Piticodromul de Sept - Oct 2005 (207)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Am uitat s-o laud pe Ana! Aseara a fost pentru prima data cand n-a urlat la consultatia cu stetoscopul!!! Ce-i drept am dus ceva munca de lamurire inainte dar oricum, pana acum nici nu ma asculta. Mie nici nu-mi venea sa cred ca nu plange...Ii spuneam sa fie curajoasa ca eu voi fi f. mandra de ea. Si ea, cu lacrima in coltul ochiului si inghitind in sec imi raspundea ca n-o sa planga sau o sa planga incet si putin.
Insa la final am dat cu bata-n balta cand sa se uite doctorita in gat...

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca75 spune:

buna fetelor,
Nu prea am fost eu prezenta cu mesaje insa va mai citesc din cand in cand.
Acum am vazut ce a scris sarmisa si mi-am amintit prin ce am trecut si noi

Fata mea a avut un episod urat acum un an si am ajuns la spitalul de infectioase 10 zile . A fost la drept cosmarul vietii mele (ea a uitat, eu...niciodata)
A mai avut un episod in noiembrie anul trecut cand ne-am dumirit si noi si ne-am schimbat medicul pediatru si..a fost altceva.

Din aceste situatii am invatat cateva lucruri :

1. daca face temperatura peste 39 si mai ales daca creste brusc si scade greu cu toate antitermice - eu ii dau antibiotic fara ezitare
Acum un an am stat 3 zile cu 40 (nu avea alte semne) pe ideea ca poate nu e necesar antibiotic si am ajuns in spital unde a facut "baie" de antibiotice -4 tipuri!!!!
in noiembrie am stat 2 zile pe aceeasi idee si a fost mai rau . a trebuit sa ii dau un antibiotic mai puternic insa acasa
una este temperatura 38-39 alta e 39-40

acum nu dau eu sfaturi ca nu sunt medic, insa eu m-am invatat minte

2. cand are temperatura si nu e bine bine hidratata pot sa o indop de antitermice ca nu fac nimic
daca spui ca ii scade greu...fa-o sa bea lichide

3. am folosit biotics baby cat timp i-am dat antibiotice si i-a facut f bine.
l-am folosit si cand doar au fost probleme cu scaune moi chiar si la noi
incearca-l ca o ajuta sigur, reface flora intestinala
este un praf care se dizolva in lapte sau ceai si se da de 3 ori/zi

4. pt diaree mai functioneaza si reteta: 1kg morcov fiert in 1 l apa pana scade la jumatate
este foarte eficienta

Au fost mai multe invataminte dar astea sunt care imi par cele mai apropiate de subiect.

mifloreadela are 37.5 in fundulet in anumite parti ale zilei si cand e perfect sanatoasa
eu nu consider febra pana la 38
Din ianuarie e mai mereu racita (nasuc, tuse mai mult noaptea) dar nu febra si o tratez doar cu sirop tuse, aspir nasuc si pun ser - mare lucru e pentru mine ca e doar asa. eu imi spun ca a inceput sa ii functioneze sistemul imunitar

multa sanatate

Si ca tot am apucat sa scriu
Pe mine ma preocupa rau gradinita acum: particulara sau de stat?
Nu ca as tine sa fie particulara, dar fata mea e tare timida (in public, ca acasa....) si am fost avertizata ca o sa o 'incaseze' la cele de stat unde sunt multi copii pe grupa si educatoarele nu fac fata.

Ce parere aveti?

Mamica de Adeluta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca75 spune:

am uitat

eu am inceput sa ii dau din iarna (nu tot timpul fireste)
imunogrip sau imunorezistan dupa caz
chiar cred ca functioneaza

Mamica de Adeluta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ege spune:

multa sanatate bb bolnavori.si eu ii mai dadeam eurespal dar are un gust beah....
maine merg la iosup la echo .sper sa ne descurcam sa ajungem cu bine.ne bazam pe gps.
noi am luat o decizie.vrem sa emigram,nu stim inca unde,dar vrem sa plecam de aici.vrem liniste
pupici,va anunt maine ce am facut la echo.eu cred ca am o fetita in burtica,de fapt sunt ferm convinsa,daca imi zice dr ca baiat cred ca lesin acolo.

ege 22 sapt si arzu ege (30.09.2005)

http://community.webshots.com/user/arzuege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarmisa spune:

Multumesc tuturor! Sunt mai linistita de doua ori:o data de azi la amiaza nu a mai facut febra si deja e mai vioaie, doi-am sunat medicul ei din cluj si ne-a recomandat un fost coleg de-al lui la care am si fost azi.Partea buna e ca a comunicat f bine cu Mayanna si acum reusesc sa-i dau medicamentele fara f mult plans.Maine dimineata mergem la analize(care sunt in regim de urgenta) si o sa vedem ce si cum.
Si iar e bine ca ea nu prea bea lichide, dar la a auzit pe medic ca ceaiul de menta e sfant si a reusit sa bea o jumate de cana.Apa ii mai dau eu asa cate o gurita si bea de gura mea.
Alergia poate fi la antibiotic, dar cica nu-i sigur, ea fiind slabita ar fi putut fi si de la ceva total banal(acu nu stiu ca de mancat n-o mancat nimic ca nu i-o trebuit).
dupa ce n-a mai avut febra i-a revenit si pofta de mancare numa ca vroia ori portocala ori lapte am negociat si intre orez cu morcov, banana si paine a iesit castigatoare painea...asa ca asta a papat ea azi.Oricum cica minim 5 zile trebuie tinut regim.
inca o data va multumesc si va imbratisez pt ca sunteti sprijinul meu mereu chiar daca eu asa de rar scriu...desi zilnic tot dau reload-uri la piticodrom

sarmisa mamica de mayanna (19 Oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ege, sa fie intr-un ceas bun decizia.

Sarmisa, sanatate multa, insista cu ceaiul de menta. Din pacate, regimul e sfant la problemele astea.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Sarmisa, ma bucur ca sunteti pe drumul cel bun. Insista cu regimul, o sa vezi ca Mayanna o sa recupereze repede gramele pierdute. Sanatate multa!
Ege, bafta bafta! De 2 ori bafta! Pentru eco si pentru emigrare! Si eu cred ca ai o fetita in burtica.
Anca, si eu m-am gandit la problema asta legata de nr. copiilor din grupa si timiditate. Si Ana mea face parte din categoria timidelor atunci cand da cu nasul de ceva nou. Si n-as vrea sa fie bruscata sau marginalizata. Pe de alta parte poate se invata si ea mai bataioasa. De fapt nu stiu ce sa zic, fi-mea are perioade cand e timida si perioade cand e tare batoasa.
Eventual o poti da un an la una particulara, prinde curaj si-apoi face fata si la stat, in gura lupului.
Bafta!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

piticodrom!

Va multumim inca o data pentru suportul legat de cintecel, am avut succes ieri cu cintecelul, l-am cintat de mai multe ori si multi copii au reusit sa invete cite putin din el in ciuda dificultatilor de pronuntie, evident! Le-am si tradus si aratat cu niste ratuste avute cu noi semnificatia textului iar spre sfirsit toti copii repetau "dau din aripioare si fac mare haz, ha, ha, ha". Alberto a fost foarte incintat sa cinte cu colegii lui in romaneste, le traducea si el cuvintele, a fost tare distractiv si placut. Cristina (cge) inca o data multumiri pentru cintecel!

Multa sanatate copilasilor bolnaviori, sa va faceti repede bine!

Ege, felicitari pentru sarcina, bafta la eco si succes cu decizia legata de emigrare!

O zi buna tuturor si salutari de la noi,

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Salutare

Sarmisa, multa sanatate in continuare! Matei a facut asta cand avea 1 an si cateva zile. Lui atunci i s-a recomandat Sumetrolin sirop. Si tot asa a facut febra mare cateva zile si era carpa, cam in 10 zile si-a revenit de tot. Eu nu am reusit atunci sa-i dau biotics sau smecta dar am avut mare bafta ca a acceptat ceaiul de menta.

Ege, bafta azi! Sa fie totul bine si sa fie fetita

Dana, ce frumooos, cred ca v-ati distrat bine cu cantecelul.

Mihaela si alte fete din zona, vedeti ca e circ vizavi de Moghioros, in fiecare zi de la 11 si de la 19. Matei a fost ieri dimineata si a venit super incantat. E un circ italian cu multe dresuri de animale.

Anca, ma bucur ca ai mai scris de Adela. Sa ne tii la curent cu gradinita, ce decizi. Eu mai astept pana la anul in primavara, dar strang informatii si opinii

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Da, Ruxi, multumim, stiu de circ, poate ajungem si noi. E cu intrare libera sau trebuie luate bilete de undeva?
Aaa, sambata seara ne intalnim la ziua lui Winnie! Fetele care merg, ce cadou i-ati luat lui Winnie?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput