Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (88)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Anna pt sumar de urina si urocultura iti trebe 2 mostre. La urocultura musai recipient steril. Da io imi luam tot timpu un flacon de urina de la farmacie care era destul de mare si la laborator imi dadeau aia inca un recipient sa le impart.
Streptococu iese la cultura de col nu la analiza de sange sau urina.

bujo 35+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

tecky te asteptam cu vesti de la dr

30s+! a inceput numaratoarea inversa
surpriza Andreea Maria
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

marimar: multumesc de detaliile despre nastere, mare realizare!

eu ma gandesc continuu la Thea si Sunny, vesela si optimista noastra...si la cum o stiu eu pe sun care nu e panicoasa si exagerata imi dau seama ca trebuie sa fie o problema serioasa ca s-o sperie pe ea in felul asta si sa planga...oooofffff
sper sa fie bine totusi, ma rog pt ele si ma gandesc continuu la Thea
bujo, daca mai vorbesti cu ea transmite-i toate gandurile noastre bune si sustinerea noastra si daca are nevoie de ceva, orice sa ne spuna cum putem s-o ajutam...poate dac-am sti despre ce e vorba ne-am intinde si noi antenele sa vedem cum putem sa ajutam...uuufff

bubuleana
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Bubuleana, Bujo ms mult pt info. O sa-mi cumpar 2 recipiente de la farmacie ca sa fiu sigura.

Diarux nu fac decat analize la sange si urina, cultura de col nu mi-a facut dr ginecolog. Nici n-a zis nimic de asta, decat la controlul pe masa cand a zis ca n-am scurgeri sau alt ceva. Bine, asta nu e tocmai relevant, ca daca doamne fereste e ceva doar nu se vede cu ochiul liber... Iar streptococul asta de care tot vorbesc fetele iese la cultura de col. Acum nu stiu ce sa zic, nici eu n-am intrebat-o daca ar trebui sa fac si eu, dar ma gandesc totusi ca un dr stie ce are de facut, asa ca nu ma mai trezesc eu sa-i spun ce sa-mi faca...

Anna 35+ cu Ioana Maria
AMR 4+ saptamani
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

bubuleana nici eu nu-mi pot lua gandul de la ele!
vorba ta trebuie sa fie ceva serios de plange ea
of Doamne, sa fie bine!

surpriza Andreea Maria

Mergi la inceput

o sa plec putin, poate o sa avem vesti cand ma intorc

surpriza Andreea Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rontzy spune:

Buna dimineata!
am citit cu sufletul la gura ultimele pagini,sperand ca intre timp ati mai aflat ceva in legatura cu SUN si THEA.......
Ma rog pentru THEA.......sa dea DD sa fie bine,ca e un ingeras iar mamica ei o iubeste mult si e cea mai saritoare si draguta persoana pe care am intalnit-o pana acum!

rontzy37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Salutare burticute!

Ooof, ma tot gandesc la Sun si la Thea... tot nu avem nici o veste . Sper din tot sufletul sa fie bine

Despre streptocucul ala nici mie nu mi-a zis nimic doctorul, mi-am facut culturile din col la 31 de spat si nu era prezent, dar am inteles de la voi ca trebuiesc facute analizele astea intre saptamanile 35-37, hmm...

Ruxandra, pai poate ne scremem mintea si compunem o poezioara pentru tine, asa in grup , ca nu se poate ca tocmai tu, poeta odiseei, sa ramai fara.

Didi 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Aaa, incep de acum agitatia pentru Anaxena

De-abia astept vestile de maine, cand va venii pe lume Maria!

Tot nici o veste de la fetele care trebuiau sa nasca zilele astea?

Didi 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Cam asta am reusit sa traduc din suedeza despre streptococul B (=belea)

Gravidele care au risc marit sunt:

-cele care au avut infectii urinare cauzate de acest streptococ in timpul sarcinii
- cele care au mai avut un copil nascut cu infectie cauzata de GBS
- cele care au nasteri inainte de 37 de saptamini
- cele care au febra peste 38 C in timpul travaliului
- cele carora li s-au rupt membranele ("apa") cu mai mult de 18 ore inainte de nastere

Streptococul B poate cauza gravidelor nastere prematura,infectii urinare, infectii uterine (endometrite si amnionite).

Infectiile nou-nascutilor cauzate de steptococul B se clasifica in infectii timpurii (care incep la sub 7 zile de viata) si infectii tirzii (peste 7 zile).
Problemele provocate de acest streptococ sunt in general
infectii grave (sepsis),pneumonii si meningita.Infectiile tirzii provoaca mai adesea meningita noului nascut decit cele timpurii.
Mortalitatea la noi nascutii infectati invasiv se apreciaza a fi in jur de 3-5%.

Gravidele purtatoare asimptomatice sunt intre 10 si 30%.Daca se face testul atit vaginal cit si rectal se ajunge la un procent de pina la 40%.
Jumatate dintre copiii gravidelor purtatoare vor fi colonizati de steptococ, dar dintre acestia doar la 1-2% se vor instala infectii grave timpurii.
De asemenea gravidele purtatoare prezinta un risc ridicat de a face ele insele infectii (endometrita, sepsis, amnionita).

Aproximativ 25% dintre infectiile invazive la noi nascuti se intilnesc la prematuri.
In medie, anual, in Suedia se intilnesc astfel de infectii grave, in jur de mai putin de 3 cazuri la 100 000 de locuitori.
La noii nascuti se intilnesc infectii grave de ordinul 0,1 - 0,6 la 1000 de nasteri.

Cea mai mare parte a infectiilor invazive la noi nascuti se poate evita prin administrarea de antibiotic (penicilina sau ampicilina) in timpul travaliului, gravidelor cu grad de risc ridicat.

pentru Sun si fetita ei.

Mariana 37+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput