Mamici care vor naste la Municipal-Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 32
carmen_gyna spune:
buna fetelor noi mai avem 4 saptamani si gata. Voi naste la spitalul Municipal cu d-na Dr. Bohilta Roxana. A nascut cineva cu dansa si daca da cam cat a dat SPAGA pe mine m-ar interesa eventual opentru nastere natural
azzure_sun spune:
Si eu urmeaza sa nasc la Municipal. Dar mai am, prin noiembrie ar trebui sa vina kinderul. Ma surprinde nesimtirea personalului medical, dar in acelasi timp, nu stiu de ce, nu ma mira.
Am citit mai adineauri povestea unei fete care a nascut la Polizu si m-a ingrozit nepasarea acestor "oameni".
Sper doar sa fie totul bine si sa nu fiu nevoita sa stau mai mult decat se obisnuieste in spital.
Doctora la care merg este ok, de treaba, dar pana la urma doctorul te asista la nastere (daca te asista), iar apoi ramai pe mana asistentelor . Asta ma sperie...
krelia spune:
n-a mai nascut nimeni la Municipal...din mai pana acum, sa ne mai spuna si noua, viitoarelor "cliente" ..din noutati?
krelia 30+ si printesu' mic, Rares-Mihai
Roxxy80 spune:
Urmeaza sa nasc e maine. Vorbim peste cateva zile (daca ma va lasa pitika).
Citat: |
citat din mesajul lui krelia n-a mai nascut nimeni la Municipal...din mai pana acum, sa ne mai spuna si noua, viitoarelor "cliente" ..din noutati? krelia 30+ si printesu' mic, Rares-Mihai |
Roxana, mami de pui nazdravan Matei (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 39+
AMR 1 ZI!!!!! YUUPIIIIIII!!!!!
SorinaF spune:
Roxxy80 sper ca ai avut o nastere usoara si ca tu si bebe sunteti bine. Va asteptam cu noutati despre spital si de cum a decurs nasterea.
Eu voi naste tot la Municipal cu d-na doctor Cirstoiu Monica.
claucia spune:
Dragele mele, am nascut si eu acum 7 zile la Municipal a doua oara o fetita. Am scris unei bune prietene cum s-au desfasurat lucrurile la cald si la foarte cald, adica amintiri de acum o saptamana, insa nu mai am timp sa le rescriu, asa ca daca nu va suparati fac un copy paste si sper sa va ajute. Am povestit tot drumul pana la nastere (cezariana).
Pup
"
eu am facut asa: mi-a spus dr meu sa merg la camera de garda, la ambulante acolo la urgente si sa ma internez la receptie.
la receptie nu m-a intrebat nimeni nimic, doar au strambat din nas (nu stiau daca sunt urgenta sau nu, le-am spus numele dr si ca el mi-a spus sa vin)
m-am dus la ginecologie la control, eram singura de acolo de la camera de garda, dr abia trezita din somn, imi spune, ok, trebuie sa va vad si eu ca asa e protocolul. m0a vazut si ea si a spus ca este col partial deschis, permite index sau nu mai stiu ce. oricum, s-au imbunat si mi-au facut o foaie (erau dr si asistenta) cu care m-a trimis la ecografie (tot acolo la parter)
acolo un dr de la eco m-a intrebat de ce sunt urgenta, ce s-a intamplat, care este urgenta razand bineinteles, eu i-am spus ca nu s-a intamplat nimic si a spus ca ok.
dupa aceea, mi-au spus cele de la camera de garda si mi-au spus sa ma schimb si sa merg sus cu foaia in mana la etj 5
m-am dus la 5, acolo m-au asteptat alte asistente si m-au bagat la monitorizare (te pune pe un pat cu burtica legata de niste curele si cu un buton in mana si stai acolo 10 min) acolo ti se ia sange, ti se ia tensiunea, alte analize nu mai stiu.
dupa ce termina cu tine, vine dr tau, deja totul este pregatit, ei stiu unde nasti si el stie ca e anuntat. Cred ca l-au sunat si de la camera de garda cand m-am prezentat ca sa confirme ca e ok sa ma interneze si nu fabulez eu.
cand a venit dr meu, mi-au spus unde sa ma duc, la sala de operatii, acolo am stat o perioada, in holul de la sala, cu Cristi cu tot, imbracata in camasa de noapte si am asteptat sa se spele dr, sa intre in sala. cand m-au invitat s=au si apucat de treaba. Anestezistul a venit inante sa intru in sala, m-a intrebat una alta, i-am spus ca sotul meu vrea sa vorbeasca ceva cu el asa e modelul si l-am trimis la sot. sotul a rezolvat anestezistul inainte de operatie, dr si mana a doua dupa operatie, eu asistentele si infirmierele dupa operatie "-)
in sala toata lumea draguta, eu am vrut rahi-epidurala, m-a intrebat anestezistul de care vreau, si am inteles ca pe o burtica unde s=a mai umblat este in interesul copilului foarte mult, sa fie anestezie regionala si nu totala pentru ca pot fi aderente si atunci se prelungeste timpul de operatie si nu este in favoarea copiluluo. In fine, eu oricum vroiam asa. Anestezistul face treaba in spatele tau, nu doare deloc si dupa aceea te intind ei pe pat si cam asta. Mai departe stii si tu.
Pentru dupa, daca faci rahi-epidurala, ai 6 doze de epidurala pe care ti le administrezi cum vrei, adica le ceri la asistente. Nu te doare deloc in timpul lor, dar nu au efect chiar 3 ore si mai devreme de 3 ore nu ti le face nimeni. Deci ceva dureri vor fi neacoperite dupa operatie. Dar trec. Asta zic eu acum...Oricum, dupa ce termini dozele, poti cere algocalmin pe branula. Branula, sonda si toate cele se pun dupa ce te anesteziaza asa ca nu simti nimic.
cam asta e ,daca mai e ceva, spune-mi. "
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009
SorinaF spune:
Multumim claucia. Sa-ti traiasca fetitele, sa fiti sanatoase si voioase. Si recuperare rapida dupa cezariana.
bluekidoo spune:
Buna fetelor. La municipal urmeaza sa nasc si eu in martie cu Prof. Dr. Petrache Vartej. Este un medic in varsta dar am inteles ca are multa experienta si ca este foarte bun ca medic. Momentan ne-am intalnit o singura data dar imediat ce imi voi face o impresie despre el va voi spune.
14+
_Ralu_ spune:
am intrat si eu din curiozitate, si m-a ingrozit ce am citit...eu am nascut la municipal acum 3 ani, si a decurs totul foarte-foarte bine. in linii mari, la fel ca si la claucia....cam aceiasi pasi.
tebuie sa spun ca am dat banuti tuturor asistentelor cu care am avut de-a face...cate 10 lei de fiecare data cand intrau in tura, si s-au purtat excelent! chiar veneau de cateva ori pe zi la mine si ma plimbau de mana pe hol, ma ajutau sa fac fel de fel de exercitii sa ma mobilizez mai usor....cele de la copii, mi-au leganat-o pe fii-mea o noapte intreaga pe rand...mi-o infasau, desfasau, plimbau, scoteau la aer...pt ca plangea continuu....nu stiu daca neaparat din cauza banilor. erau fete in salon care nu dadeau, dar tot frumos se purtau si cu ele...poate nu la fel de multa atentie, dar in niciun caz nu se purtau urat.
poate lucrurile s-au mai schimbat de atunci, dar chiar asa de tare sa se fi degradat situatia?
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
cellia78 spune:
Buna, fetelor!
Ia, ma bag si eu in seama…….si o sa-mi atrag bolovanii aferenti; eu am nascut la Municipal, in aprilie; experienta mea nu e asa de horror sau poate ca sunt eu indulgenta? Nu, nu cred ca sunt indulgenta……poate ca asa a fost sa fie…..eu una nu am de reprosat mai nimic personalului de acolo; aaaaa, cu exceptia doamnelor de la toaletat; care ma enervau pt ca erau prea insistente; si nu am aruncat nici cu bani in stanga si in dreapta....
Eu am aflat scorul, kg si lungimea fetei mele inca de pe masa de operatie, mi le-a comunicat dl. doctor; faptul ca am fost operata seara iar dimineata „invitata” sa incerc sa ma dau jos din pat nu m-a deranjat, am inteles explicatiile doctorului meu – da, am fost si eu indignata ca trebuie sa ma cobor din pat asa devreme, dar, dupa ce mi s-a explicat, am priceput si am inceput sa lucrez la treaba asta.
Mutata in alt salon, cu bebe langa mine, inca din urmatoarea zi; eu una nu m-am plans ca abia operata trebuie sa ingrijesc un bebelus; dar eu de firea mea sunt o ambitioasa; am vrut sa vad eu pt mine dc si cat pot; si, de asemenea, dc e chiar asa cumplit cum auzeam, ca acasa, mai ales la baia lui bebe, voi depinde de mama/soacra; numai eu si sotul i-am facut baie pana in ziua de azi si nu au fost probleme; nu am nascut un copil slabut, ci un bebe de 4 kg si „suplimentar” mai „detin” si o hernie de disc.
Asistentele s-au purtat frumos si NU am dat nici macar un leu; ba, in ziua externarii, am dat o ciocolata uneia dintre asistente, ca am pierdut un pariu. ATAT.
Dna dr neonatolog de care se spune ca e rea, banuiesc eu ca e dna Jianu; intr-adevar, are un stil mai repezit, mai intepat, mai autoritar; intr-adevar, insista pe alaptat; dar eu cred ca este OM; cu mine s-a purtat frumos, cu bebe la fel.
Eu nu ma feresc sa recunosc faptul ca am nascut un bebe cu niste probleme; fetita mea a depins de personalul de acolo si am plecat cu ea acasa in regula; in regula, mai putin afectiunea cu care s-a nascut , afectiune care va fi rezolvata prin operatie la varsta de un an. Poate ca personalul de acolo s-a purtat frumos din cauza asta? Ca oricum eram eu suparata si deprimata de treaba asta? Posibil. Stiu doar ca nu am nimic de reprosat nimanui.
Dc pot ajuta cu ceva pe cineva, sunt aici.