Americancele gatesc - 2

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mai, eu am vrut sa scap de niste ingrediente si am facut un soi de... spaghetti alfredo. Treaba e ca au iesit foarte bune, asa ca scriu si aici.
Am topit vreo sase linguri de unt, impreuna cu putin ulei de masline. Am mai adaugat niste usturoi "minced". Normal ca intre timp fierbeau spaghetti....
Am avut un pachetel mai mic de Alouette, ceva varianta cu garlic & herbs, mai niste mozzarella rasa... As fi vrut heavy cream, dar m-am multumit cu half & half. Am amestecat toate astea (cam 2/3 cana de half & half, restul nu stiu exact cit a fost). Am pus putin lemon zest, nutmeg si vreun sfert de cana din apa in care au fiert pastele.
Am amestecat totul cu pastele fierbinti si am mincat imediat. A avut mare succes la copii, Anuta nu mai prididea sa zica "yummy".
E simplu, rapid si gustos.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Ia uite musetto doua retete, restul deseara ti le scriu de acasa. Sunt de pe Retete Culinare.

Soufle de dovlecei
2 dovlecei mai marisori ( aprox 1 kg)
3 oua
2 linguri cu varf de faina
250 ml lapte
3 linguri unt
3 linguri branza rasa

Se curata dovleceii , se taie felii si se fierb in apa cu sare.
Se strecoara si se zdrobesc cu furculita (daca vreti puteti sa-i lasati si felii). Separat se face un sos bechamel din unt, faina, lapte. Se ia de pe foc si se adauga branza, galbenusurile unul cate unul si la sfarsit albusurile batute spuma. Se amesteca cu dovleceii si se pun intr-o forma unsa din belsug cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se mai presara branza. Se coc la foc mic aprox 30 de minute pana se rumenesc frumos deasupra.

Mancare scazuta de dovlecei

1 kg dovlecei (īn floare- eu nu am vazut pe aici, folosesc ce este in market), 2 linguri ulei, 100 g ceapa, 2 rosii, 2 lingurite marar, usturoi si patrunjel verde tocat.
Se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti. Se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel īncāt sa iasa lungi, ca taieteii. Se caleste ceapa in ulei si se adauga rosiile (unii le curata de pielita, eu nu, ca nu am timp). Se adauga apoi dovleceii. Se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba īnabusit, pīna se moaie. Se potriveste de sare, se pune usturoiul pisat, mararul tocat si patrunjelul. Se poate adauga īn sos si zeama de la o jumatate de lamāie.

Se dau la cuptor si cānd sunt gata, se servesc dupa ce s-au mai racorit. Noi ii servim cu smantana.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Laura, multumesc pt retete!! Chiar azi ma duc sa cumpar dovlecii si sper sa am timp sa ii fac pt maine la lunch. Incep cu mancarea scazuta, ca pare mai usor de facut. Dar ce inseamna sos bechamel (de la prima reteta? Sorry de intrebare, nu ma prea pricep la bucatarit!

Ramona, m-ai lesinat cu pastele alea... Eu sunt mare amatoare de paste, dar tb sa le scot din dieta, ca altfel nu am nicio sansa sa slabesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Musetto, e o arta cu pastele astea. Eu n-o cunosc, ca de aia nu slabesc. Dar daca te pricepi sa le combini, nu te ingrasa. Spun si eu din auzite...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Ai dreptate, Ramona. Acum ca ai zis, mi-amintesc ca aveam o prietena care emigrase in Italia si acolo se ingrasase foarte tare. Apoi am revazut-o dupa cativa ani si arata f bine. Si mi-a zis ca a fost la nutritionist (italian) si i-a recomandat sa manance pastele doar cu o lingura de ulei de masline si eventual cu usturoi pisat, in loc de sos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

E gustos si asa.
Anuta mea a cerut si a mincat de trei ori "bischeti" astazi.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Am facut aseara pui la cuptor dupa o reteta italiana.
E f simplu si ne-a placut foarte mult.

Piept de pui(~ 500 gr) pus intr-un vas termorezistent. Deasupra puneti un sos facut din:
1/4 - 1/6 cana unt topit
1 lingura mustar
1 lingura paprika
1 lingura suc lamaie
1 lingurita sare
putin piper
Il lasati la cuptor 35/40 minute descoperit la 350F.

---------------------------------------------

Care stie, e periculos piperul negru? E mai bine sa mancam alb sau mai bine nu mai mancam deloc?

--------------------------------------------
Si altceva. :)
Am urzici in gradina. Multe, au aparut din senin. De fapt nu din senin. Am pus niste seminte de ceapa verde si cred eu ca in loc de ceapa erau seminte de urzici. :)
Au ele vreo proprietate? Pot sa fac ceva cu ele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Serios? Care e treaba cu piperul negru?

Urzici am pus la salata. Trebuie sa le "bati" cu ceva inainte, sa nu te intepi la limba. Asa imi plac cel mai mult.
Bunica le gatea exact ca pe spanac, dar trebuie sa fii mare amatoare ca sa le maninci asa.
Urzicile sint foarte sanatoase, stiu ca se recomanda in alergii de exemplu. Contin fier si cine mai stie cite!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ramona, stiam si eu ca urzicile sunt sanatoase. Dar cand i-am spus lui Toma Necredinciosul( sotul ) a ras de mine.
Lasa ca le mananc eu. Tin minte ca bunica ne facea urzici. Mai tin minte ca nu-mi placeau foarte mult dar le mancam pentru ca spunea ea ca sunt sanatoase. :)

De piper negru stiu de la o prietena care lucreaza la un dpt de sanatate al unui oras. Ea zice ca-i de preferat piperul alb, ca cel negru e cancerigen. Nu am gasit nimic documentat, de aia intreb. Am dat pe google search dupa combinatia piper negru + danger si vad ca mai sunt si altii care sustin teoria asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

http://www.rawfoodexplained.com/cancers-tumors/black-pepper-causes-cancer.html
http://health.yahoo.com/experts/weilhealthyliving/328/can-black-pepper-be-poisonous/

Mergi la inceput