infectie urnara recidivanta
AM CITIT CAM TOT CE AM GASIT DESPRE ACEST SUBIECT PE FORUM DAR AU MAI RAMAS MULTE INTREBARI FARA RASPUNS.AM SI EU O INFECTIE URINARA CARE IMI TOT APARE DIN CAND IN CAND.AM AVUT O PERIOADA DE VREO 2 ANI CAND AM FOST BINE DRA ACUM AM IMPRESIA CA NU O SA MAI SCAP ASA USOR.AM INCERCAT O GROAZA DE ANTIBIOTICE DAR DUPA CE LE TERMIN IAR APARE ASA CA-S HOTARATA SA INCERC CU NATURISTE.UNA DITRE FETE SCRIA CA A LUAT ALOE BERRY NECTAR SISE SIMTE FOARTE BINE,STIE CINEVA DE UNDE IL POT PROCURA?
ASTEPT SFATURILE SI VOASTRE CA-S SIGURA CA AVEM MULTE DE INVATAT UNA DE LA ALTA.
Raspunsuri
felix76 spune:
Alina,
Infectia urinara recidivanta pe care o tot faceam si eu cam din 2 in 2 luni am reusit sa o ameliorez pe moment cu o cana de apa in care pui o lingurita de bicarbonat de sodiu. Bei tot si la maxim o ora mai bei inca o solutie din asta! Te bagi intre timp la caldurica in pat cu o sticla de apa calda pe burtica sau la "pasa" unde te ustura de obicei si mai bagi inca un ceai de codite de cirese... In total sa bei cam 1 litru de lichid intr-o ora. Usturimea si durerea scad pana la disparitie in ora aia. La 12 ore mai faci inca o cura din asta...
Ca sa scap definitiv eu fac cure de echinacea de la hofigal, din aia de 400 mg, de doua ori pe an. Daca iei echinacea iti creste imunitatea si nici nu mai racesti.
Nu ai voie sa bei bauturi acidulate sub nici o forma! Ultima infectie am facut-o de la coca-cola... In rest ai voie sa bei ceaiuri, sucuri de fructe si muuuulta apa! Cel putin 2 l de lichide baute pe zi!
Mie asa mi-a trecut si vad ca nu si-a mai facut simtita prezenta! A, sa nu uit, asa am vindecat-o si pe maica-mea! Poti incerca, e ieftin si natural, fara chimicale si antibiotice dar daca se agraveaza, fuguta la doctor!
Felix
XIO spune:
Cistoscopie ti-ai facut? Eco la rinichi?
Antibiograma?Urocultura?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Theiuta spune:
Din pacate foarte multi medici uita sau nu ii intereseaza sa prescrie si un tratament in vederea prevenirii infectiei.
Deci: urocultura cu antibiograma. Luat antibioticul la care a iesit sensibil germenele. Dupa terminarea antibioticului stai 7 zile si faci din nou urocultura. Daca iese sterila, e bine.Incepe preventia:Ceai Renal-L,(o luna), Uro-Gen, Urinal, Imunostim,(extract de echinaceea si gheara mitei), igiena intima corspunzatoare, ferit de frig, la ciclu schimbat tamponul din 4 in 4 ore si...daca mai imi amintesc ceva, revin.
Sanatate multa!
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
anky spune:
quote:
Originally posted by Theiuta
Din pacate foarte multi medici uita sau nu ii intereseaza sa prescrie si un tratament in vederea prevenirii infectiei.
Deci: urocultura cu antibiograma. Luat antibioticul la care a iesit sensibil germenele. Dupa terminarea antibioticului stai 7 zile si faci din nou urocultura. Daca iese sterila, e bine.Incepe preventia:Ceai Renal-L,(o luna), Uro-Gen, Urinal, Imunostim,(extract de echinaceea si gheara mitei), igiena intima corspunzatoare, ferit de frig, la ciclu schimbat tamponul din 4 in 4 ore si...daca mai imi amintesc ceva, revin.
Sanatate multa!
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Pe linga toate astea,apa,apa si iar apa(plata),minim 2 litrii pe zi.Pina la urma apa e cea mai importanta.Mie mi s-a spus sa beau apa plata cu PH-ul sub 7,cica e mult mai indicata.Si eu am facut infectie urinara de trei ori, la intervale scurte.
Anca, mami de Bianca
si Cris
alinusch spune:
multumesc mult pt sfaturi,sper sa functioneze.
am facut ex citologic si sumar de urina si urocultura dar eu sunt de parere ca antibioticele nu fac altceva decat sa-ti scada imunitatea si sa-ti rezolve problema pe moment/trebuie sa gasesc ceva s-o previn.Am tot citit pe net o gramada de trat naturiste ca nici nu mai stiu cu care sa incep dar cel cu bicarbonatul mi se pare foarte la indemana si o sa-i incerc primul cu toate ca dr meu de fam mi-a zis sa mananc multa lamaie care teoretic ar acidifia urina.dar o sa- incerc s-o si alcalinizez o fi mai bine![]()
A ,si sa va mai intreb ceva daca faci cistita dupa un contact sexual cum o poti preveni.Va intreb ca de cateva ori mi s-aintamplat si lucrul acesta si eu cu sotul meu vrem cat mai curand un bb si sa n-o patesc chiar cand mi-e lumea mai draga.
Astept in continuare sfaturile voastre.
unboticutz spune:
quote:
Originally posted by alinusch
A ,si sa va mai intreb ceva daca faci cistita dupa un contact sexual cum o poti preveni.Va intreb ca de cateva ori mi s-aintamplat si lucrul acesta si eu cu sotul meu vrem cat mai curand un bb si sa n-o patesc chiar cand mi-e lumea mai draga.
Astept in continuare sfaturile voastre.
trebuie neaparat sa urinezi dupa fiecare act sexual; nu conteaza cantitatea, important e sa se "spele" microbii care au migrat.
Emma are nevoie de noi!
felix76 spune:
Alina, sper ca te simti mai bine!
Impotriva infectiei urinare dupa contact faci pipi imediat dupa, si te speli cu un sapun special pentru pasa, obligatoriu intai la pasa si dupa la fund (scuzati descrierea directa). De asemenea, trebuie sa iti amintesti ca tre sa te stergi din fata in spate nicidecum invers pentru ca poti "coloniza" vaginul cu microbi din tractul intestinal.
Si inca ceva foarte important: sotul (prietenul) sa se spele bine inainte de prestatie, atat pe maini cat si in zona genitala (sa fie atent sa decaloteze si sa spele bine penisul pt ca se pot aduna microbi acolo care te pot infecta pe tine).
Si eu sunt de aceeasi parere, antibioticele actioneaza doar pe moment, dar ce faci daca faci des pusee de cistita sau infectie urinara? Iei antibiotice la nesfarsit?
Uite niste remedii homeopate care sunt facute si indicate de cei de la hofigal. N-am incercat tratamentul acesta dar cred ca functioneaza si sunt rezonabile ca pret. (Am folosit de la ei mladite de zmeur si coacaz negru pentru niste chisturi ovariene si am scapat de ele.)
Depurin (comprimate) - 2 cp. X 3 ori / zi
Gemoderivat de Plop - muguri - 2 monodoze / zi
Tinctura de Ienupar - 30 pic. X 3 ori / zi
Tinctura de Mesteacan - 30 pic. X 3 ori / zi
Ulei de Catina (capsule X 0,6g) - 20 pic. X 3 ori / zi
Am vazut ca esti valceanca! Astea cred ca le gasesti la Plafarul de langa hala din Piata Mare, eu de acolo ma aprovizionez cu naturiste...
Iti urez succes,
Felix
livia spune:
uite aici cu ce m-am vindecat eu:
1. http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=4682
2.http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=2612
3.http://www.larix.ro/CEAI/crenal.htm 1-2 l/zi cat am facut trat.
ps:la mine a fost infectia urinara cauzata de e.coli...
alinusch spune:
Multumes mult fetelor,
Ma simt bine intr-adevar dar am apucat inainte de a scrie primul mesaj sa iau aumentin pt ca nu stiam sigur daca sunt sau nu insarcinata si dr mi-a zis ca infectia urinara poate cauza avort asa ca l-am luat si de data asta.Dar sunt hotarata sa nu mai iau.azi am aflat ca a fost o alarma falsa asa ca voi incepe de azi cam tot ce pot sa fac sa nu mai reapara ca innebunesc.
In leg cu igiana felix mersi mult de sfaturi sunt ultile dar noi am incercat lucrurile asta ba chiar mi s-a intamplat de cateva ori sa fac si dupa ce am fol prezervativul iar de mana ma feresc sa-l sal sa ma atinga tot de frica asta.
Nu cred ca asta motivul cu toate ca sunt sigura ca e neaparat necesar sa te speli fff bine si inainte si dupa.
mi-am cumparat echinaceea di de azi incep,si sa vad ce mai selectez din sfaturile voastre ca nu o sa pot sa le iau pe toate cu siguranta![]()
Sper sa ma simt bine si data viitoare cand intru sa va dau vesti bune pana atunci va pup pe toate.