Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (92)
Raspunsuri - Pagina 15
MissParker spune:
Gata, fetelor, am revenit acasa. Sa va zic si cum a fost la nenea doctoru’… Urina si restul sunt ok, la cardiotocograma … surpriza mare, de unde saptamana trecuta imi pusese aparatul ala pe lateral cam la nivelul buricului, acum nu ii gasea bataile inimii si a trebuit sa-l puna cam deasupra parului pubian, deci mi-a spus ca bebe e infundat bine in bazin, progres mare!! Apoi, in mijlocul cardiotocogramei, vad si SIMT si eu in sfarsit prima contractie autentica: a sarit aparatul de la 3 la 60, fetelor, si am simtit ca o crampa destul de puternica (dar nu dureroasa) care a tinut vreo 30 de secunde… Alt semn de progres… La tuseul vaginal a vazut ca domnul col a ramas tot 0,5cm deschis, dar e mai moale si mult mai coborat… orisicat… Pe bebe l-a putut impinge doctorul cu capsorul in sus inca putin, ceea ce inseamna ca nu e inca fixat 100% in bazin, dar oricum a progresat mult fata de saptamana trecuta…
Cordonul ombilical e perfect, placenta e inca in stare buna (altfel cica i-ar fi scazut lui bebe bataile inimii cand am avut eu contractia), lichidul amniotic s-a mai imputinat (slava Domnului, altfel chiar ca bebe n-ar avea motiv sa iasa nici 2 ani de-aici incolo!!), capsorul a ajuns deja la un diametru de 10,1 cm si circumferinta de aprox. 34,5 cm (vai de doamna Pasa ce franjuri se va face), dar don dottore e optimist ca la bazinul meu nu va fi o problema nici cu 36 cm si m-a incurajat ca o sa fie totul ok… Sa dea Dumnezeu…
Cand am plecat, m-am dus la toaleta si am vazut o urma de ceva usor gelatinos pe hartie, semn ca tuseul vaginal a mai miscat ceva-ceva pe acolo. Sfatul final a fost sa-l pun pe Bogdan sa presteze
si mai mult, ca “uitati, a avut efect”… Asa ca in seara asta, dupa ce postez, stiti unde ma gasiti ![]()
La acupunctura a fost ok, mi-a mai intepat si degetele mici de la picioare, sa speram ca aduce ceva… Am cunoscut pana acum 4 moase de la spitalul unde voi naste, poate nimeresc sa nasc cu una din ele… Cat ne-a facut noua acupunctura am aflat ca tocmai erau 5 gravide acolo in travaliu… cam aglomeratie, poate si de aceea Daviducul nu vrea inca sa iasa…
MsBB, acum ai facut si tu un conspect lung, se vede treaba ca ti-ai intrat in ritm cu Andra
Mai fetelor Racoaicelor, nu va suparati pe mine cu prejudecatile mele impotriva Racilor, dar sunt patita rau cu doua persoane: fostul sot si cumnatica mea “iubita”, din cauza carora tare am mai avut de suferit si de aceea sunt sceptica… Racii cu care am avut eu de-a face sunt egoisti, slabi, manipulativi… Stiu ca exista si Raci ca lumea (asa cum stiu ca si zodia mea, Scorpionul, are multi reprezentanti de kko), dar parca ma fixasem pe ideea si speranta ca bebe va fi Geaman. Acu’, zau ca fie ce-o fi! Numai sa vina odata, sa ma vad cu el in brate!!
fecian, scumpa, e normal sa ai caderi din astea cand esti nedormita, pai e ca si cum te-ar tortura aia in Guantanamo, iti dai seama? Si nu numai ca nu poti sa dormi, dar mai trebuie si sa functionezi ca un robotel dpdv biologic pentru bebe, plus sa ai rabdare si dragoste nelimitata, imi dau seama ca e tare greu… si in nici un caz nu esti o mama rea, nu te mai autoflagela si tu! Noroc ca perioada asta trece repede, peste tot citesc ca doar primele 3 luni sunt critice… Dupa aia, vorba lui MsBB, vin dintisorii, alti nervi alta distractie
Hai tin’te tare, ca va trece!
Simonixule,
si baga povestea aia a nasterii, ca stiu ca si a ta a fost mai usoara, sa-mi fac si eu sperante si sa ma mai incurajez! Cred ca si eu tot cu metode ca a ta o sa incerc sa-l calmez pe bebe, eu pur si simplu cred mai mult in metoda asta decat in picaturi si medicamente etc. sau eventual o sa le combin… vad eu…
Ylari, Mihaser, ce soacre acre, mai!! Eu pe a mea nici nu am apucat s-o cunosc asa bine, nici Bogdan nu a avut vreo relatie f. apropiata cu ea, deci pe undeva poate e mai bine asa… In schimb maica-mea il vedea pe Bogdan ca pe un spin in ochi de la inceput, noroc ca am realizat cu cine aveam de-a face si am rupt relatiile cu tot familionul, sa stea acolo in minciuna si compromisurile lor (pe care le ineaca in alcool si tutun), ca eu imi fac aici o viata frumoasa si nu am nevoie de mizeriile lor… Ce-am avut si ce-am pierdut…
Doloress,
of, ca tare mult mai ai si tu de tras cu scumpisorul de Patrick pana se obisnuieste si stomacelul lui sa nu mai vomite… Doamne-ajuta sa treaca repede si faza asta!
monik16, fetelor, ce bine ca merge metoda cu foehnul, e cunoscuta si o s-o incerc si eu (desi tare sper sa nu fie nevoie, dar nu se stie niciodata). In rest, cu suzeta te inteleg, ca la disperare si exasperare mamicile recurg saracele la orice numai sa se odihneasca si ele cateva minute… e normal… o sa vad si eu cand va fi cazul ce e de facut…
alina_anto, tinem pumnii sa nu fie nimic grav cu Sara. Scrie repejor ce a zis medicul! Sa speram ca-i trece febra cu paracetamolul!
iulia83, ideea cu revista e preluata de la Doloress, care a gasit-o pe net, eu doar am adaptat-o in romana si am imbunatatit-o putin (zic eu, modesta din fire
). Oricum, eu nefacand botez, am formulat-o doar ca pe o instiintare de nastere, dar cine vrea o poate face ca pe cea a lui Alysh, care de asemenea mi-a placut la nebunie! Hai, ca ne inspiram reciproc si vor iesi la toate niste chestii originale si misto… Eu mi-am facut-o pe a mea si in germana… Numai pozele cu bebe lipsesc inca 
Hai sa bag si niste
pentru Lavinia, ca la ea sigur iese pogoniciul in seara asta!! Bafta multa, draga noastra, sa mearga operatia ca unsa si sa-ti tii minunea in brate cat mai repede!! 
Felicia
39+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton
alina_anto spune:
quote:
Originally posted by Reallaura
Alina_anto, Acum am citit si ultimele 2 pagini. ma bucur ca i-a mai scazut febra, de la ce o fi fost? Sa ne spui si noua ce a spus pediatrul. Ce ti-a venit sa-i pui termometrul? si mie mi se pare mereu caldicel Mircea, dar zic mereu ca e de la caldura.
Si cu stafilococoul, cum vine asta? DE la ce l-ai facut? Unde ai dat laptele la analiza?Sanatate Sarei!
Laurita, mamide Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

A fost dr si a consultat-o pe Sara. Este bine...nu stie de ce a avut febra..poate ca a fost supraincalzita...Dar cum Dumnezeu, ca eu o tin doar in body cu maneca scurta....ma rog.. important este ca acum este bine!
A cantarit-o si a luat cam putin in 11 zile: doar 230 g...asa ca din seara asta incep sa-i dau formula normala, si renuntam la cea fara lactoza, pt ca din cauza asta nu a luat in greutate.. Oricum de dimineata o sa incep tratamentul pt stafilococ, cu ampicilina, asa ca o sa renunt deocamdata s-o alaptez...o sa ma mulg si sper sa-mi pastrez productia de lapte...offf.. Stafilococul se poate lua din spital, sau de la maini nespalate etc..si se infiltreaza prin ranile de la sfarcuri.. Mai nasol e ca dupa 5 zile de tratament trebuie sas mai astept inca o saptamana pana la refacerea analizai, deci in total vreo 12 zile de chin..
Analiza la lapte mi-am facut-o la policlinica de pe str. Washington, la recomandarea dr. pediatru. Am facut-o pt ca eram eu innebunita ca are ceva laptele meu..credeam ca am candida..auzisem ca e nasol..Si uite ca am presimtit eu ca e ceva..
De acum inainte cred ca o sa-i iau temperatura Sarei in fiecare dimineata sau seara, cand ii schimb scutecul. Azi mi s-a parut mai apatica, nu prea a mai plans ca de obicei, nu avea pofta de mancare...si cand am luat-o in brate mi s-a parut cam fierbinte si i-am pus termometrul.. Cand am vazut 39,3 am crezut ca nu vad bine sau ca e stricat termometrul.. Dar nu, asa era.. Sara mea avea febra mare! Asa am intrat in panica...Bine ca era si sotul meu acasa.El a sunat-o pe dr. si eu i-am pus repede un supozitor cu paractamol (pt copii). Ce bine ca l-am avut in casa!!
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi
Alina
SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
Jackie spune:
Ce necaz, Alina! Imi pare tare rau pentru voi, dar tot e bine ca micuta si-a revenit! Iti tin pumnii sa scapi repede de mizeria aia de stafilococ sau ce e el...
In tot cazul, nu cred ca e cazul sa iei mereu temperatura copilului, e un stres pentru amindoua. Fa-o doar cind este cazul...cind ti se pare tie ceva in neregula! Multa sanatate!
alina_anto spune:
quote:
Originally posted by Jackie
Ce necaz, Alina! Imi pare tare rau pentru voi, dar tot e bine ca micuta si-a revenit! Iti tin pumnii sa scapi repede de mizeria aia de stafilococ sau ce e el...
In tot cazul, nu cred ca e cazul sa iei mereu temperatura copilului, e un stres pentru amindoua. Fa-o doar cind este cazul...cind ti se pare tie ceva in neregula! Multa sanatate!
Jackie - 2xmami
Multumim mult, Jackie

problema e ca Sara vrea tzitzi..Chiar acum a terminat de papat biberonul si urla dupa tzatza lu' mami.Si mi-e asa mila de ea.. Dar va trebui sa ne obisnuim pentru ca urmatoarele zile asa vor fi.. Numai sa nu se obisnuiasca prea tare si sa refuze dupa aceea sanul..
Singurul lucru bun la faza cu sistatul alaptatului este ca pot manca orice!! Tocmai de aceea tocmai am mancat o bucata maaaare de tort de bezea cu ciocolata si frisca!!MMMMmmm ce bun!!!
Acum merg sa ma mulg.
Noapte buna!!
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi
Alina
SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
Reallaura spune:
Alina_anto, ce ma bucur ca nu are nimic Scortisoara!Cat de stresant trebuie sa fie! Mie mi-e si teama sa-i bag termometrul in poponet, dragul de el.
Dupa ce ai postat despre febra Sarei, m-am dus repede la farmacie sa iau paracetamol supozitor pentru copii. Am luat si apa de mare, sa inlocuiesc serul fiziologic de pus in nas. Are pipeta, e mult mai comod decat serul pentru care desfaceam de fiecare data si seringa...
In plus, ma gandesc ca ii face mai bine, sarea ar reduce inflamatiile...daca ar exista asa ceva in gatutul lui.
Ce chin pe tine...12 zile de muls...si ai pierdut si cea mai buna metoda de linistit copilul:sanul. Ca sa nu mai zic ca si ea ramane fara laptic bun!!
Lasa ca trece repede.
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura
ache spune:
Uff, Alina, cred ca te-ai speriat f tare sa vezi temperatura asa mare. Bine ca a trecut . Dr. ti-a zis sa intrerupi alaptatul cat esti pe tratament cu antibiotic? Ma intreb fiindca eu am luat antibiotic pt. mastita si in acelasi timp ceva pt. candida si nu a trebuit sa intrerup deloc, de fapt prin lapte se medica si bb-lusul (la candida ma refer, care e o bacterie de fapt) plus dupa masa ii dadeam in gurita cu o crema...ideea e ca ca daca bacteria asta era la mine in lapte atunci o avea si bb si se tot plimba de la unul la altul daca nu o tratam la amandoi. Cat despre regim, eu n-am tinut deloc, din contra, multe sucuri naturale, fructe, legume si n-am avut colici deloc, Doamne ajuta in continuare. Nu stiu daca e mit sau adevar treaba asta cu dieta.
Miss, iti doresc din tot sufletul o nastere naturala cat mai usoara si rapida, sa-ti tii puiucul gemenas in brate cat mai devreme. Se pare ca Daviducul tau o sa fie un voinic. Si mie tot dia. de 10.1 cm mi-au zis la ultima eco, numai ca nu se a\ngaja deloc caputul in oasele bazinului meu, coborase f putin si mi-au zis ca n-am sanse sa-l nasc natural, ca daca nici capul nu coboara, umerii nici atat nu o sa iasa. Iti tin pumnii stransi de pe acuma.
anca
mami de
bb Adam
DanaH spune:
buna seara, fetele!!! sunt si eu pe aici, sa nu ma dati disparuta. va citeasc pe toate, va vad bebelusii scumpici, am bucur si sufar alaturi de voi. dar nu prea am timp sa scriu. pana reusesc eu sa termin de citit, se trezeste printzesa si vrea in bratze. iar seara, dupa ce il iau pe alex de la gradinitza, nu mai apuc sa fac nimic decat dupa ce ii culc pe amandoi, adica dupa ora 22:30. ufff, ca tare greu mai e fara tati acasa. abia astept sa vina maine seara, dar cand ma gadesc ca luni pleaca din noua pana miercuri....
Miss si Doloress, ce mi-ati facut? azi toata dupa amiaza, in putinul timp liber, am buchisit numai la acea invitatie de botez. mi se pare o super idee. dar mai mult m-am jucat, ca noi avem putini invitati, mai mult familia (adica parinti, sora, nasi) si doar vreo 3 perechi de prieteni, care stiu deja de botez. dar macar pt mine si tot ma bucur ca am facut invitatia asta. il astept pe tati sa i-o arat.
am fost si eu ieri la control, la doctora care m-a operat. evidet ca doar s-a uitat la operatie, a zis ca arata bine, am discutat de pilule, de o eventuala urmatoare sarcina (mi-a recomandat sa astept un an, plus ca si a treia nastere ar fi tot prin cezariana). si cam atat. mai mult a durat drumul pana acolo, decat controlul.
tot ieri aveam programat si controlul teodorei cu vaccin, dar erau prea apropiate ca timp si nu stiam daca ajung si acolo, asa ca am reprogramat pt luni.
despre printzesa.... e din ce in ce mai "prezenta" si mai smechera, mi se pare mie. cand urla (ca plans nu pot sa il numesc) in patutz si ma duc sa o iau in bratze, rade cu gura pana la urechi. ma topesc de dragul ei. si cat o tin in bratze sta numai cu ochii pe pereti, invarte capul ca girofarul, sa se uite ea in toate partile.
este in continuare cumintzica, evident, atat cat poate fi cumintzel un bebe de doua luni. noaptea doarme bine, cu cele doua pauze de supt. ba acum vreo doua nopti a dormit de la 22:00 pana la 5:00 si m-am bucurat tare mult. numai in seara asta a fost plangacioasa dupa ce am pus-o in pat. cred ca nu i-a ajuns laptele, ca erau sanii cam goi, ea tragea dar nu prea avea ce. asa ca am scos repede din frigider vreo 50 ml si i-a mancat si pe aceia. m-am cam speriat, ca nu as vrea sa pierd laptele. asa ca am bagat rapid niste ceai, niste lapte, poate maine e mai bine.
eu sunt putin racita, am nasul infundat. ma enerveaza vremeaq asta, ca este soare, dar bate vantul. in tricou nu poti sa iesi, iar daca iti pui o geaca subtire, transpiri, mai ales cum imping eu la carucior. cred ca asa am racit. sper ca fata sa fie bine si sa nu ia ceva de la mine.
DanaH spune:
ma duc la culcare acum, ca maine ma iau piticii mei de odihnita. dimineata este iar o perioada grea, ca alexandru nu vrea sa manance micul dejun singur, pe teodora o apuca foamea exact atunci, trebuie sa ii imbrac pe amandoi, sa il spal pe alex, sa ma spal si sa ma imbrac si eu. si asta intr-un interval cam de o ora, ca nici prea devreme nu pot sa ma trezesc. asa ca dupa ce ma intorc de la scoala, sunt deja obosita si ma bag in pat cu printzesa, care de cele mai multe ori chiar ma lasa sa dorm.
deci, dupa cum va spuneam, ma doc la culcare acum. promit sa fiu si eu mai prezenta de maine.
va pup pe toate, si daca o fi sa fie pt una din voi (sau pt mai multe) sa vina bebe in noaptea asta..... nastere usoara.
iar pe mamicicle cu bebei, noapte linistita.
CamiM spune:
Salut!! si poftiti la
Noi ieri am comis si pasul cel mare: am plecat la plimbare cu amandoua fetele.. singura!!
A fost ok si chiar ne-am distrat si cel mai important am reusit sa le tin pe amandoua sub observatie(mai ales pe caprita de Sofia).
Miss P sper sa fie azi ziua Z pentru tine si cine mai doreste sa isi tina puiul mai repede in brate!!

Super anuntul- pagina de revista!!!

, mi-ati dat si mie microbul...poate apuc sa fac ceva pentru botez.
Simonacip am tot uitat sa iti spun ce baieti frumusei ai..
, m-ai omorat cu pozele cu Matei in camasa..o sa aiba multe pretendente!!![]()
DanaH deci si voi va ganditi la bebe nr 3
.. incepusem sa cred ca noi suntem singurii nebuni.
Cleo cum mai merge cu lapticul? Ceva semne de imbunatatire a situatiei?
Gabitzam nici Sofia nu a luat suzeta, Sabinei i-o mai oferim ( nu o place prea tare dar cateodata e necesara) si din cand in cand o mai accepta; dar vorba ta nu as vrea sa fie prea atasata de ea sa ajung sa se trezeasca noaptea ca i-a scapat suzeta din gurita.
Alina_anto multa sanatate atat tie cat si Scortisoarei..![]()
Cam asta imi aduc acum aminte ca voiam sa zic in conspect.. o zi buna tuturor si cat mai putini colici!!![]()
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
cleo78 spune:
sms de la magnetism79
Baietsel de 3.900gr, 19. 06 la ora 21.50 , cezariana si anestezie generala. Si ne pupa pe toate
Sa traiesti sanatos, si fericit, Bogdanici-pogonici, sa nu ai colici si sa bucuri pe mami si pe tati!!
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii