Mamici de Noiembrie-Decembrie (43)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

buna fetele
ieri ca ieri da azi
a sunat sotul la scoala sa intrebe exact ce diagnostic aveau copii pe cutire rezultatul VARICELA
a mers apoi la medic sa caute in registru sa gasit NU FACUSE VARICELA
mers apoi separati la analize eu INTEPATA DE @ ORI nu a reusit sa gaseasca vena si ma intepat tot langa locul de unde am luat analize pt titru..platit bani..fara comentarii
Rezultatul la analiza vine MIERCURI dupa 14.00
dormit singura cuc.sot plecat la mama detasat pe termen nedeterminat
acum ia si asteapta...
babyzapi se poate plati la casa de asigurari darile despre care vorbeai
normal trebuie sa ai minim 12 luni lucrate pt a putea beneficia de concediu crestere copil cel putin eu asa stiu dupa ultima informare
deci daca te-ai angajat la 01.09.2007 la 01.11.2008 ai avea 12 luni lucrate.astept mai multe info
oceanborn unde este cafeaua ta nu de alta, dar nu vreau sa schimb cafeneaua
fetele va pe toate
18+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

OUG nr.148/2005 - Art. 1 alineat (1) : "Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.. beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau..precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON) - 600 lei conform art.2 , de la 01.01.2007.

Acum , daca tu ai lucrat din septembrie 2007 inseamna ca cele 12 luni - anterioare nasterii copilului se implinesc in luna august - pe care ar trebui sa o lucrezi inclusiv.
Cele 12 luni impuse de art.1 nu trebuie sa fie consecutive. Daca scadem 1 luna in care nu ai avut venituri profesionale impozabile - salariu , rezulta ca in luna septembrie 2008 - inclusiv - ar trebui sa faci cele 12 luni in care ai realizat venituri impozabile - a se vedea alineatul 3 , care include in venitul profesional impozabil si venitul din salarii.
In concluzie poti beneficia de indemnizatia si concediul aferent daca ai avut 12 salarii, nu conteaza daca sunt consecutive ci daca sunt anterioare nasterii copilului. Ceea intereseaza sub aspectul OUG nr.148 este fi avut 12 salarii asa incit 12 luni anterioare nasterii sa fi contribuit cu impozit la buget. Execeptiile sunt reg. de alineatu 2 dar nu privesc sitiuatia ta .
Intreaba si la juridic sau cum se cheama Legislative , nu strica niciodata o a doua opinie.

quote:
Originally posted by babyzapi

Yupiii!! Am schimbat si eu semnatura!

Bebecris si eu tot la Viena l-am conceput pe bebe. Am castigat o excursie de 2 zile de la serviciu si atunci s-a intamplat minunea.
Olivia foarte buna ideea cu pozele private.
Monicus si Andy bine ati venit!
Vone Helen felicitari pt bebe sanatos!

AM SI EU O PROBLEMUTA daca ma poate ajuta cineva in legatura cu cei 2 ani platiti de stat acasa cu bebita!
Eu lucrez de anul trecut din septembrie (primul meu job) si o sa nasc in noiembrie. Pana aici toate bune si frumoase! Dar in ianuarie am avut concediu fara plata o luna de zile!!! Si daca am avut intreruperea asta am inteles ca nu pot sa sa mai am indemizatia de 2 ani de stat cu bebita.
Stiti cumva se poate face ceva in privinat asta ? Sa platesc undeva personal darile la stat pt luna in care am avut concediul fara plata?

PLEASE HELP!

VA pupic pe toate!

Babyzapi fericita 17+ cu

Mirtha 21+

Mergi la inceput

babyzapi rectific in sept ai un an lucrat
1 septembrie
mirtha ai uitat ca ea a luta o luna concediu fara plata
18+Dimitrie

Mergi la inceput

Elilov multa bafta la rezultate. Sper sa iti confirme ca ai anticorpii necesari.
Cit timp vi s-a recomandat sa nu intrat in contact ?

Mirtha 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nebunica-zapacica spune:

Buna, burtici! Am aparut si eu cu o , dar nu cafea, ci cacao, e mai pe intelesul meu. Cine mai vrea?E pentru toata lumea!

Dandusa, multumesc, daca te poti interesa, ti-as fi recunoscatoare

Otilia, in privinta botezului tarziu, si eu o sa fiu codasa, aceeasi problema cu certificatul de nastere si pasaportul copilului o sa ne intarzie pana in primavara, martie, probabil, asa ca bebelul o sa ii dea ceva de lucru preotului

Olivia, distractie placuta si asteptam sa ne povestesti daca i-a placut bebelului mirosul de bere

Burtici, o zi frumoasa si relaxanta va doresc!

18+

Bebe in burtica

Samburele nostru

Mergi la inceput

Nu am uitat , sper ca acest calcul sa fie corect - matematica nu e punctul meu forte.:

Septembrie 2007 - prima 1 luna in care a lucrat deci pentru care a primit salariu si a virat impozit , octombrie 2007 - a 2 luna , noiembrie 2007 a 3 luna , decembrie 2007 a 4 luna , februarie 2008 a 5 luna , martie 2008 a 6 luna , aprilie 2008 a 7 luna , mai 2008 a 8 luna , iunie 2008 a 9 luna , iulie 2008 a 10 luna , august 2008 a 11 luna , septembrie 2008 a 12 luna .

Edit : prin anterioare nasterii se intelege exclusiv in anul anterior nasterii copilului - in sintagma folosita de art.1 din OUG nr.148-2005

Mirtha 21+

Mergi la inceput

mirtha pai pana aflam analizele si daca am anticorpi poate sa vin acasa daca nu ne vedem dupa 2-3 saptamani
18+Dimitrie

Mergi la inceput

Elilov medicul de familie ce zice sau ginecul ? Nu e mai prudent ca si in ipoteza in care ai anticopi sa asteptati sa treaca totusi perioada de incubatie ?

Poate sunt usor paranoica.....

Mirtha 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

va multumesc tuturor fetelor ca va bucurati alaturi de mine!
sa dea Dumnezeu sa avem toate copilasi sanatosi si sa trecem cu bine peste toate etapele sarcinii !!! asa ma bucur si eu cand mai vine cineva de la eco cu o veste buna!
sper sa trec cu bine si peste TT, o sa am rezultatele sapt viitoare!!!

abia astept sa fac cunostinta cu micutul meu !
e asa ciudat sa-l porti atata timp in burtica pe bb si sa il vezi abia dupa 9 luni, e lunga asteptarea dar merita !!!voi va imaginati cum o sa arate bblusul vostru?

16+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

Mergi la inceput

mirtha mama ei de matematica e bun calculul
septembrie-1 octombrie-2 noiembrie-3 decembrie-4 ianuarie-0 februarie-5 martie-6 aprilie-7 mai-8 iunie-9 iulie-10 august-11
septembrie-12 octombrie-13 eu sunt vai capul meu la matematica de nu m-am chinuit cu ea toata viata nici la faculta nu am scapt de ea
acuma la mana am patit si eu ce patise mav
18+Dimitrie

Mergi la inceput