Americancele gatesc - 2

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

draga crismir ce bine imi pare ca esti de la "sursa", adica din ardeal...tatl meu era de pe linga sibiu si m-am nascut la iasi, dar ma simt pe jumate ardeleanca...te rog scrie retete...oare gasesc tarhon in sua? nici nu stiu cum arata daca ma crezi, nici in romania nu am vazut, ca rudele din ardeal ne dadeau intotdeauna borcanele cu tarhon pus in otet

deocamdata n-am gasit lapte praf, mai cau si la alte magazine, multumesc fetelor ca mi-ati spus

ma duc acum sa fac supa de rosii si salata de paste cu ton/avocado/ardei/rosie ...retete luate tot de pe aici, sau retete rapide

pofta buna


The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ne-am intors si noi din vacanta. Prietenii nostri aveau o tufa imensa de leustean si ei nu folosesc deloc. Asadar am venit cu un sac de leustean. Puneti va rog retete de ciorbici sau ce o mai fi, in care sa fie mult leustean. Nu mai am loc in congelator!
La fel, am o punga mare cu cimbru uscat.
In gradina se fac castraveti intr-un ritm ametitor si nu mai pot sa maninc atitea salate. Puneti si ceva retete cu castraveti proaspeti.
Please!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Se gaseste tarhon in america-taragon- dar nu prea des..eu iau de la un magazin iranian, ca ei folosesc tarhonul fresh..dar la orice magazin(mai ales la cele indiene) se poate gasi tarhon uscat. Bunica imi facea un sos cu trahon de sa lesini...un fel de bechamel(sos alb cu unt si faina si lapte) si punea tarhon in el...si ne dadea cartofi si carne fierte din supa cu sosul asta....mmm
Si eu sunt din Ardeal, de la Cluj, ioi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Asa este "taragon"...eu il gasesc peste tot...si la magazinele americane...am noroc se pare,...din pacate eu nu gasesc leustean si cimbru...dar am din Ro,mi-aduce toata lumea care vine pe aici

Esti fericita RAMONA,fain,leustean proaspat,castraveti...trimite-mi si mie prin posta,hihihihi!!!

Eu bag reteta cu Ciorba de cartofi si tarhon(eu asa fac):
afumatura de porc,sau curcan,sau ce o fi,ce va place
1kg de cartofi(noi facem oala mare cand facem,),curatati si taiati cuburi.Pun o ceapa mare taiata cuburi la fiert cu carnea,pana fierbe,apoi cartofii si 3-4 morcovi,taiati cubulete iar la final tarhonul,laptele,sarea si piperul...dupa ce luam de pe foc ciorba punem si smantana...dupa 15 minute,cand s-a mai linistit pun si un polonic de otet.

Sa aveti o seara placuta!!!





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


nu rezist sa nu ma bag , vad ca vorbiti de ciorbe ardelenesti ,

eu pun tarhonul verde in borcan in otet si-l pastrez in frigider; in felul asta acresc ciorbele direct cu otet cu tarhon- are un gust foarte b un; il folosesc si la ciorba de perisoare, si la ciorba de pui cu orez;

in supa de salata cu slanina topita+ o lingura de faina si un usturoi calit, cind e fiarta inainte sa sting focul las 2-3 oua, care devin oua fierte in ciorba si le pun la fiecare in farfurie; inainte s-o mincam o dreg cu un galbenus de ou+ 2-3 linguri de smintina+ sare de lamiie (separat pun ciorba la racit pentru asta- altfel daca e foarte fierbinte se brinzeste)

http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

MMmm, ce bine suna ciorba asta cu tarhon.
Eu sunt innebunita dupa castraveti. Si mai nou am dat in mania mancarii meditaranee, unde se foloseste castravete cat cuprinde. Mie imi place s afac tzatziki. Razi castravetele pe razatoarea mare, il presezi bine sa storci apa din el(pe care eu o amestec cu argila si imi fac o masca de fata). Pui iaurt grecesc peste catravete ras( de la trader joe's, ala e tare bun) sau daca nu ai atunci iaurt simplu cu putina smatana, zdrobesti un usturoi, pui sare si piper, si gata tzatziki..o mananci pe paine sau cu cartofi prajiti sau gratar sau cum vrei tu.
Si tot grecii fac o supa rece de vara cu castraveti, unde pui aceleasi ingrediente ca la tzatziki doar pui mai mult iaurt, zeama de la o lamaie, ardei rosu sau o rosie mica, dar astea nu sunt obligatorii, dai totul prin robotul de buctarie sa o lichefiezi, unora le place sa puna putin praf de curry sau boia dulce in supa, un pic de ulei de masline, si o poti servi dupa ce a stat o ora la frigider cu menta proaspata taiata marunt, sau busuioc daca iti place, sau partunjel si ceapa verde. Si am mai gasit o varianta in care se pune tarhon in loc de orice alta verdeata.
11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Tiii! Trebuie sa-mi pun tarhon in gradina.
Prietenii nostri aveau macris in gradina (as fi cerut vreun fir, dar ce sa fac numai cu atita?) si am mincat o ciorbita fantastica.
Ziceti mai ce sa fac cu atita leustean si castraveti. Azi am mai cules nu stiu citi castraveti si spre deosebire de cei cumparati (chiar si asa-zis organici, astia se ofilesc foarte repede in frigider).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

RAMONA,de ce nu pui castravetii la murat?....noi in afara de salata si tzatzicki nu facem altceva cu ei,





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu merge, ca nu-s soiul potrivit. Astia sint Pepino, mai maricei un pic decit cei pentru murat. Alta data cind am mai avut un pic de gradina am avut soi potrivit si am pus la murat "de vara". Ce buni au fost!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Ramona, eu pastrez leustean verde congelat in pungi mici; la fiecare ciorba utilizez o punga; in general ciorbele acre cu afumatura le fac cu tarhon, iar cele cu carne neafumata cu leustean; castravetii numai pentru tzaziki, salate sau masti de frumusete, altceva nu stiu.

http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput