Clubul moldovencelor de peste Prut (57)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Buna fetelor.

Alina - sper sa-ti treaca inflamatia de la ureche, stiu ca e tare aiurea.

Cornelia -si eu ma alatur la propunerea lui Alincav, zii barbatelului sa ia un uscator, e super bun, noi in Bahrain am avut. Cind imi fata "leoaica" neaparat o sa-mi iau si eu.

Noi am avut saptamina trecuta aproape o caldare jumate de capsuni si am mincat-o toata. De data aceasta nu mai incape atit si am hotarit sa fac dulceata. Cu ciresile parca nu vreau sa experimentez, mai ales ca nu prea imi arde sa pun vre-o 5 kg de zahar. Mai bine, cum zici tu, le maninc asa.
Dulciata cea de capsune am facut dupa receta Nataliei, 1kg fructe - 0.5 kg zahar, si a iesit cam moale, i-am adaugat un pic de gelfix de la dr.Otker si parca s-a intarit. La gust e super buna, asta ca sa ma laud .

Si acum sa ma mai laud si cu fata. Azi de buna voie a mers la gradinita. A facut ochi si eu ii zic, hai la gradinita si ea tusti din pat si hai la imbracat. Acolo s-a salutat cu educatoarea si citiva copii si a plecat la joaca, eu am mai ramas sa vad ce face. Cind a venit timpul sa intre in grupa zice "mama hai, eu ma duc sus" si mi-a dat pa-pa. Iaka, da eu imi faceam griji. Educatoarea a zis ca azi le vin de la teatru, sper sa-i placa.

Uf, da eu m-am intins la scris ...

O zi buna.



-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trin spune:

Buna!

Vad ca e buna activitatea pe aici, mai ales de cand Lucia e back on track.
Eu urmez rutina zilnica servici-casa, dar in week-end-uri incercam sa mai introducem o pata de culoare in activitati. Prin urmare, am fost la Hunedoara, la Castelul Huniazilor, la manastirea Lainici si la Tg. Jiu - am admirat operele de arta ale lui C. Brancusi. Locurile din zona (traseul) sunt absolut spectaculoase, desi se fac cam 6 ore de mers. Cand va mai cresc bebelicii, puteti sa mergeti sa le aratati un castel in toata legea (desi pe interior putin ce s-a pastrat).

Azi e meci important Romania-Olanda. Desi nu sunt un suporter inflacarat, imi doresc si eu sa iasa Romania in sferturi. Ma duc sa pun sampania si caviarul la rece.

O seara frumoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna seara!
Elena zice ca s-a inbunatatit situatia noastra....hmmm nu se vede!

Va invit sa-mi vedeti fata-umblareata!Am pus un filmulet pe privat in albumul Olivia-aprilie2007(hm trebuie schimbata denumirea,o

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Buna,buna.
Trin,ce fain we ati avut,atitea ati reusit sa vizitati.Si eu mi-as dori sa fiu pe acolo,d-apoi copiii.
Alinka, ce scumpa e Olivia, fetei umblarete.
La mine copiii au inceput sa mearga la un an,si pentru mine e surprinzator sa vad copii de 9-10 luni umblind.
Lucia,o si un pentru Lauras.Sa fie tot asa si mai departe,bravo.
Cind ziceai "sa fete leoaika" eu m-am gindit ca la mine ar trebui sa fete scroafa,adica pusculita

Fug si eu la culcare,pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Neata!
Ce mai fac fetele?
Slabuta miscare!!!

Lucia, bravo Laurei ca e incantata de gradi, sa tina tot asa!

Elena, te invidiez ca poti calatori, as pleca si eu!Mai ales sa vad locuri frumoase, avem multe de vazut in tara asta, si in afara!La noi in familie, numai eu sunt cu idei de calatorii(momentan cu idei), ca Sasa deocamdata e cu alte ganduri in cap.

Am fugit la treaba!

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Buna

Degeaba imi laudati fata. Nu vrea sa faca nani la prinz si gata. Face o isterie de nu doarme nici un copkil din cauza ei. E foarte categorica, nu merge nici la un compromis, sta ferm pe pozitii ca nu face nani la gradinita si gata. Nu o pot cumpara cu nimic.
M-am saturat sa fug in toata amiaza s-o iau acasa. Nu inteleg, nici educatoarea/dadaca nu pot sa gaseasca un ac de cojoc, sunt sigura ca nu e primul copil de asa gen, cum i-au linistit, nu cred ca indata chiama mamele, sau le convine sa stea cu mai putini?
Nici eu ca mama nu stiu ce "podhod" sa am la ea. Voi cum ati procedat in asa situatii?

Si ce ma mira e faptul ca merge cu mare drag la gradinita, de la jumate de cartier fuge ca a vazut/auzit copiii afara. Se joaca foarte activ, maninca bine da iaka faza cu somnul nu merge .

Sanatate si numai bine.

-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Lucia, dar nu le poti ruga pe educatoare sa-i dea Laurei ceva de lucru pe timpul somnului? Sa-i gaseasca o ocupatie linistita, sa stea cumintica. Sau sa-i spuna sa stea pur si simplu in pat, fara sa doarma, eventual sa-si o jucarie de plus preferata de acasa. Daca iei un copil cu zurba, nu obtii nimic. Stiu foarte bine ce inseamna un copil incapatinat, am un exemplar acasa.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

Salutare.
Sa va zic ce am eu cu papusa. Deci prima saptamina nu a plins, acum ca a vazut ca aproape toti pling, si cum pling cum sunt alintati, hai si ea sa plinga, no tine mult, dar plinge.
Lucia si a mea nu dormea la gradi, dar i-am dus pernuta ei, ca o apucase dorul, am observat simbata, ca nu se despartea de pernuta, si la socri duminica tot cu pernuta mio pers, deci asta era motivul, avea grija sa no uite acasa, acum iam duso acolo, acasa mai are una si nu imbla cu pernuta dupa dinsa, vineri so iau si o so spal si luni io duc inapoi. Incearca si tu sa-i duci ceva ce ei ii place.
Lilia, ce se mai aude la voi? Sper ca nu esti suparata pe mine.


doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157601403631242/" target="_blank"> 8, www.flickr.com/photos/7297231@N05/1113189888/in/set-72157601434403497/" target="_blank"> 9, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157602687181824/?photo_deleted=1740457215" target="_blank"> 10
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Fetelor, eu va sfatuiesc sa aveti rabdare, cu toate ne dorim ca din prima zi copilul sa se obisnuiasca cu schimbarea asta brusca, dar nu cred ca se poate. Unii copii tipa, lesina de urlat, cand ii lasi la gradi, altii nu mananca, ceilalti nu vor sa doarma de frica ca pierd ceva. Cred ca sunt foarte putini copii care se obisnuiesc din prima. La mine Alex cat de sociabil e, a urlat primele 2 sapt. Asa ca eu zic ca incetisor se vor obisnui, si vor dormi fetele, ca toti ceilalti copii. Educatoarele astea nu vor sa se complice prea mult, lor le trebuie copii care stau si tac, nu fac prostii, mananca fara sa se murdareasca, dorm la comanda, si daca se poate sa fie bolnavi si sa stea acasa cat mai mult. Asta e parerea mea dupa experienta gradinitelor de 3 ani.

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alegrutza spune:

Alinkav, ti-ai luat covorul Basarabia din Bucuresti (stiu ca au si aici sediu) sau l-ati adus din Md ? Cum sunt preturile ? Of eu nu mai vreau nimic deskis la culoare pe jos, mi-am luat gresie deskisa si e un dezastru, se murdareste la fiecare picatura de apa, sper ca, covoru’ nu se va murdari asa usor…
Felicitari pentru progresele bebelinei, intr-adevar e neobisnuit ca merge de la 10 luni, pe de alta parte eu ma bucur ca Oliver abia acum a inceput, ca se agata de toate-celea, insira rufele murdare prin casa, umbla cu incaltamintea altora peste tot, ce sa mai tre sa fii cu okii in 8 !
Ce super ca ai scapat de grija cresei, fine ca mama ta poate sta cu ea, mai mare noroc nici nu se poate, si pt tine ca stai linistita, si pt bebelina ca sigur buni are mare grija de ea.
Lucia, ma bucur ca Laurash s-a adaptat la gradi, poate in prima zi a vut doar emotii.Cu dormitu' poate exagereaza educaatoarele, ca sigur nu te kemau daca ziceai ca esti la serviciu, poate profita ca ai posibilitatea sa vii s-o iei.
Foarte frumoase pozele de nanashie. Ma bucur ca v-ati distrat bine la tara, si inca si sport.Hmmmm, ce pofta mi-e de niste ciresele si capshunici…
Tania, ati mai facut rafting in we ?
Referitor la Grecia:nu ca mergem des, doar ca dupa 3 veri consecutive de concedii acolo, parka vrei ceva nou.Nu pot sa zic ca am vazut Grecia, ca la mare nu e cine stie ce de vazut, ziceam doar ca m-am plictisit de aceleasi locuri,mi-ar placea sa ajung pe la Atena sau…Frumoase pozele tale!
Davina, merci pt complimentele la adresa odorului.Uf la bunici sta deja de prea mult timp,abia astept sa revina acasa dupa concediu voi sta eu cu el, abia astept!!! Eh si te-a convertit madama la noua religie ???:))
In concediu, mergem noi 3+parintii+fratele meu. Felicitari pentru cei 5 ani de mariaj, cred ca si Cornelia tot 5 face,nu ?
Natalia, deja ai flacau, vrea un ornament sobru,nu-i mai trebuiesc masinute sau altele pt copii mici :)Nu stiam ca in Bucuresti a fost vreme uryta, cand ne-am intors nu mai puteam respira de cald ce era, eram chiar si cu o bluza groasa pe mine, ca serile pe langa Marea Nordului sunt super-super reci,ba kiar si ziua ma miram de cum se imbraca lumea, cu paltoane de toamna, era mai frig, de acord; dar nici kiar de fular.Mi-au placut locurile vizitate, insa oamanii mi s-au parut reci, ne-a mai intarziat la plecare si avionu 3 ore si abia asteptam sa plec, nici nu se compara cu ce simteam cand m-am intors din Italia, atunci ma apucase nostalgia ca as vrea si la noi sa fie asa, iar acum mi se facuse un dor de casa, iar mie rar mi se face dor de locuri (neincluzand oamanii)…
Diana, merci, sper si io cat mai repede sa se rezolve (adica sa n-a apara ceva neprevazut), e super nashpa sa nu-ti poti vedea copilu in fiecare zi:(Ma bucur ca Elenutei ii plce la gradi, un pupic pentru ea ca e fata cumine si nu plange.
Alincic, toata lumea imi zice ca seman cu mama, mie parca nu-mi pare, dar cred ca sunt subiectiva ;)Pe tine te-a tras curentul sau cum ai prins infectiile la ureke ? Trateaza cu maxima seriozitate, problemele la ureki se agraveaza tare repede.
Aliona, mult succes la examene, dupa cat ati invatat cu siguranta veti iesi buni specialisti.
Cornelia, noi plecam vinerea asta, mergem cu masina de data asta(cat am mers singuri am fost doar cu transportul inclus), eu in nebunia mea as fi fost de acord si cu autobusul, numai sa mergem, ca numai noi 3 cu masina m-as teme mai ales ca sotul nu-i obisnuit sa conduca noaptea si inca pe distante asa de mari (850 km/directia) , dar si-au gasit timp si ai mei asa ca o sa mergem cu totii. Ziceai de costuri, noi pt cazare dam 85 euro/cazarea (camera are si kichineta echipata si cu plita si cu fridge si vase), drumu’ din buc costa cam 20 euro/pers calculat la 5 persoane, data trecuta mancam cam o data pe zi la resto, in rest in camera,sunt supermarketuri mari poti cummpara de toare, iar la resto felu’ doi costa cam 5-6 euro.De viza nu stiu, cred ca cel mai usor se obtine daca mergeti cu o oferta de la o agentie de turism moldoveneasca, ca au ei canalele lor de facilitare a obtinerii, desi preturile la excursii pot fi mult mai mari.

Elena, bine ai revenit, cand ne pui pozici din excursie ???
Din pacate Romania a pierdut, n-au jucat nimic ; mi s-a parut ca olandezii practic ii invitau sa inscrie, ca normal preferau sa mearga mai departe cu Ro decat cu Italia sau Franta, dar n-a fost sa fie…


www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sa o ajutam pe micuta Sonia!
Iata-l pe
Delfinelul OLIVER -25.04.2007
www.facebook.com/album.php?aid=40383&l=f9dd7&id=564320406" target="_blank">poze noi
www.facebook.com/album.php?aid=43130&l=b9f9c&id=564320406" target="_blank">poze noi2

Mergi la inceput