Sezatoarea canadiana (94)
Raspunsuri - Pagina 19
mikiion spune:
Mi-ar place si mie o intalnire in Mont Royal. Chiar daca nu e arie pt. jocuri de copii, sau eu nu stiu unde este.....
Nelia La Multi Ani Agata!!!
Si despre discutia anterioara...Nu numai la tara e situatia asta. Si in cartierele «defavorizate» e acelasi lucru. Mama era profesoara intr-o scoala unde 80 la suta din parinti lipseau . Si unii copii erau lasati complet singuri. In grija fetei de a 8-a de exemplu. Si mai venea cate o matusa sau bunica de la tara , din cand in cand, sa-i mai verifice. Din pacate de multe ori ralitatea e asa.
Vorbeati ca nu sunt copii in parc? Asa e mereu prin banlieue sau doar dimineata? Ca nici la mine in Anjou nu sunt copii dimineata in timpul saptamanii , decat cand vin gradinitele , intre 9.30 si 11. Apoi e cam pustiu. Dar dupa-amiaza mai apar copiii.Nu exagerat si nici in toate parcurile.
Cred ca parintii prefera sa invite copii, colegi, la ei in curte.
Ana spor la mutat.
Intreb si eu. E cineva legat de Universitatea din Toronto? Adica sa lucreze, sa studieze. Noi acum exploram mai multe posibilitati pt. sot pt. un post doctorat . Si azi ma intreaba daca am ceva impotriva acestei universitati. Si eu nu am nici o informatie despre zona asta.. Adevarul ca nu mi-ar place sa locuim in Toronto , intr-o zona prea multi-etnica. Ci mai intr-un orasel satelit mai mic.
Deocamdata celelate posibilitati sunt Ottawa, Spania....sau sa ramanem in Montreal dar sa schimbam universitatea.
Spania ar fi interesant( avand in vedre discutia anterioara) dar doar asa, pt. un an-doi, parca e prea mare durerea de cap....
Mihaela
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Donia spune:
nelia, La multi ani minunati pentru Agata! Si felicitari si tie, ca eu mereu am spus ca ziua copilului e de fapt si ziua mamei.
Ica, multumesc... dar ce mult v-au tinut pana sa intrati la ceremonie! La noi a fost vineri si a tinut rezonabil, dar trebuia sa am idee pentru babysitter, de aia am intrebat.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
CriPOD spune:
Felicitari canadezilor Donieshti!!!
La multi ani Agata!!!
Drum bun si distractie frumoasa, Oana. Si mersi de sucestia de la sub celalalta. Noi plecam pe 15 iulie. Bebelushul meu va implini 17 ani singur, ueeee
mikiion, U of T este una de top. Dar nu inteleg ce are chestia cu locuitul in zona etno cu UofT... Depinde de profil, da, in general sunt ceva chinezi pe-acolo, studenti, copii destepti si muncitori, mai mult sau mai putin ca de obicei. Dar locuiesti unde iti alegi tu, de ce ai alege ce nu-ti place. Fie-mea merge pana acolo zilnic si locuiesc intr-o zona buna, asa ca voi ca adulti de ce nu ati putea? Poate imi scapa ceva...
Ana, spor la mutat. Brrr! Pai si eu inca am cutii nedesfacute prin basement.
Am amanat plecatul la camping din motive de mintit poporul cu tv, ca ploo, ca tuna si fulgera si ciu-ciu. A fost azi o vreme superba. Oricum pretenii de Mtl au venit, asa ca plecam maine. Care da pariu cu mine ca ne va ploua?
Qc, poi voi nu aveti liber de ziua Canadei, bre? Cum se poate????
Va salutez!
oana_a spune:
Buna tuturor,
Am citit in mare cam tot ceea ce ati scris...
M-ar interesa daca ma putetia juta cu sfaturi utile pentru cei care vor ajunge intr-un viitor nu prea indapartat in Canada, sfaturi referitoare la copii ,educatia lor acolo..asa fi foarte interesata cum a fost pentru voi inceputul acolo si mai ales pentru copii vostri..cum s-au adaptat cu scola , gradinita..limba, etc..c
eu am o fetitA de 5 ani..care va avea aproape 6 ani cand vom ajunge acolo si am mari emotii mai ales pentru ea..cum va fi despartirea de gradinita de aici de casa de aici,daca va fi fericita acolo si multumita si daca se va adapta..
apropo..v-a trebuit carnetul cu vaccinarile facute ..trebuie traducere sau ceva?...
ce ar trebui sa iau de aici pentru ea...acte, medicamente, etc..ce ma sfatuiti si voi tinand cont de experienta fiecareia..
oorice sfat sunt sigura ca ma va ajuta ...
va pup si va multumesc
Oana
mikiion spune:
mqqm pai asta e problema mea. Ca habar n-am cum e Toronto. Nu stiu unde se afla universitatea. In centru, intr-o zona rau famata, e usor accesul din zone mai linistite......????? Gen metrou sau altceva. Ca e universiate buna nu contest. Asta o stiam f. bine. Si are o biblioteca mult mai buna decat gasim aici.
Efectiv , chiar daca ma uit , sa zicem pe o harta, numele cartierelor nu-mi spune nimic. Nu-mi dau seama de avantaje dezavantaje. Eu n-am luat pana acum in calcul posibilitatea sa ne mutam in zona si chiar nu m-a interesat. Acum vreau sa aflu.
De ex. Univ de Montreal , e intr-un cartier relativ prost. Unde mai gasesti si insule de zone mai bune, dar care sunt rare sau f. scumpe. Nu vreau sa se supere fetele care stau pe acolo pe mine. Dar mie personal mi s-a parut aglomerat si prea etnic pt. gustul meu.Si unele blocuri sunt super mizerabile. Asa ca noi stam la 70 de minute de mers cu mijloacele de transport sau 30 cu masina .
Asa ca orice idei sunt binevenite.
Apropo, eu am liber pe 1 iulie, pt. ca lucrez la stat. Cred ca la privat s-a mai negociat altfel, sa se ia luni pt. marti, liber.
oana multa lume iti poate raspunde la intrebari. daca ai timp mai citeste si din urma, pt. ca au mai fost intrebari de genul asta si raspunsuri f. interesante. Precizeaza totusi in ce provincie vrei sa aterizezi , pt. ca realitatile sunt sensibil diferite de la provincie la provincie.....
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
Virsta Marc
oanagabriela spune:
mQQm, un mic sfat pentru vacanta in Franta (poate ca l-ai primit deja ): veti ajunge in plin sezon estival, deci cind planifici drumurile si vizitele, ia in calcul si traficul si cozile f.lungi la intrarea in muzee si alte "atractii". In orice caz autorutele sint super aglomerate in aceasta perioda...deci rabdare . Si in plus este f.cald, mai ales cind mergi in sud, deci si asta este un factor de considerat...Pe Costa de Azur de exemplu drumurile sint inguste si f.aglomerate si iti trebuie o eternitate sa mergi dintr-un orasel in altul. La fel si Parisul...Noi am fost in octombrie si tot era lume ca la balamuc.
Donia, felitari pentru cetatenie, sa aveti in continuare o viata plina de bucurii si realizari
mikiion, asa este, fiecare are propriile lui criterii in alegerea cartierului. Noi locuim de multi ani exact in zona lui UdM, este adevarat ca pe o straduta linistita, cu multi copaci si in majoritate duplexuri si ne simtim f.bine. In plus Antonia a avut mereu copii romani cu care s-a jucat, de cind era in carucior, si-a facut prieteni f.buni si a avut o copilarie mai "traditionala", stind acasa cu bunica si jucindu-se cu copiii toata vara. Deci pentru noi a fost o alegere buna. In plus in ultimii 7 ani am fost la 10 min de servici, deci nu pot sa ma pling. Este adevarat ca fiind la limita lui Outremont, ne-am cam dus in parcurile de acolo, care sint superbe, plus cele din Mont-Royal, deci am cam evitat zona super etnica Nu mai spun ca scoala ei este la 15 min cu masina, care este alt motiv pentru care raminem in zona.
mikiion spune:
oanagabriela m-am uitat si eu dupa un duplex prin zona. Sunt rare ofertele. Iar preturile sunt chiar prohibitive si ar fi insemnat sa dau vreo 40 la suta, in plus, fata de cat dau acum. Cam stiu pe unde stati voi, si m-am plimbat pe jos, prin zona aia adiacenta Outremont-ului. Imi placea , asa, in general.Dar cum n-am gasit ceva abordabil, am decis sa stam tot la capatul estic al Montrealului.... oricum stiam ca nu mai ramanem decat un an , aici, si nu prea avea sens sa ne mutam doar pt. un an.
Marele avantaj e ca noi stam intr-un duplex construit in anii 90....Asta nu inseamna ca parcurile sunt super. Parca sunt mai dotate parcurile pt. copii din vechiul Montreal. In Anjou, in zona mea, n-au mai investit de cativa ani, in timp ce in Montreal, am vazut multe parcuri refacute frumos.
Iar cu scoala....Sunt cam catastrofice pe aici. Noroc ca Marc mai are ceva timp pana incepe. Si noi nu suntem proprietari, putem sa ne mutam cand vrem.
Virsta Marc
nelia spune:
Mikiion, pai vino in St Henri! Aproape de centru, de toate universitatile, nu fac mai mult de 20 de minute cu metroul pina la nici una dintre ele, aproape omogena (quebecosi de la mama lor, da' ce quebecosi), imigranti putini, aproape de Westmount... Hi-hi-hi! Iar nu gasesc capul ala care se rostogoleste de ris! Dar chiar si asa, noi sintem multumiti. Adica vreau sa spun ca poti gasi o solutie si daca stai in cartiere mai asa si asa. Am gasit gradinita si scoala, sus, in Westmount, in parcuri tot pe acolo mergem, aici unde stam sint copaci, parculete, copii de virsta fetelor, dar care nu prea se joaca, desi noua ne-ar placea sa vina in curte la fetele mele... Dar daca treci calea ferata si mergi spre adevaratul St Henri... o sa ti se para parfum orice cartier.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
columbiana spune:
quote:
Originally posted by oana_a
Buna tuturor,
Am citit in mare cam tot ceea ce ati scris...
M-ar interesa daca ma putetia juta cu sfaturi utile pentru cei care vor ajunge intr-un viitor nu prea indapartat in Canada, sfaturi referitoare la copii ,educatia lor acolo..asa fi foarte interesata cum a fost pentru voi inceputul acolo si mai ales pentru copii vostri..cum s-au adaptat cu scola , gradinita..limba, etc..c
eu am o fetitA de 5 ani..care va avea aproape 6 ani cand vom ajunge acolo si am mari emotii mai ales pentru ea..cum va fi despartirea de gradinita de aici de casa de aici,daca va fi fericita acolo si multumita si daca se va adapta..
apropo..v-a trebuit carnetul cu vaccinarile facute ..trebuie traducere sau ceva?...
ce ar trebui sa iau de aici pentru ea...acte, medicamente, etc..ce ma sfatuiti si voi tinand cont de experienta fiecareia..
oorice sfat sunt sigura ca ma va ajuta ...
va pup si va multumesc
Oana
Oana, copii de sase ani incep aici clasa intii, deci fetita ta va merge la scoala din cartier, unde o sa va stabiliti; daca veniti in Quebec, va fi la inceput intr-o clasa de accueil-unde sunt toti copii care nu stiu inca franceza, pina ajunge sa stapineasca limba si atunci o trec in clasa normala; carnetul de vaccine sa-l aduci neaparat trebuie tradus (noi avem pediatra romanca, n-a fost cazul)
primele trei luni nu aveti asigurare (eu vorbesc de Quebec), deci poti aduce ceva in functie de sensibilitatile voastre si de sezonul in care ajungeti. antibiotice mai ales pentru ca aici de dau pe reteta doar- dar pe de alta parte trebuie sa te consulti macar cu dr.din Ro pentru dozare; eu am aruncat ulterior tot ce adusesem in afara alogaminului si a vitaminelor, dar e bine totusi sa ai ceva preventiv.
http://www.floriinro.ro/
carmen77 spune:
Nelia, am tot vrut sa iti zic ceva si tot uit ... deh, neuronul, bata-l vina ... deci si eu fac infectii urinare dese, am avut si pietricele, si nisip la rinichi, si colica renala .. deci stiu cum e . Ce vroiam sa iti spun e ca in vacanta asta in Romania am descoperit un medicament ff bun, produs de walmark, se numeste Urinal, si l-am testat in Romania, cand am avut nevoie, si a fost super ok. Mai e si natural, pe baza de extract de merisor, parca. Eu iti dau linkul in engleza, in Romania cutia cu 60 de capsule e vreo 300 000 lei ... 30 lei noi. Poate iti cumpara Octav si iti aduce ... sper sa functioneze bine si la tine. Deci: http://www.medcentrum.com/shop.php?action=show_product_detail&product_id=26981 .
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc David