Mamici care vor naste la Municipal-Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 31
Bebe Beca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boldi Bebe,e tocmai ce-mi lipsea ca parca nu am avut destule necazuri cu prima sarcina dusa la termen acum 2 ani si care s-a terminat rau,fetita mea s-a stins la 2 sapt dupa nastere....sper din tot sufletul sa fie in regula maternitatea si sa nu stau mai mult de 3-5 zile. boldi 34 + |
Imi pare rau ca ati avut asa o experienta urata. Poate de data asta o sa fie mai bine, incearca sa vorbesti cu medicul tau, poate afli ceva.
Ioana 36+ si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
angi_san spune:
Buna, sunt noua pe aici (8 saptamani) si ma gandesc sa nasc la Municipal. Stie cineva ceva despre dr. Corina Grigoriu?
annablue spune:
Pt mamicile care se intreaba ce mai e prin Municipal, va pot da eu o idee.
Eu am nascut pe 27 martie, cu Dr. Badea.
E cu totul diferit fata de acum ceva timp - ma refer la atitudinea asistentelor si a personalului auxiliar... ca de Dr. Badea, numai cuvinte de lauda, ca si la prima nastere de acum 6 ani
Deci, eu am facut o noua cezariana, ca nici nu concepeam sa nasc altfel. totul bine si frumos, anestezia ok, la ora 14 ajung la Postoperator. Aici a inceput sa se vada schimbarea... pt ca toate asistentele sunt pline de greata, aproape toate te trateaza de parca ti-ar face un mare favor sa se uite la tine...
Eu mi=-am facut un scop de a nu da nimic din nou, in afara de ceea ce am vrut eu sa dau ca o recompensa.
E drept ca pt asta nu am beneficiat de atitudinea mieroasa a personalului, dar va spun sincer ca nici cele care au dat nu au simtit mare diferenta...
Am fost foarte suparata de faptul ca pustiul mi-a fost adus foarte tarziu la san si doar de 2 ori pana a2a zi la pranz cand am plecat in salon... si asta a afectat venirea laptelui...
Dar, pana la urma am depasit si asta, ca nu ma las eu asa usor.
Ceea ce va pot spune despre eventuale infectii, mesajul dr. Badea a fost clar, cand m-a vazut luni dimineata (eu am nascut vineri la pranz) si care a insistat sa plec acasa - desi i-am zis ca inca nu venise decat putin colostru si as fi preferat sa mai stau o zi... "du-te acasa, ti-o spun ca e mai bine pt asta micu'" a fost mesajul dr....
I?n plus, se pare ca se face antibiotic "preventiv" (asa m-a informat tipa de la postoperator) la toate persoanele care nasc prin cezariana - nu-mi aduc aminte sa fi fost asa la prima nastere...dar sa zicem ca asa o fi...
Pt a incheia povestea, va spun ca printr-un noroc chior - fapt datorat intrebarii mele catre asistenta chiar inainte de a ma duce in salon - am nimerit pe A2, chiar in salonul in care am stat acum 6 ani la prima nastere... si asta fara sa cotizez ceva...
Dar, acolo a fost adusa o mama inconstienta ce avea un prematur si care era racita cobza... si tusea ca naiba (nu stiu cum pot unii sa fie asa inconstienti) si care a reusit sa-mi dea si mie acea raceala...pe care am adus-o acasa...
Eu am fost cea care i-a spus de la obraz sa ceara la asistente o masca de protectie, pt ca se ducea si la prematuri in salon, si tusea cu expectoratie, plus ca in salon la mine aveam si eu un pui de 1 zi...care trebuia protejat...
Pana la urma, am plecat din spital, dupa ce a trebuit s-o infrunt pe tanti aia de la plecari de la obstetrica, care chiar a crezut ca daca imi face greutati la iesire voi cotiza de frica ceva la ea... ca sa ma ajute sa plec..."ca fara ea, nu se misca nimeni pe aici"...
Ei bine, nu si-a gasit persoana, ca nu numai ca nu i-am dat nimic, dar am si facut-o de cacao la doctori... pt ca daca Dr. Badea a insistat sa plec acasa si mi-a confirmat acest lucru... nu vine o tanti sa-mi spuna... "ca e clar ca pana maine nu plec de aici..."
Cam asta ar fi "pe scurt" experienta mea recenta la Municipal.
Tot ce va sugerez celor ce urmeaza sa nasca acolo, e sa va tineti tari si sa stiti sa va cereti drepturile, sa nu va lasati intimidate de diverse persoane ce se afla pe acolo...si par sa lucreze pt noi...
Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Bebe Beca spune:
Multumim Annablue pentru informatii. Cei de la neonatologie cum s-au purtat? Ce medic v-a vazut?
In ceea ce priveste infectiile, se pare ca toti o dau cotita. Apreciere pt doctorul Badea, care macar a fost sincer, chiar daca nu a folosit prea multe cuvinte.
Ioana 37+ si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
ad_b spune:
Annablue cam asa este la Municipal. Si eu am nascut sambata dimineata prin cezariana, dar dr. Badea nu a putut veni si m-a operat sotia dansului, o femeie minunata. Operatia a decurs foarte bine si repede, desi mi-era cam frica pentru ca nu o stiam si nu ma interesasem de ea. Dar tot ce ai spus tu despre spital, asistente este adevarat. La postoperator desi m-am rugat de asistenta sa-l lase un pic pe sotul meu sa-i spun ce s-a intamplat, se facea ca nu ma aude si ma ignora. Pana la urma am vorbit cu cealalta si i-am dat ceva. Cu copiii ii aduceau rar la san, dar am inteles ca erau foarte aglomerati cu nasterile pe banda rulanta. Eu cat eram in operatie, la cusut, etc. venise urmatorul doctor ce trebuia sa intre si o zorea pe doctora care ma cosea. Si intr-adevar ca le dadeai sau nu se uitau la fel de nemarcate de suferinta ta. Duminica seara am ajuns intr-un salon, dar am nimerit pe A3. M-a deprimat camera ca am inceput sa plang. Am sters cu spirt patutul si noptiera, iar asistenta care facea un tratament colegei m-a intrebat de ce. I-am spus ca este mizerabil. Prin urmare la scurt timp a bagat capul pe usa infirmiera si m-a luat de sus ca ea a spers cu o carpa si ca nu crede ca era murdar si sa-i arat cu ce am sters ca sa vada daca e murdara vata. I-am spus sa se duca in baie in cosul de gunoi si s-o ia. Dupa care m-am interesat ce se poate face sa plec acasa. Asa ca luni am plecat dupa doar 2 zile de la operatie. Eram in stare sa semnez ca plec cu copilul pe proprie raspundere, numai sa ies de acolo. Am refuzat si razele la plamani.
In concluzie: nimeni nu-ti spune nimic, nici medic, nici asistente. Eu am aflat masurile la nastere ale copilului dupa foaia de externare. Nici nota Apgar nu am stiut-o. Daca nu as mai fi avut un copil cred ca eram pierduta. Nu mi-a placut, nici nu se compara cu CFR2 unde am nascut prima oara.
Inca ceva: in chiuveta mica se spalau si copiii si orice altceva mai era nevoie. Infirmierele spalau doar pe jos, restul, patuturi, noptiere, mobilier, nu era curatat. Mi-era scarba sa pun mana pe ceva.
Ar fi multe de spus, dar nimic de bine, poate doar ca unele asistente de la copii, dar nu si cand am ajuns la salon, ne aratau cum sa-i punem la san si stateau cat puteau pana vedeau care mananca. La salon mi s-a adus o seringa cu glucoza pentru ca spusesem ca nu se satura cu cele cateva picaturi, dar dupa ce m-am plans la alte asistente ca copilul este tinut pe glucoza de 2 zile si ca hrana omului nu este glucoza ci laptele, a revenit asistenta de la copii cu o seringa cu lapte amestecat cu glucoza (asa mi-a spus).
Nu stiu cum rezista cele aflate la prima nastere in conditiile de acolo, dar eu m-am deprimat si nu aveam problema ca nu stiu ce sa fac cu copilul, ci cu nepasarea, indiferenta asistentelor, a medicului pediatru, care ar fi trebuit sa-mi asigure tot suportul in ingrijirea copilului.
annablue spune:
Scuze pt intarzierea cu care va raspund, bb ma solicita
Bebe Beca, doctorita de la neonato cu care am nascut nu am habar cum o cheama, ca nu s-a prezentat... doar ca sunt aproape dispusa sa ma duc sa o caut si s-o intreb, p ca din cauza ei buricul lui Calin a supurat pana ieri (nu a facut puroi ca am avut grija, dar un vas de sange nu a fost prins bine si a tot curs sange). In plus, cand m-a abordat la finalul operatiei si mi-a zis pe un ton superior "sa inteeg ca nu alaptati"... m-a lasat pafff... PT ca eu am o problem,a si am o medicatie speciala - pe care am avut-o si intimpul sarcinii, cu ok-ul dr care ma vede....doamna cu pricina a presupus automat ca nu voi alapta... si asta ma dat un pic peste cap...de am inceput sa le bombardez si pe Dr. Mandruta si pe Dr. Culcer cu intrebari.
Ad_b, ai perfecta dreptate si ce spui tu cu datele lui bb si cu scorul Apgar, si eu le-am vazut pe foaie la externare...
In plus, eu cred ca tot minunata neonatoloaga l-a masurat gresit pe Calin, ca au scris 51 cm dar pe el l-au incaput hainele de 55 cm cu lejeritate vreo sapt... iar cele de 50 cm, doar la inceput candam venit acasa...
Ma rog, sunt de acord ca asistentele sunt foarte ocupate si ca AR TREBUI MAI MULTE... fapt confirmat de Dr. Culcer-sefa de sectie, dar asta nu le da automat dreptul sa isi faca treaba cu atata scarba...
Ca sa nu mai zic ca daca nu sunt multumite de salarii, sa isi gaseasca altceva... ca mai toate sunt tinere (ce am vazut eu), rar dne asistente mai in varsta... Deci, se pot reprofila daca vr mai mult...
Eu la mine la serviciu, daca nu performez sunt trimisa la plimbare... si cate ore suplimentare am facut... fara sa mi se ceara, doar pt ca vroiam sa imi fac bine treaba si sa nu fiu in delay cu treaba...
Deci, restul concluzionati voi...
Annablue & Adrian & Calin
annablue spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ad_b Annablue cam asa este la Municipal. La salon mi s-a adus o seringa cu glucoza pentru ca spusesem ca nu se satura cu cele cateva picaturi, dar dupa ce m-am plans la alte asistente ca copilul este tinut pe glucoza de 2 zile si ca hrana omului nu este glucoza ci laptele, a revenit asistenta de la copii cu o seringa cu lapte amestecat cu glucoza (asa mi-a spus). Nu stiu cum rezista cele aflate la prima nastere in conditiile de acolo, dar eu m-am deprimat si nu aveam problema ca nu stiu ce sa fac cu copilul, ci cu nepasarea, indiferenta asistentelor, a medicului pediatru, care ar fi trebuit sa-mi asigure tot suportul in ingrijirea copilului. |
Ai dreptate cu atitudinea asistentelor, dar sa stii ca chestia cu glucoza este facuta preventiv, adica sa nu sature copilul, ca sa suga la tine sa vina laptele mai repede.
Cat despre chesta alba din seringa, nu era glucoza cu lapte, era glucoza cu calciu, asa i-au adus si mie la inceput, pana cand am facut scandal... Eu am cerut special si la dr neonatolog si la asistenta care mi la- adus la san la inceput pe Calin, sa NU ii dea glucoza... pt ca stiam ca atunci va fi satul si nu va suge cu putere ca sa vina laptele curand. Si totusi, i-au dat... Pana cand mi-am dat eu seama ca nu sugea, deci era clar ca il saturasera inainte sa mi-l aduca la san. Si am facut scandal dupa care nu i-au mai dat.
E o chestie care o fac pt ca copiii cand stau mamele in postoperator, sa nu planga in contnuu si sa le deranjeze pe ele, asistentele...
Annablue & Adrian & Calin
marwana spune:
buna fetelor, mai am si eu putin si nasc tot la municipal si citind comentariile voastre ma ingrozesc de situatia si tratamentul ''uman '' din spital dar......, aseara a nascut una din amicele mele, imediat ce se va putea am sa o intreb cum a fost, sper sa am vesti bune
marwana spune:
buna din nou, asa cum v am spus prietena mea a nascut la municipal pe 22.04.09, asta este mail primit de la ea azi:
''marti la 4 de dimi mi s-a rupt apa, la 5 l-am trezit pe claudiu si am plecat la spital
fara contractii sau dilatatie sau ceva
m-au internat, m-au bagat pe perfuzii cu kimicale pt contractii, dilatatie
pe la 11 a inceput travaliu. si a tinut pan la 3. dupa aia nimic
la 7 l-am sunat pe dr si i-am zis sa vina sa imi faca cezariana. la 11 m-au bagat in operatie si in 10 min a venit si Ileana
din lipsa de locuri a 2 a zi de dimi la 8 mi-au dat drumu din postoperator si m-am trezit singura in camera cu asta mica. io nu ma puteam misca si plus ca nu stiam ce sa fac cu un copil
a trebuit sa ma mobilizez, mama statea cu asta mica, io ma 'plimbam' cu claudiu pe culoare ca sa imi dau drumu...
iar dupa inca o zi m-au externat. adica acasa cu un copil de 38 ore. asta e la muncipal :)
vineri noapte claudiu a kemat salvarea ca nu stiam ce sa facem cu fetitza. nu mancase nimic de 2 zile... adica 2 lingurite de glucoza joi si inca 2 vineri
acu ii mai dau san gol ca poate vine si la mine ceva da mancarea principala e biberonu
in rest este f cuminte si f frumoasa''