Comori de nov-dec 04(180)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Dama, pai asta-i baiul ca este o inregistrare a nasterii, nu un certificat de nastere international (pe care nu-l putem primi ca nu avem cetatenia lor). Si aici cam tot asa este sistemul, fiecare persoana un numar in sistem. Spitalul trimite inregistrarea nasterii la registrul lor si de acolo se primeste acest numar in 3 saptamani, numai ca eu il voi traduce in tara lor, adica ei au vazut multe astfel de acte in tara lor, si dureaza mai putin sa-l legalizez aici si pe baza lui sa solicit certificat de nastere romanesc la ambasada si dupa aceea titlu de calatorie.
Dar sa vezi cum arata aici un permis de conducere
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2 17+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
dama spune:
Otilia, am citit acum repede si subiectul deschis de tine si constat ca desi procedura e cam aceeasi, totusi sunt si mici diferente. Noi, in baza unui extras de act de nastere dat de primaria din Liège si supralegalizat (semnat de primar si apostilat de Min. de Externe belgian) am obtinut la ambasada romana titlul de calatorie. Tot in baza aceluiasi extras, dar tradus in romana si legalizat am fi putut foarte bine sa facem prin ambasada transcrierea (eliberarea) certificatului de nastere romanesc si ne costa cam 150€ cu traduceri cu tot. De-asta spun ca sunt eu de vina ca m-am culcat pe o ureche (acum 3 ani aceste proceduri prin ambasada durau cu lunile, pe cand acum dureaza numai 3 saptamani) Ah, si la ambasada se poate face transcrirea certificatului in prezenta doar a unuia din parinti.
Bine faci ca te interesezi din timp, ca sunt tot felul de proceduri legale.
Mami de David & Patrick
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onitza/onitza.jpg)
onitza spune:
OTILIA, cata finete si delicatete!!! E asa dulce Ana cand face poze gen "parada modei"...se vede ca ii si place sa fie pozata de mica! eu pe paul acum f greu il prind in poze, nu mai sta....
Si ca raspuns la replica ta cu maritisul: Pai nu stii bre ca fetele sunt precoce?????
Oana si
Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
![](images/user_woman.png)
try spune:
Onitza, asa facea si alex pana mai acum cateva luni, cum ridicam receptorul, cum parca apasai pe un buton magic, striga tare, venea si cerseza cu plansete si jale sa-i dai si lui sa vorbeasca, nu puteam sa ma descurc omeneste intr-o conversatie cu cineve din cauza lui. S-a mai potolit acum, dar vad ca vine piticu’ din urma si plange numai cand ma vede cu telefonul: vrea si el.
Legat de treaba celalata, marturisesc ca eram mai intransigenta in gandire inainte sa-i am pe copii, mai ori e alba, ori e neagra si gandeam c-o sa fiu mai zbir cu copiii. Dar uite ca mi-am mai schimbat optica si probabil ca o sa mi-o ajustez mereu pe masura ce ei vor creste si in functie de comportamentul lor si de evolutia mea ca mama caci nu putem ramane tributarele acelorasi pareri mereu si mereu, mai ales ca sunt in contact permanent aici pe forum cu tot felul de pareri, idei, alternative si e imposibil ca ele sa nu ma atinga cate putin si sa nu ma modeleze in conceptii. Marturisesc pe de alta parte ca si alex s-a dovedit a fi un copil foarte maleabil in gandire si puterea de intelegere si asta mi-a permis sa-mi revizuiesc mereu intransigenta fatza de el caci am vazut ca la el dau mai multe roade vorba buna si explicatiile. La el tin.
Tu acuma nu-ti imagina ca eu n-am nervi, nu ma pierd cu firea si nu-mi pierd rabdarea. Cand scriu aici pe forum sunt relaxata si detasata si ma guverneaza latura buna. Dar acasa am si eu scapari si limitari ca oricare dintre voi. Ma otzarasc si uit uneori de vorba buna si rabdare. Pe de alta parte si tati a ajuns si el catre acelasi tip de educatie ca si mine si e mult mai usor pt ca atunci cand se pierde unul cu firea e celalalt calm si il aduce pe celalalt cu picioarele pe pamant si vedem imediat ca suntem pe cale sa gresim (sau unde gresim). Uite vezi? Acum realizez ca de fapt alex ne-a impus fara stirea noastra acest timp de educatie. Da, avut o perioada cu tipete si urlete (incapacitate de a se exprima in alt mod) si asta s-a suprapus peste o perioada grea pentru restul familiei, iar eu nu reuseam sa-mi gasesc rabdarea si calmul cu el. Dar uite c-a trecut si s-au linistit apele. A-ti stii copiii sanatosi poate ca e cel mai linistitor lucru cu putinta. Iar cand am realizat asta n-am putut sa ma mai stresez din fiecare amanunt legat de ei, de ce fac bine si ce nu fac bine, de ce-mi place si nu-mi place sa faca ei cutare lucru etc. Ei sunt o opera in continua miscare si transformare si nimic nu-i batut in cuie. Si stiu ca daca vreau sa schimb ceva la ei e simplu, doar trebuie sa-mi doresc, sa gasesc rabdare si consecventa.
Oti, ala nu e frez, mai, e vernil. Frezul e tot un roz, poate ceva mai spalacit. E denumirea de la tzara pentru roz. Asa spunea mamaie la roz. Pupam rozalia freza a lu’ mami.
Dama, o sa le descurcati voi cumva, chiar daca va fi mai greu. Bafta la birocratie cand ajungi in tara. Am auzit mai mutla lume ca daca ai puti nnoroc dai de oameni saritori si cumsecade.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ele/Ele.jpg)
Ele spune:
Try eu frez zic ca e culoarea intre roz si portocaliu. Eu am dat si pe pereti in casa..ceva de culoarea caisei.
Si tu zici ca copilasii astia dragalasi "comunica" cu noi prin tipete?? Drept e ca si acuma vorbeste de nu o intelegem decat cei care stam cu ea dar parca incep sa dezvolt si eu acelasi tip de limbaj.
Elena & Denisa
NOI
monica-elizabet spune:
multumesc fetelor,
din pacate...tot asa tuseste...de azi am inceput cu siropel de tuse...si continuam si cu spray-ul pe care-l dam de 2 ori pe zi...of...mi-e o ciuda...sper sa ramana doar la stadiul asta de raceala...nu va mai stresez cu ale mele...incerc si eu sa nu ma mai gandesc...
va pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Monica, scuze, eu nu am realizat ca Ruxi este bolnava. Multa sanatate si sa-si revina repede!
Try, Ele, eu m-am gandit la praz si am scris frez , care intr-adevar este un rosu-trandafiriu. Eeh, se cunoaste cine-i gravida
?
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
Poze BB2 17+
Cecilia C spune:
Salutari si de la noi!!!!! ne gandim la voi tot timpul dar nu apuc nicicum sa scriu; mi-e rusine dar asta e...sper in curand sa recuperez si sa intram si noi din nou in gasca
Andreea felicitariiiiii...sa-ti traiasca Sara sa fie sanatoasa, sa creasca mare si frumoasa ca sora si mamica ei. Ma bucur ca a fost rapid si ca acum sunteti in formatie completa
Monica pupam pe Ruxitza si ii dorim sanatate multa.
Noi suntem bine, fetele mele sunt la fel de vesele si frumoase ca doar sunt ale mele, nu?
mai au si reprize de plans cand imi vine sa-mi iau lumea-n cap dar reprizele bune primeaza si asa ca n-am de ce sa ma plang.
Alexia e cu mana in ghips din 12 iunie, saracuta de ea; a cazut la gradi pe loc drept cu mana sub ea si si-a rupt osul de deasupra cotului stang.A plans in ziua aceea dar apoi nu a mai avut probleme desi a mai durut-o cateva zile dupa. Initial au zis ca trebuie sa stea cu ea in ghips 3 sapt dar apoi am fost la control si mai stam cu ghipsul pana pe 11 iulie cand sper sa il scoata de tot; i-au pus acum un ghips roz de-ti ia ochii e fain asa pt copii, ha ha....
Sper sa apuc in curand sa pun poze cu fetitele frumoase si sa mai vin si eu la o poveste.
Felis am vazut pozele, superbe
, Mihaita e mare si frumos si mamica lui tot asa de supla si frumoasa.
Va pup pe toate cu mic cu mare si concediu placut ca tot vine sezonul concediilor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onitza/onitza.jpg)
onitza spune:
Salutare fetelor....cum sunteti azi? dar copilasii???
COncediu placut in continuare fetelor care sunt pe litoral sau la munte!
Noi pe 2 septembrie dam o fuga pe litoralul bulgaresc, impreuna cu parintii mei! Abia astept! Va fi prima data cand il scot pe Paul din tara. Acum muncim cu spor!
MONICA tinem pumnii sa treaca raceala repede!
OTILIA ce mai face Ana?????
CECILIA mi-eera dor de voi, motatelor vesele!!!!!asteptam poze cu nerabdare!
Oana si
Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
monica-elizabet spune:
cici of imi pare rau de manutza...
sa treaca repejor
oti multumim
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post