Livada in sarbatoare:cirese de mai-iunie 2006 (69)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Virgi merci de link, o sa le studiez incet, incet..
Despre zoo, pai nu e aproape nici la noi. El a vreo 100 de km de noi. Mai avem insa o mica zoo interioara, biodom se cheama, unde il putem duce mai des. ca e la 20 minute , aici in oras.
Dar Coreea nu are nici o zoo?

Sa stii ca eu cand iti spuneam ca ai material bun, stiam ce vorbesc. Ca am o fetita romanca , pe care o stiu cam de un an, nascuta tot in mai ca si Marc. Si am reusit sa vad difernta cand a fost la noi in vizita sau noi la ei. Din pacate doar de doua ori s-a intamplat asta.Dupa ce scene a facut Marc pe acolo nici nu cred ca ne mai invita. Plus ca are o casa periculoasa pt. marc, plina de scari, ca epe doua etaje. A fost si la ziua lui Marc invitata. Sa vezi ce cumintica statea si analiza jucariile lui Marc.....
In rest ne intalneam in parc. Pai Marc misca tot timpul, peste tot, nu statea la un an o clipa locului, mergea pe distante de 100 de metri cu o viteza......Se urca pe jocurile de copii , pe scari pe tobogan, la 13 luni.....Cred ca trebuia sa incep pe la 4-5 luni, cand statea si el locului.
Nu mai spun in casa, unde era mereu intr-o miscare. Fetita aceea, abia mergea pe la 13-14 luni, este foarte statica, calma, atenta la tine nu face nici o miscare brusca fara sa studieze inainte, nu pleca de langa tine.... Imi place mult de ea. Vorbeste mult mai bine decat Marc, insa nu ca Luana. E efectiv in graficul normal. care la varsta asta e asocierea verbelor cu substantive si ajective, in fraze f. scurte. Mi se pare foarte simplu de lucrat cu ea.
Eu am impresia ca tu nu realizezi ce avansata e Luana pt. varsta ei. E cu mult, mult deasupra celorlati copii. Nu ti-ai dat si tu seama in Romania despre asta? Cred ca o sa faca niste studii foarte stralucite.
Dar sa nu uitam ca nu toata clasa e premianta.
Revenind la Marc.
Eu imi dau sema ca anul trecut , ziua mea era divizata foarte prost. In conditiile care am alaptat pana in octombrie. Pierdeam f. mult timp cu alaptatul, foarte multa energie . Si Marc era genul care sugea 40 minute minimum la o masa, dormind , de 4-5 ori pe zi. Astea erau singurele momente de pace pt. mine.
In rest, stateam mult pe afara, unde il pazeam mai bine spus, ca mereu explora cate ceva.
De fapt asta e firea lui, explorator.
E adevarat ca se uita pe carti, dar doar seara il prin suficient de obosit sa-mi dea si atentie si sa aiba rabdare. Si atunci il mai apuca uneori sa faca prin tot patul, ca animalele pe care le vede.
revin mai tarziu ca am fost atacata

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

revin, ca am scapat de atacator
se joaca linistit la masuta......
De fapt nu stiu ce mai am de spus. Doar ca o sa il duc pe Marc la un fel de gimanstica pt. bebelusi. Sper sa prind locuri, ca e foarte cautata. Ca sa-i mai folosesc din energie in lunga iarna de pe aici.
http://www.letourdumondedekaribou.com/photos_video/video2.html

Nu ca as fi avut vreo vara ...A fost foarte ploioasa, spre deosebire de cea de anul trecut cand nu a plouat mai deloc.Si mi-am permis sa stau si 6-7 ore pe zi pe afara.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Miki, dar n-ai pierdut nimic cu alaptatul.. Dimpotriva, poate de aia e atat de bine dezvoltat si seamana cu un copil de 3-4 ani. Faza e ca unii copii acumuleaza mai bine cand sunt mici, altii recupereaza mai incolo.. E bine ca ai sesizat, si ca acum te-ai decis sa stai mai mult cu el, conteaza prezenta mamei mai mult decat a altor copii.
Eu aveam un doctor platit, cred, nici stiu exact.. Dar daca voiam sa fac investigatii mai mult, cred ca-mi trebuia o asigurare mai tare..
Revin..

Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Mikiion m-am uitat si eu pe test si probabil sunt erori de traducere: de ex
43. Mananca incet in timpul somnului de dupa-amiaza. :), iar unele mi se par exagerate : Mesteca si inghite numai substante comestibile sau Copiaza un cerc.
Eu zic ca depinde si cand ii faci acest test, daca i-l faci mai aproape de varsta de 3 ani, rezultatele vor fi mai bune. Ma straduiesc si eu sa devina mai autonom, dar n-am reusit decat sa-si scoata singur sandalele dupa ce-i desfac eu cureaua, si se straduieste sa-si dea pantalonii jos. Pana la a ne pune jacheta, haine etc. mai e cale lunga.
Cred ca nu trebuie sa uitam ca ei se dezvolta diferit si in salturi.

O saptamana placuta!

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Wapi da nu e foarte stralucit tradus. Dar nu l-am gasit in limba originala. Pe mine m-a interesant sa vad la limbaj dezvoltarea, si mai ales ceva legat de limba romana. Ca nu pot analiza cu un test care trateaza un copil de limba engleza, ca sunt diferente mari gramaticale . Si partea aceea mi s-a parut refacut in stilul limbii romane. O sa incerc sa fac rost din Romania, de la matusa mea educatoare, de o grila de evaluare de la gradinita. Sa vad daca au asa ceva.Vazusem pe o lista de bebelusi mai mari ca discutau despre existenta unei evaluari pedagogoce la gradinitele romanesti.
Si in ce priveste capitolul autonomie. Nu e absolut relevant pt. tipul de educatie clasic romanesc. Care se deosebeste enorm de cel nord-american.
Aici incearca sa-i faca autonomi foarte devreme, ceea ce se contrazice enorm cu stilul mamos al romanilor. Si de fapt si a altora.
Dau un exemplu, intre 14-19 luni Marc a fost la timp partial, 2 dimineti pe saptamana, doar ca sa-l socializez si sa-l adaptez , la o gradinita in mediu familial.( Adica, in casa unei persoane, fara studii de specialitate, doar cu experienta la crescut copii Adica au niste studii, dar cateva luni de curs nu se compara cu studiile adevarate care aici sunt de nivel facultate. Insa e mai usor de integrat copilul intr-o astfel de gradinita, ca seamna cu a trimite copilul la bunici. Iar copii au varste diferite, uneori printre ei fiind si copii educatoarei... Sunt avantaje si dezavantaje, altadata despre ele.)
Educatoarea era localnica, si avea niste pretentii de autonomie de la Marc foarte mari. Adica sa mance singur la 15-16 luni.Sa ridice piciorul ca sa fie incaltat.... Si Marc manca singur!!!! Apoi vine mama( pt. 2 luni) Si dupa o luna, imi atrage atentia educatoarea ca Marc astepata sa fie hranit. Deschide gura ca o pasarica si astepta lingura in gura... Atunci am avut revelatia ca mama mi-l invatase asa. Si i-am interzis mamei sa-i mai dea in gura. Nu ca facea saraca ceva foarte rau, ca ei i se parea normal asa. Dar Marc traieste aici , nu in Romania. Si trebuie sa se descurce ca ceilalti.
Apoi in ianuarie l-am dus la o gradinita adevarata. Cu 12 copii in grupa( maximul e 16 dar nu e plina grupa ) la 2 educatoare. Toate, dar absolut toate emigrante. Din Liban, Africa de nord, Argentina, mamoase ca si romanii. Si Marc a luat-o iar pe panta inapoi. Adica iar asteapta sa fie hranit, ca educatoarele nu stau dupa el , ca e foarte lent. Il ajuta, ca sa mance mai repede.. Mai ales ca in timpul nenumaratelor lui boli din iarna trecuta, am inceput si eu sa ma rog de el sa manance. Sotul mai ales, il cocoloseste tare.
Asa ca acum scena e de felul asta, Marc ia lingurita, furculita plina de mancare , o intorce spre gura lui , si in pozitia asta mi-o da mie ca sa i-o bag in gura!!!!E distractiv nu alta. Insa daca nu am timp sa stau langa el, si vede ca nu are slugi, atunci isi baga si singur lingura in gura.
Despre imbracat, dezbract. Mai bine sa nu-ti doresti. Ca Marc cand e nervos, ma chinuie cu imbracatul. Adica eu ii pun un picior, si cat ma chinui sa-l pun pe celalalt, el isi scoate pantalonul....
Of, iar m-am lugit, ce vroiam sa spun, ca trebuie privite critic, orice test, pt. ca ele sunt facute de americani, mai ales, pt. americani. Dar eu incerc sa extrag de acolo doar ce-mi place.

PS. Greu mai scriu, cu greseli, ca eu ma plimb intre trei tastaturi diferite. Si tastele nu sunt in acelasi loc pe toate....Sorry.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare!

Avem o mie si una de probleme pe cap. Abia maine mergem sa vedem noua casa. Stam de mai bine de o saptamana cu toate in cutii. Trebuie sa ne mutam cat mai curand ca nu mai rezist.

Mihaela - asa cum a spus si wapi toti copiii se "dezvolta diferit si in salturi". Noi am avut viteza doar la vorbit, ca le restul suntem 0. Si ea ca mers la 14 luni. Nu stie sa se incalte/descalte, inca nu manaca 100% singura, tot eu ii bag pe gat cu lingura. A mai facut un pas cu pampersul ( am scapat de el), insa e mult mai greu pentru noi. Pe langa faptul ca ne trezeste nopatea sa bea lapte, acum ne mai trezeste de 2-3 pe noapte s-o ducem la pipi. Am incercat sa-i pun pampers noaptea insa nu mai poate sa faca decat la WC. Eu nu pot sa spun decat ca mi-a fost foarte bine cand facea in pampers. Mi-a terminat spatele cu urcatul pe buda de n ori, apoi cu urcatul in cada s-o spal la fundulet etc.
Astazi m-a taxat toata ziua. Dimineata i-am dat sa pape cereale si cateva gurite de banana. La vreo 5 min, o intreb daca vrea sa manace cu mine un snitel. Ea: " am mancat o data astazi, ajunge". Plec cu ea sa cumpar ceva si cum magazinul era aproape de casa, n-am mai legat-o in scaunul de masina, am pus-o asa. La primul speebump, a cazut din scaun pe bancheta. Ea: " n-ai fost atenta mami, nu-i asa?"
Imi reproseaza orice, ba ca nu-s atenta, ba ca n-o leg bine etc.
Astazi a venit cu o carte despre animale si m-a intrebat ce manaca fiecare animal, printre care ce mananca broasca?: N-am stiu ce mananca broasca.

Am fost la Zoo aici, un Zoo unde am gasit o rata, o gasca, un caine si o pisica. Am inteles ca mai au si altele insa departe de noi.

Mi-a placut mult link-ul cu gimnastica pentru copii. O sa incerc sa fac si eu cu ea. Mi-ai dat o idee buna.

Cami - ai plecat in vacanta?

Adriana - nu ne povestesti cum e la voi? Mai stati acolo? Parca spuneai ceva de 2 luni.

Mergi la inceput

adriana m-am exprimat cam nefericit. Nu e rau ca l-am alaptat. Ma refeream ca, ocupam mult timp alaptatului si nu aveam cand sa mai fac si jocuri educative asa cum ar fi trebuit.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Nu stiu de ce, dar activitati gen: imbracat sigur, incaltat, mancat singur nu mi se par foarte importante. Eu sincer nu i-am cerut niciodata sa faca asa ceva, cum pana luna trecuta n-am pus-o pe WC/olita. Le va invata din mers, toate la timpul lor. Cum stie sa manace singura ciocolata, daca ar dori ar putea manca orice. Dar ei nu-i place sa manance. Astazi surprinzator mi-a cerut sa-i dau portocala. Si i-am dat o felie in mana, evident ca mi-a pus-o in brate si mi-a spus sa-i scot pieliza, ca asa nu e buna. Zis, saru'mana ca o mananca si asa.

Mergi la inceput

Virgi daca reusesc sa prind loc, o sa iti povestesc cu o sa fie. Incepem prin septembrie. Inscrierea se face pe net, de genul primul venit, primul servit. Deci nu e loc de alte aranjamente.

Pacat ca nu aveti zoo mai aproape.Nici la Seul? A fost impresionant pt. Marc. La inceput s-a speriat de hipopotam, ca era imens. Si puteai sa-l vezi si pe sub apa, printr-un geam. La fel de elefant, initial s-a speriat. Pt. ca pt. el , animalele erau mici ca la televizor. Apoi si-a revenit. Cel mai mare succes a avut insa un soricel....

Si apropo, broasca mananca muste!!!!Insecte......

Cred ca o sa raman singura cu pampers pe aici. Eu nici macar nu am incercat. O sa vorbesc cu educatoarele daca sa incercam. Ultima oara mi-au zis ca nu e inca pregatit..... oricum baieteii se obisnuiesc mai tarziu decat fetitele.

Si de mancat....Il vezi pe al meu de 14 kg jumate....dar nu inseaman ca el manca bine, corect, si diversificat. Si mie imi refuza fructele. Uneori o banana mai accepta. Si mai manca mere la gradi, dar nu si acasa. Si daca ii introduc iaurt cu fructe, de la danone de ex. ii starnesc imediat diareea. Asa ca nici solutia aia nu-i buna.
Ciocolata nu i-am dat, si nici nu-i place gustul de cacao in prajituri. Ceea ce e bine . O sa incepa si el la un moment dat.....Dar e suficient de agitat si asa.
La zoo am fost la restaurant, gen fast-food, ca nu era altceva.( ca eu idioata am uitat gentuta frigorifica cu macarea lui in frigider, acasa) Si a mancat crenvusti cu mustar!!!el nu gustase pana acum mustar ...Ciudat e ca i-a placut acolo, dar pe cel de acasa( de buna calitate) nu l-a acceptat. Ar manca cartofi prajiti toata ziua, dar doar ce-i de la magazin. Daca ii fac eu nu-i place.
Ii place tot ce e cu smantana, sos de spaghete cu pui si smanatana de ex, cartofi noi cu marar cu smantana.
Am observat ca au inceput sa iasa maselele din randul doi. Cred ca de aia era asa de agitat si miorlait. Nu avea otita cum credeam eu.
Asta ca sa va dau idei.

Spor la mutat.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

salut!! am revenit si noi in livada.
Am terminat si cu musafirii si cu botezul si acum incercam sa ne reintram in normal.. rutina noastra cea de toate zilele. A fost fain si ne-a placut.
Botezul a iesit super fain: Sabinuta a fost super cuminte (nici nu a plans cand a bagat-o in apa) a plans dupa ce a scos-o preotul din apa.. ei ii placea la "baita") dar putin si apoi a dormit vreo 5 ore de intrasem la idei.. Avem si poze la link-ul de la semnatura daca aveti chef.
Sofia a fost in al noualea cer ca avut o groaza de prieteni la joaca si luni am fost sa vedem acvariul din Atlanta - m-a zapacit cu pestii...

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput