De ce a pierdut PD-L alegerile

De ce a pierdut PD-L alegerile | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

PD-L este partidul prezidential care parea ca o sa cistige detasat la alegerile locale. Avea 40% in sondaje, in timp ce PSD avea 25% si PNL in jur de 13%.

Dar la alegerile locale marele cistigator este PSD, urmat de PDL la mai putin de 30% si PNL 20% (asa aratau procentele acum 2 saptamini, ar trebui sa apara niste procente actualizate dupa turul 2).

Acum 4 ani cistiga la limita alianta PNL-PD in fata PSD. PDL este format din PD plus o parte din PNL care a "emigrat". Iar acum cistiga PSD. Ceva similar s-ar fi intimplat si acum.

Sint convinsa ca Oprescu va reintra in PSD in urmatoarele luni.

Este cumva normal sa cistige PSD, pentru ca foarte putine promisiuni facute de PD+PNL s-au realizat, si pentru ca PSD are multi sustinatori in provincie care au iesit sa voteze.

Dar surpriza este faptul ca nu PNL "sufera" cel mai mult pentru promisiunile netinute, ci PDL care se declara in opozitie. PDL a pierdut la Bucuresti la aproape toate sectoarele, a pierdut in fata PSD.

In Bucuresti PSD nu a cistigat niciodata inainte. Cred ca principalul motiv pentru care Blaga a pierdut este ca Videanu nu si-a tinut nici o promisiune. A fost un vot negativ.

Si in acelasi timp, pentru ca "demagogia" prezidentiala nu mai tine. A fost o revelatie cind a fost presedintele suspendat, toti ii cintau in struna cu lozinci de genul "322" si "oligarhi" si PNL+PSD love, etc. Ma intreb cu ce au sa o schimbe.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Un circuit natural este cel al schimbarii periodice. Asa incat data fiind ruperea aliantei DA este firesc previzibila schimbarea. In ceea ce priveste pierderea primariei generale este o chestiune de nuanta. Propriu zis Blaga a strans ceea ce politic discutand putea sa stranga. Oprescu a strans "schimbarea". La fel ca Basescu in urma cu un timp. Absolut aceeasi tipologie. Personal nu cred ca va avea realizari notabile pentru ca dincolo de toate si in Administratie trebuie sa ai un grup (politic) puternic. (De)altfel se va putea observa in scurt timp cand se va lupta cu gruurile de interes insa fiind singur nu va avea cum sa schimbe ceva.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Cred ca PD-L s-a transformat, incet-incet,in ceea ce noi toti am urit acum 4 ani: un partid ce se doreste unic si ai carui reprezentanti vizibili sint aroganti. Din cite imi aduc aminte, acum 4 ani, PSD a pierdut in primul rind, datorita arogantei liderilor(sau leader-ilor)si a faptului ca au cocolosit tot felul de capuse. Si mai cred ca, pentru unii dintre reprezentantii PD-L, palaria de primar, sef de partid, secretar de orice fel etc a fost mult prea mare. Personal, in aceasta campanie, am simtit din nou efectele zicalei:''pleaca ai nostri, vin ai vostri, noi raminem tot ca prostii!''. Nu stiu ce s-a petrecut in resorturile intime ale acestui partid, dar nu mi s-a parut ca au avut strategi de campanie/ de imagine/ de comunicare, reditabili, ci, mai degraba, au angajat niste amatori! Asa cum nu pot intelege de ce instictele politice extraordinare ale lui Traian Basescu au disparut, el facind greseala dupa greseala in aceasta campanie electorala pentru alegerile locale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

In Bucuresti, Oprescu a castigat pentru ca este smecher, mistocar, fitos. Are un discurs care place oamenilor. Arata mai bine decat Blaga. Are 5 salarii luate de la stat , dar asta nu inseamna ca ar munci pe undeva. Deci este descurcaret. Exact pe placul majoritatii.

Blaga este bun sa fie ministru, sa aiba ceva de facut si sa faca (asa cum a mai facut de altfel), nu sa tina discursuri.

In urmatorii cativa ani nu e de locuit in Bucuresti.
Avem primarul pe care il meritam, banuiesc ca nu degeaba ranjea Iliescu la TV. Acum incep sa traga sforile prin spate, sa mai puna de o mineriada micuta, etc...

parerea mea

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

PDL-ul nu a concretizat procentele din sondaje pentru ca nu si-a ales oamenii cei mai potriviti pentru primarii.Prin cei mai potriviti nu inteleg neaparat cei mai competenti ci oameni carismatici,cu oarece imagine(nu conteaza de care buna/rea,in RO asta nu conteaza)etc.
Hai Romania!17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

In ce ma priveste ( oricat de stupid si penibil pare...) as fi votat pe oricine in afara de buldogul lui Basescu ( Blaga inteleg ca e serios si capabil, imi pare rau pt. el, dar faptul ca e omul lui Basescu l-a declasat).M-am saturat atat de mult de mitocania si vulgaritatea lui Base, prefer ( daca tot veni vorba, caci suntem un neam de "mitici"), un misto mai rafinat...Si nu e numai parerea mea, ci a multora...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by marius

Un circuit natural este cel al schimbarii periodice. Asa incat data fiind ruperea aliantei DA este firesc previzibila schimbarea. In ceea ce priveste pierderea primariei generale este o chestiune de nuanta. Propriu zis Blaga a strans ceea ce politic discutand putea sa stranga. Oprescu a strans "schimbarea". La fel ca Basescu in urma cu un timp. Absolut aceeasi tipologie. Personal nu cred ca va avea realizari notabile pentru ca dincolo de toate si in Administratie trebuie sa ai un grup (politic) puternic. (De)altfel se va putea observa in scurt timp cand se va lupta cu gruurile de interes insa fiind singur nu va avea cum sa schimbe ceva.
Marius Pernes

Exact asa spune si omu meu', "vocea ratiunii" din casa noastra.Are dreptate, dar nu-l mai suport pe Base...

Mi-e sila ca a ramas Vanghelie la sect. 5 ( a impartit telefoan mobile si a asfaltat rapid cateva strazi intre turul 1 si 2, cum sa nu-l voteze prostimea?)

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

quote:
Originally posted by CristinaT

In Bucuresti, Oprescu a castigat pentru ca este smecher, mistocar, fitos. Are un discurs care place oamenilor. Arata mai bine decat Blaga. Are 5 salarii luate de la stat , dar asta nu inseamna ca ar munci pe undeva. Deci este descurcaret. Exact pe placul majoritatii.

Blaga este bun sa fie ministru, sa aiba ceva de facut si sa faca (asa cum a mai facut de altfel), nu sa tina discursuri.

In urmatorii cativa ani nu e de locuit in Bucuresti.
Avem primarul pe care il meritam, banuiesc ca nu degeaba ranjea Iliescu la TV. Acum incep sa traga sforile prin spate, sa mai puna de o mineriada micuta, etc...

parerea mea

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

asa cred si eu...
si sigur Oprescu revine in PSD...am mai luat teapa si cu Vanghelie..adica cine l-a votat ca independent

de ce a pierdut PD-L?!
pai depinde care parte a paharului o privesti(adica fata de ce te raportezi)....raportat la anul 2004 ei spun ca au 1 mil de voturi in plus....asa ca nu au pierdut...
dar nici n-au castigat....ca in vb aceea "totul se transforma"=conserva

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Buna seara! Am intrat de curiozitate sa vad parerile voastre. Nu aveam de gand sa scriu. Ma abtin de multe ori pentru ca, de obicei, cand cineva are alta parere decat majoritatea e pus la zid! Dar astazi nu ma pot abtine! Ceea ce am citit nu numai ca m-a revoltat! Dar m-a enervat cumplit! Nu fac politica, dar ma duc la vot, ca orice cetatean al acestei tari, pentru ca imi pasa de ea.
Am citit aici despre instinctele politice extraordinare ale lui Basescu! Care sunt acelea? Vanzarea flotei romanesti? Cea care avea cele mai multe pescadoare din Europa? Musamalizarea dosarului sau privind aceasta chestiune? Loviturile sub centura? Cu asta a castigat d-l Basescu alegerile! Lovindu-l sub centura pe Bombonel! Nu sunt PSD-ista!!!!!!!!!!!!! Dar nu mi-a placut ce a facut! El, imaculatul, cel care nu a furat niciodata! " Cel nevinovat sa arunce primul piatra!" Si ca sa va demonstrez ca nu sunt PSD-ista va spun cu mana pe inima ca la primul tur am votat candidatul PNL-ului. Primarul PSD-ist al Galatiului Nu a facut nimic in 8 ani. Absolut nimic. Dar in turul 2 au iesit PSD si PD-L. Grea dilema. Pe cine sa votez? PE candidatul PSD care nu a facut nimic? Pe candidatul PD-L, un infractor? Am ales PSD-ul, desi mi-e rusine. A fost contrar principiilor mele, Dar decat un infractor, macar la asta stiu la ce sa astept. Adica la nimic!
Iertati-ma, dar ne meritam soarta! Daca mai sunt oameni care vad in Basescu salvarea tarii noastre, ne-o meritam! Un om care nu are prestanta, care face gafe publice dar e popular domnule! Ca da mana cu poporul! A demonstrat in 4 ani de ce este capabil! Adica de nimic! Si spun Basescu pentru ca el reprezinta de fapt PD-L-ul.
A mai spus cineva ca PDL-ul a pierdut alegerile pentru ca a iesit provincia la vot! Da , sunt din provincie! Si moldoveanca! Si ma mandresc cu asta! Si ma mai mandresc cu faptul ca pe mine nu m-a prostit Basescu!
Sper din tot sufletul ca la urmatoarele alegeri prezidentiale sa nu mai fie ales! Sa se destepte poporul asta o data!
Marius, toata stima pentru gandirea ta! Sunt de aceeasi parere! Oprescu nu va face singur fata! Dar cine stie, poate e un inceput!
Iertati-ma ca m-am lungit, iertati-ma daca am jignit pe cineva cu parerea mea!
Va rog, pregatiti rosiile! Le voi suporta cu stoicism, daca imi dovediti ca nu am dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu PDL-ul a pierdut alegerile. Bucurestenii au pierdut alegerile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Uite,de exemplu,o alianta fooooarte frumoasa PC-PSD cu un colegiu de conducere minunat:Ion Iliescu,Dan Voiculescu,Daniela Popa si Mircea Geoana.Nu,nu este un cosmar,s-ar putea sa conduca tara in curand.

Mergi la inceput