Tour de France - sfaturi, experiente

Tour de France - sfaturi, experiente | Autor: CriPOD

Link direct la acest mesaj

Aterizez la Nice in curand pentru o vacanta, o conjunctura fericita, dar neplanificata. Am mai redus din stufosenia initiala a postarii, ca se pierdea esenta...

Acuma, va rog, ajutati-ma si aruncati pe-aici tot felul de informatii, daca aveti, ca inca n-am inceput sa ma gandesc decat ca am vrea sa facem un tur al Frantei.

Cateva intrebari mai la obiect:
- ce companii de inchiriat masini recomandati (astea mari de pe aici le stiu si eu, dar daca aveti vre-un pont pt Europa, thx). Ati luat careva masina din vest sa mergeti si in Ro cu ea? De la ce companie?

- ce sa nu ratez pe traseu, asta asa step by step, cum schitez itinerariul, deocamdata zic Nice si Coasta de Azur.

- unde sa stau, nu as vrea sa rezerv (vreau niste flexibilitate, mi-a prins tare bine data trecuta, si totusi)

- un "no frills/low cost" care zboara din zona spre ardeal?

O sa citesc si subiectele celelalte, desi sunt mai pe Paris. Ajungem si acolo...

E rezonabil sa ma gandesc ca reusim cu o masina inchiriata sa facem coasta mediterana, sa urcam pe coasta atlanticului, sa trecem prin Paris si apoi sa coborim inapoi la Nice? Cam in 2 saptamani... Nu stiu cum e cu distantele/autostrazile.

Plusez... sa ajung si la Barcelona?

Ok, ma opresc ca sunt pe aratura. Dar, please, aruncati cu informatii. Orice e de folos.

Mersimesc!

Common sense is not so common... [Voltaire]    DJ    

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Eu am citit postul tau ..........
Am facut si noi o data turul frantei in masina ,insa ceva de genul plecat din Bretagne (rennes) si coborit la Cannes si Monte Carlo pe partea cu Bordeaux ,apoi revenit in Bretagne pe partea opusa ......
ma gindesc si-ti spun daca ar fi lucruri de luat in cont pentru voyageul tau ..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

ptr inceput te poti uita pe maps.yahoo.com ptr distante, in ore mai ales ! De ex de la Monaco la Barcelona se face cam 6 ore !!! Apoi de la Barcelona la Bordeaux de ex, se face cam 5.30 ore !! Si tot asa!! Asa aveti o idee de cat stati pe drumuri si daca va opriti sau nu !!
Sper sa-ti placa coasta de azur !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Aurelia, mersi, cam asa ceva am in minte (ok, un pic rotit). Cat timp ati avut la dispozitie? Ai cumva un subiect sau blog sa trag invataminte? Ati avut rezervari pe unde ati dormit? Orice, te rog, e de ajutor frumos!

luxe, pai ma bate candul sa ne bagam nasul si pe la Monaco! Mersi de informatii. Incerc sa folosesc si alte surse, doar ca timpul e tare limitat si incerc si io sa fur experiente de pe la altii cat se poate.

Mai vin cu intrebari:
- am vrea sa luam trenul intre Nice si Milano (sa zburam in Ro de acolo dupa ce retunam masina de inchiriat daca nu putem sa o ducem in Ro). Cum cumpar bilete? Cam cat dureaza drumul? Este o alta optiune de a ajunge la Milano?

- acelasi lucru Paris -> Stuttgard

Haha, ma-mprastiu cat juma' de europa, asta sa vedeti ce organizata is. Therefore, orice informatie imi poate schimba planurile...

Common sense is not so common... [Voltaire]    DJ    

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

nu uita directia diametral opusa: mont st michel care e absolut magnific..

mie mi-a placut si valea loirei.. daca esti amatoare de castele ..

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Asa, cam ce mi-a placut mie cel mai mult in Franta, de la sud spre nord: coasta de Azur, Lyon, Annecy, Alsacia, intre Mulhouse si Strasbourg, Valea Loarei, Mont St Michel si Saint Malo, Biarritz. Si evident, Paris, dar l-ai vazut deja. Oricum, Franta e o tara atit de frumoasa incit oriunde ai fi si tot ai fi incintat de ceea ce ai vedea in jur.

Mergi la inceput

ardeiash, Marox, multumesc mult.

Azi ma duc sa cumpar un ghid de calatorie in Franta si dup-aia o sa pot sa pun in context toate locurile de care ati zis.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Miss DJ inside-out 'n stuff ...   www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">...   ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Ben ,
Eu am uitat sa-ti zic de Mt St Michel si St Malo pentru ca nu stiam daca vrei sa urci pina aici la noi (io fac o ora pina la astea doua cu masina )
Noi am avut o saptamina ,cam 8-10 zile ,nu eram presati la inceput, vroiam sa vad si eu un pic din tara mea de adoptie ........
Deci nu am rezervat niciodata nimic in avans ,ma refer la dormit ,dormeam pe unde ajungeam serile ,in functie de cit de mult ne-am oprit s-au nu intr-un loc ..........
Asa am dormit pina la urma si la hotel MERCUR care-i destul de confortabil pentru banii dati ,vreo 75€ la vremea aceia ,si intr-un schit de calugari (abbay)in munti unde aveau si camere de oaspeti si se lua si masa in comun daca vroiai(o masa lunga si mare ca la orce manastire cum vezi in filme ) sa participi si unde mi s-a parut super inedit sa stau la masa cu o multime de oameni pe care nu-i cunosteam si care toti vorbeau intre ei si se comportau ca si cum erau dina ceiasi familie!!!
S-au in camera de hotel trei stele in statiune de ski (dar vara) unde desi plateai 60€ pe nopate camera nu facea decit 6m² ,groaznic de inghesuita ........
Bref ,
toate acestea fac frumusetile calatoriei ,nu regret nimic ,
nici macar noaptea in care am dormit in sud intr-un hotel deasupra unei brutarii si linga turnul bisericii unde suna clopotul la fiecare ora iar brutarul la 5 dimineata cocea patiseriile lui si ma sculat din somn mirosurile inbietoare (era asa de cald afara ca musai trebuia sa dormi cu geamul deschis)iar eu eram graviduta pe vremea aia .........
sa lesin de pofte ...........
La MONTE CARLO insa a trebuit din cauza preturilor exorbitante sa ne multumim cu un hotel de o singura stea !
un fel de pensiune presque derapanata la 55€ pe noApte caci la altele un pic mai rasarite nu te apropiai de preturi!
Nu-ti face deci griji pentru cazare ,se gaseste pentru toate buzunarele ,trebuie doar sa te gindesti sa cauti cazare cam pe la ora 18H00 astfel incit sa poti sa-ti faci o baie ,sa te schimbi si sa cobori sa maninci la resto (s-au nu) in timpul orelor de deschidere caci aici nici un restaurant nu te serveste inainte de ora 19h00 si dupa ora 23h00!
Apoi ce sa-ti spun ?
Bineinteles ca Valea Loire-ieste superba ,asta am vizitat-o separat alta data ,castelurile in Franta sint frumoase si enorm de multe ,unele inca mai sint locuite de mostenitori cum este cazul la mine in Comuna altele sint deschise vizitatorilor !
Iar altele sint transformate in hoteluri ,dac avreodata ti-ai dorit sa dormi intr-un autentic pat cu baldachin de 100 de ani si intr-un castel ,aici poti sa-ti indeplinesti visul !!!
O chestie este sigura :
Aici drumurile si hotelurile s-au locurile de cazare sint indicate si inca foarte bine in comparatie cu romania !
Nu este greu de gasit cind te decizi sa te opresti pentru noapte !!!
Cazarea la localnici se aficheaza pe panouri astfel:
NUMELE LOCULUI
chambre d'hôte

Mergi la inceput

Aurelia, multumesc frumos, m-ai uns pe suflet si mi-ai fost de mare ajutor cu detaliile.

Acum am luat un ghid de calatorie in franta si incepem sa ne adnacim in planuri. In final am renuntat la Barcelona, ramane pe cand vom merge in Spania. Muncim pe ititnerar. Abia asteptam si noi, dar mai ales figurina asta de copila a noastra!

Fetele, am inceput sa descopar in ghid din "cuvintele necunoscute" de pe pagina!!!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Miss DJ inside-out 'n stuff ...   www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">...   ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Noi am facut un tur similar (Paris, valea Loarei, coasta normanda si bretona si am coborit pina la Monte Carlo) si ti-as recomanda (pe linga cele scrise deja de celelalte fete) si zona Camargue, este in sud vest, pe malul marii, noi ne-am indragostit efectiv de aceste locuri si speram sa mai mergem odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

Ben ,
Bineinteles ca Valea Loire-ieste superba ,asta am vizitat-o separat alta data ,castelurile in Franta sint frumoase si enorm de multe ,unele inca mai sint locuite de mostenitori cum este cazul la mine in Comuna altele sint deschise vizitatorilor !
Iar altele sint transformate in hoteluri ,dac avreodata ti-ai dorit sa dormi intr-un autentic pat cu baldachin de 100 de ani si intr-un castel ,aici poti sa-ti indeplinesti visul !!!

http://gogonele.blogspot.com/

Hmmmm, eu am un asemenea vis !! Inainte imi doream ca luna de miere sa o fac in valea Loirei,cazati intr-un castel...chiar si sotul era de acord in aceea vreme....ehhh, intre timp am facut-o in alta parte si nu regret...dar....visul cu castelele mi-a ramas...si sper mai repede sau mai tarziu sa o facem si pe asta !!!
Aurelia...imi poti spune numele unor asemenea castele unde te poti caza ?? mersic !!

Mergi la inceput