Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (92)
Raspunsuri - Pagina 3
ancaurn spune:
quote:
Originally posted by Doloress
Ylari scumpa, pupici si multa multa rabdare! Cum sa nu te iubeasca? Ei ne iubesc instinctual. Astia sunt colicile, asa mi-a facut si al meu azi noapte, nici in brate la mine nu tacea, nici leganat, nici cantat, nimic nu a functionat. La fel ca la tine. Si mi-a venit si mie sa plang pe langa el, insa am inteles ca daca te simte si pe tine nervoasa, asta poate accentua starea lor. Deci am incercat pe cat posibil sa raman calma si am asteptat. Acuma dimineata s-a calmat in sfarsit.
Am vreo 3 carti si am citit cam tot despre colici si nu putem efectiv face nimic. Nici nu se stie de la ce se face, nici nu exista remedii, unele chestii functioneaza, altele nu, deci e ceva ce nu prea putem controla, asa ca tot ce ne ramane e sa ne inarmam cu nervi de otel.
Ca o consolare, am citit ca s-a observat ca piticii care plang mult cand sunt mici sunt mai precoce, se dezvolta mai bine si cand sunt mai mari au tendinta de a plange mai putin. Si e absolut necesar sa ii reconfortam, sa fim mereu aproape de ei, sa ii tinem in brate cat mai mult, chiar daca nu vedem nici o ameliorare. Pentru cei cu care au perioade prelungite poti sa incerci sa ii lasi 15 minute sa planga, 15 minute in brate, alternativ. Si sa stii ca sentimentul ca iti vine sa il arunci pe fereastra nu te face o mama rea. Citesc in cartea mea ca e o reactie normala, fiziologica la plansul de bebei, oricine supus acestui plans in mod repetat prezinta aceleasi simptome: i se mareste presiunea sangvina, i se mareste ritmul cardiac si sunt modificari la nivelul circulatiei sangelui. Deci fara sa vrem, suntem exasperate!
Autorii recomanda sa luam cate o pauza, macar o data pe zi sa lasam bebelul plangand sotului sau altei persoane de incredere, sa ne punem dopuri in urechi (suna ciudat, dar ajuta, macar la reactiile fizice provocate in corpul nostru de catre plansul bebelusului), sa faci putin sport, cateva exercitii in fiecare dimineata , si tu si bebe, sa vorbim, sa ne varsam oful. Asta dupa ce ai epuizat toate caile : daca e mancat, schimbat, i-ai dat si medicamentele impotriva colicilor, leganat, plimbat, scos la aer ori in carut, ori in marsupiu (recomandabil), infasat (infasatul nu e chiar asa un lucru rau, pentru ca bebe 9 luni de zile a fost ca si infasat in burtica si s-a simtit bine, acum poate resimte nevoia, bine la 35 de grade, nu mai ai cum sa il infesi), stransul in brate, baita, cantat, zgomote ritmice (foen, masina de spalat, aspirator - al meu se mai calmeaza la sunetul pompei de muls electrice), masaj, tehnici de presiune : culcat pe burta pe genunchi si masat pe spate, culcat pe mana, tinut pe umar si masat pe spate, etc.
Deci nervi de otel, o sa treaca si perioada asta, acusi, la 3 luni va fi OK!
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
Ai perfecta dreptate Doloress. Si sa stiti ca ifasatul sarmaluta chiar functioneaza. Cel putin in cazul lui Dragos. Cezara facea si mai urat daca o infasam, dar lui Dragos ii place, se linistete mult mai repede.
Si eu, ca si Iulia, am observat ca face crize de colici imediat dupa Bonnisan. Am inceput sa-i dau de alaltaieri seara. Mai stau sa vad pana maine seara si daca tot nu are efectul scontat trec pe sab-simplex. Stiti ce e culmea? Dragos are crampe si plange la 5 minute dupa ce face kk, iar inainte nu are nimic. Si ne mai confruntam cu o problema: oricat il tin in sus dupa ce mananca, char daca ragaie sau nu, dupa ce il pun la orizontala regurgiteaza, inghite ce-i vine in gurita si incepe sa sughita pana se enerveaza si plange. Si plange pana il iau in brate si adoarme asa. Si asta la fiecare masa... Ati mai patit careva? Daca da, ati gasit vre-o solutie?
Ylari parerea mea e ca trebuie neaparat sa faceti un efort si sa va mutati cumva de acolo. Ori cu mama ta, ori in chirie. Dupa ce ne-am casatorit, si noi am stat cu soacra-mea si facea cam tot ca si a ta. De exemplu, se infiinta mot cand ii faceam baie Cezarei si o cerceta pe toate partile, dupa care auzeam " Da' parca-i vanata acolo, ce a patit". Plus eternele infiintari daca plangea, luat in brate copilul cand doame, ca sa-l trezeasca, ca avea ea chef de joaca, etc. Stii si tu. Am spus ce-am spus, am rabdat ce-am rabdat, m-am certat cu al meu sot pana a avut Cezara 9 luni. Atunci, dupa un show, am facut bagajele si mi-am sunat sotul ca eu ma mut la mama cu sau fara el. Si asa l-am convins, ca altfel mai trageam 2 ani pana si-au terminat ai mei casa si ne-au lasat apartamentul.Si dupa ce ne-am mutat, am aflat de ce s-a comportat asa. Voia sa-si ia chiriasi si avea nevoie de spatiu. Si nu stia cum sa ne spuna sa plaecam. Asa ca te inteleg perfect. Discuta si tu cu sotul, calm si fa-l sa inteleaga ca nu poti trai asa. Si starea ta o afecteaza enorm pe bebeluna.
Va rog sa-mi trimiteti pe PM parola de pe contul comun, ca nu ma lasa sa ma loghez si sa pun poze.
Poze
Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)
ancaurn spune:
Merci Gabitza. Asa am incercat, dar nu ma lasa sa ma loghez. zice ca numele utilizator nu se potriveste cu parola. Ai idee ce as mai putea face?
Poze
MissParker spune:
pt. puiuti de Dordia si Getutza care au implinit ieri 2 luni!!
si pt. gemenasii de mihbut, ea cum s-o descurca oare?
MsBB, ce frumos povestesti tu despre voi… Serios, chiar cu kk si big kk care va da mereu programul peste cap, eu te invidiez pentru ca iti ai puiul in brate, asa plangacioasa cum a fost ieri, o sa vezi ca oricum nu vor fi prea multe zile ca asta, mai ales daca si tu vei fi calma-calma… Eu nu mai stiu ce sa fac ca sa vina bebe mai repede… bine ca dau sfaturi la altii, dar tre’ sa ma calmez si eu, nu?
iulia, ca bine zici, auzi si eu ce naiva, chiar ma asteptam ca romanii sa-i bata pe olandezi… vai de ceafa lor… Auzi, dar tu ai slabit bine, mama draga, nu-ti mai face atatea griji, ca toate kilogramele alea nu s-au pus peste noapte, deci nu se pot da jos peste noapte… Eu as fi multumita daca-mi revin cu greutatea in 6-7 luni dupa nastere, ca stiu cum e cu slabitul brusc, nu aduce nimic bun…
fecian, cred ca pufarina te simte ca esti incordata si reactioneaza si el cum poate, cum stie… N-ai ce sa-i faci, baga mare cu deadline-ul, linisteste-te si apoi se va linisti si el…
Felicia 39+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton
iulia83 spune:
miss eu defapt, nu am luat in greutate sunci, ci am retinut foarte multa apa si de-aia eram asa umflata. acu, cand ma uit la mine, la picioare, fund, mi se pare ca-s schelet ambulant, mi se vad oasele...fata de cum eram cand eram gravida. de-aia am facut si vergeturile blestemate, ca mi s-a intins pielea de la prea multa apa, ca grasime nu-i, acu vad!
faza tare, care am uitat sa v-o spun...cand eram la reanimare, si am inceput sa ma misc a 2-a zi, dupa ce m-am linistit cu faza cu sotul si familia care ma parasisera ca nu veneau la mine , nu incetam sa-mi admir laba piciorului stang care imi iesea victorios de sub patura...mi se mareau degetele atat de lungi si subtiri si osoase...am inebunit-o pe colega din fata patului meu de la reanimare cu faptul ca am picior frumos, subtire si nu mai am carnaciori in loc de degete saraca cred ca am traumatizat-o pe viata ... nu mai vrea sa auda de "gegetele" mele sau ale ei, sau ale altcuiva
Pozici Iulia
Mami de Mufitza Elena Ariana
inais spune:
Buna dimineata, pranzul sau ce o fi...ca nu mai stiu exact!
Ma mir sa vad proaspete mamici active pe aici!! Cum faceti????
Eu sunt varza...acum fug sa fac o baie pe care trebuia sa o fac acum 3 zile...tot aman. Mai pot sta o zi, inca o zi si tot asa...offfffffff!
Am citit de colici ce scrie Doloress, am citit si de un bb care sughite dupa masa...parca suntem noi!
Sa va detaliez ultima masa. A inceput la 11. Tzitzi dreapta - 30 de min si tot mai vroia si era cu laptic pe gura. Tzitzi stanga numai 15 minute si apoi urlete...apoi biberon 40 ml si apoi ragait si kk...deci schimbat Pampers. Apoi pus in patic si stat pana incepe sa sughitze...ridicat si iar urlete...iar laptic...20 ml...ragait...pus in patic...sughitz...iar ridicat, iar urlat, iar biberon...10 ml...si tot asa...pana a cazut lata la ora 13.15...si eu pe langa ea!
Plus ca doarme cam mult si are mese rare...asa mi se pare mie!
Acum merg sa fac baia aia mult asteptata si apoi sa dorm...sau sa mananc...sau poate se trezeste si atunci nu mai fac nimic!
mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati
cleo78 spune:
6 motive sa nu te superi pe coppii:
1. O fetita vorbea cu profesorul despre balene. Profesorul spunea ca este fizic imposibil ca o balena sa inghita un om pentru ca are gatul prea stramt. Fetita i-a spus ca prietenul ei Johan a fost inghitit de o balena. Iritat, profesorul i-a repetat ca acest lucru este fizic imposibil. Fetita i-a raspuns: "Cand am sa merg in rai, am sa-l intreb pe Johan". Atunci, profesorul a intrebat-o: "Si daca Johan a ajuns in iad ?" si fetita i-a raspuns: "Atunci, ai sa-l intrebi tu"
2. La o gradinita, educatoarea i-a pus pe copii sa deseneze. In timp ce se plimba printre ei, a observat o fetita care era foarte concentrata asupra desenul ei si a intrebat-o ce deseneaza. Fetita i-a raspuns ca il deseneaza pe Dumnezeu. Educatoarea i-a spus ca nimeni nu stie cum arata Dumnezeu. Fara sa isi ridice privirea de pe desenul ei si la fel de concentrata pe pictura, fetita i-a raspuns: Ai putina rabdare, imediat vor sti !
3. Parintii discutau cu copiii lor de 5 si 6 ani despre cele 10 porunci. Dupa ce au ajuns la porunca despre cum "sa-ti cinstesti parintii", copilul cel mic i-a intrebat daca exista vreo porunca si pentru parinti despre cum sa-si trateze copiii. Cel mare a raspuns fara sa stea pe ganduri "sa nu omori"
4. O fetita statea langa mama ei si o studia. La un moment dat, a observat cat de multe fire de par alb are pe cap si a intrebat-o de ce. Mama i-a raspuns: "De cate ori ma superi, sau faci un lucru rau si eu sunt nefericita, imi iese cate un fir alb". Dupa cateva momente de gandire profunda, fetita i-a raspuns: "Deci asa a ajuns bunica sa aiba tot parul alb …"
5. Elevii dintr-o clasa au fost fotografiati pe rand. Profesoara i-a sfatuit sa ia fiecare toate pozele celorlalti pentru ca atunci cand vor creste mari sa spuna "Iat-o pe Jennifer, este avocata" sau "Iata-l pe Michel, e doctor". O voce micuta din fundul clasei, striga: "Si iat-o pe doamna profesoara, e moarta"
6. Un profesor le preda elevilor despre circulatia sangelui. Ca sa fie mai clar, le-a dat un exemplu: "Daca voi sta in cap, tot sangele se va duce in jos si voi fi rosu la fata. E clar acum ?" Un elev insa, avea o nelamurire "Atunci cum se face ca daca stau in picioare, acestea nu devin rosii". Colegul de banca ii sopteste imediat "pentru ca picioarele tale nu sunt goale".
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
Alysh spune:
MIRCIULICA, VLADUTZ SI MAMELE LOR IN PARCUL 23:
http://s292.photobucket.com/albums/mm9/Alisucuta/
Nu mai pot pune poze pe contul nostru de pe picassa, nu stiu ce se intampla. s-a schimbat parola?
Alina cu iubirea noastra, Vlad
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by inais
Buna dimineata, pranzul sau ce o fi...ca nu mai stiu exact!
Ma mir sa vad proaspete mamici active pe aici!! Cum faceti????
Eu sunt varza...acum fug sa fac o baie pe care trebuia sa o fac acum 3 zile...tot aman. Mai pot sta o zi, inca o zi si tot asa...offfffffff!
Am citit de colici ce scrie Doloress, am citit si de un bb care sughite dupa masa...parca suntem noi!
Sa va detaliez ultima masa. A inceput la 11. Tzitzi dreapta - 30 de min si tot mai vroia si era cu laptic pe gura. Tzitzi stanga numai 15 minute si apoi urlete...apoi biberon 40 ml si apoi ragait si kk...deci schimbat Pampers. Apoi pus in patic si stat pana incepe sa sughitze...ridicat si iar urlete...iar laptic...20 ml...ragait...pus in patic...sughitz...iar ridicat, iar urlat, iar biberon...10 ml...si tot asa...pana a cazut lata la ora 13.15...si eu pe langa ea!
Plus ca doarme cam mult si are mese rare...asa mi se pare mie!
Acum merg sa fac baia aia mult asteptata si apoi sa dorm...sau sa mananc...sau poate se trezeste si atunci nu mai fac nimic!
mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati
hai Inais, moralul sus. E mai greu la inceput, fiind printsesa e mica, mananca mai des, si incetul, ca nu are fortsa si nici stomacul prea mare. Cu timpul, o sa i se rareasca mesele, si o sa intrati intr-un ritm. Prima luna am fo si io zombie...ce poti sa faci, ca sa te mai odihnesti, invatsa pe tati sa faca un laptik la bibe, si daca intre timp ce dormi, se trezeste, sa o mufeze repede...poa apuci sa dormi si tu legat 1-2 ori pe sapt > de 2 ore.
de colici...e greu. Ti se rupe sufletul. Dar in timp te imunizezi- ti se tabaceshte timpanul, gasesti mici solutii pt un timp scurt..le alternezi. Io am mai scris pe forum ce prostii mi-au trecut prin cap
Voi iesiti afara? cand ieshiti asha de o runda in jurul blocului, da un bazz pe mess, sa scot si io piticania si sa ne salutam.
PUp si hai ca trec toate...
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
Reallaura spune:
Inais, Cred ca dupa ce scapati de icter o sa fie mai bine si o sa pape fetitza mai puternic, nu in 10 reprize!
Ylari stiu ca e greu, dar trebuie sa te obisnuiesti sa nu mai pui la suflet, incet incet sa fii mai nesimtita, mai pe romaneste.
Si iesi afara cat mai des, acum, ca nu mai vorbiti. (eu sper totusi sa ajungeti la un echilibru) Nu-l blama pe Iuby al tau, e mama lui si nu poate sa nu-i tina partea, oricum ar fi ea.
Fecianimi pare rau de pufarina ta ca are colici si Nu te lasa sa-ti faci treaba, vorba lui Miss, poate ii transmiti incordarea ta.
Noi am iesit afara fetele si ne-am intalnit cu Alysh si Vladut...prima intalnire de mamici si puiuti de la odisee...sau Cleo si Socrate au rezolvat si ele ceva?
Am stat cu flacaii de la 10 la 12:30. In parc..A fost suuuper!Alysh arata super bine, spre deosebire de mine care am ramas cu o burtica...O sa ma duc totusi sa-mi cumpar o centura!
Am trancanit in voie, copii relativ cuminti. Cum am ajuns acasa insa s-a sculat!! Vreau sa va spun ca Mircea a primit de la Vladut un f frumos album al bebelusului., sa incepem si noi jurnalul.
O sa pun poze pe picassa poze de la intalnire. Pana una alta fug sa trag un pui de somn
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura
ancaurn spune:
quote:
Originally posted by Alysh
MIRCIULICA, VLADUTZ SI MAMELE LOR IN PARCUL 23:
http://s292.photobucket.com/albums/mm9/Alisucuta/
Nu mai pot pune poze pe contul nostru de pe picassa, nu stiu ce se intampla. s-a schimbat parola?
Alina cu iubirea noastra, Vlad
Nici eu! Si nu pot nici sa-mi schimb semnatura. Ce se intampla oare?
Superbe poze! Superbe mamici! Si bine-nteles superbi copilasi! Ce cald e la voi! Vad bb-ii in body cu maneca scurta. La noi ploua cu soare si e destul de racoare. Si cand ma gandesc ca de azi am fi avut voie sa iesim si noi pe afara! Ca am implinit o saptamana. Dar ploua si mama-i cu tatele-n pampersuri. Cum sa iasa asa?
Sa nu uit de pt fetele care urmeaza sa nasca. Mai este atat de putin pana vor fi toti puiutii in bratele noastre! Curaj fetelor!
Poze
http://s198.photobucket.com/albums/aa159/ancaurn_bm/DRAGOS/]DRAGOS-poze[/url]