Puiuti de Randunici 2008!! (35)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

LA MULTE LUNISOARE SI ANI pentru puiutii Andrei( ginerele meu ) de Giani , Rebecca de Monica si Antonia de BItza!

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

ma bucur ca v-a distrat filmuletul!
Clau, daca se poate, pe unde e umflat si nu e rana, da cu diclofenac sau voltaren sau alt antiinflamator, sigur ajuta si ptr calmarea durerii!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

quote:
Originally posted by clauclau

LA MULTE LUNISOARE SI ANI pentru puiutii Andrei( ginerele meu ) de Giani , Rebecca de Monica si Antonia de BItza!

POZE

POVESTEA NASTERII

Clau multumim pentru urare ....la fel si lui Nicolconte

Maine o sa mancam tort surpriza, ca azi nu este tati acasa si nu avea rost sa cumpar....am sa pun poze....pupici....ne ducem si noi la biserica sa aprindem lumanari si sa votez eu.
Vineri am fost si noi la un mic control....buburuza mea are 5,550 kg si 57 de cm.Urmeaza sa facem vaccinul saptamana asta....si sunt in dilema drl. de famailie mi-arecomandata Pentaxim +Engerix B iar docotrita pediatra Infarix hexa.Eu as merge pe mana dorcotritei....voi ce parare aveti???
Stiu ca s-a mai discutat subiectul asta dar eu cum nu am timp sa citesc ........as prefera sa aud 2 vorbe d ela voi.

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

http://www.flickr.com/photos/21646834@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Am intrat si eu repejor sa va salut si sa scriu cateva randuri. AM citit din urma, mai putin capitolul curent. Tot in "priza" sunt.

In primul rand, LA MULTI ANI, KYA!!! Cu un pic de intarziere, dar cu toata inima iti doresc sanatate si multa fericire alaturi de familie. Recuperare rapida sotului!

Am vazut ca Simonette si Roxana vorbeau de cereale pentru bebe si sunt de parere ca nu sunt bune. Eu mi-am format o alta convingere, bazata pe practica de aici si pe ce am mai citit. Cerealele sunt o foarte buna optiune pentru a incepe diversificarea din mai multe motive:
- nu sunt atat de "dure" pentru stomacelul lor crud, sunt mai bine tolerate decat fructele (sucul de mere/morcov). In special cerealele de orez sunt mult mai ..."intestine friendly" cum spun americanii, pentru ca nu contin gluten, au continut redus de proteine, dar continut mare de carbohidrati
- au mare valoare nutritiva/ cantitate mica, ceea ce inseamna ca nu e nevoie sa le umpli stomacelul pentru a-i satura pe bebei
- sunt imbogatite cu fier, de care bebeii au multa nevoie
- sunt mai putin probabile sa provoace alergii

Acum...scrieri despre diversificare sunt gramezi! Timp sa avem sa le citim. Si normal, fiecare ia o decizie personala.

In legatura cu laptele din tzitzi. Si eu am sanii moi in timpul zilei. Laptele nu se mai stocheaza in sani, el se produce instant, in momentul in care incepe bebe sa suga. Si e normal sa fie asa, pentru ca deja s-a instalat o anumita rutina in alaptare si sanii stiu ce au de facut, cat si cand sa produca. Cea mai buna dovada ca bebe mananca destul este faptul ca ia in greutate. E normal sa ne intrebam mereu daca e destul lapte, si pe mine ma mai apuca. Dar cand vad cum pune carnita pe el si ca doarme bine, ma linistesc imediat.
De asemenea, Bubu spunea ca de la 6 luni laptele nu mai e asa de hranitor. Laptele este hranitor in continuare, dar nu mai este 100% suficient. Pe langa lapte, care ramane principala sursa de hrana, bebe are nevoie si de solide (cereale, fructe si legume, mai tarziu carnita). Se pare ca laptele matern isi schimba in timp compozitia, tocmai pentru a indeplini cerintele nutritive ale copilului. Dupa cum stim, se recomanda alaptarea copilului cel putin 1 an (cine poate, desigur).

In legatura cu dormitul pe burtica, poate e cam tardiv subiectul dar nu mai tin minte daca mi-am spus si eu parerea. Aici se duce o intreaga campanie importiva dormitului pe burta in primul an de viata. In toate cartile, pliantele, instructiunile de la spital etc scrie mare "Back to sleep, tummy to play" - Dormit pe spate, joaca pe burta - Acesta este numele campaniei. Asta pentru ca dormitul pe burta este principala cauza de moarte subita - SIDS (nu vreau sa sperii pe mineni, Doamne Fereste). Se pare ca dormitul pe burta era recomandat pana prin anii '90, pentru ca se credea ca reduce riscul de sufocare cu propria voma. In urma statisticilor, multi copii au murit in timp ce dormeau pe burta. Nu are nimeni o explicatie clara pentru SIDS. Pur si simplu copilul inceteaza sa mai respire. Se incearca totusi prevenirea prin diverse metode, iar numarul 1 este sa dormitul pe spate.
Va recomand insistent un scurt dar foarte interesant articol cu privire la dormitul pe spate vs. dormitul pe burta Articolul este de pe site-ul American SIDS Institute, dedicat studiului sindromului de moarte subita WWW.SIDS.ORG

Pentru cine nu are timp sau stapaneste mai putin bine lb. engleza, sa-mi dea PM si promit sa traduc. Insist cu acel tabel comparativ, pentru ca mi se pare extrem de important de stiut.

Va pup pe toate, as avea mai multe de zis si de raspuns personal catorva randunele, dar va implor sa ma scuzati daca o sa o fac alta data. Azi e Father's Day si am de pregatit cadou si copt o paine cu banane (favorita sotului)

Sa aveti o duminica frumoasa! (ce a mai ramas din ea)

Vio, mamic fericit de bebe Sean Adam (16 martie 2008)

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Ariel sa-ti traiasca micul crestin!

Clau vezi ce faci cu piciorul. Poate ar trebui sa-ti faci o radiografie daca zici ca bolovanul era o bordura si te doare si ti s-a umflat grezna.

ursule succes la examen si sper ca nu faci cu cu profa pe care am avut-o eu, caci la ea ori stiai ori picai.

sovi ma gingeresc! Am in fata un pahar si e tare buuuuuuun.
In privinta epilatului cu ceara orientala insa, am inregistrat un rasunator esec. Daca viitore cand prepari compozitia poate masori exact cat zahar si cata zeama de lamaie. Poate de aici mi se trage.

Vio cum e painea cu banane?
Eu am la facut a french bread. Dar o face masina nu eu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bitza037

quote:
Originally posted by clauclau

POZE

POVESTEA NASTERII

Clau multumim pentru urare ....la fel si lui Nicolconte

Maine o sa mancam tort surpriza, ca azi nu este tati acasa si nu avea rost sa cumpar....am sa pun poze....pupici....ne ducem si noi la biserica sa aprindem lumanari si sa votez eu.
Vineri am fost si noi la un mic control....buburuza mea are 5,550 kg si 57 de cm.Urmeaza sa facem vaccinul saptamana asta....si sunt in dilema drl. de famailie mi-arecomandata Pentaxim +Engerix B iar docotrita pediatra Infarix hexa.Eu as merge pe mana dorcotritei....voi ce parare aveti???
Stiu ca s-a mai discutat subiectul asta dar eu cum nu am timp sa citesc ........as prefera sa aud 2 vorbe d ela voi.

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

http://www.flickr.com/photos/21646834@N06/

beeey, si noi v-am urat la multi ani, inca din pag 1!!!
nu ne dai si noua pozele de la intalneala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Mai zic una si ma duc:

Pericolul la care este expus copilul cand doarme pe burta NU are la baza faptul ca isi intoarce capul singur sau ca e suficient de dezvoltat ca sa nu stea cu nasul in saltea!!
Multe suntem tentate sa credem ca daca bebe poate sa scoata nasucul din saltea singur, e OK sa-l punem pe burtica. De fapt e mult mai complexa treaba.

Gudinde, eu nu sunt mare bucatareasa, si mereu ma feresc de tot ce inseamna copt, coca, aluat. M-a batut la cap sotul meu 1 an intreg sa-i fac si lui Banana Bread, ca e mare fan. Si intr-un final am cedat. A iesit bestiala si nu e greu deloc de facut. Eu folosesc reteta asta , dar am adaugat si multe nuci pisate = super bun.
Vezi ca ai si optiune de vizualizare a cantitatilor in sistem metric
Succes! (daca te hotarasti sa faci)

Vio, mamic fericit de bebe Sean Adam (16 martie 2008)

MIRACOLUL DIN VIATA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Violeta, Doamne fereste, ce spui tu acolo de dormitul pe burtica! Rebecutza numai asa doarme noaptea de cand era micuta...Nu am acum timp sa citesc, dar cu prima ocazie o s-o fac cu siguranta! Despre cereale si eu am o parere buna si o sa-i dau fetei, la fel am facut si la Razvanel.

Gudinde, , multumesc de grija. sper sa nu fie grav pentru ca atunci cand merg pe jos ma simt foarte bine, mai rau e la repaus sau dupa putin repauz cand merg iar. Si este putin umflata glezna, dar nu exagerat. Promit ca daca nu e mai bine in 2 zile merg la doctor.

Am motait si eu putin pe canapea, e mult mai bine acum. Ai mei inca dorm de la 13.30! Boierie nene!

POZE

POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

vio in mare parte stiam despre dezavantajele dormitului pe burta, noroc ca lui Matty nu-i place deloc pozitia asta!!! oricum, eu apreciez ca ne tii la curent cu 'politica' de acolo, prinde bine, multumim!! voi cand incepeti diversificarea?..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Vio, de acord cu ce zici tu, atat despre cereale (si eu ii voi da Iuliei, mai ales ca ea numai supraponderala nu e ) cat si despre dormitul pe burta. Eu o pun acum pe Iulia pe burta cand e FOARTE treaza, numai ca sa exerseze ridicatul capului si umerilor, pt ca ea inca nu-si tine capul. Daca cumva adoarme, o intorc imediat pe spate.
Bitza, LMA Antoniei, pofta buna voua la tort si majoriattea am facut Infanrix, in afara de mine si parca de Cami 33 nu s-au raportat nici un fel de probleme. La Iulia a fost plans mult, a durut-o piciorusul, subfebra seara si agitatie dar a doua zi era "ca noua"-deci nimic grav. Se pare ca e cel mai bun.
Am fost la vot cu Iulia in marsupiu ; acvolo aia din comisie care se plictiseau ca nu era nimeni au sarit toti "Uite ce bebelus draguutz", etc; eu le-am zis ca i-ar fi putut da si ei buletine de vot.... Simo, nu esti indiscreta: la capitala cu BLAGA iar la sector nici sa mi se taie mana nu l-as vota pe Vanghelie!Apoi am luat carutul si am facut prin cartier o plimbare extraordinara; era super-placut, teii sunt in explozie si eu ii ador si am mers numai pe mijlocul strazilor si nu ne-a deranjat NICI O masina, parca au intrat in pamant toti! Superb.

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput