Copiii ambitiosi care nu suporta sa piarda
Raspunsuri - Pagina 5
flaviutza spune:
A mea le are pe toate. orgoliu ambitie (uneori prosteasca) si impulsivitate pe deasupra. E in competitie cu toti de-o seama sau mai mari. si showul e cand e in competitie cu aia mai mari. are prieteni cam de 6-7 ani si mereu vrea sa fie prima, sa se dea mai tare in leagan,etc,etc. si mai e in competitie cu adultii,de orice fel.
faze memorabile stiu doua. atunci a sarit rau calul. odata la vreo 3 ani fara ceva, cand a vazut pe unul de 6 ca-si scrie numarul,s-a suparat ca ea nu poate(si cand se supara urla si intra parca in transa n-o mai impaci) ,in 3 ore s-a chitit si-a invatat si ea, dar 3 ore i-a luat.
Si acum recent cu rolele. frate,n-ar accepta ajutor nici macar intre 4 ochi, in casa. a cazut vreo 2 zile in stil mare si abia dupa ce era stabila bine a vrut cu rolele afara. asta dupa experienta din prima zi cand nu putuse,evident si niste copii incercau sa o ajute si a fost circ in toata regula.
Fi-mea nu accepta sa fie spalata,nu accepta s-o ajuti sa se imbrace, nu accepta nimic. light motivul ei e "Eu singura".si le face pe toate,inclusiv potrivirea apei in centrala si odata in loc de 42 a tastat 24 si n-a zis pas,asa a facut baie. daca greseste ceva nu accepta s-o contrazici sau sa-i arati ca a gresit prefera sa suporte consecintele greselii,oricum ca ea e bine,noi nu stim, noi nu facem bine.
Cu adultii e mai simplu. daca nu facem ce-i convine ,ne stie punctele sensibile. nu bea apa si se tine de la treaba mare. a stat o zi intreaga nebauta apa pt ca am dus-o la parc, nu la strand.
nu ma intreb care-i perfectionistul si atoate-stiutorul ca suntem amandoi si eu si ta-su.
Eu astept sa creasca,sper sa-i treaca nebunia. ori innebunesc eu.daca v-as arata-o intr-o criza de "eu singura" sau una de frustrare ca nu poate face si ea ce face X ati zice ca nu e un comportament de copil normal.
Si daca noi ne mai intelegem oarecum cu ea, nu reusim sa facem fata cand o apuca vreo competitie cu cei mai mari,cand e evident ca nu poate,dar ea o tine pe a ei.