Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (56)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

Elenuta cu rusine marturisesc ca nu stiu sa punam incercat si nu mi-a iestit. sunt un pic batta in cap desi ma scolesc in continure la 30 de ani. ajutor!!!!!da asa ca la prost

Veronica -mami lui Marc-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

quote:
Originally posted by veronicka

Elenuta cu rusine marturisesc ca nu stiu sa punam incercat si nu mi-a iestit. sunt un pic batta in cap desi ma scolesc in continure la 30 de ani. ajutor!!!!!da asa ca la prost

intri pe webshots, iti faci cont acolo, incarci pozutele si apoi ne dai link aici.

aici

http://daily.webshots.com/signup

completezi campurile, apoi dai click in drepta pe join now - la varianta free si poti incarca pozute.

sper sa reusesti.

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

BITZI CRESTE MARE

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

CLOPOTEI SI ZUZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

ufff .. ma duc in pat, poate reusesc sa adorm ...

noapte bunaaa

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

BITZI CRESTE MARE

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

CLOPOTEI SI ZUZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Alinush uite aici reteta:

Tavalita / Cuburi

BLATUL

50 g margarina
1-2 oua(2 mici)
200 g zahar
300 g faina
2 linguri miere
200 ml lapte
7 g bicarbonat

GLAZURA

250 g zahar
200 margarina
4 linguri lapte
4 linguri cacao
rom dupa gust

250 g Cocos,sau alune,migdale,nuci,biscuiti..pentru tavaleala

Se pune zaharul,ouale,mierea si margarina intr-un castron si se amesteca bine pina devine spumos.

Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul,pana se termina,amestecand intr-una.

E un aluat moale,ca o smantana groasa.Are o consistenta placuta.

Aluatul se toarna intr-o tava unsa(cu margarina) si tapetata cu faina.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 C (340 F ) primele 15 minute,apoi se coboara temperatura cuptorului la 150 C (300 F ) si se lasa inca 10 minute...sau pana e auriu bine.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Cand e rece ,se taie cubulete.

Se pregateste glazura.

Se pune zaharul,cacaoa,laptele amestecat cu romul si margarina,la foc mic pentru a se topi.Se amesteca bine.

Se pregateste cocosul ras(nuca,alunele,etc) intr-o farfurie,glazura topita langa.
Si se dau cubuletele prin glazura,apoi prin cocos.
Ies cam 30-35 de bucati.

(Am luat-o de pe culinar.ro, de la "retete in imagini")

POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
ANDREW LA 2 LUNI-POZE NOI
FILMULETE ANDREW-JOHN
BOTEZ ANDREW
My silly cats
Cum crestem

Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)

Vali

Mergi la inceput

elenuta am creat cont am adaugat acolo niste poze da nu stiu in cont ce sa fac?????????/

Mergi la inceput

cine ma ajuta?

Mergi la inceput

Si...reteta de

Tort cu crema de zahar ars

6 oua se amesteca bine cu cu 12 linguri de zahar apoi se adauga 1 litru lapte.
Intr-o cratita se arde aprox 150-200gr zahar si se tapeteaza marginile cratitei cu el.Se lasa sa se raceasca.
Se toarna crema si se pune la cuptor la foc mic (350-370 F = 150-170 C)sa se inchege.
Cand este pe jumate inchegata se face un blat din 6 oua: albusele se bat batz apoi se adauga pe rand 6 linguri de zahar, se bate in continuare, apoi se adauga galbenusele si dupa ce totul e bine incorporat se adauga 6 linguri de faina si se amesteca usor (prin rostogolire de jos in sus) astfel incat sa nu iasa prea mult aer din amestec.
Se toarna in cratita de la cuptor peste crema semi inchegata. Se lasa sa se coaca pana cand se desprinde de pe peretii cratitei (ia cam o ora cu totul, coptul), se scoate si se lasa la racit. Cand s-a racit se aseaza desupra o tava, platou (e bine sa aiba putin marginea ridicata ca sa opreasca siropul) si se intoarce upside down.
Nu ridicati cratita 10-15 min pana cand s-a asezat crema complet. Siropul de la crema de zahar ars va insiropa blatul. se poate acoperi cu un strat de frisca.

Reteta e data de una din fetele mele americance.O gasiti si la "la bucatarie",Americancele gatesc.

Ce-am facut eu:
- la crema cu lapte, am pus 8 oua, in loc de 6 (probabil de aceea mi s-a si rupt din ea?! )
-am bagat "miroase" :esente de vanilie si rom si cate 1plic de zahar vanilat
-am adaugat 1 varf cutit de sare (mama mi-a spus de secretul asta:in orice prajitura, sa adaug cate putina sare...ii .. da alt gust)
- am ars initial 150 g zahar, dar apoi am mai adaugat cca 100 (astfel, la sfarsit, a fost destul sirop pentru insiroparea blatului)

POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
FILMULETE ANDREW-JOHN
BOTEZ ANDREW
My silly cats
Cum crestem

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Hai ca am terminat si eu pe seara asta... Am spalat vase, am intis rufe, am pus masina sa faca paine pt dimineata, acum pap dulce si ma tot gandesc la bebeC. Puiul mic si drag!! Mitsule, sa ne dai de veste maine, da? Si daca nu dai tu...te sun.

Veronika, daca ai incarcat pozele in cont e ok...da copy la link si pune-l aici sa-l vedem si noi.

Stancutza, chiar ca frumos mai scrii si gandesti. Esti o persoana speciala si sunt convinsa ca o vei creste foarte frumos pe Sofiuta. In seara asta am avut o reveatie. Lumina din priviri iti vine din suflet. Pana in seara asta nu intelesesem.

Grati, nu-s prea gospodina, dar multumesc pentru compliment! Imi place sa mananc si cum nu se ofera nimeni sa-mi gateasca ce-mi place mie...ma sacrific eu... Biiiineee...biiiineee...recunosc ca-mi place sa fac prajituri. Dar sa nu ma pui sa fac curatenie si sa cos, ca nu mai esti prietena mea, da?

Honey multumesc mult pentru reteta. Am salvat-o si o sa o fac cat de curand. Si a ta e migaloasa... Speram sa se tavaleasca singure cuburile alea...da' n-am noroc...

Intru si eu langa copiii mei la nani.
Va pupacesc si va doresc noapte usoara!!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

Alina, nu e migaloasa. Adica nah, blatul se coace cam in 25 minute.
Ia sa zicem..10 minute sa-l prepari (eu am facut cu mixerul totul).

Si, de.. tavalit, il iei pe Luca langa tine. Tu le dai prin glazura, el le tavaleste. Eu le-am pus apoi pe folie de alumniu pana s-au..."uscat" putin, si abia apoi le-am transferat in tava in care le-am dus la party.

Si, de insiropat, eu le-am luat cu... " tongues" de... salata... si astfel nu m-am murdarit pe deshte.

POZICI DE TOT FELU'
POZE ANDREW-JOHN
FILMULETE ANDREW-JOHN
BOTEZ ANDREW
My silly cats
Cum crestem

Vali

Mergi la inceput

http://community.webshots.com/myphotos?action=upload

Mergi la inceput