FIV in Austria cap ( 2)-Germania cap (1)
Raspunsuri - Pagina 7
claudia_prea spune:
Cami30, T3,T4,TSH se fac in ziua 3.
Succes fetelor, va astept cu vesti bune si bebeii!
Pisik06 spune:
Fetelor! S-a rezolvat! A reusit sotul sa faca o scamatorie si plecam pana la urma in Austria. Miercuri dimineata f devreme. Sa vedem acuma pe unde mai scot camasa cand ma suna din nou Cocei, dar asta chiar ca nu mai conteaza acum.
Sa ne tineti pumnii sa iasa bine, vin cu vesti cum ajung inapoi
Pupici
cami30 spune:
Fetelor eu tocmai am obtinut o programare la http://www.kinderwunsch-mittelrhein.de/index.php?lang=ro&id=1941 si mi-am si luat biletul de avion. Desi doctorul mi-a spus ca nu e cazul sa ma duc la consultatie chiar vreau s-o fac, sa stiu clar si sa vb fatza in fata. Imi consider asta vacanta de vara si gata. Daca stau sa ma gandesc bine, banii pe care ii dadeam pe drumurile la bucuresti + analizele de mi le cerusera la medlife sa le fac in clinica lor, tot ies mai ieftin, plus ca am un prieten care o sa se ocupe de mine acolo cu transportul de la - la aeroport si la clinica si nu ma costa nici cazarea.
Sa=mi tineti pumnii ca si eu fac la fel pentru voi
cami
MRL spune:
quote:
Originally posted by KITTA
MRLdaca citesti destul de curand, ai putea sa imi dai un PM cu nr. tau de mobil ca l-am pierdut scuze. As vrea sa te rog ceva destul de urgent! Multumesc mult.
Kitta, receptionat mesajul. Ne auzim la telefon! Pupici!
Avalon spune:
quote:
Originally posted by cami30
Fetelor as dori sa stiu daca ati auzit de aceasta clinica FIV
http://www.kinderwunsch-mittelrhein.de/index.php?lang=ro&id=276 din Germania intrucat eu m-am hotarat sa ma duc acolo, fiind aproape de un prieten care ma poate caza gratis. Am luat deja legatura cu doctorul care este sas asa ca ne-am inteles in dulcea limba romana si mi-a raspuns extrem de prompt spunandu-mi ca nici nu este nevoie de o prima consultatie. Cu toate acestea eu o sa incerc sa ajung la o consultatie prealabila saptamana viitoare. S-a aratat extrem de disponibil si mi-a cerut analizele pe mail sa le citeasca.
Astept vesti si de la el dar si de la voi daca stiti ceva de aceasta clinica. Site-ul este si in limba romana si despre costuri mi-a spus ceva la 2500 de euro ceea ce nu mi-ar parea mult, dar nu stiu daca astia 2500 includ si medicamentele. Eu am intrebat de costul total, si am primit raspuns 2500. NU sunt lamurita inca vizavi de pret.
Mai am o intrebare legata de T3 si T4 si TSH daca se fac intr-o anumita zi sau se pot face in orice zi, pentru ca am senzatia ca le-am facut aiurea.
cami
Da, am auzit de clinica, acolo au facut fiv niste prieteni in 2006, primul lor fiv reusit... Am corespondat si eu cu dr. Josef Beran si chiar intetionam sa fac fiv 2 acolo, dar a intervenit o schimbare de job si nu am mai putut sa iau concediu asa curand...
Uite aici am dat linkul clinicii: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120739
LAVINUTZA spune:
Buna! Dragelor - ma "bag" si eu la subiectul vostru desi sunt un pic pe dinafara - dupa ce am cautat printre clinici in Austria si Germania - am fost luna asta in Germ la un doctor de origine romana -pt ca mi-a placut cel mai mult modul in care a raspuns intrebarilor mele - ideea este ca am fost cu toate analizele, insclusiv biletul de iesire de la ultima laparo din aprilie si el crede ca tot la nivelul trompelor e o probl din cauza aderentelor pe care le-am tot avut, celelalte analize fiind bune - chiar si FSH-ul de 13 a zis ca nu i se pare o probl dat fiind varsta, menstrele regulate si faptul ca la eco facuta de el aveam 3 foliculi - am fost chiar in per ovulatiei.
Ca sa nu ma mai lungesc mi-a recomandat FIV - dr meu de acasa - Giulesti mi-a zis sa incerc intai 2-3 inseminari si dupa, vedem....problema e ca nu stiu ce sa fac- eu nu mai am incredere f multa in dr meu si nici in inseminare ca procedura......nici nu stiu....voi ce ma sfatuiti?
Oricum profesionalismul si modul cum a stat de vb cu noi e f departe de abordarea autohtona
Multumesc
L
fireyes spune:
Lavinutza, eu nu sunt experta ca alte fete de aici.
Oricum ar fi, eu as mai cere o alta parere cand vine vorba de FIV, cata vreme nu ai mai multe date. E destul PR si in infertilitate.
Insa ce mi se pare mie ciudat este ca la laparo nu s-a ocupat si de trompe dr tau... ma rog, trecem peste. apoi, daca trompetele sunt infundate, se mai pot face alte investigatii, numai pt trompe, sa sari la FIV fara sa fi incercat restul tratamentelor, mult mai simple si mai putin costisitoare, mi se pare ca suna a pripeala...
Apoi, sotul? Spermograma a iesit ingrijoratoare?
Sau poate nu ne-ai dat toate info...
Apoi, daca este o problema cu trompitele, atunci inseminarea e fix apa de ploaie sau mai precis bani aruncati + tratamente hormonale aiurea...
Dar repet, e parerea mea, nu f.avizata si fara sa stiu prea multe despre situatia ta.
http://tt.lilypie.com/VyPYp3.png
cami30 spune:
Lavinutza ai fost la Neuwied la Josef Beran? Ca si eu ma duc luni la consultatie
Ti s-a parut ok doctorul? cat te-a costat consultatia si ce ti-a mai spus despre FIV. Daca poti da-mi si mie detalii pe PM
Multumesc mult
cami
LAVINUTZA spune:
Dragelor,
Multumesc de mesaje - nu am fost prea explicita pt ca nu am vrut sa ma intind - deci - am facut in ian HSG la care mi-a iesit hidrosalpinx stang si drepta semipermeabila - am inceput sa fac analizele pt FIv iar in aprilie am facut laparo pt clipsare de trompe pt ca stiam ca e probl cu hidrosalpinx la FIV. Intra-operator s-a vazut ca nu a fost hidrosalpinx , ci doar aderente si ambele trompe fiind permeabile. Spermograma este f buna, analizele bune - doar FSH marit 13. Acestea fiind datele, si ca nu se intampla de ceva ani, cei de la Giulesti mi-au recomandat 2-3 inseminari pana la FIV. Dr. din Germania la care am fost , a spus ac dupa parerea lui tot in zona trompelor ar fi probl, si ca in caest caz el recomanda FIV pt a fi siguri ca ovulul se fecundeaza.
Intrebarea mea pt voi era daca credeti ca mai este cazul sa fac inseminari, pt ca nu prea mai am incredere nici in dr -nici in procedura......
Multumesc,
L
cami30 spune:
lavinutza eu am probleme oarecum similare, numai ca la mine s-a intervenit efectiv pe trompe cu salpingectomie partiala bilaterala si neosalpingostomie bilaterala ( adica taiate, indepartata partea proasta si cusute la loc. S-a verificat permeabilitatea tubara, fiind pozitiva si mi s-a dat un an de incercari natural. am facut doua stimulari ovariene cu monitorizare ecografica si .. nimic. FSH 12 si sotul beton.
Asa ca nu mai sper.
La un FSH mare, logic ar fi sa nu ti se recomande inseminari cu stimulare ceea ce ar insemna sa mai pierzi din "frageda" rezerva si sa treci direct la FIV asa cum ti-a recomandat medicul din Germania. Eu personal n-as mai pierde timpul . Poti eventual sa incerci o singura inseminare si apoi sa treci la fiv, ca sa fii tu impacata cu gandul ca ai incercat-o si pe asta.
Succes!
cami