Sezatoarea canadiana (94)
Raspunsuri - Pagina 20
susur spune:
Mamici, copiii canadieni au nevoie de scrisoare de la tata ca sa poata parasi si intra in Canada?Sau la intrare in Ro le cere scrisoare desi ei nu sunt romani?
Podeanu spune:
Hola la toata lumea,
Am revenit si noi din Punta Cana simbata noaptea. Nu am reusit sa citesc nimic , ieri am spalat toate hainele si azi ma asteapta calcatul si gatitul.
Am avut o vacanta superba, vremea excelenta, mincarea f gustoasa, am incercat si restaurantele inchise anul trecut (mexican si pescador). Ne-am simtit , ca si anul trecut, excelent.Am constat insa ca s-a umplut de rusi...care nu numai ca nu vorbesc o boaba de engleza dar au venit si cu caracterul lor impulsiv care-mi aminteste de Romania.Intr-o seara am asistat la un incident care mi-a lasat un gust asa amar...a batut-o unul pe iubita lui (tineri amindoi) in vazul lumii, ea a tipat dupa politie,i-au luat jandarmii.
A doua zi insa erau bine mersi , se ungeau reciproc pe plaja.
Intr-o nota fericita acum, am cunoscut citeva familii de romani, unii veniti din Toronto, altii din bacau si Sibiu.Nu stiu inca realitatea nivelului de tari din Ro dau eu zic ca se merge spre bine din moment ce-si permit unele familii asa vacante departe de casa.
O sa revin sa citesc ce a-ti scris in lipsa, si mai scriu dupa.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
try spune:
Carmen, blondu’ tau cu ochi albastri eu un lungan si-un grasun, mai. Sa-i fie de bine botezul si sa creasca mare si sanatos.
Legat de intoarcerea in Ro, eu nu mai am nici macar disponibilitatea sa inteleg ce se intampla acolo. Eu m-am rupt emotional, afectiv de tzara asta. Poate suna trist sau “tradator” pentru unii. Cert e ca nu ma mai trage si atrage nimic acolo. Si daca mi-ar spune cineva ca as duce-o per ansamblu mult mai bine ca aici si punand la socoteala ca as fi mai aproape de familie si tot nu m-as intoarce. Pt noi e un mister cand vom ajunge sa spunem vreodata “hai in vacanta in Ro”.
Mqqm, oana, vacanta placuta.
Detected, am si eu formularul, chair la servici. Da-mi un PM cu adresa ta de email si ti-l atasez.
Multi ani pt Agata, Nelia. Sa creasca mare, snatoasa si perfecta din punctul tau de vedere. Felicitari si pt performanta lui Lisandru.
Donia, din pacate nu ma itin minte cat ne-a consumat din viatza ceremonia aia, dar daca nu-mi aduca amitne isneaman ca nu a fost deranjant de lugna. Sti udoar ca l-am luat si e puradelu’ meu ala mare (ala mic era in burtica atunci) si incercam sa-i tin atentia ocupata cu ceva.
U of T are mai multe campusuri: in centru si-n Scarborough. Nu-i musai sa stai in cartierul in care-i fac. Decat daca intentionezi sa mergi pe jos, dar altfel, commutingul nu-i problematic, ti-alegi ce zona vrei. Afla intai in ce campus ar fi cursurile sotului tau. Iti dai seama ca daca e in centru nici nu se pune problema sa stati in “cartier”. Daca ar apartine de scarborough, ati putea sta linistit in Pickering sau Ajax, iar “naveta”, daca se poate numi asa ceva mai putin de juma de ora cu Go-ul, este acceptabila. A propos de acces, aici Go busul face legatura cu toate universitatile si colegiile importante din GTA Mi se pare ca Seneca College ar fi singurul fara Go bus). De la an la an se imbunatateste orarul de functionare al autobuzelor Go.
Susur peste tot ai nevoie de scrisoare si-n ro si aici.
Podeanu sa va fie de bine vacanta si bronzul.
mikiion spune:
Merci Try. Mi-ai dat de gandit. O sa vad unde e departamentul care ne intereseaza, in ce campus. Ca sa nu mai pun intrebari asa vagi. La post-doctorat nu ai cursuri. Faci cercetare si in paralel , eventual, predai la studentii mai mici.
E greu pt. mine sa o iau de la capat intr-o alta limba. Noroc ca studiile care le fac acum( in afara de limba) sunt aceleasi ca in Ontario sau restul Americii....
Ce e aia GO? Un autobuz adica? Uau ce afona sunt pt. Ontario...!!!!!!
Si apropo, si noi ( toata familia) gandim si simtim ca tine ( referitor la ce spuneai mai sus). Deci dublu tradatori.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
oana_a spune:
multumesc mult, ana pentru sfatul tau... mai astept si altele...voi incerca sa mai si citesc si ce s-a scris..
nu stiu inca unde vom merge acolo, depinde de sotul meu, cum se va descurca cu serviciul ...dupa mine, as vrea in Toronto datorita prietenilor pe care ii am acolo si sunt sigura ca imi va fi mai usor "debutul" cand stiu ca mai e cineva apropiat in "zona" :)))...asa ca..cum o ne va fi norocul..voi ce parere aveti?...unde e mai bine...stiu ca sunt parti negative peste tot....m-ar interesa si parerea voastra..
numai bine tuturor
Ktrinel spune:
io azi ma simt de parca m-a calcat o masina ...azi noapte, ba dechideam, ba inchideam geamul, ba ma acopeream, ba ma dezveleam...iar pe la 3 noapte, fii-mea imi dadea cartea sa ii citesc ...pan' la urma am stat acasa in weekend, ca sambata a fost vremea de kko si duminica au venit niste prieteni cu baietzelul lor pe la noi...e de varsta Juliei asa ca am avut show :)
LA MULTI ANI AGATEI , cu intarziere!
bun venit la sezatoare fetelor noi...sau cel putin asa mi s-a parut mie dupa nick-uri..:)
oana_a, multa bafta !
dana podeanu, cred ca o sa ramai un pic uimita la anul cand te duci in tara...mai ales ca nu ai fost deloc! vrem sa va admiram bronzu'.
pitilache, simonna, si restul...voi de ce nu mai scrieti ?? ce s-a intamplat...
as vrea si eu la intalnire in parc...dar mi se pare greu de ajuns in Joyce fara masina...as vrea ceva mai central, mai usor de ajuns..si, daca se poate, sa fie dotat si pt cei mai mici...ca daca vin si stau de straja patriei ..sa nu cada fii-mea, sa nu se loveasca, etc...sa stau si eu la taclale cu voi :)