Copiluti de mai-iunie 2005 (78)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Am si eu o problema care a inceput sa-mi stea pe cap: mai exista copiluti care inca isi beau laptele de dimineata si de seara din biberon? Am avut o tentativa sa renunt dar a fost un esec. Iar de cand cu Georgia nu numai ca nu se deslipeste de biberon dar vrea de multe ori si inainte de somnul de pranz. Nu mai folosim tetine de multisor, ci un adaptor cu cioc din plastic, dar se cheama ca tot din biberon bea. Si cam cat lapte mai beau ai vostri? Filip a inebunit ca lupu de cand are o sora: bea aproape un litru pe zi ce n-a baut el in toata bebelushia lui.
Deci intreb: e timpul sa renuntam la biberon sau si la lapte? nu de tot dar n-as mai vrea sa fie parte din ritualul de culcare/trezire.
Andreea mama de Filip si Georgia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
onixone spune:
ha ha...fii-miu nu mai scapa de lapte cred ca in veci...cu sarguinta bea seara tot din canuta cu cioc, dimineata cereale cu lapte si pe timp de zi isi cere cafeluta (lapte cu cacao).Noi inca nu am scapat de pampersul de noapte si nici nu cred ca in curand o vom face.O astept pe mama care vine 2 saptamani si a zis ca sta ea dupa curul lui noaptea sa il schimbe si sa il duca la wc.Eu am incercat sa il culc o data la pranz si s-a trezit dupa o ora cu pantalonii uzi ca si cum ar fi iesit din dus.Si in fata si pe spate.
CAnd sa incerc sa culc fara pampersi.AStiu ca majoritatea copiilor au scapat deja de pampers noaptea.Ziua nu e problema dar la somn nu am reusit inca...Inre-o seara la dus la wc la 1:30 noaptea cand m-am dus eu la culcare si nu a vrut sa faca pipi ca cica nu poate.Asa ca l-am intors in pat fara nici un rezultat.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Nici noi n-am scapat de pampersul de noapte, cred ca-l insor asa. Iar de baut, el bea apa din canita cu cioc. Nu bea nimic din pahar sau canuta. Lapte nu bea absoult deloc, din pacate.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
sufletzica spune:
si noi mai avem pampers de noapte.Desi ea ma roaga sa ii pun chiloti ca ii este cald cu pampers si o deranjeaza eu nu mai am putere sa ma scol si pt ea noaptea.Am incercat sa o scol cand ma scol sa ii dau sa pape lui david dar nu merge mereu.Ori nu vrea ca nu ii vine sa faca, ori nu se scoala...mai incercam.de pranz nu mai doarme de cand am renuntat la suptul degetului decat ffff rar si atunci unoeri face alteori nu pe ea.
Cu laptele am renuntat de curand la biberon.I-am pus laptele in cana si i-am dat sa bea cu paiul.L-ar bea si cu cana dar o cantitate mai mica de lapte.Asa cu paiul bea cam tot atat.
Nelia multumesc mult pt sfaturi.Crede-ma ca stiu ce zici si teoretic cunosc ffff bine lucrurile astea.Am citit o gramada despre psihologia copilului mic, am facut chiar si o facultate in domeniu dar in practica totdeauna este mai complicat.Si eu nu sunt asa puternica ca tine din pacate.Cred ca daca treceam prin ce ai scris tu acolo ajungeam la balamuc.Incerc sa stii sa ma stapanesc si de multe ori reusesc.Ma rog ca pe viitor sa mearga lucrurile mai bine pt ca nu imi place sa fiu un zbir cu copila mea.
Cu tati...este complicata situatia si nu as vrea sa intru aici in detalii.Ideea este ca Sara a tras multe anul asta, eu la fel si acum ne este greu la amandoua mai ales cu un bebe urlator si plin de colici.Dar o sa treaca, eu o sa ma obisnuiesc si poate ma mai inteleptesc, ea o sa mai creasca, lui bebe ii vor trece colicile si vom iesi la liman.De gradi o tot pregatesc de cateva luni asa incat spre sa nu o perceapa ca pe o alungare.Si mie mi-este teama de asta.Dar eu o sa plec atunci la servici deci nu ar trebui sa se gandeasca ca acasa ramane mami cu bebe si ea pleaca.I-am spus ca noi doua mergem fiecare la serviciul ei si bebe pt ca este atat de mic va ramane acasa cu bunica.Si se pare ca i-a placut ideea ca o tot repeta.
Vom vedea in practica cum merg lucrurile.
Multumesc f mult ca ti-ai rupt din timp sa imi scrii mie toate lucrurile alea.M-au ajutat cuvintele tale mult de tot
adela, sara si david
onixone spune:
fii-miu bea orice din orice fel de pahar dar lui ii trebuie laptele seara in pat.Deci in dau cu canuta.Bea 250 ml si ma cert cu el ca mai vrea, asta dupa o masa copioasa seara.Daca va spun ca inca noaptea din cand in cand vine la patul meu cu canuta si imi cere lapte, nici nu o sama credeti.Mor de ciuda!!!Bineinteles ca nu ii dau.Nu cred ca i-ar fi foame si sete nu are cum sa ii fie ca are apa in canuta.Cate o data ma si rastesc la el noaptea ca nu intelege ca nu ii dau noaptea lapte.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Sufletzica, acum ca am citit ca ai o facultate in domeniu, ma simt aiurea ca iti dau sfaturi, dar sa stii ca sint sincere, ca usor nu mi-a fost. Si acum pot spune ca fac si eu facultate cumva in domeniu, pentru ca discutind despre problemele sociale la fiecare curs, inevitabil se ajunge la perioada 0-6 ani, ceea ce ma cam sperie, pentru ca simt raspunderea acestor ani pe umeri mult mai grea cind stiu ca de aici pleaca multe dintre problemele viitoare. Si eu sint cam sleita de puteri acum, dar voi prinde macar o luna de odihna, cu Tudora la gradinita si eu doar cu bebe acasa si atunci imi voi recapat puterile, ca sint sleita, plus ca ma simt rau si trebuie sa ma duc sa fac niste investigatii, sa vad cum stau cu toate.
Ce bine ca are cine sa stea cu David si tu sa iesi, sa te duci la munca, asa iti va fi mult mai usor sa treci peste tot. Ai sa vezi, ca peste doi ani asa, vei uita tot ce a fost greu in perioada asta si vei ramine cu un zimbet pe fata cind iti vei aduce aminte de copii cind erau mici. Am spus de tati special, pentru ca am simtit ca e vorba si de relatia voastra, ceva nu era asa cum trebuie, pentru ca nu era prezent in mesajul tau, deloc. Imi pare rau, chiar daca nu stiu ce s-a intimplat, bine nu cred ca e.
Lapte bea si Tudora, numai ca ea bea de la 2 ani, dupa ce am intarcat-o, din cana normala, cu pai sau fara. Spre deosebire de Agata, ea nu a folosit canita cu cioc si bea lapte mult, cred ca tot un litru pe zi, Agata nu a baut intre 2 si 3 ani nici un strop. Dar Tudora traieste inca cu lapte si fructe si mai nou piine cu unt, pentru ca ea oricum altceva nu maninca, ciuguleste ca o pasarica din toate. Deci, Androix, nu cred ca e o problema ca bea lapte, si daca nu bea cu tetina cred ca nici biberonul nu e o problema. Daca vrea sa se duca in clasa I cu el in ghiozdan, asta va fi problema lui, nu a ta. Glumesc, lasa-l sa bea, e ritualul lui, o vede pe Georgia si vrea si el, atita doar ca daca e si gras, laptele, chiar simplu baut, ingrasa cind il bei in cantitati mari. Nu e cazul Tudorei, care e o slabanoaga, dar spuneai de Filip ca s-a ingrasat, sa nu-l scapi din mina, pentru ca apoi greu il mai aduci la greutatea buna (eu stiu cit ma zbat sa o tin pe Agata sub control, mi-e groaza cind ma gindesc cum se va intoarce din Romania, ieri baga in ea gogosi facute de mama mea, acum doua zile mincase jumatate de franzela, cica e mult mai buna ca piinea de aici, se duce la mare unde mincarea e numai din aia care ingrasa - friptura, cartofi prajiti, mici, etc., pe munte va minca de va sparge, dar acolo macar va face si efort).
Sint chiauna, m-am culcat dimineata la 6 si la 8, Tudora si bebe erau treji, i-am schimbat, i-am hranit, bebe doarme, iar Tudora cintaaaa... Da' cinta tare, acum ii pun un desen, poate tace, sa mai apuc si eu sa citesc ceva. Nu am terminat nici la un curs de trecut prin materie, de Religie nici nu m-am apucat.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Danelutza spune:
... mi-e si rusine sa mai intru sa salut, am disparut ca magarul in ceata
A venit in sfirsit caldura si la noi, asa ca acum am trecut la curatenie casa, gradina. Daca va spun ca in casa spal toate covoarele si le ascund intr-un colt pina la iarna, pentru ca domnisoara Isabella, a reusit sa murdareasca pina si covorul din camera ei, doar acela era de fapt curat. A sutit sticla de ulei de doi litri din bucatarie si s-a oprit cu ea pe covor in camera ei, unde a varsat-o, a fost cam greu sa-l spal, noroc ca e cald si apa la discretie, ma rog pentru ca vine din munti si nu mai dau bani si pe aia. Ieri a reusit tat'su sa-i monteze piscina, bineinteles ca nu i-a umplut-o cu apa ca mie imi este frica, dar s-a balacit in prostie aseara, drept pentru care dimineata la ora 5 avea 39,4 grade , acum are doar 38.4, sper sa ma lase la noapte sa dorm.
Elisor sanatate multa Biancai si succes la gradinita, unde vei vrea tu s-o dai.
Teddy casa de piatra in continuare si iubiti-va mult
Nelia sanatate multa lui Lisandru.
Mai vroiam sa scriu, dar ma cheama datoria, adica treburile
![](majoreta.gif)
babygirl spune:
Ema nu prea mai bea lapte, dar cred ca asta i se trage de and cu cacaoa. I-am cumaprat o punga de cacao pt copii si timp de 2 luni a baut in fiecare dimineata. Cand s-a terminat si am ramas fara, nu i-a mai placut laptele simplu. Sunt totusi multumita ca a inceput sa manance f bine la gradi, iar seara, acasa, ii mai dau daor iaurturi si fructe.
Azi m-am delectat cu pozele Gabitzei. Tare scump Raducu! Mi-am salvat cateva poze din maternitate si ma uit la ele cu nostalgie..
patriciaRO spune:
Al meu bea lapte din cana normala, nu mai folosim demult cani cu cioc sau altceva. Cum bem noi si el. Si bea lapte si acasa si la gradinita si seara si la pranz. 1litru-2... incluzand branzeturi, iuart, cascaval de copii...
Cat despre pampers nici noi nu scapam de el. Face kk singur. Se duce la wc singur. La pisu nici vorba. Insa nu uda niciodata pampersul noaptea, culmea... Il tine pana dimineata cand face la olita.
Beatrice, mamic de Alex pifos
patriciaRO spune:
quote:
Originally posted by Tdi
Ciao gagici!
Va invit la un pahar de sampanie, eu si sotzer azi sarbatorim 5 ani de cand suntem impreuna!
Deseara organizam, in 3 bineinteles
, mergem la un restaurant la mare, apoi ne plimbam pe faleza.
Sa fiti sanatosi. sa va iubiti mult si sa aveti parte de intelegere.
Beatrice, mamic de Alex pifos