Sezatoarea canadiana (94)
Raspunsuri - Pagina 13
matgravidut spune:
Hei salut.
Nu am mai fost de mult pe aici.
Am ramas pe rand fara ajutoare; mama apoi mama soacra. Sunt singurica...
Nu reusesc sa fac mai nimic prin casa, seara pic lata de oboseala iar dimineata o iau de la capat.
Imi doresc o vacanta la soare, pe plaja... clar cu copil... dar cine are grija de el??? Tot eu? Of of... simt ca libertatea mea s-a dus pe apa sambetei.
Probabil ca voi cele cu experienta radeti incetisor. Sincer, cum se descurca femeile cu doi copii sau cu 4 cum am vazut-o pe una cand duceam fetita nasilor la school bus?
Copila mea se si gaseste sa doarma cand trebuie sa o ducem pe cealalta la school bus. In plus nu mai este usor deloc. Nu o mai pot pune pe spatic in patut cu jucarelele, pentru ca acum ne intoarcem pe burtica, baloshim patutul si apoi plangem ca dam cu nasucul in udatura sau ne ramane manuta sub noi si plangem ca din gura de sarpe.
Greu mai... am nevoie de o pauza.
Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca(03.Feb.2008)
Poze cu noi
cge spune:
Ana, scuze ca te-am facut ieri sa bati S.D.
Sotul se jura ca e deschis Canadian Tire, d-aia am zis ca probabil este tot complexul.
Stim ptr. la anul.
Monica, mami de Bianca, lasa ca va intrati voi in ritm incet-incet sau viata asta in care aproape tot timpul e ptr. copii o sa ti se para normslitate.
Nelia, frumoasa vacanta ati avut in Ro anul trecut. Cum te mai simti ?
Noi am avut o zi frumoasa ieri, copiii au stat la piscina:
http://picasaweb.google.com/marius.geana/Canada24Iunie2008/photo?authkey=kl0tu15R7e8#5215631836557946402
Piscina asta am luat-o din Canadian Tire la 16$ si vad ca a rezistat.
Au venit prietenii nostri in vizita, copiii s-au jucat, noi am stat la un pahar de vorba.
Pe seara am fost la balciul de lg. casa, asa ca am serbat frumos ziua Qc.
Azi din pacate, sunt pe baricade la scarbiciu.
O zi frumoasa,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
carmen77 spune:
Am ajuns si noi inapoi in Canada, prin urmare, dupa ce ma odihnesc un pic o zi-doua, va povestesc aventurile de intoarcere cu Air France ... aviz amatorilor, eu nu mai cumpar bilete cu ei NICIODATA! Am pus cateva poze din vacanta aici. Inca nu am reusit sa pun si poze cu botezul lui Marc, dar voi face si asta maine. Copiii functioneaza jumate pe fusul orar de Romania, adica se scoala tot la 6.30 dimineata , asa ca momentan sunt putin chiauna de cap. Nelia, voi tot in Eforie ati fost? Ca seamana tare bine cu pozele noastre .
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc David
biscu spune:
Salutare!
abia acum am reusit sa ajung din urma cu ce ati scris. cam bizi pe la servici, acasa la fel. trece timpul parca zboara
am citit acum pentru ca mi-am luat de la mine o pauza. am venit cu o durere de cap, care vad ca mi-a trecut, deci sa zica merci ca nu mi-am luat zi de boala (glumesc).
noi mergem la camping weekendu asta, pe care l-am prelungit cu doua zile de vacanta. am schimbat locul, anul asta mergem la Killbear. pana acum am fost tot la Algonquin. am verificat si vremea si nu e promitzatoare, dar nu se stie niciodata. ma tot gandesc cu mancarea, mai ales la bebitz (care implineste azi un an jumate). in fine, m-oi descurca eu. anu' trecut era doar cu lapticu de la mami. asa ca bucuratziva fete cu bebei mici, sunt cele mai mici probleme posibile :), mai ales daca sunt sanatosi, desigur.
as mai scrie, dar mi-e sa nu ma ia astia la ochi.
va pup si o zi buna!
mikiion spune:
Carmenbine ai revenit . Asteptam povestea....
Neliapromit sa-ti scriu un mesaj ca sa-ti explic cu creditul. Dar nu cred ca exista vreun magazin, in afara poate de ikeea de unde sa iei tot ce vrei tu sa iei.
Nu stiu daca reusesc azi, ca maine plec la Quebec cu jobul meu si sunt cam prinsa. O sa incerc de aici de la servici daca nu ma bazaie nimeni.
matagravidutz te inteleg, ca nu e mult timp de cand am trecut si eu prin asta. La noi lucrurile s-au mai calmat abia cand a inceput sa se deplaseze singur si sa isi caute singur jucariile. Dar au inceput alte «probleme», de genul catarat pe masa.....Asa ca tot liniste nu am avut.
Eu personal cred ca atunci cand sunt 2 copii, apropiati ca varsta , e mai usor la un moment dat, ca se iau unul cu altul. Lui Marc i-ar fi trebuit un frate mai mare......
Mihaela
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
try spune:
Nelia, foarte frumoase pozele, agata a crescut spectaculos comparativ cu pozele de anu ltrecut. Iar Tudora, ah, dragutza de ea, degaja atata cumintenie fetita asta in poze (nu ti-am mai spus-o poate, dar am observat asta mai demult) si nu e din cauza ca-i lipseste curajul, e timida sau retinuta. Ci pt ca asa e natura firii ei si cumintenia asta parca-i si un soi de intelepciune. Mi-aduce aminte de sora-mea. Eu ma fost mai caprita, mai ca Agata, sora-mea a fost copie fidela Tudorei (cel putin in imaginea pe care mi-a facut-o eu despre Tudora, desigur).
Carmen, bine-ati revenit, imi pare rau de experienta neplacuta cu AirFrance, sper ca restul vacantei a fost ok.
Mqqm, tot nu ciripeste pruncu' nimic?
Cge, frumoasa piscinutza. Noi acum 2 ani am avut una de 10 lei si ne-a tinut toata vara aia. Merita.
biscu spune:
nelia referitor la ce spuneai cu perioada petrecuta acasa cu sotul si copiii, tare mi-ar place si mie asa ceva. sigur ca e bine sa ai un job si mai bine sa-ti si placa mult, dar de cand il am al doilea copil ma tot gandesc ce viata e asta, mai mult la servici, apoi acasa stai ca am treaba, cu sotul daca apuci sa mai vorbesti una alta, de planuri ce sa mai zic, am ajuns sa ne trimitem invitatii pe google .
tare mi-ar place ori ziua de lucru mai scurta (cum ati zis voi) si/sau sa gasesc ceva mai aproape de casa, sau un part time sau eventual un contract baban o perioada de timp apoi stat acasa cateva luni si tot asa (am auzit ca fac unii si asa), macar cat sunt copiii mici si ne putem bucura de ei ca sunt tare dragalasi.
gata, la treaba cu mine, ca iar incep sa visez ...
CriPOD spune:
Sorry, nu am avut timp sa citesc, dar mi-a sarit in oki ceva...
biscu si noi tot la killbear mergem de sambata pana marti. Dar ai vazut ce ploi zic astia? Mergeti chiar si asa? Hai incurajeaza-ma!!!
Mai ciripeste try, cate un pic asa, da' n-am eu timp prea mult ca deh, daca imi trebuie sa plec pe mai mult de o luna, tre' sa fiu overly zealous cu jobu'. Desi asa am o presimtire ca voi lucra si acolo ceva ceva... Zic eu mai multe poate dupa ce ma intorc, daca nu face in lipsa mea prostii prea mari care sa eclipseze...
biscu spune:
da mqqm am vazut ce ploi ne asteapta, dar noi tot mergem. de cate ori am fost asa curajosi nu a fost chiar asa rau. ba a tras o ploicica, ba n-a plouat deloc.
stii cum e, timpul e probabil.
uite, chiar acum m-am uitat si zic astia ca luni doar sunt 100% sanse ploaie. dar vad ca temp sunt cam scazute. hm. sper ca noul cort sa tzina mai cald decat celalalt. tare ciudate corturi au astia pe aici.
nelia spune:
Am facut o pauza de la tema, vorba vine, ca din lipsa de chef si inspiratie, o tin tot din pauza in pauza... si am citit tot, am intrat curajoasa sa raspund... si acum imi dau seama ca am uitat tot ce am citit.
Carmen, bine ati revenit, nu ma speria, ca si ai mei tot cu Air France circula, dar la dus nu au avut nici un incident. Noi am fost la Neptun, si anul asta tot acolo merg, mama lui e cumparatoarea biletelor, acolo sau la Costinesti au mers ani la rindul, deci si cind era Octav mic, ca are dreptul ca traducator pe linga scriitori si artisti. Ma uit imediat la poze, ca tot nu ma dau dusa la scris tema. Abia astept sa ne spui despre vacanta, despre cum ati gasit Romania... sa ne spui tot-tot.
Try, sa stii ca asta e Tudora in realitate, asa cum o vezi si in poze si cum ai descris-o tu. E tare cumintica si impreuna cu Lisandru fac o echipa de cumintei pe cinste, tot sa cresti copii asa. Acum e drept ca si Agata a fost cuminte cind era ca Lisandru, dar nu si cind era ca Tudora, atunci intorcea casa pe dos in 5 minute, acum a facut progrese, o face numai in 2. Dar mare gol mai lasa cind nu e... e atit de liniste si eu sint atit de calma, ca aproape ma plictisesc! Imi lipsesc mult de tot gurita ei, agitatia ei, intrebarile ei si imi dau seama ca nici nu mi-as dori sa fie altfe, asa cum nici pe Tudora nu ar prinde-o alt fel de-a fi. Astia sint, astea le sint firele, sanatosi sa fie.
Biscu, asta e problema care ma macina foarte tare, nu avem nici un ajutor si nici nu vom avea, am vrut copii dar vrem si sa petrecem timp cu ei, pentru ca asta e perioada, se va termina in citiva ani, cresc atit de repede! Si eu le intorc si iar le intorc, numai sa stam mai mult cu copiii, acum cind sint mici. Si singura solutie este ce ai spus tu, contracte scurte sau mai intense intr-o perioada, dar sa nu lucrezi in altele, scoli, fara casa si alte minuni care sa ne bage in datorii si sa fim obligati sa muncim cit mai mult... si cam atit. Pe mine personal nu ma deranjeaza ca nu am un servici in sensul ca nu fac ceva pentru mine si stau cu copiii, asta e job-ul meu, il iau ca atare, stiu ca e pe o perioada limitata de timp, ca acesti copii mai si cresc, in timp ce fac asta ma pregatesc si pentru o meserie care nu stiu citi bani imi va aduce, dar sigur imi va placea sa o practic, la fel ca si prima avuta... Ce ma deranjeaza insa este ca neavind amindoi servicii, ne descurcam greu cu banii. Si nu ma refer aici ca nu stiu ce nu avem, ca traim modest fara sa ne frustram prea tare. Dar nu putem face lucruri dragi sufletelelor noastre, cum ar fi sa calatorim, nu putem face cu copiii tot ce ne-am propus ca activitati, nu putem pleca in vacante toti si acolo unde am vrea, nu putem cumpara lucruri care ne aduc satisfactii interioare... chestii de genul acesta. Dar stiu ca nu le putem avea pe toate, asa ca, asta este, sanatosi sa fim! Inca un an sau doi ne mai descurcam cum putem, macar sa-l vad si pe Lisandru adaptat la gradinita si sa treaca de primul an, cel mai greu (la boli ma refer). Dar dupa aceea, s-a terminat cu boieria, la munca cu noi si imi plinge sufletul de pe acum, ca vom intra si noi in ritmul din jurul nostru. Dar eu inca mai sper ca ne descurcam si dupa acesti doi ani si voi putea lucra mai putine ore inca vreo citiva ani, tinind cont ca cel putin doua zile pe saptamina inca voi mai avea scoala seara, sau sa lucrez 4 zile si una o am libera, ca Simi sau ca gasim ceva in contraschimb, desi nici asa nu e bine... Vise, taica!
Mqqm si Biscu, sa aveti vreme frumoasa si sa va simtiti bine la Killbear, desi eu nici nu stiu ce e si unde e.
Mikiion, pai, astea imi mai lipsesc din casa, ca sa arate cit de cit ornorabil apartamentul, impacind posibilitatile si gusturile. Acum nu e nevoie sa iau chiar tot in rate, daca iau canapeaua, masina de spalat si uscatorul si tot m-am scos, ca un covor si ce am mai spus le mai pot lua si e parcurs, desi daca nu le iau acum, cind aranjez apartamentul si vine toamna, parca vad ca nu le mai iau in veci.
Cge, am vazut pozele, foarte frumoase! Si eu vreau sa le iau piticilor o piscina, tot cam ca a voastra sau mai mica chiar, o luam astazi, ca tot am trecut pe acolo, dar ma intreb cum o aduc eu acasa!?! Ca eu sint cu carutul tot timpul si vin pe jos, nu cred ca pot sa o tin cu o mina. Si daca iau un taxi, unde o pune? Ah, adica eu nu vreau gonflabila, ca am avut si e o problema cu umflatul, eu vreau una mica, ca un lighean mai mare, am si vazut, dar mi se pare incomod de adus acasa.
Matagravidutz, vai ce bine te inteleg! Dar trece, sa stii, daca te gindesti in ansamblu iti vine sa fugi, mai ales la primul copil. Dar daca te gindesti pe minute, pe zile, pe saptamini, luni... si vezi cum fug si cit de repede creste, capeti puteri, iti spui ca si daca nu ai facut nu stiu ce in casa, uite ce frumos a crescut si ce fericita e micuta... si mergi mai departe. Faptul ca nu ai facut ceva in casa cum faceai inainte, oboseala, nedormitul, castroanele cu mincare muncite sa le faci dar neatinse, stresul ca astazi nu arata prea bine kk-uta sau ca nu stiu ce leguma a refuzat etc., etc. trec... dar copilul sanatos si frumos crescut ramine! E al tau si e pentru toata viata, responsabilitate mare, dar si bucurie la fel de mare. Asa ca iti doresc putere sa treci peste momentele mai grele, sa creasca mare si sanatoasa si sa fie fericita! Iar in privinta faptului ca te intrebi cum se descurca mamele cu mai multi, ce pot eu sa-ti spun este ca la primul te intrebi oare cum te-ai descurca cu doi, cind ai doi cum te-ai descurca cu trei... iar cind ai trei te intrebi oare de ce mi se parea atit de greu cind aveam unul si faceam o treime sau mai putin din cit fac acum??? Si ma mai intreb ceva: ce faceam in timpul cind nu era al doilea sau al doilea sau/si al treilea? Si ma mir si eu cind imi dau seama ca nu stiu, dar stiu sigur ca nu stateam degeaba si ca picam seara lata de oboseala, desi faceam, teoretic si logic, mult mai putin decit acum. Ca si acum, dar acum gasesc justificarea, am trei! Dupa trei deja nu mai sint in stare sa judec!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU