De ce a pierdut PD-L alegerile

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Nu au pierdut nici o alegere. A castigat "independentul" Oprescu in Bucuresti impreuna cu un consiliu in care, tipic Bucurestiului, 44% dintre consilieri sunt PD-L. De unde inseamna ca orice proiect major care trebuie aprobat cu 2/3 din consiliu va trece daca doreste consiliu. Asa ca "independentul" ar trebui sa propuna lucruri cu cap si nu autostrazi zburatoare de la N-S, cu exproprieri si tot ce mai implica o autostrada din basme.

Buna strategia tatuca Iliescu, din nou pe val nu? Strategie de prostit prostii, si iata ca a prins!
Sa fi vazut ieri la sediul PSD din Buc petrecere pe la ora 5, ce famfara si zarva, rochii de seara desdemonele in papuci dar cu coada pe sus, ce fericire pe ei, blocau toata parcarea si iesirea din parcare cu fericirea lor ca a iesit "independentul" in Bucuresti.

Chiar ca 4 ani o sa stam pe loc in cel mai bun caz de nu o strica si ce s-a facut ca sa faca el drumuri suspendate, taxiuri zburatoare si metrou la inaltime, pana si-o da seama ca administratia e mai mult decat "astazi am scris istorie" Bleah!

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

http://hoinar-pe-web.blogspot.com/2008/06/oprescu-pe-diametru-nu-pe-raza.html



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Dar despre campania electorala dimboviteana ce parere aveti?

Blaga il face pe Oprescu cabotin si face videoclipuri cu autostrada suspendata paralela cu inelul Bucurestiului. PDL il acuza ca a adus minerii in Bucuresti (ca sa fie in ton cu aniversarea mineriadei). Am vazut un tricou PDL cu un buldog cu cravata - zau daca inteleg.

Oprescu face un clip in care mingiie un buldog.

Asta e ce am vazut eu, nu prea mult, nu m-am uitat la televizor la ei aproape deloc.

Dar nici macar decenta nu pare sa fi fost campania electorala. Cred ca exact cu virulenta asta a cistigat Basescu data trecuta alegerile - dar de data asta nu a mai avut efectul scontat. Poate din cauza asta au pierdut alegerile, nu mai au de a face cu electoratul de acum 4 ani.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by marius
Oprescu a strans "schimbarea". La fel ca Basescu in urma cu un timp. Absolut aceeasi tipologie. Personal nu cred ca va avea realizari notabile pentru ca dincolo de toate si in Administratie trebuie sa ai un grup (politic) puternic. (De)altfel se va putea observa in scurt timp cand se va lupta cu gruurile de interes insa fiind singur nu va avea cum sa schimbe ceva.




De acord ca a cistigat pentru ca s-a votat pentru schimbare.
Dar cred ca Oprescu nu este atit de independent cit vrea sa para, el de fapt este PSD. O sa isi aduca propriile grupuri de interese - el sau cei din spatele lui. Asta daca nu se intelege bine cu cele existente, cum fac deja Ontanu/Vanghelie de ceva timp.

Poate fi mai bine sau mai rau sau la fel de rau ca PDL. Eu cred ca o sa fie la fel de rau.

Din pacate mie mi se pare slab si fara anvergura, un "poet"

anaisanais mi se pare interesanta observatia ta despre PDL ca partid unic, si sint de acord ca au dat-o in bara in campanie. Dar Basescu a cistigat la Bucuresti si acum 8 ani cind PSD era primul in sondaje.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Cred ca Bucurestii au facut mereu fronda - spun asta apropo de faptul ca acum 8 ani, desi PDSR era ''la putere'', a cistigat la primaria generala Basescu. Sincer, acum 4 ani, la prezidentiale, m-am dus sa votez pentru Basescu, pentru ca am pornit de la ideea ca ar merita o sansa, desi sint perfect constienta ca, multa vreme de acum incolo, nu vom schimba nimic din mizeria care ne inconjoara. Nici cu independenti si nici cu reprezentantii partidelor. De ce? Pentru ca unele generatii au fost crescute si educate inainte de '89, iar reprezentantii lor,''de frunte'', care s-au ''orientat repede'' in decembrie '89 au ajuns in politica. Acum fac 2 lucruri: fac politica ''urechista'' si cresc noi generatii de politicieni dupa chipul si asemanarea lor. Exemple? Muuulte si din orice parte a orientarilor politice.
Cred un lucru: pina nu vom invata ca nu trebuie sa ne urim pentru ca avem orientari politice diferite, nu trebuie sa ne consideram ''mai superiori''() celor care nu au aceeasi parere cu noi, ca trebuie sa avem spirit civic( implicind inclusiv folosirea dreptului la vot), nu sa stam pe margine si sa comentam minoritatea(cel putin la Bucuresti) care si-a exprimat dorinta, repet, cred ca nu avem nicio sansa sa progresam.
Nu ma pot impaca defel cu afirmatii de genul''traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul'', pentru ca, daca ne-am dori sa participam la viata cetatii, nu ne-ar impiedica, pina la urma, nimeni, iar impostura, mizeria, reaua credinta, minciuna si micimea sufleteasca ar disparea, incet, este adevarat, si cu mari dureri! Dar, repet, dupa parerea mea, inca sintem la stadiul de''toata lumea se pricepe la fotbal si la politica'' si atunci asta capatam!!!!!
Eu nu cred, sincer, ca voi mai apuca in viata, o campanie electorala in care sa discutam despre perspective, politici, educatie, implicare civica. Dovada a fost facuta acum: la 20 de ani de cind niste idealisti au murit impuscati prin diferite piete, nu am invatat ca trebuie sa respecti, ca sa fii respectat. Si degeaba ai bani cu nemiluita, caci ei nu acopera ''spoiala cu cocoloase'' din structura interioada si nu suplinesc educatia si bunul simt. Banii iti aduc''succesuri'' vremelnice, dar nu te fac un exemplu! Iar viata politica din Romania cred ca este dovada vie a acestui lucru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

quote:
Initial creeata de sirimie

PD-L este partidul prezidential care parea ca o sa cistige detasat la alegerile locale. Avea 40% in sondaje, in timp ce PSD avea 25% si PNL in jur de 13%.

corect, PD-L avea mai mult in sondaje decat a castigat la alegeri

Dar la alegerile locale marele cistigator este PSD, urmat de PDL la mai putin de 30% si PNL 20% (asa aratau procentele acum 2 saptamini, ar trebui sa apara niste procente actualizate dupa turul 2).

Conform rezultatelor BEC, la consilii judetene, care este de altfel considerat votul politic procentele la nivel national stau cam asa : PD-L 28,38%, PSD 28.32%, PNL 18,65 % . La presedinti consilii judetene e cam la fel la procente, dar aici pana la urma e un vot uninominal. La consilii locale PSD are un usor avans.
Dupa cum arata procesele verbale BEC, nu PD-L a pierdut alegerile locale. Eventual nu le-a castigat cu scorurile din sondaje, e adevarat, dar au mult mai mult decat spre exemplu acum 4 ani.
http://www.beclocale2008.ro/documm/sintetice_FINALE.pdf

Acum 4 ani cistiga la limita alianta PNL-PD in fata PSD. PDL este format din PD plus o parte din PNL care a "emigrat". Iar acum cistiga PSD. Ceva similar s-ar fi intimplat si acum.

Sint convinsa ca Oprescu va reintra in PSD in urmatoarele luni.

Este cumva normal sa cistige PSD, pentru ca foarte putine promisiuni facute de PD+PNL s-au realizat, si pentru ca PSD are multi sustinatori in provincie care au iesit sa voteze.

Dar surpriza este faptul ca nu PNL "sufera" cel mai mult pentru promisiunile netinute, ci PDL care se declara in opozitie. PDL a pierdut la Bucuresti la aproape toate sectoarele, a pierdut in fata PSD.

La Bucuresti la sectoare PD-L are 2 primari, PSD are doi primari, PNL si PC cate unul. Asa cum PD-L a pierdut la aproape toate sectoarele se poate spune si despre PSD, si PNL, etc. Pentru ca nici un partid nu si-a adjudecat spre exemplu 3 sectoare din 6 ca sa spui ca a castigat .

In Bucuresti PSD nu a cistigat niciodata inainte. Cred ca principalul motiv pentru care Blaga a pierdut este ca Videanu nu si-a tinut nici o promisiune. A fost un vot negativ.

Eu cred ca Blaga este prea serios si lipsit de charisma pentru a-i determina pe bucuresteni sa il voteze. Si Videanu a inceput prea multe lucrari de asfaltari si borduri deodata a reusit sa aduca un haos in trafic ceea ce a exasperat pana si pe sustinatorii PD-ului.

Si in acelasi timp, pentru ca "demagogia" prezidentiala nu mai tine. A fost o revelatie cind a fost presedintele suspendat, toti ii cintau in struna cu lozinci de genul "322" si "oligarhi" si PNL+PSD love, etc. Ma intreb cu ce au sa o schimbe.



Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei




Ceea ce am vrut sa spun este de fapt ca marele perdant al acestor alegeri locale este PRM (care, practic, nu mai exista!), fapt pentru care fiecare partid a castigat in cifre absolute fata de ultimele alegeri locale. Asa ca, in functie de simpatii fiecare dintre noi putem citi cifrele in felul nostru si, de aceea auzim frecvent ca alegerile au fost de fapt castigate ba de PSD, ba de PD-L. Si dupa ultimele alegeri generale si locale din 2004 pe care chipurile le-a pierdut PSD-ul pana la urma ei au facut multe jocuri politice pentru un partid care cica a pierdut. Au avut presedinti de senat, au sprijinit numai ei stiu contra ce un guvern minoritar, etc.
Problema este ca se contureaza o scena politica dominata de trei partide, doua mari PD-L si PSD, unul mai mic PNL si unul eventual de buzunar, al maghiarilor. Si atunci nu va mai castiga nimeni clar, toate deciziile se vor lua prin aliante si intelegeri mai mult sau mai putin ascunse sau corecte. Suntem pregatiti pentru asta ? E bine, e rau ? Reusim noi ca electorat sa castigam pentru ca se controleaza unii pe altii, neavand nici unul majoritatea ? Sau ne fraieresc ei pentru ca actuala stare de fapt deschide larg usa negocierilor si trocurilor pe fata sau nu ? Eu cred ca asta e mai important, pentru ca demagogia politicienilor e aceeasi, difera doarcine ne-o trambiteaza, Base, Geoana, Iliescu, Tariceanu, etc.


Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Lali, corect !
Mai avem de invatat, nu noi, ci politicienii nostri ( sau poate, chiar fiecare dintre noi?), ca exista o diferenta clara, chiar si semantica, intre ''orgoliu'' si ''mindrie''. Atunci, cred, ca vor invata ca nu pot exista unii fara ceilalti(politiceste vorbind, nu in sensul actual de''clica de afaceri'')si ca, intr-un fel sau altul, trebuie sa munceasca impreuna pentru cei care i-au ales in diferite functii. Despre demagogie...probabil ca se va diminua sensibil, in momentul in care constiinta politica a acestor reprezentanti ai nostri va mai creste, asa, cu vreo citeva grade!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Lali, procentele date de tine sint dupa primul tur de scrutin. Am cautat si eu rezultate finale dupa al doilea tur si nu am gasit.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Procentele de la consiliile judetene, pe care le-am scris eu explicit si despre care spuneam ca sunt de fapt considerate de toate partidele in analizele lor interne ca vot politic nu prea influentat de persoane ca in cazut primarilor, consiliilor locale si, mai nou, presedinti de consilii judetene, SUNT ACELEASI SI DUPA AL DOILEA TUR DE SCRUTIN. Poate doar localitatile in care se refac alegerile sa mai modifice aceste procente, dar e vorba de cateva sute de voturi iar procentele date sunt la nivel national pe milioane de voturi.



Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

quote:
Originally posted by anaisanais

Pentru ca unele generatii au fost crescute si educate inainte de '89, iar reprezentantii lor,''de frunte'', care s-au ''orientat repede'' in decembrie '89 au ajuns in politica. Acum fac 2 lucruri: fac politica ''urechista'' si cresc noi generatii de politicieni dupa chipul si asemanarea lor.

madalina


BRAVO Madalina!
suntem o tara atat de dezbinata! nimeni nu mai are grija de nimeni, ori daca are, e ca sa ii ia ceva (vezi casa, masina, banii, averea in general!!!!!) e grav! eu una as pleca, dar ce ma tine pe loc e familia, pe care o iubesc si nu pot sa plec fara sa ma uit in urma... si decat sa plang o vesnicie altundeva cu toate conditiile de trai dorite, mai bine aici cu mai putine dar cu inima impacata! o sa imi schimb parerea asta candva, sunt sigura! dar nu spun cand....

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput