am ce face, decat sa sper ca mai pot schimba daca va fi cazul.
Multumesc inca o data.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)