Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (91)
Raspunsuri - Pagina 19
gabitzam spune:
Lori, in legatura cu negatia, sa-ti zic cum e la mine. Noi l-am declarat la sectorul 2, ca spitalul unde am nascut este la sectroul 2. Si de acolo de la sectorul 2, am luat azi certficatul de nastere si o negatie ca nu suntem la ei in plata sau dosar depus pentru alocatie si restul. Cu negatia aia si certificatul si niste formulare completate merge tati la sectorul 1, unde avem noi domiciliul, este la la Arcul de Triumf si depune toate actele pentru alocatie.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
YLARI spune:
Buna fetelor, va pup pe toate, de la a la z!!!
Eu sunt cu nervii la pamant! Fi-mea n-a dormit azi mai deloc, decat leganata, hatzanata, batzaita in brate, plimbata prin camera, niste cretini de vecini si-au pus aer conditionat si cum adormea asta mica incepeau aia cu pick hummer-ul, drept urmare sunt varza! Colac peste pupaza, ori de oboseala, ori poate are colici iar, desi i-am dat picaturile, ceiutzul, siropurile, etc plange in dracii dracilor. Si culmea, la mine in brate nu tace......................... M-am saturat, sunt cat se poate de calma, i-am cantat, am leganat-o, ea nimic, urla ca toate alea........................ Nu inteleg, gresesc cu ceva? Cred ca nu ma iubeste. Si a intrat si soacramea in camera si cica : Are temperatura!!!!!!!
YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
simonacip spune:
Ylari, poate plinge de oboseala, iti dai seama cum s-a odihnit mititica azi din cauza vecinilor....De ce nu stai mai mult afara cu ea??Cit despre soacra...e junghiul din coasta.of..
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Doloress spune:
Ylari scumpa, pupici si multa multa rabdare! Cum sa nu te iubeasca? Ei ne iubesc instinctual. Astia sunt colicile, asa mi-a facut si al meu azi noapte, nici in brate la mine nu tacea, nici leganat, nici cantat, nimic nu a functionat. La fel ca la tine. Si mi-a venit si mie sa plang pe langa el, insa am inteles ca daca te simte si pe tine nervoasa, asta poate accentua starea lor. Deci am incercat pe cat posibil sa raman calma si am asteptat. Acuma dimineata s-a calmat in sfarsit.
Am vreo 3 carti si am citit cam tot despre colici si nu putem efectiv face nimic. Nici nu se stie de la ce se face, nici nu exista remedii, unele chestii functioneaza, altele nu, deci e ceva ce nu prea putem controla, asa ca tot ce ne ramane e sa ne inarmam cu nervi de otel.
Ca o consolare, am citit ca s-a observat ca piticii care plang mult cand sunt mici sunt mai precoce, se dezvolta mai bine si cand sunt mai mari au tendinta de a plange mai putin. Si e absolut necesar sa ii reconfortam, sa fim mereu aproape de ei, sa ii tinem in brate cat mai mult, chiar daca nu vedem nici o ameliorare. Pentru cei cu care au perioade prelungite poti sa incerci sa ii lasi 15 minute sa planga, 15 minute in brate, alternativ. Si sa stii ca sentimentul ca iti vine sa il arunci pe fereastra nu te face o mama rea. Citesc in cartea mea ca e o reactie normala, fiziologica la plansul de bebei, oricine supus acestui plans in mod repetat prezinta aceleasi simptome: i se mareste presiunea sangvina, i se mareste ritmul cardiac si sunt modificari la nivelul circulatiei sangelui. Deci fara sa vrem, suntem exasperate!
Autorii recomanda sa luam cate o pauza, macar o data pe zi sa lasam bebelul plangand sotului sau altei persoane de incredere, sa ne punem dopuri in urechi (suna ciudat, dar ajuta, macar la reactiile fizice provocate in corpul nostru de catre plansul bebelusului), sa faci putin sport, cateva exercitii in fiecare dimineata , si tu si bebe, sa vorbim, sa ne varsam oful. Asta dupa ce ai epuizat toate caile : daca e mancat, schimbat, i-ai dat si medicamentele impotriva colicilor, leganat, plimbat, scos la aer ori in carut, ori in marsupiu (recomandabil), infasat (infasatul nu e chiar asa un lucru rau, pentru ca bebe 9 luni de zile a fost ca si infasat in burtica si s-a simtit bine, acum poate resimte nevoia, bine la 35 de grade, nu mai ai cum sa il infesi), stransul in brate, baita, cantat, zgomote ritmice (foen, masina de spalat, aspirator - al meu se mai calmeaza la sunetul pompei de muls electrice), masaj, tehnici de presiune : culcat pe burta pe genunchi si masat pe spate, culcat pe mana, tinut pe umar si masat pe spate, etc.
Deci nervi de otel, o sa treaca si perioada asta, acusi, la 3 luni va fi OK!
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by YLARI
Buna fetelor, va pup pe toate, de la a la z!!!
Eu sunt cu nervii la pamant! Fi-mea n-a dormit azi mai deloc, decat leganata, hatzanata, batzaita in brate, plimbata prin camera, niste cretini de vecini si-au pus aer conditionat si cum adormea asta mica incepeau aia cu pick hummer-ul, drept urmare sunt varza! Colac peste pupaza, ori de oboseala, ori poate are colici iar, desi i-am dat picaturile, ceiutzul, siropurile, etc plange in dracii dracilor. Si culmea, la mine in brate nu tace......................... M-am saturat, sunt cat se poate de calma, i-am cantat, am leganat-o, ea nimic, urla ca toate alea........................ Nu inteleg, gresesc cu ceva? Cred ca nu ma iubeste. Si a intrat si soacramea in camera si cica : Are temperatura!!!!!!!
YLARI
ylari, e si de la oboseala...cand trece pragul de oboseala, si un om mare nu mai poate adormi.
Io in momente din astea agitate, ies si afara. Culmea..la zgomot doarne tun !!! Dar asta doar cand e obosita, nu cand urla...
Sau, din tertipurile care le fol. cand are colici, si pe care le alternez, sa nu ma plictisesc nici io nici ea:
- o pun pe pat, langa mine, pe burta, si o mangai
- o pun pe pieptul meu, maimutsica, si iar o mangai
- o pun pe picioarele mele, cu burtica in sus, si ii mangai burtica circular, in sensul acelor de ceasornic
- o pun pe picioarele mele perpendicular, cu fatsa in jos
- o port in brate cu fatsa la mine/fatsa la lume/ fatsa in jos
- am calcat un scutec de finet, si cald l-am pus pe burtica ei
-ma intind in pat, cu ea, si o introc lateral sa stea cu burtica lipita de mine
Cantatul, vorbitul e la ordinea zilei. II povestesc de pisica, de ganganii, cum ma jeneaza epiziotomia, de ce nasol e sa ai hemoroizi etc.
Apropos fetelor, voi cum va simtit epiziotomiA?? Ca la mine e cam tare... si cam iesita asha, in afara. Stiti ce mi-a trecut prin cap? sa caut o oglinjoara sa ma uit
Pup la toate fetele...ma duc sa ma culc, nu va raspund pucntual ca nu mai poc. SI bag majorete pt cine nashte noaptea asta si sa imi dea sms!!!

o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra povestea nashterii
socrate spune:
Cleo ne vedem noi la un moment dat. Pur si simplu avem alt program, dar ne mai ajustam.
Ylari soacra ta e reloaded! Daca copilul avea febra iti dadeai seama. Dar are vreun leac si la colici?Acu ca nu mai alaptezi nu poate sa spuna ca laptele tau nu e bun.
Din ce spui tu sunt tot colici. Sa stii ca eu i-am dat lui Sebastian si Sab Simplex si Debridat. Sincer la inceput cum spunea si Iulia aveam impresia ca de la ele face colicile.Am constatat in timp ca nu e asa, insa cu sau fara tot aia era. In timp Debridatul si-a dovedit eficienta. Acum suntem mai bine, avem reprize scurte. Ce a functionat de minune, miraculos as putea spune chiar, a fost foehnul pe burtica. Cand nimic nu merge, scot foehnul. Nu stiu daca zgomotul sau caldura, dar il linisteste. Am avut chiar seri in care nu puteam sa ii dau sa manance de agitat ce era si de plansete, am pus foehnul pe burtica si cu cealalta mana ii dadeam sa manance cu biberonul.
Acum am alta problema se agita foarte mult si ii vine inapoi foarte mult laptic adica putin laptic in foarte multe reprize. Practic regurgitam de la o masa la alta. Asta dimineata. Dupa masa e mai bine.
Kk face cam odata, de doua ori pe zi, parca nu ne mai chinuim asa de tare.
Am zis ca incerc sa ii dau tot san, dar oricum sunt mese la care mananca jumat'de ora si mese la care nu sta mai mult de 10 min. Asa ca...depinde de el.
Apropo de administrarea medicamentelor: vigantolul intra fara probleme, Sab Simplexul jumatate inauntru jumatate afara. Debridatul era mai mult pe haine.Baby Calm era peste tot. Asa ca debridatul si baby calm le bag in laptic in biberon. Si asa pun cam 20 de ml in sticla, bag medicamentele, si dupa ce termina ii pun si restul de laptic.
Fetelor din ce am citit eu pe Babycenter exista pareri din ce in ce mai puternice ca alimentatia cu biberonul nu creaza confuzie la supt. Ce-i drept nici al meu nu e confuz, e doar puturos. E ardelean ca ma-sa "n'apoi ce atata graba" si mananca cate o ora
.
A mai intrebat cineva de exercitii fizice dupa cezariana, mie mi-a zis tanti doctor asa:
-
da, dar cu grija
- exercitii fizice, sa mai stau, sa port brau si dureaza pana se retrage burtica deci sa nu ma agit, iar mancarea nu tb sa depaseasca limitele bunului simt
- epilat in zona inghinala, sa mai astepte cica nu stiu de ce. Eu o sa ma duc totusi la epilat, profitand ca e sora mea la mine si poate avea putin grija de bb si oi vedea eu, ocolesc cicatricea
Cam atat mi-a zis. Daca aveti si alte indicatii....
Noemi,
MissParker spune:
Cami, of, mai bine nu-mi dadeai linkul ala...
Italia - Franta 2-0
Olanda - Romania 2-0
Pentru prestatia romanilor am acum un singur cuvant: RUSINE !!
Felicia
38+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton
stefany_p spune:
quote:
Originally posted by MissParker
Cami, of, mai bine nu-mi dadeai linkul ala...
Italia - Franta 2-0
Olanda - Romania 2-0
Pentru prestatia romanilor am acum un singur cuvant: RUSINE !!
lasa Miss P, sa fim noi sanatosi
ni s-a spus la curs depsre o metoda de a linisti bebelusii. am sa incerc s-o explic, desi n-am de unde sa stiu daca da rezultate sau nu...
deci, metoda se foloseste cand mama este obosita, si bb plange mult. mama se aseaza la margine patului, mainile ei sunt pe genunchi, stand putin aplecata. in brate il are pe bb pe care-l intoarce pe-o parte, deci bb sta pe-o parte insa capul lui bb sta in palmele mamei in timp ce corpul pe brate. din aceatsa pozitie mama leagana incet capul copilului intre palme (ideea este ca aceasta miscare ii aminteste de perioada din burtica, cand mama mergea). in timpul leganatului mama ii shashaie copilului (deci acel shhhhh spus cat mai aproape de urechea lui bb si care trebuie sa fie destul de puternic ( nu va speriati, zgomotele cu care el s-a obisnuit in burta au fost mult mai puternice)...copilul ar trebui sa se opreasca din plans...cel putin asa garanta asistenta de la cursuriFelicia
38+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton
cleo78 spune:
mesajuld e la 3 dim.
Am vrut sa va scriu ceva funny, si am uitat ce 

o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
YLARI spune:
cleo, socrate, Simonacip, Doloress, multumesc pentru sfaturi.
Cred ca au fost totusi colici aseara... acumulate cu oboseala de peste zi, a iesit balamucul respectiv. Ne-am culcat si noi la unu aseara. Aoleu, urat a mai facut... am incercat aproape tot, doar foehnul nu l-am scos pana acum niciodata... nu ma intrebati de ce... saracutza de ea... Doamne in ce fel plangea, niciodata nu mi-a facut asa. Am citit ca in jur de sapt 6 este perioada culminanta a colicilor... Doamne, de nu ar mai face asa... Stiti ce nu inteleg in schimb: nu face in fiecare zi asa. Doamne, uneori e asa de cuminte... si uite ieri cum a facut. Mi-a mai avut o criza acum o sapt si ceva dar am crezut ca e din cauza ca nu ii mai dadusem colic baby si bonnisan (ca la sab simplex nu am renuntat niciodata) dar vad ca nu avea legatura...
Eu nu prea ies la plimbare cu ea fetelor... cred ca si cu asta gresesc. Nu ies pentru ca vine soacramea cu mine si inebunesc. Asa ca astept seara sa vina Iuby si iesim atunci. Ieri nu am iesit ca a fost meciul.
Eu imi mai fac si griji ca poate peste noapte sta prea mult nemancata... nu stiu, nu stiu ce sa zic. De exemplu se culca in jur de 23.00 si se trezea la 5-6. Sta prea mult nemancata? Mi-e frica sa nu se deshidrateze... Trebuie sa am incredere in ea, s-ar trezi daca i-ar fi foame? Cand era mai mica se trezea si pe la 3 noaptea...
Despre soacramea, am luat-o ieri la niste suturi de aici, aoleu, urat am mai facut. Nu ar zice si ea ceva de bine, numai prapastii nene... Ma mir ca n-a zis ca are apendicita... Fetelor si dupaia ce repriza de cearta am tras cu Iuby....................... Noi care nu ne-am certat niciodata din cauza mea sau a lui. Numai de la motan ne-am certat. Of of of... si acum din cauza ma-sii. Ma rog, el zice ca ma intelege si imi da dreptate, dar ei nu ii spune nimic, ca cica nu o duce capul, ca a suferit mult in viata si acum orice ii poate fi fatal... Chestii de-astea... de kko... Ca io ar trebui sa nu o bag in seama (dar nu pot, nu pot, ma calca pe nervi, spune numai tampenii si nu mi se pare normal sa mai tac si sa o ascult cum abereaza. Nu mi se pare normal, am tacut destul. Si oricum ii spusesem de cand mi-a "spalat-o" atunci ca nu mai pune mana pe fata (apropo, are si niste probleme cu coloana si nu prea are forta in maini, deci ce ne facem daca scapa fata??????????) asa... ii spusesem ca la urmatoarea faza ii zic vreo doua, asa ca stia. Atata ca imi propusesem sa fiu calma si nu am fost. Nici pe departe. Cred ca data viitoare fac si mai urat. Asta e grav.
Imi este foarte greu. Iuby zice sa stau linistita ca e totul bine si ca o sa treaca. Nu o sa treaca pentru ca ma cunosc. Daca nu sunt fericita (si din pacate starile nu imi trec pentru ca nu au cum, au aparut pe perioada de lehuzie si au devenit ca o obsesie) eu voi reactiona tot la fel. Oricum, ideea e ca am speriat-o pe soacramea ieri, a iesit urgent din camera. Doamne cum am facut... M-am speriat si eu. Dar nu o mai suportam.
Culmea mama saraca vroia sa vina si ea azi la mine. I-am dat mesaj sa nu mai vina, dupaia sa vina... nu mi-a raspuns... oare o veni? Ce situatie de kkt, nu pot nici sa o chem pe mama, ca deh, daca nu e casa noastra...
Acum doarme pitica... Mi-e si frica...
Apropo, de la cat ar trebui sa ma ingrijoreze temperatura la bebe? Seara stiam ca e oricum un pic mai maricica (mi-a zis medicul de familie).
Va pup pe toate.
KKO de meci aseara, niste handicapati. Eu eram oricum sigura ca nu vor fi in stare sa mearga mai departe. Niciodata nu au fost. Whatever...
YLARI