Americancele gatesc - 2

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Asa, au iesit bune pulpitele! Dar e drept ca inainte cumparam pulpe de la Fosters Farm si nu erau asa gustoase. Astea de la T'J sunt all natural si carnea are gust ca aia de acasa. Si mai sunt si doar 99centi /lb. Maine am niste white dover fish. O sa-i pun gand rau cu niste legume, ca sa poata manca si pitica mea.
Sa ma laud ca saptamana asta am dat la spate 5lb. Am mancat numai salate si fructe, si cereale dimineata. Sunt asa de mandra de mine....ca in 4 ani de America am pus pe mine ~20kg. Sper sa ma tina naravul asta bun..

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Azi am incercat inca o mancare din Food&Wine conopida la cuptor cu un dressing de ajvar si pine nuts. A iesit superbuna. Am servit-o cu piept de pui la gratar.
daca va intereseaza reteta:
http://www.foodandwine.com/recipes/roasted-cauliflower-with-ajvar-dressing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

quote:
citat din mesajul lui BiancaM

Sa ma laud ca saptamana asta am dat la spate 5lb. Am mancat numai salate si fructe, si cereale dimineata. Sunt asa de mandra de mine....ca in 4 ani de America am pus pe mine ~20kg. Sper sa ma tina naravul asta bun..





Felicitari, Bianca. Asta este calea si incearca sa mananci cat mai putin zahar. Ma plangeam si eu mai lunile trecute ca luasem cateva lb in plus si nu stiam de ce. De fapt am descoperit ca mancam niste fructe uscate care aveau zahar adaugat...le-am taiat de pe lista si sunt ok acum. Incerc sa mananc doar doua lingurite de zahar pe zi, la cafea dimineata. Zahar Demerara, care spun ei ca este mai aproape de natural. Cand am pofta mare de dulce, mananc cativa biscuiti facuti din multe cereale intregi, cu putina miere. :)


Am pus o reteta cu paste si tuna cu cateva pagini in urma. Aveti grija cu tuna, cica contine mult mercur. Mai ales cea din conserva. Eu am aruncat tot ce aveam prin frigider.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sa va zic si eu mancare de vinete. O vanata, cu tot cu coaja, se taie felii, pe lung si se pune in tigaie in f. f. putin ulei. Se prajesc pe ambele parti pana sunt rumenite. De fapt uleiul se va duce repede, asa ca puteti sa le rumeniti asa pe "uscat", ca altfel iese mancare prea uleioasa. Se dau deoparte. Se caleste ceva pui in ulei. Se da deoparte. Se calesc 1-2 cepe si un ardei gras in uleiul ramas de la pui, pana se ingalbenesc putin. Peste ceapa se adauga rosii tocate (4-5). Se mesteca pana se moaie bine rosiile si arata totul ca un fel de sos. Peste acest "sos" se adauga vinetele deja calite, puiul. Se adauga apa, nu prea multa, cat sa fie acoperit totul. Se pune capac si se lasa sa scada la foc mic-mediu. Dupa 20 minute se adauga catei de usturoi tocati. La sfarsit se adauga sare (sau vegeta), o lingurita de zahar si patrunjel verde tocat. Se poate servi fie cu paine fie cu mamaliga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CARMEN,RUXI,hmmmmmmmm...am salivat la retetele voastre cu vinete...le-am notat...aia de la Carmen,imi surade mai mult,ca nu-mi place coaja de la vinete...dar e cu coptul mai multa treaba...ei,da am s-o fac ca suna tare apetisant!!!..va multumesc fetelor!


RAMONA,si eu te astept...promit sa fac ce vrea sufletelul tau,hihihi...hai ca ai zis ca-ti place aici la noi,ca doar sti cum este...adu' copii la plaja!!!


BIANCA,felicitari pt lb!!!...tot inainte,iti doresc!!!...si eu ar trebui,ca si eu m-am ingrasat cam 8 kg aici...dar uneori asa lehamite imi e de curi de slabire,...am slabit si eu in ultimele luni 2 kg,dar greu...


LUCASMOM,interesanta reteta...eu ador conopida,dar sunt cam mofturoasa la sosurile astea...mai ciudate!!!





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Pai aia a lui Carmen e ca un fel de zacusca de fapt, cu vinetele coapte si fara carne. Si e intr-adevar f.f. buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Pestele de azi l-am pus la cuptor cu sare, piper,capere,zeama de lamaie si un sos facut din 2lg pasta tomate, 2lg otet mere si apa cat sa cuprinda pestele. Am dat la cuptor. Langa am facut o mamaliga si gata pranzul. La desert un pic de pepene rosu eu, si sotul inghetata...

Multumesc pt sustinere, nu stiu de ce nu m-am apucat mai devreme de dieta...Cat despre chestii dulci, am aruncat tot din casa, mai am ceva biscuitei pentru Amalia, in rest nimic.

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Ramona cand vii s-a facut .. te astept cu mancare de vinete..

Mirela si mie imi e urat de copt vinete de asta coc odata mai multe si fac si salata de vinete si manacare...

Bianca felicitari pentru kg pierdute!!!.. si tine-o tot asa!! si daca ai pe undeva de rezerva trimite si spre mine niste vointa si ambitie ca si eu sufar de multi lbs in plus..

si ca tot ma plang de kg de pierdut azi am stat mai toata ziua in bucatarie ca maine e aniversarea noastra de casatorie.. si am facut printre altele un dobos...

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Crismir, nu stiu exact reteta de borsh, dar incerc sa imi aduc aminte cum o face sotul. Pune carnea si oasele la fiert in apa(oase de vita, cu multa carne si maduva). Apoi cica reteta e asa: razi vreo 2-3 morcovi si vreo 2 sfecle rosii, le pui la prajit in tigaie..dar aici intra faza, ca nu le amesteci, adica sunt in aceeasi tigaie cu un pic de ulei, dar jumate e portocaliu, jumate e rosu, si incerci cand amesteci cu lingura de lemn pe cat posibil sa nu amesteci culorile, fiecare cu jumatatea ei(habar n-am de ce). Apoi rastorni tigaia in oala cu supa de carne, pui o ceapa intreaga, tai vreo 4 cartofi si o juma de varza fideluta(Ramona poate sa renunte la varza, ca e voie). Pui sare, piper, ceva leustean daca vrei sau marar(nu mult) si gata borshul. Il servesti cu o gramada de smantana.
Si apropo de vinete, mie imi place de numa Imam Baialdi- e o reteta turceasca de vinete umplute. tai vinetele pe lung in 2, cu cutitul tai miezul dar pe cat posibil sa nu crestezi coaja, prajesti miezul ala cu usturoi si ceapa si o rosie sau 2, poti pune si un dovlecel ras, apoi deversi umplutura inapoi in cochilia de vanata(asta dupa ce ai sarat-o putin si piperat-o), adaogi branza parmezan pe deasupra, pine nuts prajite putin, si am uitat, in umplutura poti pune busuioc sau patrunjel. Si apoi ungi o tava usor cu ulei si la cuptor cu ele..dureaza cam 40 de minute, dar merita pe deplin.

Criss 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Ca tot veni vorba de salata de vinete, bunica mea curata un dovlecel de coaja, il taia in bucati, punea un pic de apa peste el si la fiert...apoi cand era gata, il facea piure si il trantea in salata de vinete ca sa mai ia din amareala sau acidul ala care il au..erau mult mai pufoase asa, mai smooth.
Crismir, referitor la ciorbele albe cu afumaturi, am intrebat si cica ai mei nu pun otet( de aia nu stiam eu ca merge in ciorbe) ci le acresc cu lapte batut.

Criss 13+

Mergi la inceput