Copiii ambitiosi care nu suporta sa piarda
Raspunsuri - Pagina 4
corinadana spune:
Unii asiatici, ai lui Ralu sunt mai defectuosi!
Nu este bine deloc sa nu suporti sa pierzi! nu ajuta deloc copilul.
Important este sa participi si apoi daca si castigi este f bine.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
miau-miau spune:
ruxi, ei nu sint cocoloshitzi cum cocoloshim noi copiii. ei au simtul datoriei pentru familie, asta e diferenta. e indoctrinata de la nastere. ei cind iau un B inseamna ca au facut familia de ris, toata faminia a luat B.
Nu ca sint ai nostri mai prosti.
Ai nostri sint mai evoluati, au initiativa, au curaj, au aripi. Ai lor n-au, dar dau au rezultate muuult mai spectaculoase pe subiectul anume pe care sint pusi.
sinzi_ana spune:
Eu cred ca noi suntem foooarte asemanatori cu asiatici (academic vb)
Cati dintre romani lucreaza acasa cu copiii???
Cati ii mediteaza???
Cati parinti romani au pretentii ca al lor copil sa vina cu note bune acasa?? Si verifica carnetu???
Cat de importante inca sunt olimpiadele, concursurile???
Cat de important este o facultate?? Sa nu mai spun de liceu???
Si cat de populare sunt culegerile??? Temele pt acasa???
Eu si acum am cosmare, cand in clasa a 2-a fiind (o terminam) invatatoarea ne-a dat pt vacanta de vara (sa exersam) 200 de probleme din culegerea lui Petrica (si acum mi se ridica parul pe maini cand imi aduc aminte numele lui)...cred ca mai aveam si carti la lb romana de citit (dar nu am ramas asa socata...)
Imi aduc aminte ca am scris un caiet intreg studentesc...si numerotam problemele 1.2.3.7.....34.37.42...145.149....etc...ca sa mai "sar" din ele dar tot s-au strand cel putin 150....
Si voi vorbiti de asiatici???? Pai ei au viata mai usoara...auzi...o ora pe zi????? Pun pariu ca au si vacante
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
David la golf
CriPOD spune:
Sanzi_ana, ca sa continui un pic off-topicul... Imagineaza-ti o societate in care singura ta sansa este un examen la facultate. Odata in viata! Ai ratat-o, e over. E realitatea din China. Asta-i pune in liga lor pe chinezi. Combinata cu o afectiune parinteasca conditionata de succes, un simt ultradezvoltat de comptitie si o supunere si capacitate de repetietie deosebite, o comunitate puternica si mult, mult dresaj de la varste mici. Nu-i menajeaza: ore de muzica (1 sau mai multe instrumente), arta, math, english, french, mandarin/cantonese, sport. Obligatoriu in acelasi timp, astea sunt cam minimul. Si la toate le pretind parintii si se oftica rau de tot daca nu exceleaza. Nu cred ca se compara cu noi. Da, in ro e competitie urata, parerea mea e ca noi ajunsi aici oricum ne facem soft (nu chiar ca si amer/cndienii, da' le observam exemplul cu atentie).
Intamplarea face ca fie-mea a crescut in mijlocul lor, deh scoali bune in metropola cu multi chinezi. Cele mai bune prietene ale ei sunt chineze. Pe astia high achiving ii stiu bine de tot. Si pe parinti. Tu vorbesti de o ora pe zi de muncit. Eu iti spun ca uneori nu au o ora pe saptamana neprogramata cu activitati si munca. La subiectul cu chinezii ma bag oricand ca nu vorbesc din auzite, la ala cu ambitia, nu prea. Fiu-miu chiar nu stie ce e aia ambitie, decat daca inseamna ca trebuie sa faca ceva cu care eu nu sunt de acord sau sa treaca la nivelul urmator prin vre-un joc.
Eu eram tare ambitioasa (cred ca inca sunt), dar am cam suspectat ca e o trasatura a caracterului meu care nu m-a lasat sa ma bucur de viata asa cum as fi putut. In tihna. Acuma nimeni nu stie cat de mult m-as fi bucurat daca nu eram asa... Ce tie dom'le si cu psihanaliza asta...
arminad spune:
quote:
parerea mea e ca noi ajunsi aici oricum ne facem soft (nu chiar ca si amer/cndienii, da' le observam exemplul cu atentie).
Sunt intru totul de acord .Toti parintii romani pe care i-am intilnit aici spuneau ca sunt si intr-adevar erau mult mai relaxati in privinta performantelor copiilor lor .Nici chiar ca americanii ,ca astia sint asa de mici ,ori tie iti trebuie exercitiu sa ii ajungi da nici ca mexicanii ca astia sunt relaxati de tot(poate d-aia sunt asa de veseli)
Cit despre ambitie eu zic ca e bine sa porneasca macar cit sunt mici cu ceva ca la adolescenta le cam trece din pacate .Cica nu e deloc 'cool 'sa fii competitiv ca daca esti te fac nerd sau geek.
Ramona J spune:
Ana e inca mica, Alexandru nu e ambitios - decit la jocuri pe computer, cum zice mQQm. Asa e, cred ca sint mai "soft" decit as fi fost in Romania.
Vorbeati de ambitia chinezilor - am observat acelasi lucru si la indieni. Anul trecut am fost la o "library sale" sa cumparam carti. Am vazut acolo indieni si chinezi care au plecat cu cite o cutie mare de carton plina cu carti (cam cit sint cutiile pentru un tv mare). Nu mai spun ca la scoala ei cistiga toate premiile, de la desen la science projects.
Dar aici nu cred ca e vorba despre ambitia copilului, cit despre ambitia parintilor. Ori eu cu asta cam am o problema.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
betiana spune:
Traim intr-o lume imperfecta, cu oameni care reusesc sa se afirme ( uneori fara a depune un efort prea mare, poate si datorita unei inzestrari native deosebite), dar si cu " perdanti". Ceea ce vor parintii pentru copiii lor este sa reuseasca in viata, " sa devina cineva".De aici si "cultul meditatiilor in Romania".Inca dinainte de a intra in scoala. In spiritul competitivitatii.Numai ca adeseori " stilul perfectionist" impus de familiile din tara conduc la o supraestimare de sine, iar atunci cand rateaza un joc sau o competitie, copiii cad in depresie. Jocul este pentru a te distra, invatatura pentru a asimila.Cati dintre parinti mai stiu sa se joace ? Vorbesc mai ales despre parintii din Romania, stresati, obsedati de ziua de maine ? Copilului trebuie sa i se impuna si niste limite, sa i se spuna pana unde are dreptate in afirmatiile sale, sa i se explice ca un adult a invatat mult mai multe (atat prin scoli, cat si prin practica). Eu cred ca ceea ce trebuie dezvoltat azi la noua generatie este inteligenta emotionala si spiritul de echipa.
Andrada spune:
Miau, advanced placement nu inseamna ca i-a tras-o peste nas cuiva decit in subsidiar. Inseamna ca si-a vazut de treaba lui mai mult decit Cho si Patel. Multi sint inteligenti si isteti azi. Ce-i deosebeste e munca. Iar eu nu vreau sa-si risipeasca energia calificindu-si aptitudinile dupa ceilalti. Desi o mai face. Eu vorbesc acum spre ce tind. Mi-ar place sa invete ca e interesat de subiect, ca ii place sa munceasca spre ceva care ii aduce satisfactie si ca satisfactia sa vina din ceva bun. Ambitia indreptata spre sine e benefica, orgoliul e directionat spre ceilalti si e paralizant.
A
PS Ce-am vrut sa zic este ca ideal Cho si Patel sint casualties nu tinta de depasit
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ruxij spune:
Orgoliul este ceva innascut. Nu cred ca se scapa asa usor de el. Daca stii sa ajungi sa ti-l stapanesti in viata este intr-adevar f. util.