ce trebui facut pentru a pleca cu bb in RO
BUNA SEARA TUTUROR!LOCUIESC IN ITALIA SI AS VREA SA STIU CE TREBUIE FACUT PT A PLECA CU BB IN RO PT O SAPTAMNA SI PENTRU A MA PUTEA INTOARCE INAPOI CU EL, CUI TRE SA MA ADRESEZ? SAU CE ACTE IMI TREBUIESC..ASTEPT ORICE INFORMATIE,
VA MULTUMESC SI MULTA SANATATE!
Raspunsuri
Otiliav spune:
Uite citeste aici si eu voi fi in aceeasi situatie, doar ca tu mai ai putin si nasti. Sunt convinsa ca fiind atat de multe fete in Italia vei gasi mai usor unde exact trebuie sa mergi.
Bafta!
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana
15+ BB2
ama1357 spune:
buna!
in primul rand nastere usoara
am inteles ca vrei sa stai in romania doar o saptamana, iti scriu in ordine pasii care trebuie sa-i faci:
1.) declaratia copilului sa o faci la sediul central al localitatii in care locuiesti, astfel primesti imediat (pe loc) certificatul de nastere al copilului si extrasul "plurilingue"... daca faci declaratia la sediul spitalului care nu apartine de municipiul in care ai tu rezidenta poate dura foarte mult pana poti obtine un astfel de document. (daca esti in roma, sediul central este pe langa bocca della veritŕ)... gratis
2.) cu extrasul plurilingv mergi la prefectura pentru apostila, se da pe loc (in roma este pe via ostiense)... gratis
3.) un parinte trebuie sa se prezinte la ambasada pentru a face transcrierea certificatului de nastere, iti trebuie programare ceruta la adresa consulara@roembit.org, daca apartineti de roma mentionand numele persoanei care se va prezenta la ambasada si serviciul solicitat si eventual perioada in care preferati programarea.
actele necesare:
* certificatul (extrasul) de na#351;tere italian pentru uz extern (modelul plurilingv), cu p#259;rin#355;ii, apostilat de prefectura local#259;, în original #351;i copie;
* declara#355;ia pe proprie r#259;spundere privind inexisten#355;a altei transcrieri în România (formularul se prime#351;te la misiunea diplomatic#259;);
* copia pa#351;apoartelor p#259;rin#355;ilor copilului;
* copia certificatelor de c#259;s#259;torie #351;i de na#351;tere ale p#259;rin#355;ilor copilului; daca tatal copilului este cetatean italian, se va prezenta extrasul sau de nastere cu parintii.
* copia a permisului de #351;edere în Italia a cel pu#355;in unuia din p#259;rin#355;i (când ambii sunt cet#259;#355;eni români);
* copia buletinului/c#259;r#355;ii de identitate din România;
* taxa consular#259; total#259; de 130 euro (30 euro înscrierea, 30 euro legalizarea copiei certificatului de na#351;tere, 70 euro traducerea legalizat#259; a certificatului de na#351;tere).
si apoi trebuie sa steptati sa va cheme de la ambasada pentru ridicarea lui - trebuie sa se prezinte acelasi parinte care a depus dosarul. eu va sfatuiesc sa mergeti amandoi parintii si cu ocazia asta sa faceti si foaia de calatorie a copilului, este obligatorie prezenta ambilor parinti pentru semnarea declaratiei de consens a eliberarii actului respectiv pentru copil.
acte necesare: certificatul de nastere al copilului ro si actele de identitate ale parintilor (nu imi aduc aminte daca pasapoartele sau cartile de identitate si pe site nu scrie).
iar in ro trebuie facut pasaportul copilului sau trecerea lui pe pasaportul unuia din parinti. daca vreti sa stati o saptamana, trebuie facut in "urgenta".
transcrierea certificatului de nastere romanesc in ro dureaza chiar si 4-5 luni, de asta va sfatuiesc sa il faceti la ambasada la noi a durat 2 zile.
s-ar putea sa fi uitat ceva, daca mai ai nedumiriri sunt aici...
bafta multa si calatorie placuta
daniela06 spune:
ama1357! multumesc mult pentru ajutor,o sa incercam sa ajungem la consulat.
multumesc inca odata si numai bine