Livada in sarbatoare:cirese de mai-iunie 2006 (69)
Raspunsuri - Pagina 12
wapi spune:
Offff e a doua oara cand pierd mesajul, acum il scriu in word si apoi il postez.
Vorbeam despre autonomie, ca si eu il vreau mai autonom, dar nu pot sa-l fortez, il incurajez in initiativele lui, acum numai el are voie sa-si scoata sandalele si sapca, incearca sa faca mai multe, dar i se incurca degetele #61514; Despre pampers, inca mai astept, nu insist, ca nu vreau sa-i creez frustari doar pentru ca ar trebui sa faca la olita pentru ca majoritatea copiilor fac la aceasta varsta.
Vreau sa-i gasesc o gradinita pentru socializare, si ieri am vizitat una care imi convine ca si locatie…Am fost mai mult decat dezamagita. Gradinita arata bine, aveau si curte mochetata, cu diverse dispozitive de joaca. Dar, trebuia sa-i cumpar manuale, pentru ca asa lucrau… ii invatau printre altele despartirea in silabe la grupa mica (i-am replicat ca ei nu stiu sa pronunte cuvintele bine, si mi-a spus ca tocmai d’aia ii invata sa desparta in silabe ! eu stiu ca un copil poate invata asa ceva pe la cinci ani). Oferta pentru mic dejun era foarte generoasa, stil bufet suedez, cu sunca de pui, cremwursti, salam, iaurt cu fructe etc… adica tot ce avem noi pe lista de interzis. I-am explicat ca noi avem alt comportament alimentar, si replica a fost « cat credeti ca o sa-l mai puteti tine asa ». Pentru desert, le faceau prajituri in fiecare zi, nu am auzit nimic despre fructe. Asistenta medicala nu aveau pentru ca erau « doar medici in conducere ». Mi-a spus ca daca plange, mi-l trimite acasa, ca ei nu asteapta o luna sa se acomodeze … la doi ani si 3 luni te acomodezi din prima ! Daca loveste copiii, din nou este trimis acasa. Anyway, o gramada de ineptii… dupa parerea mea ( pe langa multa lauda : toate educatoarele stiau si engleza si franceza, chiar aveau si master – asta inseamna ca sunt super bine platite #61514;, optionalul de balet se facea cu solista de la Opera, cel de aikido cu triplul campion national). Acum trebuie sa cautam alta (am mai gasit una tot aproape dar este in germana).
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
mikiion spune:
Wapi nu pot sa comentez decat, ce aberatie. Personal cred ca o astfel de gradinita nu e decat un alt tip de «uzina» de facut bani....
Cresterea unor copii nu e o afacere.
Si daca ai posibilitatea sa-l mai tii acasa, nu ezita. Clima in Romania e placuta, el poate iesi in parc cam tot timpul anului. Nu ca la noi pe aici......
Daca ai o bona care sa-l scoata in parc zilnic, cred ca e suficienta socializarea.
Si apropo, fratele meu a inceput gradinita la 4 ani jumate, venind de la bunici de la tara. Si a plans foarte mult. A venit si bunica de la tara sa-l convinga sa ramana.
Deci se poate plange la orice varsta. Nu mai spun ca am vazut copii in clasa intai, la scoala, care plangeau.......
Mie mi se pare grav cand un copil pleaca de langa parinti, pt. prima data, si nu plange absolut deloc. Ori e abuzat de acestia, ori nu isi da seama de ce se intampla in jurul ui, si asta e grav.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
andruskandu spune:
Saluti, Livada!
Suntem mult mai bine. Nu mai vomita, si ii revine, incet, incet pofta de mancare... Sper ca i-a trecut de tot!
L-a tinut asa, cu voma, o saptamana si ceva. Dar, a devenit tare razgaiat...
Cum ziceam mai demult, vorbeste de toate, cam stalcit, ca putini inteleg ce spune, dar vorbeste!
Azi la magazin a vazut o musca si spunea: ieti muca aua-a, ieti, ieti!
Arunca palarioara pe jos si spune: am aucat paiaia pe iot!
Asa ca trebuie sa cunosti limba asta a lor, straina, adica bebeluseasca...
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
andruskandu spune:
De mancat nu-l prea las eu sa manance singur, pentru ca mai mult se joaca cu lingurita in mancare, si apuca invers lingurita, de toata mancarea ajunge pe jos, pe el, numai in gurita lui nu...
asa ca, mai asteptam.
Cu olita, alta poveste...stie la ce foloseste, face uneori pipi cand il las fara scutecel prin casa, se duce singur, isi da pantalonasii, se aseaza si face pipi, apoi ma anunta,(mai arunca si continutul in wc), dar kk face pe el. Suntem totusi in plin progres...dar e un proces de durata.
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
virgi spune:
Salutare ciresime!
Am avut o dimineata agitata. Domnisoara s-a trezit cu noaptea-n cap. Afara n-am putut iesi din cauza caldurii. Te topesti la 29 de grade. Umiditate 80%. Imi da senzatia ca-s 50 de grade. Ciudata clima au astia aici.
Inca nu ne-am mutat si asta ma termina cel mai tare. Nu este inca gata camera copilului. Nu stiu ce fac aia, dar eu nu mai rezist.
Mihaela - so, broasca papa insecte
Poate in iarna asta, o sa am timp si vom studia fiecare animal in detaliu. Trebuie sa ma apuc sa strang niste materiale. Deocamdata stie sa le denumeasca pe toate in engleza si romana, stie cum fac, ce manaca si ce da fiecare.
E posibil in Seul a existe un Zoo mai serios insa nu pot sa bat atata drum doar pentru Zoo. Am dus-o si-n Londra si-n Paris la Zoo. Si-a facut o idee, dar la varsta asta cred le-ar trebui o vizita pe luna.
Sper sa reusesti sa-l inscrii pe Marc acolo. Mi-a placut mult. Activitatile extrascolare aici sunt foarte scumpe. O sa trebuiasca sa ma gandesc foarte bine la anul ce vom alege pentru Luana. Pianul este pe primul loc, au profesori foarte buni care vin acasa. Au o adevarata industrie pe domeniul asta. Si poate o scoala de dans. M-am interesat de inot. Sunt cluburi unde o poate primi de la 2 ani, insa am dus-o de 2 ori la piscina pana acum si de 2 ori a luat cate un virus. Poate e bine sa mai astept. In final, pana-i voi gasi ceva convenabil pentru varsta ei, va ramane doar cu gradinita. La Taekwondo o primeste de la 4 ani.
Cu olita ( WC), trebuie sa alegi momentul cand copilul este pregatit. Luana spunea " acum fac pipi, acum fac caca". Sincera sa fiu, nu m-am asteptat sa termine procesul asa de repede. A durata cateva zile, timp in care eu am fost foarte stresata, mai ales cand ieseam pe undeva. Afara se tine, insa imi spune sa mergem in casa. Cand plecam mai departe, iau cu mine colacelul. Avantajul este aici ca gasesti bude peste tot, la orice market de cartier. La gradi o sa-i dau un colacel, pe care o sa-i scriu numele si sper sa nu avem probleme. Am invatat-o sa spuna si-n enegleza termenii. Eu ma bucur ca a ales varianta "buda" si nu olita.
Apropo de "buda", ultima perla de astazi: " Hai, mami, repede la toilet, ca soseste caca"![]()
Cami - so, asta fu motivul de disparitie. Am vazut-o pe Sabina crestina. Fain, ca aveti biserica ortodoxa?. Frumusica foc ( nu mi-am dat seama cu cine seamana), insa Soficul m-a terminat. Arata ca o papusa. Ce par superb are! Parintii spirituali ai Sabinei sunt romani?
CamiM spune:
Virgi m-ai terminat cu "livrarea" urgenta..

da
Luanei..
ce fata isteata are mama!! Bravo voua!!
Sabina seamana cu taticul( asta e parerea majoritatii). Avem biserica ortodoxa (a grecilor) si in Atlanta avem si 2 biserici romanesti. Nasii sunt romani( foarte dragi prieteni - ii stim de mult si ne tot codim cine pe cine boteaza.. uite ca acum am reusit..
)
Sofia zice "tek bei much girl"
- (in traducere" thank you very much girl( girl sunt toate doamnele.. cel putin acum nu mai sunt toate "mama"
). Si a propos de perle: azi a fost cu tati in parc si la intoarcere eu o tot intrebam cum a fost si ce a facut si cum s-a jucat la care ea ma ia de mana si imi zice" let's go shoppi"...puteam eu sa nu ascult de fata..
asa ca dupa amiaza am tras o tura pe la magazine..pentru relaxarea fetei si deliciul mamei..![]()
Edit: trimite-mi si mie link la poze sa va mai vedem si noi.![]()
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
virgi spune:
Wapi - inteleg dspre gradinita asta, ca-i una de fite, unde sincer nici eu nu mi-as inscrie copilul. Presupun ca si tariful este o exagerare. Nu cred ca exista vreun copil la varsta asta, care sa nu impinga sau sa nu lovesca. Sunt la varsta cand au un simt al proprietatii foarte dezvoltat. "Asta e jucaria mea si daca incerci sa m-o iei trebuie sa lupt". Luana nu bate fara motiv, insa daca este provocata se apara cu tot ce gaseste. Presupun ca asa sunt multi.
Cum adica nu avem asistenta pe motiv ca cei din conducere sunt medici. In cazul in care unul din ei, pateste ceva, este sunat x, care-si lasa pacientii in spital si alerga spre gradinita? Imi si imaginez cum vine directorul dimineata si-i verifica pe toti la prima ora, sa vada care-i bolnav si sa-l trimita acasa.
Sper sa gasesti o gradi normala si sa-l lasi pe Stefanita in siguranta si nu in ultimul rand intr-un colectiv unde sa se simta la fel de relaxat ca acasa.
Andreea - ma bucur ca sunteti bine. Si Luana mai are cuvinte care nu le spune corect, insa incerc prin joc sa i-l repet de cateva ori. Insa mai face greseli, gen: "Tata este murdara. "Mami fierbe doi oua pentru toata lumea". Dar incet le vad auzi si folosi corect.
wapi spune:
Eu vreau sa-l dau la gradinita program scurt, doar pentru socializare, bona o voi pastra in continuare (pana la majorat daca se poate :)). El iese in parc zilnic, au program de stat pe afara, dar mi-ar placea sa mearga si-ntrun cadru organizat. Am mai identificat o gradinita, sper sa ajung sa o vad saptamana asta...
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
mikiion spune:
Wapiiti doresc sa gasesti ceea ce vrei. Dar cu asistenta sau fara, copii tot iau boli de la gadinita. Eu am trecut printr-o iarna si primavara de cosmar si stiu ce zic.Asa ca poate nu e o idee buna sa incepi iarna gradinita.
Regretul meu, e ca nu pot avea ca si voi, cele din Romania, o bona draguta care sa mi-l scoata afara si sa ma ajute . In astfel de conditii nu l-as fi lasat la cresa inainte de 3 ani.
Problema e ca , daca eram in Romania, in pozitia din 2004, nu mi-as fi permis bona, careia sa-i dau tot salariul meu....

Asa ca sa nu mai caut calul de dar in dinti....
Inteleg totusi ca nu e simplu in Bucuresti sa-l socializezi, chiar daca il duci zilnic in parc. Asta daca nu ai noroc de un parc foarte aproape.
Virgi eu nu stiu de ce am mereu impresia ca tu locuiesti langa Seul
E mare Coreea asta. Si foarte dezvoltata tehnologic. Tocmai am avut o prezentare despre utilizarea I T in lume, si copii coreeni au un calculator la 5 elevi, in clasele primare si 1 la 2 apoi. Aici cred ca e unu la 10-15
Despre pian, stiu ca el la moda, era si pe vremea mea. Mi-au luat ai mei si pianina. Pe care se asezase la adolescenta praful si toate papusile mele
Dar nu trebuie neaparat inceput foarte devreme. Asa zicea o fata de la Sezatoare canadiana care e profa de muzica. Era ce-i drept de vioara in special. Dar spunea ca se chinuie cu un copil de 3 ani sa invete o partitura, in timp ce cu unul de 5 ani, acelasi lucru il face intr-o o zecime din timp.
Carea preferata a lui Marc este acum un Atlas ilustrat, unde vede foarte multe animale, dar si obiecte din casa, tipuri de vehicule. s.a .
E pentru copii, si totul e foarte realist. Lui ii plac cartile realiste, nu cele care sunt foarte stilizate.
Cami felicitari pt Botez. Ai pus poze? Uf, serviciul asta, nu ma pot apropia de nici un site cu poze sau filme( sunt blocate), iar acasa nu am timp sa ma uit.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
ioana_p76 spune:
Dragi mamici, poate stiti ca noi am initiat pe forumul aspirantelor o campanie pt sprijinul reproducerii asistate si in prezent suntem la faza de strangere semnaturi prin petitia on line Sustinere pentru reglementarea legala a reproducerii umane asistate medical si introducerea procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate.
Fac un apel la voi sa ne ajutati, semnand petitia si inaintand link-ul catre ea mai departe in lista voastra de mess, pe mail, etc.
Acesta este link-ul: http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Va multumim anticipat!
Ioana 

animalutele mele iubite
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!